- 1 Aralık 2018
- 971
- 192
- 18
- 41
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
kısa dönemden bahsetmiyorum, daha uzun dönemden bahsediyorum.önemli olan buradan ayrılmak değil.birikimim var ama yarın Allah korusun bir sağlık sorunu ya da önemli bişi olur, onu güvencemiz oalrak saklıyorum.bir ara fona yatırdım parayı.öyle muhteşem paralar kazanmadım.gayet cüziydi.parayı faize yatırmak da hikaye.bence en iyi yatırım arsa almak ama tabi bu da maddi güç gerektiriyor.Paranı biriktir. Borç olarak verdiklerin varsa al. Bir birikim hesabına ya da faize yatır paranı. Para biriktirdikten sonra ailenin evinden ayrılırsın.
Paranın miktarı ne kadar yüksekse o kadar büyük paralar kazanırsın. Öyle ufak tefek paralarla olacak iş değil yani. En azından anne babamdan öyle gördüm öyle biliyorum. Bizimkiler gayette dişe dokunur miktarda faiz alıyorlardı yani.kısa dönemden bahsetmiyorum, daha uzun dönemden bahsediyorum.önemli olan buradan ayrılmak değil.birikimim var ama yarın Allah korusun bir sağlık sorunu ya da önemli bişi olur, onu güvencemiz oalrak saklıyorum.bir ara fona yatırdım parayı.öyle muhteşem paralar kazanmadım.gayet cüziydi.parayı faize yatırmak da hikaye.bence en iyi yatırım arsa almak ama tabi bu da maddi güç gerektiriyor.
şimdi eve girsem geçinmem mümkün değil.herkes bir aile desteği ile giriyor.ama bende maalesef o yok. ve hayat boyu tek başımayım.maddi manevi çok zor.Sizi umutsuzluğa sürüklemek istemem ancak bu devirde kazanılan maaşlardan kenara koyularak ev almak mümkün değil. Ya düğün takısı ya bir yerden toplu para geliyo olması gerekli.
Çünkü hepimiz maaşımızla anca geçiniyoruz.
Bizim evimiz var eşim çalışıyorken bile ayda 2 değilde 3 kere dışarı çıksak hesap şaşıyor.
Arkadaşım düğün takısıyla eve girdi evde 250 lira öyle yüksek değil 10 sene boyunca 2500 ödicek.
Yani demem o ki bence belli standartlarınız varken birden düşürüp elinizde birşey yokken birileri destek olmadığı sürece zorlar gibi sizi.
bunun yaşlılığı olacak, yaşlanınca sağlık sorunları artıyo.ilersi için yani 60 yaş ve sonrası için ciddi endişelerim var ve bu benim her gün aklımda ve bana zarar veriyor....Çocuğum ben kız kardeşim...Hep bunları düşünüyorum.Ama evliyken hiç böyle takıntılarım yoktu.bu boşanma davası ile başlayan bir süreç bu.Kiracıyız. Baba desteği olmadan ev alan insan sayısı gerçekten az. O yüzden siz de kendinizi ev diye darlamayin. Nihayet hepimiz malımızı bırakıp gidiyoruz bu dünyadan.
Yaşamaya bakin bence.
şimdi eve girsem geçinmem mümkün değil.herkes bir aile desteği ile giriyor.ama bende maalesef o yok. ve hayat boyu tek başımayım.maddi manevi çok zor.
açıkçası ben zamanında fona koydum paramı ama çok bişi getirmedi.Bankaya yatırıp para kazanma, parayı faize yatırma olayları sadece bişi sağlıyor.o da bankada paranın evden daha güvenli olmasını sağlıyor.yoksa faize yatırarak aman aman bir para kazanıldığını ben tecrübe etmedim.Birikiminiz varsa katilim hesabi falan acabilirsiniz. Hic olmazsa deger kaybetmez bir miktar gelir getirir. Mecbur harcamalarinizi biraz kisacaksiniz
Bakıyorum kendime acaba bu kaygılarım psikolojik olabilir mi diye, hayır değil.Ben ciddi ciddi gelecek kaygım var.Bir maddi bütçe ve plan yapmam lazım...inşallah ilerde bir ev alabilirim...Benim evim olur.bunu çok isterim.Aynen öyle biz evimize 1 kurul vermedik zamanında işleri iyi olan kv kp yapmışlar. Şimdi bile onlar da diyor bu zamanda olsa alamazmışız diye. Mesela o arkadaşım 1100 kira ödüyorlardı her haftasonu başka şehirlere giderlerdi şimdi hep çalışmak zorunda hissediyor kendini ve sosyalleşemedikleri için çok pişman. Böyle bakın şuan öyle böyle geçinebilirsiniz. Nafaka için de icra talep edersiniz bir şekilde ordaki alacaklarınızı çocuğunuzun hakkı alırsınız.
Sizi çok iyi anlıyorum, kendiniz ve çocuğunuz için olan endişelerinizi ama zaman hızlı geçiyor kendinizi yıpratmayın lütfen. Evladınız büyüyüp bu emeklerinizi görüp size destek olacaktır tek başına hissetmeyin.
300 lira ile ben zengin olmam.orada demek istediğim ömür boyu çocuk için nafaka vermeye hiç de niyetli değil.....tabi ki icra takibi başlatıcam nafaka için ama yıl sonu gibi...Şu an değil.Aynen öyle biz evimize 1 kurul vermedik zamanında işleri iyi olan kv kp yapmışlar. Şimdi bile onlar da diyor bu zamanda olsa alamazmışız diye. Mesela o arkadaşım 1100 kira ödüyorlardı her haftasonu başka şehirlere giderlerdi şimdi hep çalışmak zorunda hissediyor kendini ve sosyalleşemedikleri için çok pişman. Böyle bakın şuan öyle böyle geçinebilirsiniz. Nafaka için de icra talep edersiniz bir şekilde ordaki alacaklarınızı çocuğunuzun hakkı alırsınız.
Sizi çok iyi anlıyorum, kendiniz ve çocuğunuz için olan endişelerinizi ama zaman hızlı geçiyor kendinizi yıpratmayın lütfen. Evladınız büyüyüp bu emeklerinizi görüp size destek olacaktır tek başına hissetmeyin.
bende çok genç yaşta çok kısılarak mahrum kalarak ev alınmasını saçma buluyorum çok savuşmadan az azbiriktirmek daha iyiSu devirde ev almak zor o evi elde tutmak cok daha zor.
Bir arabam var baska mal varligim yok .Hoş 4 yıldır calisiyorum 26 yasindayim .Ama esime diyorum ev alcaz diye yemeden icmeden kisacaksak cocugumun istedigi seyleri alamayacaksam ne yapayim oyle evi .
Insanlar ev alip yillarca borc ödüyor .Bir bakmissin saglik gitmiş, genclik gitmis .
Hic takmiyorum .
Siz kaygilarinizda cok haklisiniz ozel bir durumunuz var. Ama kendinizi fazla yıpratmayın .
Bazilari doğuştan sanslidir bazilari tirnaklariyla kaziyarak bir seyler elde eder maalesef.
söyledikleriniz çok anlamlı...teşekkürlerİşte cok guzel bı konuya degınılmıs burada. Kız cocuklarına hayatındakı erkek figürü önce baba abi erkek kardeş sonra eş sonra da evlat hayatından bir şekilde gittikten sonra hayatını nasıl idame ettirebilirsin'i teorikte değil pratikte bir şekilde aşılamalıyız. Herkes birgün gidecek o baki. Ama ya sonrası... Aklıma bir tanıdıgımız geldı. Karı koca ogretmenler adam kalp krızınden anıden öldü. Ve kadın kocasının cenazesınde ben sımdı napıcam ev nasıl gecındırılır ekmek yemek nerden alınır cocugumla kalakaldım dıye agladı. Baktıgınızda öğretmen. Eğitimli karıyerlı dıyorsun ama hayatında kocasının ekmegı nerden aldıgını bılmeyecek bır fatura nerden ödenır ya bu pantolon benı bır sure daha ıdare eder once dolabı doldurayım o lüx degıl ıhtıyac kuralını benımseteceksın yoksa boyle sudan cıkmıs balık gıbı kalıyosun. Sozum sıze degıl ben ornekledım sadece alınmayın. Tek basına dımdık ayakta nasıl kalınır bunu ozumsetecek kadsr sorumluluk verılmelı hayat bu ınsan basıns hersey gelıyor. Sımdı sıze gelelım oncelıkle cocugunuzla yenı bır hayat sızı beklıyor ama aılenızın evınde ama kendı tutacagınız evde. Oncelıklı ıhtıyacları oturup hesaplayın fatura market okul gıderı kıra. Bunları dustukten sonra kalan paranın her ay atıyorum 100lırasını kendınıze ayırın. Cunku bola sala harcayacak bı para kalmayacak elınıze bellı. Kalırsa da kenara atın en acıl ve lüx tuketım olmayan seylerı alın dıbını gormedıgınız suya dalmayın. Bu maasla ve cocugunuz varken de yokkende her ay kredı kartından 2000_2500tl harcama luksunuz zaten kalmazda kalsa da harcamayın gunun gunu gelır aldıgınız esyanın bır faydası olmaz ama para hep gecerlı. Insallah esınız de gereken sorumlulugu yerıne getırır. Uzun oldu kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?