Burun ucumun düşüklüğünü problem ediyorum kendime ve sadece burun ucuma müdahale edilmesini istiyorum. Araştırma yaparken Teoman Doğan'ın minirinoplasti tekniğini gördüm, sonra Barış Çakar'ın bu konuda çalıştığını okudum.
Öncelikle Teoman Doğan ile görüştüm. Burun fotoğraflarımı maille yolladım önce, bu operasyona uygun muyum değil miyim diye. En kötü fotoğrafımı yolladım, ki ilk yorumu burnunuz aynı zamanda büyük oldu :) "Bu operasyon burnu küçültmez, sadece ucunu kaldırır. Ucu kalkacağı için daha da büyük görünebilir. Eğer aynada burun ucunuzu kaldırdığınızda memnunsanız benim için sorun yok yaparım" demişti mailde. Görüşmeye gittiğimde aslında mailde göründüğü kadar da büyük değilmiş burnunuz dedi :) Hatta alın genişliğim ve burnun başlangıcındaki çukurluk çok güzelmiş. Hafif bir kemer varmış ama doğal duruyo rahatsız değilsen hiç müdahale etmeyelim dedi. Sadece ucunu kaldırmak gerekecekmiş. Tekniği sordum, burun ucunu özel bir iplikle kemiğe dikiyorum dedi, ipliğin düğümü çok önemli dedi. Düşme tehlikesi yok mu dedim, 2 ay içinde darbe almadığın sürece yok, 2 aydan sonra kıkırdak kemiğe kaynıyor ve burnun artık şekilleniyor dedi. Oldu ki düştü, en kötü eski haline döner daha fazla düşmez dedi.
Operasyon 10-15 dk sürüyormuş, genel anesteziyi tercih ediyormuş, operasyon sabah olursa öğlen çıkabilirsin hastaneden dedi, ama kalmak istersen akşama kadar tutabilirim akşam otobüse biner Ankara'ya dönebilirsin, iki gün sonra da işe başlayabilirsin dedi. Hafif şişlik olur, burun ucun hassaslaşır ama morluk olmaz dedi. Dikiş, tampon, atel falan da yok.
Sonuç olarak burnun anatomisiyle oynamıyor, kesip ekleme yapmıyor, sadece mevcutla oynuyor. Fotoğrafımı çekti, 2 boyut yeterli olmaz diye video görüntümü de aldı. Fotoğraf üzerinde oynadığında çok içime sinmedi, ama emin ol 3 boyutlu görüntü çok daha güzel duracak dedi. Kimse ameliyat olduğunu anlamayacak dedi. Bu operasyonu yaptığı diğer hastaların fotoğraflarını gördüm, gerçekten çok doğal, hiç bir şekilde anlamazdım ameliyat olduklarını.
Açıkçası iplikle burun ucunu tutturmak bana nedense pek güvenilir bi teknik gibi gelmiyor. Bir de, bu tekniği Türkiye'de uygulayan tek kişi ve bu zamana kadar bu ameliyatı yaptığı hasta sayısı makale yayınlamaya yetecek kadar değilmiş :) Hastaların geri dönüşleri olumluymuş, çok memnunlarmış, tabi birkaç kişi memnun olamayabilir beklentiyle alakalı dedi. Zaman içinde ameliyat sonrası burun düşüyor mu, sorun oluyor mu bilemiyorum tabi, çok eski bir teknik değil ama Teoman Bey kendinden emin.
Soru işaretlerimi gidermek için birkaç doktorla daha görüşmek istiyorum. Görüştükçe yazarım buraya :)