Çocuk Hastalıkları Burun tıkanıklığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
B

bal-do

Ziyaretçi
merhaba benim oğlum 3 aylık ve yaklaşık bir aydır burnu tıkalı doğuştan böyle biri sorunumuz yoktu dr götürdüğümde bişe göremedi fizyolojik serumlar sterimarlar ama fayda etmiyor özellikle geceleri kabusa dönüştü ne yapacağımı bilemiyorum aynı sorunu yaşayan anneler lütfen yardım ederse sevinirim

canım japlo marka burun aspiratörü var hortumlu mutlaka bunu denemelisin...ben önce başka markaları denedim ama nafile..daha sonra tesadüfen bunu buldum...serumla burnu yıkadıktan sonra bu bahsettiğim aspiratörle sümüğünü çekebilirsin..ben şuan çok rahatım
umarım kısa zamanda rahata kavuşursun

cnmm yanlız aspiratör var fakat burun kuru bişey yokki çekiyoruz bişe gelmiyo tıkanıklık var sadece anlamadım

Öncelikle geçmiş olsun. Çınar'ında burnu çok tıkanır. Doktorumuz İzmir'desin normal dedi. Ben çareyi iyonize buhar makinasında buldum. Chicco iyonize ( soğuk hava buharı ) kullanıyorum. Birde sırtında sürekli ter bezi var emzirirken çok terliyor hemen onu çekiyorum emzirdikten sonra. Bir de odasının ısısına dikkat et derim ben. Eğer oğlumun odası 23 dereceden fazla olursa da burnu tıkanıyor. Sevgiler

cnmm yanlız aspiratör var fakat burun kuru bişey yokki çekiyoruz bişe gelmiyo tıkanıklık var sadece anlamadım

canım xeno nun mesajına katılıyorum..bende geçenlerde aldım aynı marka onuda beraberinde kullanıyorum..eminim faydasını göreceksindir...bide bunu dene bakalım...umarım sorunun kısa zamanda çözüme kavuşur...

eğer eviniz kaloriferli ise buhar makinası kullanmanızı tavsiye ederim burnu bu yüzden tıkanıyor olabilir su ısıtınızlada hemen yapabilirsiniz odanızda çalıştırıp buharı verin sürekli

merhaba benim oğlum 3 aylık ve yaklaşık bir aydır burnu tıkalı doğuştan böyle biri sorunumuz yoktu dr götürdüğümde bişe göremedi fizyolojik serumlar sterimarlar ama fayda etmiyor özellikle geceleri kabusa dönüştü ne yapacağımı bilemiyorum aynı sorunu yaşayan anneler lütfen yardım ederse sevinirim

mecbur onları kullanacaksın,hepimizde var aynı sorun.

benimde oğlumda koanal atrezi var ama tek taraflı gerçi henüz büyük sorunlar yaşamıyorum ama zamanla olabileceğini söyledi doktorumuz doğduğu gün daha anlaşıldı rahatsızlığımız ve o gün çok panik olup zamanla alıştım buna ve o günden beri ne olur ne olmaz diye buhar makinesi kullanıyorum ben raks kullanıyorum şekli hoşuma gitti diye onu almıştım ama çok memnun kaldım markası ne olursa olsun evin kaloriferli ise mutlaka buhar makinesi kullan

Benim kızımda 1,5 aylık
Burnu tıkalı ve geçiremiyorum :KK43:((

Serum fizyolojik kullandım:çıkan sümüğü görseniz büyük adam gibi :KK43:( Ama yinede bitiremedim.
Serum fizyolojiği sevmedi kızım bi gün boyunca sürekli kustu.Şimdi mümkün olduğunca uyurken yapıyorum ve ağzına hemen sevdiği tat Metsil damladan damlatıyorum.

Baktım yie de geçmedi bi de kuru öksürük başladı.
Annemi dinledim sütümden damlattım.Bu da kocakarı yöntemi belki ama yaptım :KK43:
İşe yaradı ama o günlük bi rahatlama sağlıyor.Burun içindekileri yumuşatıyor.Serum fizyolajik gibi burnu boşaltmıyor.

Hala sorunu çözemedik napcaz kızlar Bilen var mı??

benimkide 1.5 aylık burnu tıkandı
dr. tonimer burun spreyi verdi deniz suyu tıkandıkça sıkıyorum ortalama günde 3 kez püskürtmeli olduğu için sıkınca spreyi aynen geri sümkürüyo kızım bide buhar yapıyoruz rahatlıyo ozaman...şimdi daha iyi biraz daha azaldı inşallah yarın geçer hepinizin bebeğine geçmiş olsun çok zor valla içim gidiyo...

g-sezen arkadaşım doktorunuz küçücük bebeğe nasıl vermiş o spreyi inanamadım.bu tür spreyler burundaki kılcal damarlara zarar veriyor kanama yapıyor.benim büyük kızımda kullanmıştım uzun zaman.(şimdi 12 yaşında) çocuk doktorumuzun tavsiyesiydi.sonra kulak burun boğaz uzmanı kesinlikle kullanmayın dedi.biz şimdi izotonik kullanıyoruz.şırıngayla sıkıyorum.
küçük kızım da 6 aylık oldu.onunda burnu çok tıkandı ilk aylar.hatta ben her seferinde doktora endişeyle soruyordum oda önemli değil diyordu.doğumdan sonra gelişen normal bir süreçmiş zamanla düzeliyor.tabi gerçekten hasta değilse.zaten o zaman oldukça fazla tıkanıyor.ben odanın havasına dikkat ediyorum,sıcak dokunuyor özellikle.(araba kaloriferleri de)sık sık burnuna gifrer sıkıp temziliyorum.kızım alıştı neyseki hiç kımıldamıyor sıkarken:)))))hoşuna gidiyor.buhar makinasıda faydalı olur bence...

Evet sezencim
bende serum fizyolojik sorunu çözmeyince spresy mi alsak acaba dedim ama spey daha büyükler içinmiş.bence başka bir doktora daha danış.

Ben deneyeceğim doktorda alabilirsiniz dedi.
İlla alın demedi ama alacağım inşallah faydası olur.

arkdaşım bende senin dediğine katılıyorum durduk yere herhangi bi rahatsızlığı olmadığı halde burnu tıkalı kuru kuru.okyanus suyu var onu sıkıyorum buhar makinesi kullanıyoruz genede bi fayda göremedim.drna soruyorum bişey olmaz diyor.ama nasıl rahatsız anlatamam.emmemiyorda.kafayı yiycem nerdeyse ben bile nasıl rahatsız oluyorum anlatamam.bi çare bulan varsa ne olur yardım etsin

slm arkadaşlar ben aranıza bugün katıldım benimde 5 aylık bi oğlum var ve burnu tıkalı doktorumuz deniz suyuna boşuna para vermeyin evde kendiniz yapabilirsiniz dedi daha önce danla kulanmıştım 5 gün süresi var kalanı atılıodu şimdi ise kaynamış soğumuş suya biraz tuz atıp kendim yapıyorum damladan hiç bi farkı yok deneyin sizde görüceksiniz .sağlıklı mutlu günler.

ben pazartesi doktora götürdüm ecrini burnu hırkıl hırkıl çocuk nefes aldıkça burnu hıkırdıyor Sinomarin damla verdi doktor ve birde otri bebe diye bir burun aspiratötü önerdi çok güzel tavsiye ediyorum uçlarıda var böylece hijyen sağlıyorsun kullanıp atıyorsun

oğlum burun tıkanıklığından mamasını bile yiyemiyor ama burnuna bakıyorum sümük yok doktor böyle durumlarda burun eti (yada geniz eti )olmasından şüpheleniyoruz ama k.b.b. doktoruna baktırsanda fayda etmez çok küçük olduğu için burun eti varsa da bişey yapamazsınız dedi
en büyük önlemimiz soğuk buhar makinesi ama gerçekten burun eti varsa muhtemelen o da işe yaramıyor
zaten ağzı açık uyuyor 2 aylıktan beri mama yerkende ağzından nefes almaya çalışıyor
bu seferde gaz problemi oluyor çok sancılar çekiyor yavrum

Kızlar benimde bebişimde burun tıkanıklığı oluyordu serum fizyolojik kullandık işe yaramadı doktor tonimer baby önerdi oda anlık rahatlık sağlıyor doktor bebeişimde hafif bronşit olduğunu söyledi düzelmişti ama mevlütütnde tekrar rahatsızlandı yavrum o nefes alamadıkça ben fenalaşıyorum görünürde bişey yok burnunda ama sürekli hırıldıyor bana su ısıtıcısısnı odasında çalıştır dediler oda iyi olurmu birde bebekler odadaykenmi çalıştırmak gerekiyor

bizdede aynı sorun var maalesef dr odada buhar olustur gerekirse çamasır kurut petekte dedi kombili olanlar daha sıklıkta görülüyomus damla sıkıyorum aspiratörüyle temizliyorum ama tamamını temizlemiyor bunun hortumlusu varsa bide onu denicem.

X