Burun spreyi bağımlısıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi awa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben alerjim var kokulara karşı doktor sprey verdi bir haftayı geçirirseniz ve devam edrseniz burun etleri şişdigi için nefes almak daha zorlaşıyor onun için bir haftayı geçirmeyin buna bagımlı demiyelim sprey kullandıgınız süre rahat oldugunuz içinkulanma ihtiyacı hissetiyorsunuz

bende bir donem bundan cektim ama allaha sukur kurtuldum
nasil mi ?
doktora gittim we alerjik rinit dedi bana we ona gore farklı bir tablet hap we burun spreyi werdi(tedawi edici) kullandim we su an hic birsey kullanmıyorum
insallah sende atlatirsin
cunku cok kötü bir bagımlılık gercekten yanınızdan eksik etmemeniz gereken bir kimlik gibi oluyo zamanla

kızlar bndede aynı durum var...5 aydır burun spreyı kullanıyorum ama cok sık degıl...sadece aksamları bır kere sıkıyorum...doktora gıttım et var 15 dakıkalık bı amelyt olucaksın dedı...pekı bu amelıytı olan arkdslara sormak ıstıyorum..tekrar edıyomu amlyttan sonra...yanı kesın cozum amelıytsa hemen olucam cnku...basıt bı ıslem..

bu spreyler ılerde bırcok sorun acıcak basımıza...bnce kesınlıkle sorunun ne oldgunu ogrenılmelı gecıcı seylerle ugrasılmamalı...5 yıldır kullanan arkdslarımız varmıs...cok uzun bı sure bu...cok cıddı sonuclar dogurabılır Allah korusun...en ıyısı amlıyt olmak..

benim de abim bağımlı burnunda kemik eğriliği var mış bilgi verebilir misiniz

hem sunızıtım var hem alerjım ıkısı bır olunca burun tıkanıklıgı oluyor otrıvın ve benzerı spreyler 4 gunden fazla kullanmamalı kortızonlu spreylerı kullanabılıyormusuz bagımlılık veya zarar sozkonusu degılmıs 1 aydan sonra etkısı baslıyomus her aksam sıkılacak ama alerjısı olanlar ıcın ben sterımar kullanıyorum okyanus suyu su an grıpte oldum dusunun yanı

kıZLARRR nerdesınızz yaa ben bugun bu burun ıcın dr gıttım ama kendı ırademle basarabılırmısım amaannnn o nekadar zor ne kadar kotu bır durummm bılmıomu dıye dusundum nasıl kurtulcammm ben sımdıkkkk ((

ne amelıyatı bu ben bugun gıttım oda bana radyofrekans dedı ama oda bı ıse yaramıyomus cunku gene aynısı oluyomuss bılmemm artık nasıl olurr :1shok:

24 yaşındayım,4 aylık bebeğim var hamilelik süresince hergün otrivine kullandım 4 saat te etkisi geçiodu,9 ay boyunca kaç otrivini bitirddim sayısını ben bile bilmiorum şimdi doğum yaptım 4 ay geçti hala kullanıorum ,şuan kötü halde grip oldum doktora gttim bugün 1 seneden fazla otrivine kullandığımı söledim dr çok zarralı old acil bırakmam gerektiğini söledi başka bi sprey verdi kullanıorum hiçbi işe yaramıo napıcağımı bilmiorum çok sıkıntı verio ve yine başladım kullanmaya acaba neden olabilir napmam gerekir tecrübesi olanlar aynı dertten muzdarip olanlar cevablarınızı bekliorum teşekkürler

Ben de 1,5 yıl kadar otrivine kullandım.. Hatta bir gece otrivine bittiği için uyuyamadım ve saat 12 de sokaklarda nöbetçi eczane aradım.. O günden sonra bağımlı olduğumu ve bundan kurtulmam gerektiğini anladım...
Tamamen iradenizle yenebileceğiniz bir bağımlılık. İlk hafta çok zorlanıyor insan, eli hep sprey e gidiyor ama sonrasında burnunuz yavaş yavaş açılıyor. Mutlaka direnin, uzun kullanımda burun kemiğini eritmesine kadar sonuçları varmış.
Artık grip olduğumda bile kullanmıyorum korkudan yine bağımlılık yapar diye..

:18: slmmm cnm bak bn bunu 5 sene kullandımm valla zor oldu amabıraktımsuan hala burnum tıkanıo ama napayım cok zorlanırsam okyanus suyu sıkıyorum benımde bebeklerım var onların kınden ıstee ıdare ettt canımmm zor ama yavas yavas suan bırakamıyomm dıosan zorlama ben cok zorladım gun gelır sende bırakırsın buna ben ınanıyorum optummm:80:

bnm de burnumda deviasyon war,ameliyat olmak istemiyorum,bir gece arkadaşımda kalırken ona sledim burnum çok tıkandı diye,o senelerdir otri.. zıkkımını kullanırmış,bense daha önce hiç burun damlası kullanmadım bir sıktım,allahım o ne güzel bir his, hayatımda ilk defa nefes alıyormuş gibi hissettim mükemmel o gece o kadar güzel uyudum ki,ertesi sabah ilk iş koştum eczaneye aldım,eczacı 5 günden fazla kullanma dedi,ama ben yaklaşık 6 aydır her gece bu zıkkımı sıkıyorum,dün gece bitti,bütün gecem berbat geçti,ölüyormuş gibi hissettim=(( doktor başka bir damla werdi,bu bağımlılık yapmaz istediğin gibi kullan dedi,ama o da işe yaramıyor 2 3 doz sıkıyorum uyumak için,daha çok zarar weriyo diye kullanmak istemiyorum. çok dertliyim =(((((

kızlar bir septum deviasyonlu ve tıp öğrencisi olarak gece uyurken nefes alamamak benden iyi bilen biri olamaz heralde. gece ağzımdan nefes almamak için burnumdan nefes almaya çalıştıkça oksijensizlikten kalp atışlarım hızlanırdı hissederdim. sabahları da hep yorgun uyanırdım. ben otrivine ve türevlerine bağımlı olmadım ama eğer benim gibi deviasyonunuz varsa mutlaka ameliyat olmalısınız. ben oldum ve şuan çoook memnunum. artık hiç ağzımdan nefes almıyorum öncesinden 1 nefes alabiliyorsam şimdi 10 birim daha fazla alabiliyorum. eğer böyle bi probleminiz yoksa da mutlaka bırakmalısınız bu burun spreyini 5 günden fazla asla kullanılmaz ki 2 sene kullananlar varmış şok oldum. başta zorluk çekersiniz ama sonra eskisinden bile iyi olur burnunuz.

her hastama bıkmadan usanmadan sakın 3-4 günden fazla kullanmayın, açılırsa hemen bırakın diyorum.
eczacıyım ve küçük bebeklere bile bu ilacın damlasının yazılmasını çok yanlış buluyorum.
okulda bize öğretildiği gibi tuzlu sudan daha iyi bir burun açıcı yoktur ve yan etkisizdir.bebeklerde de serum fizyolojık tercih edelim.

merhaba kızlar bende 31 haftalık hamileyim ve iliadin sprey kullanıyorum bugün 17 gün oldu. bırakırsam hiç nefes alamıyorum. bebeğe zarar verir mi acaba artık bırakıcam tuzlu su filan denerim artık. ama korkuyorum tam 3 hafta kullandım.ins bebişime zarar vermemiştir

merhaba canım incelediğime göre birkaç gün sabredip bırakanlar olmus,agzından nefes almayı dene ben bırakmak için öyle yapmaya basladım, gerci sadece 3 hafta kullanmıstım,o bile korkmam için yetti. bende 31 haftalık gebeyim.hamilelik boyunca kullanmıssın bebeğine bi zarar vermedi dimi,cünkü ben bi yerde bu ilacın direk kana gectigini ve damar daralması yaptıgını okudum.aman dikkat et ve sabırla kurtulmayı dene...

bende kendimi bildim bileli nefes alamam. burun etlerimde sorun yok,alerjik rahatsızlığım ve sinüzitim var.en son gittiğim dr okyanus suyu tavsiye etmişti.bitince ılık çeşme suyuna tuz ve karbonat karıştırıp burnuma çekmemi sölemişti.benim burun tıkanılığım çok fazla olduğu için pek fayda göremedim.bi ay önce gripten dr gittim, otr... spreyini verdi. ben hayatımda böle rahat nefes almadım. sprey bitti ve günlerdir eczaneye gidip yenisini alıcam diye bekliyordum.

iyiki buradaki konuyu okumuşum. az kalsın bağımlı olacaktım.

bazen iki burnumda yarı tıklı, bazen biri tam diğeri az tıkalı, aldığım yarım nefesle, ağızdan nefes alarak yaşıyorum.

arkadaşlar şu yeni çıkan breatheright burun bantlarını deneseniz. Biz annem için aldık ve rahat nefes aldığını söylüyor. şu an hem ben hem de bebeğim grip olduğumuz için otrivine pediatrik kullanıyoruz. Ama bugün son kez kullanıp atacağım. çünkü doktor 4 günden fazla kullanma dedi. Otrivine evet gerçekten çok etkili ( oğlum burnu tıkalı olduğıu için her saat başı ağlayarak uyanıyordu) 3 gündür kesintisiz 10 saat uyuyoruz. Tipimiz yerine geldi resmen :) Bağımlılık yapabileceğini de şimdi burda okudum ve tırstım açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…