Burun spreyi bağımlısıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi awa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merabalar bende 2 ay icinde bir kutu iliadin birde otrivine bitirdim doktor hic soylemedi sadece 2 kutu bitirdim ama 4 gun once fark ettimki her aksam uyaniorm ve bunu sikmam gerekiyor sonra annem bagimli oldun dedi ama sadece 2 kutu bitti yani birakabilirmym bu saatten sonra?

arkadaslar ben 4 seneden berı otrıvıne bağımlısıydım 2
-3 ayda bır tekrarlayan burun tıkanıklı ve 4 5 ay bıtmeyen tıkanıklık sureklı otevıne şişe şişe kullandım hayatımı kabusa cevırmıstı burun tıkanıklığı uykumdan nefes alamama gıbı çok kotu olume yakın hıssedıyodun tıkandığı anlarda ama şimdi aktardan ÇİN YAĞI dıye bı yağ aldım gerçekten işe yaradı.yoğun nane kokulu okalipkos karışımı bısey burnuma surdum surdukten sonra gozlerım yaşardı ve burnunuz çozuluyo aksam ılk defa atravıne sıkmadan uyudum ve hıc bır sıkıntı cekmedım rahat nefes alıyorum ÇİN yağını mutlaka siddetle tavsıye ederım benım kullanmadığım yontem kalmamıstı vıchi tuzlu karbonatlı su bıtkısel karısımlarama hıc bırı açmadı tek carem otrevıneydı artık çok mutluyum çin yağı sayesınde belkı benımgıbı bu belayı ceken arkadaslara şifa bulmasında yardımcı olabılmek adına sıte ye uye oldum ve bılgımı paylak ıstedım ÇİN YAĞINI DENEYIN

geçen yıl sinüzit oldum doktor otrivine verdi baya bi kullandım onu sonra yazın gene grip oldum gene kullandım baya o zaman bi kaç gün koku alamadım sıfır koku alıyodum sonra geçti
bu yılda grip oldum haliyle sinüzitlerimde nüks etmiş gene dolmuş sonra bu seferde iliadin sprey verdi 10 gündür kullanıyorum yoksa burnum açılmıyo çünkü ama sanırım 3 günden fazla kullanılması zararlıymış okudum netten ben 10 gündür kullanıyorum spreyi
kronik tıkanıklık yapmaz umarım
yarında karbonat,tuz ve ılık su formülüne geçeyim bari biraz

yıllardır burnum tıkanır dururdu, bana da doktorlar İliadin, Otrivin verdi hep. Başta burnumu açıyorlardı ama sonra hepten tıkanıyodu burnum meğer böyle bir hastalık da varmış, kullanılan ilaçlar kalıcı tıkanıklık hatta bağımlılık yapıyormuş ne yazık ki... geçenlerde bir doktora gittim, Gripstop diye bir ilaç verdi, ilaç da değil aslında, yan etkisi yokmuş :) burnum açıldı süpper oldu. yiğenimde ve annemde de kullandık, iyi sonuçlar sonuç aldık :) ben çok memnunum tavsiye ederim bayanlar

burun spreyi bağımlılığından kurtulmak için bu Gripstop'u deneyin muhakkak, ben firmayı da aradım sordum. doktorlarla da konuştum, öneriyorlar. bağımlılık yapmıyormuş, çünkü içindekilerin özelliği nedeniyle böyle bir durum yok. bir de yine içindekiler grip nezle vs olmayı engelliyo :)
n eyazık ki bağımlılık diye bir şey var ve ameliyat olmaya kadar gidebiliyor... ne kadar erken kurtulunursa o kadar iyi... ben kurtuldum Allahıma çok şükür. tavsiye ederim :)

kızlar yazdıklarınızı daha yeni okudum ben de bu durumdan muzdaribim maalesef 5 sene mi oldu belki daha fazla hiç bilmiyorum kullanıyorum otr..e spreyi ve bırakma düşüncesi bile beni korkutmaya yetiyor.ne yaptınız bırakabildinz mi?ben de br doktora gitmeliyim sanırım.bu bahsi gecen yağları kullandınız mı faydasını gördünüz mü?çin yağı ardıç yağı falan?çok korktum şuan ya

bende 4 yıl falan aralıksız o....e kullandım,nasıl başladığımı falan hatırlamıyorum ama babamın burun eti problemi var ve yıllardır burun damlası bağımlısı,büyük ihtimal ondan etkilenmişimdir,damlasız evden çıkamazdım,sonra yurt dışında yaşamaya başladım ve damlamı türkiyeden stoklayıp getirdim buralarda bulamam diye, gün geldi bitti damlam ve nefes alamıcam diye bir sıkıntı ,aaaa sonra birkaç gün içinde burun tıkanıklığım geçti ve burnumu tıkayanın damla olduğunu anladım,şimdi sadece grip olunca kullanıyorum ki doktor hangi marka damlayı verirse onu kullanıyorum,hastalık geçincede atıyorum hemen elimin altında olmasın diye

ben de burun spreyi bağımlılığının ucunda döndüm. özellikle otrivine ve iliadin bağımlılık yapıyor. 2-3 günden fazla kullanmamak lazım. ben kendimi çok zorlamıştım bırakmak için, devamlı vicks kokluyordum, buharı iyi geliyordu tıkanıklığa çünkü... bir de belki tuzlu su ile burnu yıkamak da iyi gelebilir. bir de eczanede satılan sterimar mıydı adı tam hatırlamıyorum deniz suyuydu sanırım, o da güzel bir burun spreyi, bağımlılık riski yok, onu kullanmaya çalışın bir süre... (bir de şimdi aklıma geldi, vicksi burun içine sürmemek lazım yara yapıyor çünkü)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ; Ne yazık ki bende burun spreyi bağımlısıydım otrevine değil ama illadin denen ürünü kullanıyordum Bazı insanlar ciddiye almasalar da aslında diğer bağımlılık türlerinden bir farkı yok bu hastalığın. Geceleri uyuyamamanın tavanlara bakmanın ve herkes uyurken sizin uyuyamamanızın sinirini ancak yaşayan anlar ayrıca sizi sosyal hayatınızı sekteye uğratması da cabası. Bu bağımlılık yüzünden neredeyse panik atak olmuştum çünkü ben sinemaya dahi gidemiyordum burun sprey olmadan ya birşey olursa diye.
Ayrıca çevrenin etkisiyle ameliyatsız kurtulamam düşüncesini yerleştiriliyor insanlara hemen ameliyat diye bir şey yok ilaç tedavileri yardımcı spreyler yada endokskopik yakma tedavileri uygulanabiliyor .
Kurtulmak için kendi denemelerimden bahsetmem gerekirse ilk önce bırakmak için kesinlikle kararlı olunması gerekiyor. Hemen oldu da bitti ile geçebilecek süreç değil. Öncelikle çalışıyor iseniz yıllık izin alabilme ihtimaliniz varsa bu zamana denk getirin. Eğer alabilme ihtimaliniz yok ise sıkma sürelerini gittikçe azaltın. Örneğin 2 saat aralıklarla sıkıyor iseniz 3-4 saat aralıklarla gittikçe daha da uzun sürelere getirerek bir sabah bir akşam durumuna indirebilirsiniz. Birde tek tarafa deneme yapabilirsiniz. Mesela tek tarafa sıkıp gece bu sıkılı olan tarafa yatıp bu şekilde ordaki burun deliğini bu sürece hazırlayabilirsiniz.
İlk 1 hafta ne yazık ki büyük sıkıntı alıştırmadan birden keserseniz ki böyle de denedim 1 hafta sıkıntılı idi tamamen olmasa da biraz olsun açılma olmuştu ama sınavlardan derken yeniden başlamıştım ama kesinlikle sıkma sürelerinizi azaltarak deneyin ki tamamen keseceğim dediğiniz de burnunuz aşırı kapanma göstermesin ve kesinlikle yardımcı ürünler deneyin. Geceleri evet rahat bir şekilde uyuyamadım bazen ama gündüzleri en azından burnum iyi durumda idi :) yardımcı ürünlerde ise nasacort gibi antialerjik ürünler deneyin. İlaç burnunuzu açmıyor diyeceksiniz ki dedim :) bunu da unutun bu arada görevi açma değilmiş içinde kortikosteroid varmış bir tür yerini doldurma tahribatı kurtarma gibi bir özelliği varmış :) rinopanteina burun merhemini de ek olarak kullanabilirsiniz :) Birde illadin ve otrivine gibi ilaçlar çok ucuza alınabiliyorken ne yazık ki bu yardımcı ürünler biraz daha zorlayıcı olabilir keselere . Eğer imkanınız var ise burun bantları alabilirsiniz kendi burun ölçülerinize göre alın burada :) GripStop diye bir ürün daha var imiş ama ben kullanmadım şu an zararı olmadığı ve açıcı olduğu söyleniyor ama Türkiye'ye yeni geldiği için temkinli olmakta yinede doktora sormadan kullanmamakta fayda var tabi :)
Sonuç olarak ben bırakalı 1 ay kadar oldu hala dediğim yardımcı ilaçları kullanıyorum ama kesinlikle ilacı sıkamadığım zamanlardaki gibi bir boğulacakmışım hissi yok artık buna bile değer inanın. cevap alabilmek için en az 3 ay kullanmak gerekiyormuş. Bazen geceleri zorla uyuduğum oldu ama dediğim gibi zorlu bir yol ne yazık ki. Tanıdığımda bu hastalığı geçirdi ve o da tamamen bıraktı şu an çok rahat . İşallah bende onun gibi ne yardımcı ilaçlı ne başka bir şey ile uğraşmadan tamamen kurtulabilirim. Sizin de Allah yardımcınız olsun arkadaşlar.Biraz uzun oldu ama kendi deneyimimi paylaşmak istedim size de bir faydası olur umarım :)

bende de bağımlılık başlangıcı var. bu yazıları okuduktan sonra kullanmayı düşünmüyorum ama yine de bi fikir danışmak istiyorum ;eczacım spreyi 5 gün kullanıp bir daha kullanmak için 5 gün beklemek gerektiğini söyledi.2 burun deliğimiz olduğuna göre 5 gün birine diğer 5 gün diğerine sıksak olur mu acaba ?

ben de eczacıyım, burun spreyini günde 1 defa iki burun deliğinize sıkmalısınız, eğer doktorunuz yazdıysa!
5-6günden fazla kesinlikle kullanmamalısınız, her şeyden önce burun mukozasına verdiği zarar ve hissizlik ileride koku almada probleme kadr gidebilecek sorunlar doğurabilir. lütfen ilaç suistimali eğiliminiz varsa bir doktorla görüşün arkadaşlar

Aynen benzer hikayeleriniz gibi eşime verilen ilaçları bende kullanayım derken başladı i......n bağımlılığım... Az değil siz deyin 5 ben diyeyim 4 yıl. Sonra 5 gün önce radikal bir karar ile ben bu illetten kurtulmalıyım zira nereye kadar dedim vweeeee işe koyuldum. 2 gün boyunca seçtiğim bir burun deliğime sıktım diğeri hemen kapandı ama tek delikten gelen nefesle idare ettim ilacı çok az sıkmaya ve genzime kaçırmamaya dikkat ettim.
Sonra Çin yağı ile serum fizyolojik aldım, kapanmayı hissettikçe serum fizyolojik kullandım be kulak çubuğu ile burun kenarlarıma ve burun ağzına Çin yağı sürdüm kuruyan dudaklarımada sürekli besleyici balsam sürdüm.zor günleri atlattım şimdi burnum çok daha rahat bir halde geceleri rahatça uyuyorum tam eski halime dönemedim ama çok çok rahatım artık bi haftaya kadarda inanıyorum ki hiçbişi kalmayacak..
Ama benden küçük bir tavsiye o.....ne yerine i.......n kullanarak başlayın bitiş sürecine çünkü i......n den daha rahat kurtulabiliyosunuz. O.......ne çok daha agresif bir ilaç.

otrivine 4 ay hergün kullandım ve bağımlılık yaptığını anladığım an bıraktım.çok zorlandım , uykusuzluk çektim. bırakalı 1 sene oldu ama hala burnum tıkanıyor. berbat birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…