• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun masajı

Yukarıda tarif etmişim , bu doktorumun bana söylediği masaj Bunun dışında başka masaj biçimleri varsa da ben bilmiyorum Doktor hangi buruna hangi masajı vereceğini bilir ben şimdi söylersem ve yanlış olursa üzülürüm .
Siz doktorunuzu arayıp sorsanız daha iyi olur ,hiç riske girmeyin .

Artık ben de tecrübelerimi yazabileceğim için mutlulukla yazıyorum bu satırları.
Bugün 24 gün oldu burun estetiği ameliyatı olalı.
Aslında biraz sıkıntımı anlatayım, 31 yaşındayım küçükken yapılan bir darbe sonucu burun kıkırdağım kırıldı ve buna bağlı olarak bu yaşa kadar ilerleyen kemik eğriliği sorunu yaşıyordum.
Resim çekilirken bile sol profilden gayet iyiken sağ profilden kemikli ve yamuk çıkıyordum. Bu yüzden hep soldan resim çekilen biriydim :-)
Yıllardır pek çok doktor araştırdım buralarda sizlerin yorumlarıyla takip etmeye çalıştım.
Gerçekten ismi çok ünlenmiş doktorların verdiği ücretler öncelikle bana çok pahalı geldiği için sürekli ameliyatı erteleme sürecine gittim. Ama sonra anladımki ünlü olmadığı halde estetikçi olmadığı halde kbb uzmanlığı olduğu halde iyi iş yapan doktorlarda varmış. Emre bey tabiki herkesin tercıhıdır ama ateş pahası. Onun dışında pek çok kişiden daha fiyat aldım 10bin tl'nin üstünde fiyat verenler bile oldu.
Ben İstanbul Kartal'da oturuyorum, bana yakın olarak Kozyatağındaki bir hastanede Şahruz bey var onun burunlarını inceledim sosyal medyada. Yaptığı işleri beğendim tabi ulaşım açısından yakın olması da tercih sebebim oldu sonuçta kontollere gitmek gerekiyor.
Görüşmeye gittiğimde muayene etti ve sorunlarımı pat pat söyledi.
İranlı bir doktor olmasına rağmen bizden iyi Turkce konusuyor insan şaşıp kalıyor:-)
Fiyat konusunda eğer kapalı ameliyat olacaksa 5000 tl dedi, açık ameliyatsa 7500 tl. Eğer ssk varsa kapalı ameliyat 2200 tl açık ameliyat 5500 tl dedi.
Bana önerdiği ise açık ameliyat. Çünkü kapalı ameliyata burunu açmadıkları için içerdeki hasarları tam düzeltemiyorlarmış ilerde sıkıntı yinede nüksedebilirmiş. Bende açık ameliyatı seçtim. ssk olduğu içinde 5500 tlye ameliyat için anlaştık.
13 Ekim tarihi için ameliyat gunu belırldık. 2 gün öncesınde gıdıp fotoğraflama çalışması yapıldı.
Resimlerim çekildi. burun eğriliğinden dolayı yüzüm bile orantısızlaşmıştı artık.
Nasıl bir burun ıstedıgımı sordu, dedimki 'kaydırak gibi olmasın' :-) doğal bana uygun olsun.
bir çizim yaptı gösterdi tamam dedim bu olur. 'ne kadar kolay hastasın sen öyle' dedi :-)
ameliyat gunu gıttık yatış yapıldı muhasebeye gıttık ödeme esnasında eğer ödeme trink nakıtse 5000 olur dedi 500 tl orada avantaj oldu ;-)
testlerım yapıldı hazırlandım ameliyat oldum. sorunsuz geçti ogun hastanede kaldım. buz maskesı taktılar 8-9 saat kaldı hiç şişmem morarmam olmadı benim. ertesı gun taburcu olurken benden sonra amelıyat olan bayanı gordum onun morarması vardı benı gorunce cok sasırdı 'sizde hıc bırsey yok' dıye :-)
tabı ben cok fazla ıyı olunca havaya gırdım sanırım ertesı gün evdekı ılk sabahımda uyanında bıraz gozlerım şişmiş ve goz kapaklarımda morarma olmuştu ama şunu söyleyebilirimki hiç ağrım acım olmadı.
silikon tampon koydukları ıcın burun tamamen tıkalıda olmuyor gayet ıyıdı. zaten cuma amelıyat oldum p.tesı tampon cıkarılmasına gıttım. yanı 15 ekimde.
tampon çıkarılırken canım acıdı çünkü ben yıkama sularını pek kullanamadığım için burun içi kurumuştu kan pıhtılarıyla halıyle sıkıntı oldu. 10 gun sonra alçıyı cıkarmak ıcın gıtmem gerekıyordu.
10 gun oldu alcı cıkarılmasına korka korka gıttım ama en kolay işlem oymuş hıc bırsey anlamadan şapka gıbı çıkardı.
masaj yapmam gerektıgını soyledı hergun yarım saat (gercı pek yapamadım dokununca acıdıgı ıcın yapmak ıstememıştım son gunlerde krem ıle bıraz bıraz yapmaya başladım) 1 hafta sonra kontrole gıdıcem bakalım ne dıyecek.
ama ben kendımı ıyı hıssedıyorum bır burun düzeltme işlemi ınsanı nasıl ozguvenlı yapar anlıyorum.
meğr ben bugune kadar burnum yamuk dıye kendımı kapatıyormusum haberım yokmuş.
eğer sağlık anlamında sorun yaşıyorsanız çekmeye değmez amelıyat olun derdım ama sırf göruntu olsun dıye bıçak altına yatıyorsanız değermi bilemiyorum. sonucta ıster ıstemez hayatınız 2 hafta kısıtlanıyor. başlarda yemek yıyemıyordum, pipetle beslendım. hatta bırkaç gundur diş fırçasını agzıma sıgdırabılıyorum. merak ettikleriniz olursa seve seve cevaplarım. gerçi serpil portakal burun yazdın görebilirsiniz önceki halimi ve şimdiki halimi.

Geçmiş olsun bende 2 haftayi gecti sayılır acik teknikle kbb hocasına ameliyat oldum
Acik teknik büyük avantaj bence, yalniz resimlerinizi göremedim nerden gorebilriz bu arada sislikler indimi sizin

Geçmiş olsun bende 2 haftayi gecti sayılır acik teknikle kbb hocasına ameliyat oldum
Acik teknik büyük avantaj bence, yalniz resimlerinizi göremedim nerden gorebilriz bu arada sislikler indimi sizin
Ilk gun hıc şişiğim yoktu eve cıktıgımın gecesınde kalktıgımda şişmişti yuzum gözüm falan hafıf morarma ozaman olmuştu. o süreçten buzaman kadar 15 günluk dılımde ara ara şişkinliklerim olmuştur özellıkle son 3gündür çok daha ıyıyım sabah kalktıgımda biraz şiş gıbı oluyor ama uyumanın etkısıda var tabı sonra gun ıcınde duzelmış oluyor, krem sürüp sureklı nemlendırıyorum yuzumu, ara arada masaj yapıyorum iyi geliyor.
Buraya resim atmadım ya, ben bu ameliyat sürecinde video serisi yapmıştım arama motoruna yazdıgında çıkıyorum yaşadıklarımı anlattım resimlerimde var gerçi son çektiğim videoda biraz daha şişliim var gibiydi ama şuanda gayet iyiyim serpil portakal burun yazınca g o go g le çıkıyor oradan bakabılırsınız

Kendi ameliyat sürecimi fotoğraflarla bir özetliyeyim dedim. resimlerden de anladığınız gibi hastanedeyken gayet iyiydim ameliyat günü hastanede kaldım ertesi gün taburcu oldum yine ıyıydım evde kaldığım ilk geceden itibaren ise biraz şişme ve morarmalar oluşmaya başladı ama yinede çok koyu morluklar değildi bunlar. gözümün üstünde biraz vardı. benim göz altlarım daha çok sararmıştı. 4. gün silikon tampon çıkarıldı. 10. gün ise burun alçım çıkarıldı. elimden geldiğinde masaj yapmaya çalıştım fakat ilk zamanlar çok acıdığını ıcın dokunamıyordum. sonra acı azaldıkça yapmak kolay oldu.1. ay kontolunden de sapasağlam çıktım ve 3. ay kontrolum ıcın taktım oluşturduk. hissettiklerime gelince hiç pişman olmadım fakat acabalarım oluştu düzelmişmidir diye. çünkü yılların verdiği bir burun eğrili yüzümün bile asimetrisini bozmuş vaziyetteydi daha 1. ayım olmasına rağmen yüzüm bile orantılı gözükmeye başladı sonraki ayları sabırsızlıkla bekliyorum. halen daha soldan resim çekilme alışkanlığım devam ediyor :-) yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum.

Eklentiler

• InShot_20171116_232026251.jpg
    InShot_20171116_232026251.jpg
    48,6 KB · Görüntüleme: 65
  • InShot_20171116_232350770.jpg
    InShot_20171116_232350770.jpg
    53,7 KB · Görüntüleme: 59
  • InShot_20171116_233151620.jpg
    InShot_20171116_233151620.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 53
  • InShot_20171117_013523740.jpg
    InShot_20171117_013523740.jpg
    52,9 KB · Görüntüleme: 51
  • InShot_20171117_011927621.jpg
    InShot_20171117_011927621.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 57
  • InShot_20171117_012306049.jpg
    InShot_20171117_012306049.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 55
  • InShot_20171117_012602186.jpg
    InShot_20171117_012602186.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 63
  • InShot_20171117_014151433.jpg
    InShot_20171117_014151433.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 61
  • InShot_20171117_014438854.jpg
    InShot_20171117_014438854.jpg
    53,3 KB · Görüntüleme: 64
  • InShot_20171117_014905859.jpg
    InShot_20171117_014905859.jpg
    55,3 KB · Görüntüleme: 60
Ne güzel olmuş burnunuz .. Nefesiniz ferah olsun :)

Son düzenleme:
Teşekkürler, şuandaki hali dahada iyi oldu her sabah kalktığımda aynaya baktığımda kendimi daha çok beğeniyorum acayip özgüveni sagladı

Benim sorunum; sağ taraftan kemik eğriliği, sol taraftanda burun ucu kıkırdağı kırığıydı. Tabi bu sıkıntılar yüzümdeki orantıyı bile bozmuştu yamuk gibi duruyordu. Daha çok kısa bir süre geçmesine rağmen elde edilen sonuçtan mennunum. Artık sağdan ve ön profilden resim çekilmekten korkmuyorum.

Ameliyat sürecinde yaşadıklarımı elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama sanırım izlemek daha ayrıntılı olacaktır :-)

Olmayı düşünenlerin merak ettikleri şeyleri, olanlarında izlerken yeniden o günlere döneceği şeyleri anlattığımı düşünüyorum.

Ben çok şükür ağrısız acısız bir burun ameliyatı süreci yaşadım, şuandaki halinden de oldukça mennunum.

İstediğim doğrultusunda doğal bir burun tercih ettim ve o şekilde bir sonuç çıktı ortaya. Zaman geçtikçe daha da düzelecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back