Artık ben de tecrübelerimi yazabileceğim için mutlulukla yazıyorum bu satırları.
Bugün 24 gün oldu burun estetiği ameliyatı olalı.
Aslında biraz sıkıntımı anlatayım, 31 yaşındayım küçükken yapılan bir darbe sonucu burun kıkırdağım kırıldı ve buna bağlı olarak bu yaşa kadar ilerleyen kemik eğriliği sorunu yaşıyordum.
Resim çekilirken bile sol profilden gayet iyiken sağ profilden kemikli ve yamuk çıkıyordum. Bu yüzden hep soldan resim çekilen biriydim
Yıllardır pek çok doktor araştırdım buralarda sizlerin yorumlarıyla takip etmeye çalıştım.
Gerçekten ismi çok ünlenmiş doktorların verdiği ücretler öncelikle bana çok pahalı geldiği için sürekli ameliyatı erteleme sürecine gittim. Ama sonra anladımki ünlü olmadığı halde estetikçi olmadığı halde kbb uzmanlığı olduğu halde iyi iş yapan doktorlarda varmış. Emre bey tabiki herkesin tercıhıdır ama ateş pahası. Onun dışında pek çok kişiden daha fiyat aldım 10bin tl'nin üstünde fiyat verenler bile oldu.
Ben İstanbul Kartal'da oturuyorum, bana yakın olarak Kozyatağındaki bir hastanede Şahruz bey var onun burunlarını inceledim sosyal medyada. Yaptığı işleri beğendim tabi ulaşım açısından yakın olması da tercih sebebim oldu sonuçta kontollere gitmek gerekiyor.
Görüşmeye gittiğimde muayene etti ve sorunlarımı pat pat söyledi.
İranlı bir doktor olmasına rağmen bizden iyi Turkce konusuyor insan şaşıp kalıyor
Fiyat konusunda eğer kapalı ameliyat olacaksa 5000 tl dedi, açık ameliyatsa 7500 tl. Eğer ssk varsa kapalı ameliyat 2200 tl açık ameliyat 5500 tl dedi.
Bana önerdiği ise açık ameliyat. Çünkü kapalı ameliyata burunu açmadıkları için içerdeki hasarları tam düzeltemiyorlarmış ilerde sıkıntı yinede nüksedebilirmiş. Bende açık ameliyatı seçtim. ssk olduğu içinde 5500 tlye ameliyat için anlaştık.
13 Ekim tarihi için ameliyat gunu belırldık. 2 gün öncesınde gıdıp fotoğraflama çalışması yapıldı.
Resimlerim çekildi. burun eğriliğinden dolayı yüzüm bile orantısızlaşmıştı artık.
Nasıl bir burun ıstedıgımı sordu, dedimki 'kaydırak gibi olmasın'
doğal bana uygun olsun.
bir çizim yaptı gösterdi tamam dedim bu olur. 'ne kadar kolay hastasın sen öyle' dedi
ameliyat gunu gıttık yatış yapıldı muhasebeye gıttık ödeme esnasında eğer ödeme trink nakıtse 5000 olur dedi 500 tl orada avantaj oldu ;-)
testlerım yapıldı hazırlandım ameliyat oldum. sorunsuz geçti ogun hastanede kaldım. buz maskesı taktılar 8-9 saat kaldı hiç şişmem morarmam olmadı benim. ertesı gun taburcu olurken benden sonra amelıyat olan bayanı gordum onun morarması vardı benı gorunce cok sasırdı 'sizde hıc bırsey yok' dıye
tabı ben cok fazla ıyı olunca havaya gırdım sanırım ertesı gün evdekı ılk sabahımda uyanında bıraz gozlerım şişmiş ve goz kapaklarımda morarma olmuştu ama şunu söyleyebilirimki hiç ağrım acım olmadı.
silikon tampon koydukları ıcın burun tamamen tıkalıda olmuyor gayet ıyıdı. zaten cuma amelıyat oldum p.tesı tampon cıkarılmasına gıttım. yanı 15 ekimde.
tampon çıkarılırken canım acıdı çünkü ben yıkama sularını pek kullanamadığım için burun içi kurumuştu kan pıhtılarıyla halıyle sıkıntı oldu. 10 gun sonra alçıyı cıkarmak ıcın gıtmem gerekıyordu.
10 gun oldu alcı cıkarılmasına korka korka gıttım ama en kolay işlem oymuş hıc bırsey anlamadan şapka gıbı çıkardı.
masaj yapmam gerektıgını soyledı hergun yarım saat (gercı pek yapamadım dokununca acıdıgı ıcın yapmak ıstememıştım son gunlerde krem ıle bıraz bıraz yapmaya başladım) 1 hafta sonra kontrole gıdıcem bakalım ne dıyecek.
ama ben kendımı ıyı hıssedıyorum bır burun düzeltme işlemi ınsanı nasıl ozguvenlı yapar anlıyorum.
meğr ben bugune kadar burnum yamuk dıye kendımı kapatıyormusum haberım yokmuş.
eğer sağlık anlamında sorun yaşıyorsanız çekmeye değmez amelıyat olun derdım ama sırf göruntu olsun dıye bıçak altına yatıyorsanız değermi bilemiyorum. sonucta ıster ıstemez hayatınız 2 hafta kısıtlanıyor. başlarda yemek yıyemıyordum, pipetle beslendım. hatta bırkaç gundur diş fırçasını agzıma sıgdırabılıyorum. merak ettikleriniz olursa seve seve cevaplarım. gerçi serpil portakal burun yazdın görebilirsiniz önceki halimi ve şimdiki halimi.