• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

burun estetiğinden sonra burnu giderek şişenler

kokomela

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
48
0
36
Ankara
kızlar 20 gün önce revizyon ameliyatı oldum. bir hafta sonra alçılarım alındı. alçılarım alındığında burnum harikaydı kalkıklığı kavisi ucu genişliği falan tam istediğim gibiydi. sonra doktorum bant yapıştırdı ve memleketime döndüm. 8 gün sonra bantları çıkarmamı söyledi. bu süre zarfında bantlarım bi hayli gevşedi ama ben dokunmadım hiç. 8. günün sonunda neredeyse açılmıştı. neyse büyük bi heyecanla bantlarımı açtımki ne görüyim o burun gitmiş ucu toparlak kavisi düz yanları şişkin burun gelmiş. oturdum öylece banyonun ortasına:((((

sonra bi sitede bi doktor burnun şişliklerinin inmesini önlemek için 8 hafta kadar bant yapıştırın yazmıştı. bende öyle yaptım. arada bantı çıkarıp masaj yapıp tekrar takıyorum. bantı ilk çıkardığımda burnum çok iyi görünüyo ama aradan 5 dk geçince tekrar şişiyo:((((

ya kızlar napıcam ben kimsede oldumu böyle bişiy bi akıl verin kafayı yiycem tampondan ilk çıktığı haline döner mi:((((

kızlar 20 gün önce revizyon ameliyatı oldum. bir hafta sonra alçılarım alındı. alçılarım alındığında burnum harikaydı kalkıklığı kavisi ucu genişliği falan tam istediğim gibiydi. sonra doktorum bant yapıştırdı ve memleketime döndüm. 8 gün sonra bantları çıkarmamı söyledi. bu süre zarfında bantlarım bi hayli gevşedi ama ben dokunmadım hiç. 8. günün sonunda neredeyse açılmıştı. neyse büyük bi heyecanla bantlarımı açtımki ne görüyim o burun gitmiş ucu toparlak kavisi düz yanları şişkin burun gelmiş. oturdum öylece banyonun ortasına:((((

sonra bi sitede bi doktor burnun şişliklerinin inmesini önlemek için 8 hafta kadar bant yapıştırın yazmıştı. bende öyle yaptım. arada bantı çıkarıp masaj yapıp tekrar takıyorum. bantı ilk çıkardığımda burnum çok iyi görünüyo ama aradan 5 dk geçince tekrar şişiyo:((((

ya kızlar napıcam ben kimsede oldumu böyle bişiy bi akıl verin kafayı yiycem tampondan ilk çıktığı haline döner mi:((((

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Sanki kendimi okumuş gibi olduğumdan cevap yazmak istedim. Yaklaşık 7 ay önce burun ameliyatı oldum, alçılarım 10 gün kaldı ve ilk çıkartıldığında benim de harika idi. Küçük bir operasyon olduğu için bant da takılmamıştı. Alçının çıkmasını takiben 1 hafta içinde burnum aşırı şişti. Büyüdü. Senin gibi çok üzüldüm. 3 ay okumadığım forum kalmadı diyebilirim. İlk gün çektiğim fotoğraflarla karşılaştırdıkça iyice kafam karışıyordu. Ancak 4. Aydan itibaren tamamen şişlikler indi ve küçülme sürecine girdi. Şekli oturdu ve o ilk açıldığı günkü güzelliğine kavuştu. Şimdi 7. ayımda şekli tamamen oturdu, sadece sertliği henüz geçmedi.

Eğer ilk açıldığı zamanı iyi hatırlıyorsan ve güzel olduğunu düşünüyorsan, sakın üzülme , % 100 eski haline geri geliyor. Bana da hiç inmeyecekmiş gibi geliyordu. Dışarıdan insanlar çok fazla anlamıyordu farkı ama benim için korkunç bir sonuçtu. Kabus gibiydi. Burada herkes inecek yazdığı halde ineceğine inanmadım ama şimdi kendimden gördüğüm kadarıyla, için rahat olsun , ilk çıktığı haline kesin olarak dönecek diyebilirim.

Sevgiler

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Sanki kendimi okumuş gibi olduğumdan cevap yazmak istedim. Yaklaşık 7 ay önce burun ameliyatı oldum, alçılarım 10 gün kaldı ve ilk çıkartıldığında benim de harika idi. Küçük bir operasyon olduğu için bant da takılmamıştı. Alçının çıkmasını takiben 1 hafta içinde burnum aşırı şişti. Büyüdü. Senin gibi çok üzüldüm. 3 ay okumadığım forum kalmadı diyebilirim. İlk gün çektiğim fotoğraflarla karşılaştırdıkça iyice kafam karışıyordu. Ancak 4. Aydan itibaren tamamen şişlikler indi ve küçülme sürecine girdi. Şekli oturdu ve o ilk açıldığı günkü güzelliğine kavuştu. Şimdi 7. ayımda şekli tamamen oturdu, sadece sertliği henüz geçmedi.

Eğer ilk açıldığı zamanı iyi hatırlıyorsan ve güzel olduğunu düşünüyorsan, sakın üzülme , % 100 eski haline geri geliyor. Bana da hiç inmeyecekmiş gibi geliyordu. Dışarıdan insanlar çok fazla anlamıyordu farkı ama benim için korkunç bir sonuçtu. Kabus gibiydi. Burada herkes inecek yazdığı halde ineceğine inanmadım ama şimdi kendimden gördüğüm kadarıyla, için rahat olsun , ilk çıktığı haline kesin olarak dönecek diyebilirim.

Sevgiler

ayy cnm benim yaa içime nasıl su serptin çok korkuyorum böyle kalıcak diye. bantı hiç çıkarmak istemiyorum. duş alırken falan çıkarıp değişiyorum aynaya bakmak bile istemiyorum o haliyle. günlerdir evdeyim ve burnum inene kadarda çıkmayı düşünmüyorum. markete bile gitmiyorum düşünü yani:(

3 ay diyosun cnm 3 ay içinde hiçmi şişlikleri inmedi tam olarak 4 ayda mı oturdu. ben doktorumuda hiç aramıyorum kavga ederim diye:( o ilk çıktığı haline bi dönsün dile benden ne dilersen yaa:))

ayy cnm benim yaa içime nasıl su serptin çok korkuyorum böyle kalıcak diye. bantı hiç çıkarmak istemiyorum. duş alırken falan çıkarıp değişiyorum aynaya bakmak bile istemiyorum o haliyle. günlerdir evdeyim ve burnum inene kadarda çıkmayı düşünmüyorum. markete bile gitmiyorum düşünü yani:(

3 ay diyosun cnm 3 ay içinde hiçmi şişlikleri inmedi tam olarak 4 ayda mı oturdu. ben doktorumuda hiç aramıyorum kavga ederim diye:( o ilk çıktığı haline bi dönsün dile benden ne dilersen yaa:))

Selam tekrar ;)

Rica ederim, aynı şekilde ne kadar üzüldüğümü bir ben bilirim, bu sebeple başkaları da boşuna üzülmesin isterim. Ama elbette ilk alçı çıktığınız halini beğendiyseniz geçerli bir durum bu. O haline geri döneceğine şüphe yok.
Malesef benim ilk 3-4 ay hiç inmedi, yani ara ara iner gibi oluyor, banyo yaptıktan sonra veya sabah kalktığımda çok şiş oluyordu. Ama 4. ayın sonundan sonra artık şişlikler indi...5. ayda tabi benim de gözüm alıştı ve iyice oturmaya başladı.. Şimdi 7. ayda oturdu. Süreç her ameliyatta kişiye göre farklı gelişir ama ilk 3 ile 4 ay arası hepsinde şişlik ve şekil olarak oturmama mevcuttur bence.

Evden ben de az çıktım, elimde ayna ve fotoğraf makinesi sadece burnuma focuslanmıştım. Çok iyi ve pahalı bir doktora olduğum için, doktorumu bile işini iyi yapmamakla suçladım içten içe..Papates burun oldum diye, ama şimdi ilk haline dönünce çok memnunum.

Sakın dert etme, burnun sadece kendini onarmaya çalışıyor ve dokular su topluyor..İnecek:)

Bir de dediğin gibi, tüm şişlik uç kısmında toparlanmış gibi, koca bir bombe uç kısmında...En kötü tarafı buydu. Ama inan geçti, ucu inceldi, toparlaklık gitti şekli geri geldi

tam olarak beni tarif etmişsin benimde ilk bantlar açıldığında süperdi sonra aynen senin dediğin gibi oldu bugün 57. günüm hala arada bi aklıma geldikçe bantlıyorum açtığımda süper sonra hemen şişmeye başlıyo 2 ay olacak offf çok geç iyileşicem galiba beklemek deli ediyo :ssz:

Benimde bugun 40.günüm arkadaşlar bana sanki 3-4 ay olmuş gibi geliyor.Üst taraf ince ucunda ki o şişlik geçecek geçecek diye diye kendimi topluyorum . Çevremdeki insanlar farketmiyor okadar şey yok diyorlar ama ben inanmıyorum gözümle görüyorum sonuçta ama geçecek sonu iyi olacak diye diye kendi kendimle konuşur oldum :)
Ya anlamadığım sanatçılar okadar estetik oluyor 7-10 ay çıkmıyorlar mı ekranlara ya onlarda şişlik felan görmüyoruz :(

Benimde bugun 40.günüm arkadaşlar bana sanki 3-4 ay olmuş gibi geliyor.Üst taraf ince ucunda ki o şişlik geçecek geçecek diye diye kendimi topluyorum . Çevremdeki insanlar farketmiyor okadar şey yok diyorlar ama ben inanmıyorum gözümle görüyorum sonuçta ama geçecek sonu iyi olacak diye diye kendi kendimle konuşur oldum :)
Ya anlamadığım sanatçılar okadar estetik oluyor 7-10 ay çıkmıyorlar mı ekranlara ya onlarda şişlik felan görmüyoruz :(

40 gün çok erken malesef :) 3 ay yani 90-100 günden evvel normale dönmüyor. Özellikle uç kısmı şişkin oluyor. İneceğine dair hiç umudum yoktu, ama indi :)

Sanatçılar genelde sezon sonunda, yaz tatili sırasında yaptırıyorlar. 3 ayda toparlıyor zaten biz anlamıyoruz. Hiçbiri yapıp ertesi gün çıkmıyor zaten.

tatlım sanırım aynı hafta ameliyat olmuşuz,bende alçı ilk çıktığında çok beğendim ama şişlikler ve kemiksi ödemler elime geliyordu tabiki panik oldum hele sabahları burnum tıkalı ve burun ucum kocaman kalkmalarımı anlatamam bile....nefes almak koklayabilmek o kadar kıymetliymiş ki....bugün benim 26.günüm sabahları burun tıkanıklıklarım allaha şükür geçti..;)burun ucum hala şiş bunu sadece ben farkediyorum başkaları değil onun için derim ki kendini şişlik yüzünden eve kapatma çık gez ,gül ,eğlen böylece düşünceni şişlikten uzaklaştırmış olursun ve zaman daha hızlı geçer sana bir bakmışsın 4 ay bitmiş;))
Ha bu arada Dr'm söylediklerini söyleyim sana;öncelikle burun kemiğinin oldu yerde kemiksi bir ödem olur ki en son geçen ödem o dur ve burun yanlarına ve burun ucuna doğru yayılıyor bu sebeble burun ucu en son şişliği geçen yerdir ve zaman alır ,sakın korkma bazen burunda kemiksi bir çıkıntı bile olabilir dedi ödemdir o sadece zamana bırak gün be gün şişliklerin azaldığını göreceksin dedi yeter ki panik olma sende;) benim bu sabah burun ucum kocaman kalktım hatta göz çukuru ile burunun birleştiği yerde kemiksi bir tabaka bile olmuş sanki yamuk yumuk bir kemik var gibi sanki dr orayı törpülememiş gibi ama biliyorum ki geçecek;))bir de benim burun ucuma hiç dokunulmadığı halde şişti ama yapacak birşey yok sabır sabır sabır;))) mucks umarım içini bir nebze rahatlatmışımdır.......:))

bende sizler gibi ümit ediyorum ama yinede korkudan açamıyorum burnumu:( bir aydan öncede açmayı düşünmüyorum. bantları değişince max 5 dk açık kalıyo masaj yapıp bantlıyorum hemen. acaba gerçekten bant yapıştırınca şişliklerin inmesi hızlanıyomu. ben birazda çaresizlikten ve düzelene kadar o şiş haliyle kimse görmesin istiyorum. sadece bi sitede okumuştum bi doktor 8 hafta kadar şişlerin oluşumunu engellemek için gece yatarken bant yapıştırın diyodu. banada sürekli yapıştırınca daha erken inicekmiş gibi geliyo. artık yıllardır uzman oldum nerdeyse:) hatta rinopilasti konusunda tez bile hazırlayabilirim o kadar araştırma yaptım yani:)

aynı dertten müzdarip arkadaşlar umarım en kısa zamanda aynada görmek istediğimiz burunlara kavuşuruz:) bu çok çetrefilli bi olay gerçekten sabırlı olmayana çok zor bi de yüksek özgüven lazım:) yani bu şiş halimle bile kendimle son derece barışık olup çıkıp sokakta insan içinde salınabilirim:) ama malesef:( çok özeniyorum böyle olanlarada. sanki insanlar burnuma bakıyo her an bişiy diycekler diye tetikte bekliyorum:)
sonuç olarak sabır sabır sabır:)

Son düzenleme:
kızlar bişey sorucam bu burun deliklerinin birleştiği yer varya alt kısım herneyse işte orda da şişlik oluyo mu ya bantlayınca baya değişiyo benim orası açınca değişiyo ?

kızlar bişey sorucam bu burun deliklerinin birleştiği yer varya alt kısım herneyse işte orda da şişlik oluyo mu ya bantlayınca baya değişiyo benim orası açınca değişiyo ?

:) bende onu sorcam ama insanlar ne çok problemi var diye sormuyorum:)
benim zaten normale göre biraz şişti orası 1. ameliyatımdan sonra oldu heralde tam hatırlamıyorum. ama şimdi daha çok şiş yani normal insanlara bakıyorum bayağı fark var:) ama beni rahatsız etmiyo burun ucumla kenarlarındaki şişlkler insinde orası öyle kalsada olur:)

Oluyor tabii ki canım . O şişliklerin hepsi ödem o ödemde her tarafa yayılıyor . Zamanla hepsi gececek

Bir de dediğin gibi, tüm şişlik uç kısmında toparlanmış gibi, koca bir bombe uç kısmında...En kötü tarafı buydu. Ama inan geçti, ucu inceldi, toparlaklık gitti şekli geri geldi
47.gunum aynen bahsettiginiz durumdayim. Burun ucum bombe duruyor kemik gibi sislik var yanlara dogru iniyor. Doktor israrla gececek diyor ama simdiden kendime pollybeak deformasyonu diye teshis bile koydum. Ben de alcidan ciktiginda bayilmistim profilden fotolar cekip duruyordum gittikce sismeye basladi hic de inecek gibi gelmiyor.

Ameliyat olalı 29 gün oldu ve aynı durum bende de geçerli. Atel ve Tamponların çıktığı an çok iyiydi ama şimdi eski burnumdan daha büyük gibi duruyor ve sanki doktorun yaptığı burun ucu kaldırması tekrardan düşmüş gibi hissediyorum.Eylül 11 de kontrole gideceğim bakalım ne olacak, Hiç ameliyat olmamış gibi duruyor :(

Bu başlık altına yorum yazan arkadaşlar burnunuzun son hali nedir düzelme oldu mu? Ben 4. Ayımdayım ilk zamanlara göre fark var ama ucu bombe şiş defermasyon çok belli

Burnum tam düzeliyor şişleri indi derken haftasonu balon gibi şişti. Regl oldum ilgisi olabilir mi ? Nezle de olmuştum kendimi ancak 1 ay koruyabildim hapşırmadan ve çok hapşurdum ama şişmekle alakası sanırım yoktur. Burnuma sanki 5kg ağırlık koymuşssun gibi :(

Ameliyat olalı 29 gün oldu ve aynı durum bende de geçerli. Atel ve Tamponların çıktığı an çok iyiydi ama şimdi eski burnumdan daha büyük gibi duruyor ve sanki doktorun yaptığı burun ucu kaldırması tekrardan düşmüş gibi hissediyorum.Eylül 11 de kontrole gideceğim bakalım ne olacak, Hiç ameliyat olmamış gibi duruyor :KK43:

Aynı dertten muzdaribiz :(

Her sabah ve her duş sonrası aynı sorunu bende yaşıyorum. Ameliyat olalı 4 ay oldu ama böyle devam edecek sanırım. İnş bi gün bütün şişler inmiş bi şekilde uyanırız:)

Back
X