burun estetiğinde yapılanlar hk.

alye

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2013
45
0
6
İstanbul
Hepinize merhaba sağlıklı günler arkadaşlar.. Kısmetse 1 hafta 10 gün sonra bende burun estetiği olucam. Ameliyat olmuş arkadaşlara bi kaç sorum olacaktı.
1.Sağlık problemlerimde olduğu için (deviasyon, burun eti şişmesi alerjik, sinüzit vs.) KBB uzmanı tercih ettim. KBB'lerin estetik konusundaki platik cerrahlara göre başarıları nasıldır?
2.sorum benim burnumda kemer olduğu için yan profilden hoş olmayan görüntü sebebiyle estetik düşündüm, ameliyat esnasında yapılan yada yapılabilecek mevzuları çok fazla bilmediğim için dr.umun bana dediği burnun üst tarafını daraltıcaz dolayısıyla alt tarafı genişlemiş olacak söyleminden biraz korktum. (burun üstün daraltılması ciddi bir işlemmi?) burnun ters üçgen gibi dedi. normalde üst dar alt açık olur dedi açısından falan bahsetti dudak üstü burun ucu arası vs. neyse uzatmadan soruma geleyim:) ben klasik kemer törpületme gibi bir ameliyat düşünürken dr. böyle söyleyince acaba benim burnuma mahsus bir işlemmi olacak yoksa her burun estetiği ameliyatında bu tarz işlemler yapılıyormu yada ne gibi işlemler yapılabilir. Kavis nasıl veriliyo? çok mu törpülemesi lazım:)) Teşekkür ederim şimdidien

.
Merhaba Alye

bende kbb doktoru seçtim burun içinde deviasyon olduğu için kbb dr unun daha doğru bir karar olduğunu düşündüm fakat doktor konusunda çok kararsız kaldım. Sen doktor seçımını nasıl yaptın ve kimde karar kıldın? bu arada sorduklarınla ilgili inan ki benimde bi fikrim yok

cnm ben kocaelideyim çok fazla dr. seçeneğim yok. koü tıp fakültesi falan malum çok yoğun asistanlar falan bakıyo dediler.. bi özel hastane plastik cerrahla görüştüm fotoğraf falan çekti çekmesiyle kaldı, ne tasarım ne bişey uzun sürermiş başka müsait bi zamnda yapabilrimişiz, yaptığı burunları bile göstermiyorumuş prensip? pek içim ısınmadı. en sonunda sağlık problemlerim içinde olduğu için KBB uzmanına gideyim dedim oda estetik yapıyomuş doğal yaptığını söylediler gittim görüştüm yarım saat dinledi beni vs. tomografi falan derken çok güzel izah etti yapacakları konusunda sadece kusurları düzeltirim ölçülere uyarım ısmarlama burun yapamam eğer yüzüne uymazsa dedi, işte o yüzden sordum bende üst ksımı daraltırız deyince ürktüm:)) burun ucu açısı düşükmüş bende hafif kalkacakmış bayanlarda 95-100 derece falan dedi yanlış hatırlamıyosam yani böle açık olması kafama yattı tedavi verdi sinüzit falan olduğu için ilaçlar bitince amleliyat konuşucaz.. senin problemlerin ne? nerde araştırıyosun doktor?

Ben de aynı şekilde KBB uzmanından yana kullandım tercihimi. Hem estetik hem deviasyon problemlerim vardı. Yani illa plastik cerrah olması gerekmiyor, doktorun tamamen sizin suratınıza yakışacak yani kişiye özel bir burun tasarlama becerisi önemli olan. Seçtiğiniz doktorun daha önceden yaptığı burunlara bakarak fikir sahibi olabilirsiniz, buradaki hasta yorumları inanılmaz yardımcı olmuştu bana. Eğer içinize sinmediyse başka doktorlarla da görüşmenizi tavsiye ederim, sonuçta hayatta 1 kez yapılacağını umduğumuz bir şey bu. 2. sorun hakkında ne yazık ki benim de bir fikrim yok, yanıltmak istemem kulaktan dolma bilgilerle. Şimdiden geçmiş olsun :)

siz nezaman oldunuz ameliyatınızı memnunmusunuz beklentilerinizi karşıladı mı? doğru sölüyorsunuz illa estetikçi olacak diye bişey yok. İşte aklıma sanki KBBci tedaviyi yapıp hafif törpüleyip kapatacak gibi geliyodu nedense:)))

genelde burun üstü dar başlar aşağı doğru genişler sennki tam tersiymiş anladığım kadaryıla :) eğer çok uğraşırsa düzeltmek için kanama çok olr yani morarma ve şişme demek olo buda :) bnm de kemiğimde sorun vardı hatta üst tarafında çökme varmış dr baya uğraşmış orayla morluk çok olablir demişti ama o kdar olmadı allahtan .

Bu konuşma benimle yapılsaydı eğer; dr yaptığı işin ne kadar zor olduğunu, alacağı parayı sonuna kadar hakettiğini ve burnumda çok zor bir burun olduğu için çok da iyi bir burun beklememem gerektiğini bana nazikçe ifade etmeye çalışıyor derdim. Kbb ci olması burun içi problemlerin için en doğru seçim bence de, estetikte de çok başarılı kbb uzmanlarının olduğu da bir gerçek, ama plastik cerrahta olsa kbb uzmanı da olsa dr ın işinde iyi olup olmadığı önemli olan, benim burun içinde çok problemim olduğu için ve daha önceki iki hastasını tanıdığım için seçimim kbb uzmanından yana oldu, ama ameliyat olalı daha 5 gun oldu, o yuzden şekli konusunda hiçbirşey bilmiyorum söyleyemiyorum. Bu işler olanlarında söylediği gibi ne kadar doğru mukemmel seçimlerde yapmaya çalışsak kendi adımıza, yine de kısmet.

:))) bende aynı görüşe vardım. eh be ne burunmuş dedim:)) kemer vaaaarrr burnumda diye git. Sonra üstü normalden geniş alt taraf nazaran, burun ucu erkek açısıyla aynı 90derece:)) iş mi bu yani.. teşekkür ederim arkadaşım dedim acaba her estetik ameliyatında yapılan şeyler mi yoksa hakikaten banamı mahsus:)) senin 5 gün olmuş ne güzel atlatmışsın.. inşallah şeklin oturdukça çook güzel bir burun çıkar ortaya...

çok kanama , morarma ve şişme(( zaten şişmeye meyilliyim..:)) inşallah sonu güzel olsunda. Heralde en kötüsü pişmanlıktır.

Cem altındağ yada ilker çavuşoğlu hakkında bildiginiz var mı kbb doktoru ikiside olmayı düşünüyorum yardımcı olur musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…