burun estetiği sonrası nostril retainer kullanımı

merhabanese

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2020
7
1
24
herkese merhaba formu inceledim ama soruma cevp bulamadım.
ameliyat olalı 20 gün oldu ve burnumdaki yamukluktan dolayı doktor nostril retainer yani şu burna oturtulan silikon kalıplardan verdi. doktor numarasını deneyerek vermesine rağmen eve gelip taktığımda burnumu olduğundan daha geniş hale getirdiğini fark ettim. buda bende acaba ilerde burnumun daha genişlemesine neden olur mu diye baya korkuttu. acaba nostril retainer kullanan ve bu konuda deneyimi olan var mı. ne olur yardım edin. yamukluk düzelecek diye daha geniş bir burnum olması beni korkutuyor.

Bana da ondan vermişti doktor genişleteceğini sanmıyorum. Benimki silikon, ben 2 dakika bile takamıyorum hemen burnumdan sıvı geliyo kaşınmaya başlıyor felaket. Öyle olunca sordum neyse takma ozaman dediler, bence bi işe yaramicaktı. Sizinkinde yanma kaşınma problemi olmuyor mu?

Ameliyatta doktorum işlem bittikten sonra bu aparatı takmıştı burnuma. O andan beri 2 ay gece gündüz çıkartmadan taktım ( sadece duşta ve yemek yerken kaydığı için çıkarttım) sonrasında ve halen geceleri takmaya devam ediyorum. Doktorumun burun deliklerimin esitlenmesi ve buruna tam oturduğu için bir baskı uyguluyor bu da iyileşme süresine katkı saglayacak dedi. ilk aylar önemli burun neticede yeni şekil almış eski şeklini unutup yeni sekline adapte olması için desteklenmesi gerekli diye açıklama yapınca mantıklı geldi takıyorum anlayacağınız. Evet ilk zamanlar takınca kocaman büyüyen ve kaba duran burnu görünce bende korktum bu slikon burnumu ve deliklerini genişletiyor, ya böyle kalırsa diye endişemi söyledim. Gerdirdigi için öyle yapıyor çıkartınca bir müddet sonra burun normal halini alıyor dedi . İlk aylar anlamamistim ve gerçekten korka korka takıyordum. Şimdi ise sabah kocaman burun ve burun dedikleri. Aparatı çıkarttıktan bi süre sonra normalleşme oluyor. Hatta doktor kontrolde tam eşit olmadıkları için sen 3 ay daha tak dedi . Şuan bile burnumda mesela
Ama ilk zamanlara göre şunu söyleyebilirim burun delikleri arasindaki fark giderek kapanıyor ..
Doktorunuz verdiyse güvenin mutlaka takın..

aşırı bir rahatsızlık yapmadı bende. bu aparat için 400 tl ödedim ekstradan ve şimdi takıp takmama konusu beni yordu gerçekten

cevap için çok teşekkür ederim. peki sizinde burnunuza taktığınızda delikler komple silikonla doluyor mu. benimkinde sadece silikonun deliğinde boşluk var deliklere tamamen baskı yaparak her yana oturuyor ve burun kanatlarımı oldukça açıyor ve burnum iki kat büyük duruyor aynada. açıkçası baya korkuyorum kullanmaya zaten burnum şuan gayet şişko onu takınca komple fena.

birde çıkardıktan sonra düzeliyor diyorsanız bende takıcam. sonuçta iki aydır takmışsınız burnunuz büyümedimi.

Son düzenleme:
Evet slikon büyük ve her tarafı dolduruyor çıkarınca feci bir görünüm sabah çıkartıyorum mesela öğlene doğru burnum küçülmüş oluyor . Korkmayın bende bu konuda doktorumun asistanına çok kez sordum endişelerimi anlattım . ''Silikon burunu büyütmez deliklerini büyütmez iyileşme sürecinde küçülmesine engel olmaz biz burun deliği eşit şekilde iyileşsin diye veriyoruz ''dedi . Her hastasına koşulsuz ameliyat sonrası 2 ay taktiriyor. Gerekirse benim gibi süresini uzattiriyor. Odemlerim indikçe küçülüyor burnum. Şuan ödemler burun ucunda haliyle tombik hala . Kalın deriliyim 1 yıla anca iner dedi doktorum. Beklemekten başka çare yok .

Çok teşekkür ederim verdipiniz cevaplar için bende takmaya başladım sizin cevabınızdanda güç alarak. Bugün ikinci günüm bir hafta boyunca hiç çıkarmıcam daha sonrasında üç ay boyunca yatarken takıcam sadece. Burnumdan çıkardığımda burun deliklerimin genişlediğini görüyorum ama biraz bekleyince düzeliyor gibi inşallah deliklerin büyük kalmasına neden olmaz.

ben kullandım asla çözüm olmuyor zaten plâstik bir aparat nostril retanier plastik nasıl tedavi edebilir ya da işe yarar da çözüm olur.ameliyatta düzeltilmesi gereken sorun ameliyatta düzeltilmelidir plastikle hiç birşey düzelmez.bu bilim çağında plastikten medet ummak akla mantığa sığmaz.

Merhaba yaklaşık 3aydır kullanıyorum, epey işe yaradı bende, kalın derili yapıda burnum. Bir 6 ay daha kullanmamı istedi doktor. Ödemler indikçe burun deliğinin duruşu daha da iyi geldi bende. Zamana ihtiyaç var halen tabi...

Merhaba acaba 3 ay boyunca gece gündüz mü taktınız. Ben bi hafta gece gündüz taktım şimdide geceleri takmaya başladım.

Merhaba acaba 3 ay boyunca gece gündüz mü taktınız. Ben bi hafta gece gündüz taktım şimdide geceleri takmaya başladım.
Merhaba, evet doktorum olabildiğince takmamı önermişti, bende sürekli taktım. Yemek yerken ve yürüyüşlerde çıkardım sadece. (Nefes düzensizliği yapıyor bende biraz.) 3ay taktım, 6ay daha yine takıcam..
Sizin nasıl gidiyor, düzelme hissettiniz mi?

Açıkçası yamuklukta pek düzelme hissetmedim ama burun deliklerim daha iyi gibi. Artık geceleri takmaya başladım acaba gündüz takmaya devam mı etmeliydim bilemedim.

Açıkçası yamuklukta pek düzelme hissetmedim ama burun deliklerim daha iyi gibi. Artık geceleri takmaya başladım acaba gündüz takmaya devam mı etmeliydim bilemedim.
Yamukluk bazı yerlerde daha fazla ödem olmasından kaynaklı muhtemelen. Benimde şiş ve bir süre daha böyle gidecek gibi görünüyor:/

Cevapladiginiz için tsk ederim. Sabah medikale gittim 620 tl dedi 8 yada 9 ıkiside uyar dedi alamadım malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…