Burun ameliyatından niye kimse memnun değil

userkisi

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2023
158
64
13
22
Merhaba hanımlar tekrardan, buraya yeni üye oldum ama anlamadığım bir şey var neden herkes ameliyat olup 1 sene sonra hiç memnun olmuyor? Buraya çoğu hanım burunlarını atmış o kadar kötü durmuyor ama sürekli bi sorun varmış gibi davranılıyor bu sorun bir süre sonra mesajları okuyana da bulaşıyor bence, ilk kez kemik oluştuğunu burdan öğrendim mesela. Nasıl bir burun hayali ile girip tam tersi ilk başta memnun olup ondan sonra pişman oluyorsunuz? Mesela burun ameliyatımın 10. Günü falan bantlandım burnum çok dik doktorum da bilgi vermişti kadınlarda 90 dereceden fazla yapıyorum genelde düşüyor dedi, ama buradakiler burnum düştü revizyon düşünüyorum direkt diyor ve o da korkunç geliyor açıkçası

Sanirim cesitli sebepleri var. Beklentilerin yüksek olmasi, farkli görüntüyü yadirgamak, doktorun hastayi dinlememis olmasi, hastanin ameliyattan önce ne istedigini bilmemesi veya hayalindekinden farkli sonuc almasi.

Ben su an 4. haftama girdim. Genel olarak memnunum. Ama yukarida yazdiklarimin cogunu az biraz yasadim. Bazen yeni görüntümü yadirgiyorum veya cok elestirel baktigimda begenmedigim noktalar oluyor. Sislik vs diyorum, düsünmemeye calisiyorum.

Ya evet ona katılıyorum mesela benim burnumdan alçı çıkınca tamamen şok olmuştum bu ne kadar büyük diye çok değişmişti çok ödemliydi farkındayım ve evet ben de değişmekten korkuyordum ama hocam hep doğal burunlar yapmıştı genelde, bende septum devuasyonu olduğu için yamukluğumu iyi düzeltmişti ve çok kaldırmıştı tabi zaman gösterir su an kalkık hoşuma gitmiyor ama 10. Günüm, burun şeklini bu zamanda göstermiyormuş şimdi yanılmasından korkuyorum buradaki yorumları okuduğum için

Burun ameliyati olmak kadar pişmanlık veren bir ameliyat daha yok galiba çok ama çok değiştiriyor insanı o da yeni duruma adapte olmayı zorlaştırıyor. Sürekli göz önünde olduğu içinde insan aman geçer deyip üzerini kapatamıyor. Bu ameliyati olmadan çok iyi düşünmek gerekir sonucu iyi görmek ve buna kendini hazır hissetmek gerekir. Bazı Dr lar önce sonra göstermiyor bu da sanki birin değişince görüntü değişmeyecek gibi hissettiriyor. Ameliyattan sonra da farklı bir kişi ölüyor sanki insan. Bu ameliyati şekil için olmak en saçma ve gereksiz kısmı bence. Saflık sorunu yoksa kesinlikle olmamak gerek varsa da sadece sağlık sorunu gidermek gerek. Tabii doktorlara da burda iş düşüyor biz cahiliz bilemiyoruz onların da yönlendirmesi gerek sağlık sorunu yoksa olmamak konusunda.

Benim açtığım konuya da bakabilir misiniz :))

Evet bi yönden haklısınız insan değişmek istemez bunun için genelde doktorun yaptığı burun incelenir nasıl yapıyor doğal yapıyor mu diye benim de en korktuğum şeylerden biridir

Mesela benim 4 ay oldu eğrilik vardı minik bi kemer ve ucu düşüktü aslında eğrilik olmasa direkt dolguluk bir burundu. Ama çok büyük hata etmişim doktorum beni yeterince bilgilendirmedi aynı zamanda tamda düzeltememiş burnum yine eğri. Üzerine birde doğal olsun dememe rağmen kaydırak kalkık bir burun yapmış. Birde bunlara extra burnum 10 kat büyümüş genişlemiş. Bu durumda tabii insan memnun olmuyor. Ben ilk andan beri beğenmedim beğeneceğimide sanmıyorum ödem geçse bile çünkü benim istediğim normal insan burnuydu estetiğim diye bağıran bir burun değildi.

Büyüme mevzusu ödem değil mi? Küçük burun nasıl büyüyebilir nasıl genişleyebilir? Ona bakılırsa benim de burnum küçük yandan az bi kemere sahipti ama yamuktu, yamukluk üstten bayağı belli ediyordu kendini. Tek istediğim kaydırak olmasın çok da kalkık yapmayın. Kaydırak yapmadı ama evet kaldırdı kaldırma nedeni de burnun zamanla düşmesi kaldırmasaydı daha asağıda bir görüntü olabilirdi. Kaçındı aydasınız? Ben de bantlar çıkınca burnum bana eskisine göre büyük gelmişti ama ödem yani küçük burun nasıl büyüsün

Eğer septum eğriliğiniz varsa genelde düzeltmesi zor bir ameliyat olduğunu söylerler. Bu konuda bir tanıdığımızdan bilgi almıştım senin ameliyatın zor geçebilir demişti. Eğriliğe gelecek olursak flaşla burun içime bakınca kemiğin birini daha önde görüyorum ben de ama ödemdir diye düşünüyorum

4 ay oldu özelden resim atabilirim sizinkinide merak ettim

Olmayın ameliyat olmayın sadece görüntü için olmayın. Harammış en başta Allah in yarattığını beğenmeyip değiştirmek gibi oluyor. İyi araştırın. Ben haram oldugunu öğrendiğimde yıkıldım ama geri dönüşü de olmuyor maalesef. Hiç gerek yok o kadar gunaha girmeye gunah yükü çok ağır. Kesinlikle bulaşmayın. Memnun olsan bile haram bir durum. Sağlık sorunu varsa o düzeltilir sadece şekile dokunulmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…