Burun ameliyatı ve keloid..

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.048
1.599
133
Arkadaşlar merhaba,

Burun ameliyatı olmak istiyorum.
Sağlık ve görüntü problemim var; ama keloid geçmişim var.
Yani yaralarım, dikiş izlerim kabararak iyileşiyor. Burunda da aynı sorun olur mu diye korkuyorum. Lütfen bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilir mi?
Çok kararsızım.

Merhaba gecmıs olsun bence bu surecte alerjik bır ılac verırler tahmınımce bende 14 gunluk ameliyatlıyım alerjik hep şiştim hap kullanıyorum burun ıcım dısım odem oldu ama asırı degıl umarım ıyı olur sızınde dr cok mühim aman bır hata yapmayın.

Teşekkür ederim cevabınız için. Size de çok geçmiş olsun.

Çok zormuş karar vermek. 1 kbb 2 plastik cerrahi doktoruna gittim ama kimse net bişey söyleyemiyor. Düşük de olsa risk var ama karar sizin elinizde, olabilir de olmayabilir de diyorlar. Napıcağımı şaşırdım açıkcası.

Merhaba bende de keloidin bir çeşidi olan hipertrofik skar geçmişi var. Yara izlerim kızararak ve kabararak iyileşiyor,sadece yara dışına taşmıyor kabarıklıklar.
5 yıl önce olduğum tiroit ameliyatımda gelişti bu durum ve boynumda iz var şuan.

Uzun zamandır burun ameliyatı düşünüyordum, sırf bu riskten dolayı vazgeçtim her defasında. Ama gözümü karartıp riske girerek 6,5 ay önce ameliyat oldum, hem burun kanatları hem de burun ortasından kesi yapıldı ve hiçbir iz kalmadı.

Ameliyattan önce çok araştırmıştım, birçok doktora sormuştum; bilinen,rastlanan, literatüre geçen böyle bir durum yok çünkü burun bölgesinin derisi keloid ya da hipertrofik skar geliştirme riski en az bölgedir demişlerdi. Ama yine de az da olsa risk var diye de belirtmişlerdi.
Çok düşündüm ameliyata karar verirken, bende bir sorun olmadı ama sizi yanlış yönlendirmek istemem.
İnşallah sizin için en hayırlı kararı verirsiniz.

Teşekkür ederim, cevabınız benim için çok iyi oldu. Bende internette her yeri aradım taradım ama yok genelde sırt, omuz, kulak bölgelerinden örnekler var. Burunla ilgili pek bir bilgi yok. Bir doktor kesin olma çok riskli derken diğeri risk çok düşük böyle bir vaka pek yok diyor. Bakalım biraz daha araştırıp karar vericem artık. İnşallah dediğiniz gibi hayırlısı neyse o olur hakkımda :)

Bu arada rica etsem doktorunuzun adını öğrenebilir miyim? Kbb doktoruna mı plastik cerraha mı olsam ona da karar veremedim. Aslında kbb düşünüyordum ama bu durumdan dolayı plastik cerraha kaydım biraz.

Bu arada rica etsem doktorunuzun adını öğrenebilir miyim? Kbb doktoruna mı plastik cerraha mı olsam ona da karar veremedim. Aslında kbb düşünüyordum ama bu durumdan dolayı plastik cerraha kaydım biraz.

Ben kbb uzmanına oldum ameliyat,Nihat Kaya benim doktorum. Sonuçtan memnun kaldım hem doğal bi hem de izleri kalmayan bi burun oldu :) Ama iz kalıp kalmaması bence doktora bağlı bir durum değil eğer ten yapısı buna müsaitse doktorun da yapabileceği birşey yok sonuçta.

Haklısınız. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Haklısınız. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)
Selam nasılsınız? Burun ameliyatı oldunuz mu acaba? Ben de omzumda zamanla hafif büyümekte olan bir keloid var onun dışında kesiklerim de iyileştiğinde bile ince beyaz bir çizgi kalıyor az önce ameliyattan vazgeötim damar yolum bile açılmıştı ona rağmen şimdi zaten burnumda çok sorun yoktu diyorum zaten sanki biraz acele verilmiş bir karardı diye risk almak istemedim ama yine de bi sudan çıkmış balık durumu var başkaları ne yapıyo merak ettim

Ya ben bu mesajı yeni gördüm özür dilerim 2 ay geçmiş üstünden naptınız bilmiyorum ama ben ameliyat olmadım riske atmak istemedim

Merhabalar, bende de köpek memesi denilen hidradenitis supurativa denilen cilt hastalığı mevcut. Koltuk altlarında kasıkta iltihaplı yaralar çıkıyor sonra patlıyor. Acaba burun ameliyatı olsam bu rahatsızlığımdan dolayı ters bir durum olur mu diye düşünüyorum. Kendi doktoruma sordum genç bir bayandı sorun olmaz dedi ama cevabı beni tatmin etmedi. Bir yanım gözümü karartıp olayım diyor bir yanım da ya pişman olursam diye kara kara düşünüyor. Burnuma bakıldığı zaman dikkat çekecek türden bir şekil bozukluğu yok sadece bana biraz fazla büyük geliyor. Etrafımda bir çok kişi burnu çok sorunlu olmamasına rağmen ameliyat oldu, bunu sorun haline getiriyorsam mutlu olacaksam ben neden olmayayım diye düşünüyorum, maddi açıdan da sıkıntım yok ama hastalığımdan dolayı korkuyorum.

Merhaba, hastalığınızı hiç duymadım. O yüzden net olarak bişey diyemiyorum ama farklı doktorlara danışıp karar verseniz daha iyi olur. Ben öyle yapmıştım çoğusu da aşağı yukarı aynı şeyleri söylemişti. O şekilde karar verdim. Ama anladığıma göre sizinki farklı bi durum ameliyatın buna neden olacağını pek sanmıyorum. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Merhaba, siz neye karar verdiniz? Ameliyat olacak mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…