- 15 Ağustos 2016
- 17
- 21
-
- Konu Sahibi pimpiriklifare
Öncelikle ameliyat olmadan her bilgiyi süreci burdan iyice tarayıp okumuştum yani bildiğimi sandığım bir olay gibiydi.Ama yaşamadan karşınıza neler çıkacağını bilemiyosunuz.olmak isteyen herkes için faydalı olur umarım butun sureci paylaşıcam sizle.Ameliyat öncesi beslenmenize dikkat edin mutlaka iyileşme suresini kısaltıyo tuzdan sigaradan maden suyu gibi tuz oranı yüksek şeylerden kaçının derim faydasını gördüm çünkü.hatta internetten bu konuda araştırma bile yapıp çoğu şeyden uzaklaşmıştım ben.ameliyat hazırlığında ise narkozu kesinlikle buyutmeyin zaten hangi ara size verildiğini bile anlamayacaksınız.Çok da güzel bi baş dönmesi yapar kendisi tatlıdır :)4-5 saniye sonra hiç bir şey hatırlamazsınız.ameliyat bitmiştir korkmayın burnunuzda bir baskı gibi bir şey var alışın bir hafta kalabiliyo benimki 8 gün durdu.ameliyattan sonraki gün burnunuzda iki çeşit tampon oluyo biri silikon diğerini de tam ucunda başka bir gazlı bez gibi ama tam öyle değil ondan işte kanama olursa dursun diye konuluyo.İlk gün bir saat dinlenme bir saat buz uygulaması yapın sonraki günlerde buz koymanın bir anlamı olmuyomuş o yüzden dişinizi sıkın o buzu koysunlar ben 15 dk anca tutabiliyodum ama akşam 12 ye kadar falan koydum ve morluğum az oldu hatta baya az.genelde ağrım olmadı derler ama benim boğazım tahriş olmuştu burnumdan çok acıyodu dişlerim de öyle en çok diş ağrısı çektim diyebilirim ama ağrı kesiciyi için hiç bir sorun yaratmıyo canınız yanarsa için sonuçta o ağrı kesmek için var zararı olur diye düşünmüştüm ben de ama bir hafta onlar yaşadım ilk gece uyku zor yani ben yata kalka sabaha kadar turladım durdum ve fil gibi su içtim bununda morluk ve şişliklerimin az olmasına faydası olduğunu düşünüyorum.boğazım acısa bile hep yemeye çalıştım yumurta olsun çorbalar yumuşak şeyler içecekler meyve ağzınız boş durmasın valla :)doktorunuz ertesi gün ondeki tamponları alır ben biraz gerildim onları alırken o yüzden tansiyonum düştü sakin olun bir şeyi beyninizden çeker gibi olacak 4-5 saniyelik sadece sonra hop bir serum krem falan veriyolar eve geliyosun o serumu bol bol burnunuza sıkın kremi surun içi kurumuyo ve iyileşmesi hızlı oluyo böylece.8 gün sonra tamponları ve alçıyı aldı o sure zarfında yemeğinizi ihmal etmeyin bol bol tavuk et suyuna çorba için dişleriniz benim gibi ağrırsa eğer 3 gün sonra çok yavaş fırçalamıştım ağrısı hafiflemişti çok enteresan ama diş fırçalama kültürünüz varsa zaten hep fırçalama hissi oluyo ama abartmayın çok oynatmayın ağzınızı konuşmayı azaltın bir haftalığına ilk 3 gün zor uyudum bol bol dinlenin normalde yattığınızdan daha fazla yatın ama yurumeyi de ihmal etmeyin size garip bakanlar olabilir ben çevremdeki insanların bakışlarını gormemeye çalıştım hep yani bakmadım onlara onlar beni dikizlerken böylece rahatsız olma halini ortadan kaldırdım öyle büyük bir sorun değil ama yine de insanlar bakıcak size evet bunu kabullenin antibiyotiği zaten doktorda söyler aksatmadan için gozlerim yaşarıyodu benim çoğunlukla normal bir şeymiş burnunuzdan ilk 2-3 gün kırmızımsı sıvı akıyor o da normal yumuşak bir peçeteniz olsun yanınızda bir de çop poşeti bir de yarım litre su dolu şişeniz her an içebilmek için ben genelde plastik bardakla içtim daha kolay oldu pipet kullanmayın bence daha zararlı yan yatmak korkunuz olmasın yastığın ucuna gelip yatabilirsiniz zarar vermez sonraki günlerde yatılabiliniyo o şekilde 8.gun her şey çıkıyo bir rahatlama oluyo bandaj yapabilir doktorunuz 3-4 gün kalıyo bana 5 gün tutucakmış ufak sivilcelenmeler yağlanmalar oluyo pamuğunuz varsa yuzunuzu silin zira ıslatamıyosunuz kuafırdeki gibi saçınızı yıkayabilir aileniz mutlaka duşta ihtiyacınız var birilerine bandajım 2-3 güne çıkıcak aslında gerçekçi olalım zor bir süreç ama Allah bu gücü de veriyo kormayın bir şekilde geçiyo gidiyo rahatlıyosunuz sağlık sorunumda estetiksel boyutumda vardı devlet hastanesinde oldum kbb doktoruna ve estetik olarak sadece beğenmediğimi söylemiştim bir şekil konuşmadık kendi kafasına göre yaptı ve iyi de yapmış doktorun işine çok fazla karışmak doğru değil bence en yakışanı yapıyolar zaten septorinoplatiydi benim ameliyat burun tıkanıklığıyla birlikte estetik demekmiş ve şuan burnumu bu bandajlı haliyle bile seviyorum kendime bakmayı istiyorum zira ozguven çok önemli cidden ve bende bayadır yoktu kendileri bu burun meselesi yuzumden :) kendimi böyle mutlu hayat dolu her şeye katlanabilir hissetmeme sebep olduğunu duşundukçe isteyenlerin ameliyat olmasını tavsiye ederim ama zor bir surece kendinizi alıştırın okumakla yaşamak aynı olmuyo çünkü burdaki her yazıyı hatim etmiş biriydim bu arada narkoz etkisini atarken kustum ağzımdan burnumdan kan geldi korkmayın olan bir şeymiş aklınızda bulunsun ameliyat sonrası neskafe için narkozu bir saat içinde attırıyo birbirinin anti etkisindeymiş diye duydum neskafe de içtim ve cidden ondan sonra daha bir duzeltim iki kere kusmuştum ben ameliyat sonrası çok şiş ve mor olmuyosunuz akşama doğru şişiyor ve morarıyorsunuz iki uç gün şişkinlik morluk artabiliyo sonra hemen iniyo umarım faydalı olur içinizi karartmayın ama sureci bilin diye yazdım çok da kolay değil ama bir hafta sonra yeni bir hayata giriyosunuz her şey için değer sanırım sorusu olanı yanıtlarım her zaman umarım hepsini okumaya uşenmezsiniz :) iyi geceler...