• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burslu olarak kolej mi yoksa devlet okulumu fikirlerinizi bekliyorum

pperfinya

Berfin kardeş istiyor
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2010
403
86
318
kızlar benim eşimin abisinin oğlu yani bizim oğlumuz (bizim yanımızda kalıyor okuyor) oğulcuğum sbs ye girdi ve 460-ile 470 puan arası bi puan bekliyoruz bazı özel okullar bu puanlara burs veriyorlar okuluna göre değişiyor %70/80 vb oranlarda geriye kalan farkı ödeyip kolejdemi okutsam yoksa devlet de bu puana bir okulamı yollasam karar veremedim siz olsanız 25000 tl isteyen koleje 6000tl yıllık verip çocuğunuzu okuturmuydunuz acil cevap verirseniz sevinirim arkadaşlar

kızlar benim eşimin abisinin oğlu yani bizim oğlumuz (bizim yanımızda kalıyor okuyor) oğulcuğum sbs ye girdi ve 460-ile 470 puan arası bi puan bekliyoruz bazı özel okullar bu puanlara burs veriyorlar okuluna göre değişiyor %70/80 vb oranlarda geriye kalan farkı ödeyip kolejdemi okutsam yoksa devlet de bu puana bir okulamı yollasam karar veremedim siz olsanız 25000 tl isteyen koleje 6000tl yıllık verip çocuğunuzu okuturmuydunuz acil cevap verirseniz sevinirim arkadaşlar

bence dewlet okulu ben kolej mezunuyum malesef kolejlerde maddi durumu ii olmayan çocuklar eziliyo helede ergenlikte işin içine girince işte hawa yapmalar fln baya kötü olyo..

bence dewlet okulu ben kolej mezunuyum malesef kolejlerde maddi durumu ii olmayan çocuklar eziliyo helede ergenlikte işin içine girince işte hawa yapmalar fln baya kötü olyo..

Maddi durumumuz yerinde şükür burslu olmasada okutabilirim eziliceğini düşünmüyorum ama siz eğitim olarak kıyaslasanız yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Bu durumda özel devlet ayırımı yerine okul ayırımı yapmalısınız.

Devlette kazanacağı okulun başarı durumu,öğretmenleri,sınıf mevcudu nasıldır,aynı zamanda özelde göndereceğiniz okulun bu kriterleri nasıldır?

Ben de özel okullara sıcak bakmıyorum...Herkesi küçümseyen,öğretmenlerine bile senin maaşını benim babam veriyor diye öğretmenine saygısızlık etmekten hiç çekinmeyen öğrenciler...Ih ıhhh yani..Sabancı olsam vermem özel okula....

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben asla asla paralıda okutmam çocuğumu halkın içinden yetişsin. Geçenlerde bir bayanlada bu konuyu uzun uzun tartıştık.Dedikine ben 2 çocuğumuda devletin tozlu sıralarına masalarına otutturmadım özelde okuttum.Bende dedimki okul bitince çalışacağı yerlerde devletin masaları tozlu, sesini kesti,.Yani şunu demek istiyorum aileler çocuklarına özellik sunuyorda hayat sunmuyor,

Benim çocuklarımın ikiside devlet okuyor

Son düzenleme:
Ben özel okul tu kaka durumunu kabul etmiyorum.

Çok iyi devlet okulları ve öğretmenleri olduğu gibi çok iy özel okullarda var.

Birde Türkiye gerçeği var malesef.

Geçen yıl SBS sonuçları okul ortalamalarında ilk yirmide bir tane devlet okulu yok,hepsi özel okullar.

Ayrıca özel okulda çocuklar saygısız olur diye bir gerçekte yok,okuluna göre değişir bu durum.

Ben oğlumu 3. sınıfa kadar devlette okuttum,özele karşıydım sizin gibi.

Çocuğu birgün bahçede akrep sokmuş ve öğretmeni oğlumu tek başına eve göndermiş(evime çok yakındı bu okul.)

Çocuk yolda ,asansörde fenalaşsa araba çarpsa,biri kaçırsa umrunda bile değil.

Çok sinirlendim ve 2 çocuğumuda özele aldım.

Ve şuanda bir kıyaslama yaparsam,özel okulun daha disiplinli olduğunu söyleyebilirim size.

evet çeşitli yorumlar var arkadaşlar teşekkür ediyorum ilginize dün bazı özel okullarla görüştüm açıkcası iyice kafam karıştı ama kolejler baya gösterişliler içinizde kolej çocuk okutan varsa kolej ismi buraya yazılırmı bilmiyorum ama en azından özelden mesaj atarsanız özellikleri memnuniyetler menuniyetsizlikler vs.. vs.. malum gelecek yönlendirmek çok zor iş :44:

evet çeşitli yorumlar var arkadaşlar teşekkür ediyorum ilginize dün bazı özel okullarla görüştüm açıkcası iyice kafam karıştı ama kolejler baya gösterişliler içinizde kolej çocuk okutan varsa kolej ismi buraya yazılırmı bilmiyorum ama en azından özelden mesaj atarsanız özellikleri memnuniyetler menuniyetsizlikler vs.. vs.. malum gelecek yönlendirmek çok zor iş :44:

evet arkadslar sonuclar aciklandi 440 puan almisiz :(bazi kolejler belirli oranda burs veriyor %60 civari butceyi biraz zorluyor ama sisli tarafinda anadolu liseleri var puanimiza uygun kolejlerden biraz daha indirim alabilirsek koleje gidicek gelismeleri paylasirim kizlar

Back