şelaleli yerler derken kahvaltı ıcın bı yer baktık ama yoktu tavsıye edebılecegınız yerler varmı
şelaleli yerler derken kahvaltı ıcın bı yer baktık ama yoktu tavsıye edebılecegınız yerler varmı
Merhaba ben Bursa`ya yaklaşık 17 sene önce geldim. Arada üniversite, yurtdışı işleri derken 10 sene tatillerde gidip gelebildim. Ailem Bursa`da yaşıyor. En sonunda Bursa`nın özlemine dayanamadım ve geçen sene mayıs ayında Dubai`den dönüp burada fotoğraf studyosu kurdum. Bursa halkı çok içine kapalı bir toplumdur. O yüzden çok bir aktivite aramayın. Burada arkadaş çevren varsa çok eğlenirsin. Aslında siz Bursa`nın en güzel yerinde oturuyorsunuz. Ben de doburca da oturuyorum ve burayı hiç bir yere değişmem.
Aracınız olup olmadıgını bilmiyorum ama bir kaç yer tavsiye edeceğim size. Ama çoğuna araçsız gidemezsiniz yani toplu taşıma aracı ile ulaşımın zor olduğu yerler.
İlk olarak kendi semtimden başlayım. Kahvaltı için Doburca`da bulunan Derebahçe `yi öneririm. Suyun kenarına kurulmuş çok güzel bir restauranttır. Serpme kahvaltısı tadılmaya değerdir.
Yine kahvaltı yapacağınız diğer bir yer kestel tarafında bulunan Baba Çınar restauranttır. Burayı gerçekten görmenizi tavsiye ederim.
Kahvaltı için gerçek bir köy kahvaltısı düşünüyorsanız Cumalıkızık`ı tavsiye ederim.
Gece eğlenmeyi severmisiniz bilmem ama çok güzel Nightclub`lar vardır. Benim tavsiye edeceklerim Vici, kat3, jaz bar
Oturup eşinizle güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz Orhaneli yoluna gitmenizi öneririm. Bir çok güzel restaurant bulabilirsiniz.
Biraz hareket isterseniz yine Orhaneli yolu üzerinde bulunan Carting pistini öneririm. Havalar biraz ısınınca Sukay park eğlenceli bir yer olabilir.
Gittim ama tam yerlerini hatırlayamıyorum, galiba Botanik tarafındaydı, çok güzel at çiftlikleri var. Hem ata binip hem bir şeyler içebiliyorsunuz.
Son olarak, eğer Uludağ`ın standart görüntüsünden sıkıldıysanız, bir de diğer yüzünü görün derim. Yani Orhaneli yolundan(Doğancı barajına doğru) ilerlediğinizde dağın arka tarafındaki köyleri gezebilirsiniz. (büyükdeliller, küçük deliller, güneybudaklar köylerini gezebilirsiniz.)
Unutmadan Gölyazı`yada gidin derim.
İlgi alanlarınızı bilmediğim için aklıma gelenleri yazmaya çalıştım.
Hoşçakalın.