Bursada Doğal Doğum Yapanlar

Bursali92

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
148
139
23
Merhaba,
Bursada doğal doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Deniz Güleryüz Çakmak diye bi doktor varmış onu düşünüyorum. Ama eşim, kendi muayenehanesi olduğu için avantajlı olmaz diyor. Hastaneler ona ekipman sağlamaz diyor.

İlk hamileliğim ve 3 aylık gebeyim. Hamilelik benim için büyük sürpriz oldu, beklemiyordum ve hazır da değildim. O yüzden çok korkuyorum.
İlk önce Hayat hastanesinde Dr. Hilal Cankılıç randevuya gittim. Ama o kadar soğuktu ki, doğru düzgün bilgi vermedi. Ben de zaten ne soracağımı bilemedim. Telefon numarasını vermişti, whatsapptan sorarsın diye. Whatsapptan yazdıklarıma da cevap vermedi. Sonra aradım, asiatanı cevap verdi. Doktora ulaşamadım bile... Asistanından dümdüz cevaplar aldım. O yüzden ona bir daha gitmek istemiyorum. Çok dengesiz ve sinirli bi süreç geçiriyorum. Psikolojik olarak hazır olmamam ve korkularım da etkili muhtemelen. Ne yapıcağımı falan hiç bilmiyorum, annem de sizlere ömür. Etrafa da öyle haberi yaymak istemiyorum daha gebeliğin başından. O yüzden ne yazarsanız çok değerli benim için.

Merhaba,
Bursada doğal doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Deniz Güleryüz Çakmak diye bi doktor varmış onu düşünüyorum. Ama eşim, kendi muayenehanesi olduğu için avantajlı olmaz diyor. Hastaneler ona ekipman sağlamaz diyor.

İlk hamileliğim ve 3 aylık gebeyim. Hamilelik benim için büyük sürpriz oldu, beklemiyordum ve hazır da değildim. O yüzden çok korkuyorum.
İlk önce Hayat hastanesinde Dr. Hilal Cankılıç randevuya gittim. Ama o kadar soğuktu ki, doğru düzgün bilgi vermedi. Ben de zaten ne soracağımı bilemedim. Telefon numarasını vermişti, whatsapptan sorarsın diye. Whatsapptan yazdıklarıma da cevap vermedi. Sonra aradım, asiatanı cevap verdi. Doktora ulaşamadım bile... Asistanından dümdüz cevaplar aldım. O yüzden ona bir daha gitmek istemiyorum. Çok dengesiz ve sinirli bi süreç geçiriyorum. Psikolojik olarak hazır olmamam ve korkularım da etkili muhtemelen. Ne yapıcağımı falan hiç bilmiyorum, annem de sizlere ömür. Etrafa da öyle haberi yaymak istemiyorum daha gebeliğin başından. O yüzden ne yazarsanız çok değerli benim için.
Merhaba Ben de Bursa ya yeni taşındım doğum yapmissindir umarim istedigin sekilde ve saglikli olmustur. Tecrubeni paylasabilir misin?Dogumu kim yaptirdi nasildi

Merhaba,

Merhaba Ben de Bursa ya yeni taşındım doğum yapmissindir umarim istedigin sekilde ve saglikli olmustur. Tecrubeni paylasabilir misin?Dogumu kim yaptirdi nasildir

Merhaba Ben de Bursa ya yeni taşındım doğum yapmissindir umarim istedigin sekilde ve saglikli olmustur. Tecrubeni paylasabilir misin?Dogumu kim yaptirdi nasildir
elbette paylaşayım. Aytül Erdoğmuş ile yaptım doğumumu. Jimer Hastanesinde oldu. Doğrusu ben doğal doğum olsun diye Aytül hanımı tercih etmiştim. Ancak bebek bir türlü kanala girneyince mecburi sezaryen oldum. Çok kısa sürdü, 10 dk bile değil. Herhangi bir komplikasyon yaşamadım. Ancak Jimer Hastanesidnen hiç memnun olmadım, çünkü çok yetersizler. Asla doğru düzgün bilgilendirme yapılmadı. Emzirme hemşiresi o kadar kötüydü ki, gidip gelip bana bebeğe mama ver baskısı yaptı. Bana sağmayı dahi önermedi ve hiç yardımcı olmadı. Keza aşılar konusunda yaptırmadan önce bilgi almak istedim. Hemşire beni tersler gibi cevaplar verdi ve yine bana bir aürü baskı yaptı.
Aytül hanım iyiydi ama benim özel bir isteğim vardı. Ben bebeğimi yarı lotus, yani plasentası ile birlikte doğurmak istiyordum ve doğumdan birkaç saat sonra plasentadan ayırmak istiyordum. Sebebi ise, bebek için dünyaya daha yumuşak bir geçiş olması ve nefes almmak konusunda sıkıbtı yaşamamasıydı, artı bir de plasentadaki kök hücreleri tamamen bebeğime geçecekti. Ancak Aytül hanım bunu unutmuş. Yani insanlık halidir diyeceğim ama doğrusu o kadar para verip özel muayenehaneye, özel hastaneye gidiyorsam bu tip hatalar olmamalıydı. Yani epey pişmanlığım oldu bu anlamda.

Daha öncesinnde özelde başka doktorlarla da görüşmüştüm ancak onlar maalesef sezaryene zorluyor. Yani doğumun kendiliğinden başlamasını beklemeden gebeye tarih verip hemen sezaryene alıyorlar. Eğer sezaryen tercih etmiyorsanız bu meseleye dikkat edin derim.

Back