cnm çok sağol ancak evde alınan dini bilgileri ben zaten veriyorum ama kuranı öğrenmesini istiyorum bu açıdan yobazlaşacağını düşünmüyorum ve bu eğitimi veren beyin yıkamayan gayet düzgün yerlerde var duyduğuma göre ayrıca beyni yıkanmasın diye dini eğitim alınması kısıtlanmış insanlarda saygı edep varmı onuda gözlemledinmi sokkaklarda öpüşmek erkeklerin kucağında orda burda oturmak saygımı edepmi bu benim kararım durup düşünmeye gerek yok ....
Çocuğunu istediğin gibi eğitir,istediğin eğitim kurumuna gönderirsin..Tabiki senin kararın.. Ancak yazdıkların arasında birşey dikkatimi çekti..Umarım yanlışlıkla yazılmış bir cümledir..Öyle düşünmen ve genelleme yapmanı yanlış buldum..Belirtmeden geçemiycem..
Demişsin ki: "Beyni yıkanmasın diye dini eğitim alınması kısıtlanmış insanlarda saygı edep var mı onuda gözlemledin mi sokaklarda öpüşmek erkeklerin kucağında orda burda oturmak saygımı edepmi"
Ben dini eğitim almadım,almayanda bir çok kişi vardır buna eminim,hatta tanıdığım da bir çok kişi var..Okulda,ailemde,araştırdıklarımda,okuduklarımda ne öğrendiysem o..Ayrıca dini eğitim veren bir okula gitmedim..Ne kimsenin kucağından kucağına atlamışlığım, ne de sokaklarda öpüşmüşlüğüm var.Gayetde saygılı ve edepliyim..Benim gibide insanlar var..Bunu dini eğitimle bağdaştırıp bir genelleme yapman ne kadar doğru olur? Lütfen birşeyleri söylerken,anlatmaya çalışırken,yazarken biraz daha düşünelim..Ağzımızdan çıkan kelimeleri tartalım..Dini eğitim alanlar ahlaklı,almayanlar ahlaksız gibi bir söylemde ağızlardan çıkmamış olur böylece..
milli eğitime bağlı böyle bi kreş bulmazsın, olsa olsa gizli saklı merdiven altı, kapı arkası yasadışı yerler olabilir
oralarda da çocuk gelişimi ve psikolojisinden anlayacaklarını hiiiiiiç sanmıyorum, balımnura katılıyorum
çocuğunu nasıl yetiştirdiğin tabii ki beni ilgilendirmez, kararında değişmez ama sosyal anlamda bi sorumluluk hissettiğim için yazdım yine de
eve gelecek bi hoca tutmanı önereceğim, en azından gözünün önünde olur çocuk
gerçi bu yaşta bi çocuk allah gibi soyut kavramlardan anlamaz, anlar gibi görünür sadece, gerçi zaten çocuk psikoloji bilsen böyle bi işe kalkışmazdım orasıda ayrı konu
milli eğitime bağlı böyle bi kreş bulmazsın, olsa olsa gizli saklı merdiven altı, kapı arkası yasadışı yerler olabilir
oralarda da çocuk gelişimi ve psikolojisinden anlayacaklarını hiiiiiiç sanmıyorum, balımnura katılıyorum
çocuğunu nasıl yetiştirdiğin tabii ki beni ilgilendirmez, kararında değişmez ama sosyal anlamda bi sorumluluk hissettiğim için yazdım yine de
eve gelecek bi hoca tutmanı önereceğim, en azından gözünün önünde olur çocuk
gerçi bu yaşta bi çocuk allah gibi soyut kavramlardan anlamaz, anlar gibi görünür sadece, gerçi zaten çocuk psikoloji bilsen böyle bi işe kalkışmazdım orasıda ayrı konu
2 oğlum var, bir sürü psikolog ve bu işin iyi derecede eğitimini almış arkadaşlarım var.. hiçbiri buna karşı değil.. kaldı ki ben de oğluma yavaş yavaş bazı kavramları öğretiyorum.. (oğlum 3,5 yaşında) .. çocuğa dini eğitim vermek ile psikoloji arasındaki ilişkiyi çözemedim ben.. nasıl ki oğluma ingilizceyi öğretiyor isem Allah ı da anlatabilirim değil mi? burada çocuğa üzülecek birşey göremiyorum.. Amerikada çocuklar neredeyse kundakta götürülüyor kiliseye, doğar doğmaz öğretilmeye başlanıyor dini öğretiler.. hiçbirinin psikolojik sorunu yok :1closedeyes: bizimkilerin de olmaz endişelenmeyin yerimseniben
kesinlikle haklısın bu benimde dikkatimi çekti ama çocuğa üzüldüğüm için onun üzerine yorum yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?