• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları bursada dini eğitim veren kreşşşş. bilen...

evrasu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
114
3
643
45
slm arkadaşlar benim oğlum 4 yaşında ve ne öğretsen hemen kapacak yaşta bu yüzden dinimizi doğru şekilde öğrenmesini istiyrum bana bursa da çok pahalı olmayan bir kreş bulmamda yardımcı olursanız sevinirim...opuyorumnanaktan ama özellikle dini eğitim veriyor olmalı bu kreşşşş

Son düzenleme:
hiç yokmu acaba lütfen ya bilen duyan varsa yardımcı olsun...

kızlar neden yardımcı olmuyorsunuz mutlaka bir bilen vardır lütfen ama...

çok güzel bi konu benim bi bilgim yok ama bende çok merak ediyorum gerçi benim kızım daha 1 yaşında ama ilersi için bende çok istiyorum

Ya bende araŞtırıyorum ama malesef bulamadım yalnız bugun bırısınden duydum neŞelı kalpler anaokulu dıye ama ınt. AraŞtırdım sıtesı yok bursa'ya aıt burdan umarım bıŞeyler Çıkar...

dini eğitim veren kreş diye bişey yoktur. kreşler çocukların gelişimini sağlayan bilgiler verir. dini eğitimi birey olarak kendiniz öğretmelisiniz. tarikatların bazı yerleri var çocukları servisle götürüp beyinlerini yıkıyorlar eğer o tür yerleri soruyorsan tarikat üyeleri sana yol gösterir. yalnız bunu iyi düşün çünkü komşumun 5 yaşındaki kızı gidiyor diğer kızlarınıda oraya göndermiş. dini eğitim almış olabilirelr fakat ne saygı var ne görgü. hadi erkeklerden kaçıyorlar bayanalrdanda kaçıyorlar yobazlaştırıyor ve daha neler neler. gözlemlediklerimi yazdım o yüzden bir kere daha dur ve düşün çocuğunun geleceği için.

cnm çok sağol ancak evde alınan dini bilgileri ben zaten veriyorum ama kuranı öğrenmesini istiyorum bu açıdan yobazlaşacağını düşünmüyorum ve bu eğitimi veren beyin yıkamayan gayet düzgün yerlerde var duyduğuma göre ayrıca beyni yıkanmasın diye dini eğitim alınması kısıtlanmış insanlarda saygı edep varmı onuda gözlemledinmi sokkaklarda öpüşmek erkeklerin kucağında orda burda oturmak saygımı edepmi bu benim kararım durup düşünmeye gerek yok ....

Evrasu, çocuğunuzu nereye gönerirseniz gönderin, ama en azından araştırın din öyle bir şey ki herkes farklı algılıyor öğretiyor.. Her tarikatın ayrı ayrı eğilimleri var, kimisi kız çocuklarının okumasını çalışmasını dahi tasvip etmiyor mesala, hatta 3/4 yaşında kapatıyorlar, gerçi çocuğunuz kızmı erkek mi bilemem ama..!

milli eğitime bağlı böyle bi kreş bulmazsın, olsa olsa gizli saklı merdiven altı, kapı arkası yasadışı yerler olabilir
oralarda da çocuk gelişimi ve psikolojisinden anlayacaklarını hiiiiiiç sanmıyorum, balımnura katılıyorum
çocuğunu nasıl yetiştirdiğin tabii ki beni ilgilendirmez, kararında değişmez ama sosyal anlamda bi sorumluluk hissettiğim için yazdım yine de
eve gelecek bi hoca tutmanı önereceğim, en azından gözünün önünde olur çocuk
gerçi bu yaşta bi çocuk allah gibi soyut kavramlardan anlamaz, anlar gibi görünür sadece, gerçi zaten çocuk psikoloji bilsen böyle bi işe kalkışmazdım orasıda ayrı konu

cnm çok sağol ancak evde alınan dini bilgileri ben zaten veriyorum ama kuranı öğrenmesini istiyorum bu açıdan yobazlaşacağını düşünmüyorum ve bu eğitimi veren beyin yıkamayan gayet düzgün yerlerde var duyduğuma göre ayrıca beyni yıkanmasın diye dini eğitim alınması kısıtlanmış insanlarda saygı edep varmı onuda gözlemledinmi sokkaklarda öpüşmek erkeklerin kucağında orda burda oturmak saygımı edepmi bu benim kararım durup düşünmeye gerek yok ....

Çocuğunu istediğin gibi eğitir,istediğin eğitim kurumuna gönderirsin..Tabiki senin kararın.. Ancak yazdıkların arasında birşey dikkatimi çekti..Umarım yanlışlıkla yazılmış bir cümledir..Öyle düşünmen ve genelleme yapmanı yanlış buldum..Belirtmeden geçemiycem..

Demişsin ki: "Beyni yıkanmasın diye dini eğitim alınması kısıtlanmış insanlarda saygı edep var mı onuda gözlemledin mi sokaklarda öpüşmek erkeklerin kucağında orda burda oturmak saygımı edepmi"

Ben dini eğitim almadım,almayanda bir çok kişi vardır buna eminim,hatta tanıdığım da bir çok kişi var..Okulda,ailemde,araştırdıklarımda,okuduklarımda ne öğrendiysem o..Ayrıca dini eğitim veren bir okula gitmedim..Ne kimsenin kucağından kucağına atlamışlığım, ne de sokaklarda öpüşmüşlüğüm var.Gayetde saygılı ve edepliyim..Benim gibide insanlar var..Bunu dini eğitimle bağdaştırıp bir genelleme yapman ne kadar doğru olur? Lütfen birşeyleri söylerken,anlatmaya çalışırken,yazarken biraz daha düşünelim..Ağzımızdan çıkan kelimeleri tartalım..Dini eğitim alanlar ahlaklı,almayanlar ahlaksız gibi bir söylemde ağızlardan çıkmamış olur böylece..

Çocuğunu istediğin gibi eğitir,istediğin eğitim kurumuna gönderirsin..Tabiki senin kararın.. Ancak yazdıkların arasında birşey dikkatimi çekti..Umarım yanlışlıkla yazılmış bir cümledir..Öyle düşünmen ve genelleme yapmanı yanlış buldum..Belirtmeden geçemiycem..

Demişsin ki: "Beyni yıkanmasın diye dini eğitim alınması kısıtlanmış insanlarda saygı edep var mı onuda gözlemledin mi sokaklarda öpüşmek erkeklerin kucağında orda burda oturmak saygımı edepmi"

Ben dini eğitim almadım,almayanda bir çok kişi vardır buna eminim,hatta tanıdığım da bir çok kişi var..Okulda,ailemde,araştırdıklarımda,okuduklarımda ne öğrendiysem o..Ayrıca dini eğitim veren bir okula gitmedim..Ne kimsenin kucağından kucağına atlamışlığım, ne de sokaklarda öpüşmüşlüğüm var.Gayetde saygılı ve edepliyim..Benim gibide insanlar var..Bunu dini eğitimle bağdaştırıp bir genelleme yapman ne kadar doğru olur? Lütfen birşeyleri söylerken,anlatmaya çalışırken,yazarken biraz daha düşünelim..Ağzımızdan çıkan kelimeleri tartalım..Dini eğitim alanlar ahlaklı,almayanlar ahlaksız gibi bir söylemde ağızlardan çıkmamış olur böylece..

kesinlikle haklısın bu benimde dikkatimi çekti ama çocuğa üzüldüğüm için onun üzerine yorum yaptım

canım cok dogru dusunmussun .ne kadar erken yaşta öğrenılırse o kadar kalıcı oluyor Kuran ,kutsal kıtabımızı yobazlık yapmadan ogreten cok guzel yerler var ..mesela arkadasım oyle bır kreste ögretmen ustelık yuksek lısansa sahıp..mutlaka Bursa'da da vardır ..kımseyı takma canım ben senı cok ıyı anladım dini bılgı bırkac sureden ıbaret degıldır ;benım oglum henuz bebek ama bende 4 yasından ıtıbaren oyle bır ortamda bulunmasını istiyorum en azından anaokuluna kadar ..sonucta okullarımızda da cocukların beynını ykayan ögetmen kılıklı sahsıyetler yok degıl ben cok yakından bılıyorum mesela bır arkadasımın kızına okulda Allahı budıstlerın tapındıgı sekıllere benzetmıs ogretmenı kız tutturdu eve onlardan alalım dıye ..herkes aynı degıl ama neyle karsılasacagımızı bılemeyız o nedenle saglam bır dını egıtımı olsun ıstıyorum tabı bu benım sahsı fıkrım..ınancım ..sevgıler

milli eğitime bağlı böyle bi kreş bulmazsın, olsa olsa gizli saklı merdiven altı, kapı arkası yasadışı yerler olabilir
oralarda da çocuk gelişimi ve psikolojisinden anlayacaklarını hiiiiiiç sanmıyorum, balımnura katılıyorum
çocuğunu nasıl yetiştirdiğin tabii ki beni ilgilendirmez, kararında değişmez ama sosyal anlamda bi sorumluluk hissettiğim için yazdım yine de
gerçi bu yaşta bi çocuk allah gibi soyut kavramlardan anlamaz, anlar gibi görünür sadece, gerçi zaten çocuk psikoloji bilsen böyle bi işe kalkışmazdım orasıda ayrı konu

2 oğlum var, bir sürü psikolog ve bu işin iyi derecede eğitimini almış arkadaşlarım var.. hiçbiri buna karşı değil.. kaldı ki ben de oğluma yavaş yavaş bazı kavramları öğretiyorum.. (oğlum 3,5 yaşında) .. çocuğa dini eğitim vermek ile psikoloji arasındaki ilişkiyi çözemedim ben.. nasıl ki oğluma ingilizceyi öğretiyor isem Allah ı da anlatabilirim değil mi? burada çocuğa üzülecek birşey göremiyorum.. Amerikada çocuklar neredeyse kundakta götürülüyor kiliseye, doğar doğmaz öğretilmeye başlanıyor dini öğretiler.. hiçbirinin psikolojik sorunu yok :1closedeyes: bizimkilerin de olmaz endişelenmeyin yerimseniben

Son düzenleme:

neden olmasınki devlet bize dinimizi öğrenmeyi öğretmeyi yasaklıyomu suçmu işliyoruz çocuklarımıza dinimizi öğrettiğimiz zaman tam aksine burda bi kaç sayıda milli eğitim tarafından izinli ve gayet temiz muntazam ve öğretmenleri üni. mezunu kapı arkası merdiven altı olmayan kreşler var yeterki ne öğretmek istediğimizi bilelim en güzelini en güzel şekilde öğretecek yer mutlaka buluruz ayrıca konuyu açan arkadaşımıda bu hassasiyetinden ötürü tebrik ediyorum

2 oğlum var, bir sürü psikolog ve bu işin iyi derecede eğitimini almış arkadaşlarım var.. hiçbiri buna karşı değil.. kaldı ki ben de oğluma yavaş yavaş bazı kavramları öğretiyorum.. (oğlum 3,5 yaşında) .. çocuğa dini eğitim vermek ile psikoloji arasındaki ilişkiyi çözemedim ben.. nasıl ki oğluma ingilizceyi öğretiyor isem Allah ı da anlatabilirim değil mi? burada çocuğa üzülecek birşey göremiyorum.. Amerikada çocuklar neredeyse kundakta götürülüyor kiliseye, doğar doğmaz öğretilmeye başlanıyor dini öğretiler.. hiçbirinin psikolojik sorunu yok :1closedeyes: bizimkilerin de olmaz endişelenmeyin yerimseniben

kesinlikle katiliyorum
burdada öyle alman aileleri filan cocuklarina kücüklükten ögretmeye basliyorlar, kiliseye götürüyorlar her pazar, kendi dinlerini ögretiyolar

biz cocuklarimiza kücüklügünden dinimizi ögretmek istesek yobazlikmi oluyor, yada beyinlerinimi yikamis oluyoruz ??

benimde ilerde cocugum olursa 4-5 yasina gelsin dinimizide anlaticam, kuranida ögreticem ve kuran kursunada göndericem, burda cok kurslar var gayet güzel ögretiyorlar sagolsunlar türkiyeden gelen hocalar var :1rolleyes:

din eğitiminin ailede verilmesi gerektiğini düşünüyorum. okullar böyle şeyler için kullanılmamalı bence.

dını egıtımı zaten kreslerde gızlı olarak verıyorlar zaten mıllı egıtım duysa asla ızın vermez

cocuk gelısımcıyım bır kac yer oyle gordum gızlıce dını egıtım veren sekılde

ben bu cvp o bayanın komşusunu örnek vererek tüm dindarları kapsayan bir konuşma yapmış olmasından dolayı yazdım her neyse ya konu nerelere geldi bende çopk dindar değilim ama en azından kuranı öğrenmiş olmayı çok isterdim ve oğlumunda okula başlamadan öğrenmesini istedim ama bunu her şeyi öğreten bir kreşte öğrenmesini istedim ben ağzımdan çıkanlara dikkat etmeye çalışıyorum fakat dediğim gibi o arkadaşın öle bir örnekleme yapması sinirimi bozdu dindar diye saygısız olmuş yobaz olmuş olabilir ama genelleme yapmaması gerekir....dindarların saygısız ve yobaz görenlerde farklı bir kesim buda ayrı konu tabiiii

Son düzenleme:
bazı arkadaşlarım gerçekten beni anlamışlar evt bende hırıstıyanlar gibi yahudiler gibi çocuğuma küçük yaşta dinimizin gerektirdiklerini öğretecem ve öğretecem ve bu konuda bana burdan değil özelden kreş ismi yazarsanız sevirim malum merdiven altı işletme diye sorun çıkarmasınlar oranın adına dinimizi öğrenmek yasak değil bu ülkede bunuda unutmayalım herkes istediği gibi yetiştirsin benim isteğim bu ve lütfen bu konu hakkında saçma sapan konuşanlar buraya yazmasın .....

kesinlikle haklısın bu benimde dikkatimi çekti ama çocuğa üzüldüğüm için onun üzerine yorum yaptım

çocuğa neden üzüldün arkadaşım anlamadım açıklarmısın????

Back