Çocuğunu istediğin gibi eğitir,istediğin eğitim kurumuna gönderirsin..Tabiki senin kararın.. Ancak yazdıkların arasında birşey dikkatimi çekti..Umarım yanlışlıkla yazılmış bir cümledir..Öyle düşünmen ve genelleme yapmanı yanlış buldum..Belirtmeden geçemiycem..
Demişsin ki: "Beyni yıkanmasın diye dini eğitim alınması kısıtlanmış insanlarda saygı edep var mı onuda gözlemledin mi sokaklarda öpüşmek erkeklerin kucağında orda burda oturmak saygımı edepmi"
Ben dini eğitim almadım,almayanda bir çok kişi vardır buna eminim,hatta tanıdığım da bir çok kişi var..Okulda,ailemde,araştırdıklarımda,okuduklarımda ne öğrendiysem o..Ayrıca dini eğitim veren bir okula gitmedim..Ne kimsenin kucağından kucağına atlamışlığım, ne de sokaklarda öpüşmüşlüğüm var.Gayetde saygılı ve edepliyim..Benim gibide insanlar var..Bunu dini eğitimle bağdaştırıp bir genelleme yapman ne kadar doğru olur? Lütfen birşeyleri söylerken,anlatmaya çalışırken,yazarken biraz daha düşünelim..Ağzımızdan çıkan kelimeleri tartalım..Dini eğitim alanlar ahlaklı,almayanlar ahlaksız gibi bir söylemde ağızlardan çıkmamış olur böylece..