Tekrar merhabalar,
Suat Hoca'yı düşünenler için yazıyorum. 25 eylülde (adetin 2.günü) 1. kontrolümde 2 tane folikül çıkabilir gibi görünüyordu. Famera hap (sabah akşam 1 tane - 5 gün boyunca) başlandı ve 26 eylülden itibaten de Merional 300 iğneler başladı. 1 kasım muayenemde 2 folikülün büyüyebileceği ama çok yavaş büyüdükleri (günde 1 mm kadar) görüldü, ilaçlara devam edildi. 3 kasım muayenemde folikülün biri 14 mm e gelebildi, arkadan 1 folikül daha yetiştiği görüldü. Cetrotide (çatlamama iğnesi) eklendi ve 4 kasımdan itibaren cetrotide da başladım. 10 kasım a kadar ağır aksak yavaş yavaş büyüdüler ve nihayet iğnelerin 10. gününde istenen boyuta ulaştılar. 10 kasımda gece 23 ve 23:59 da 1 er adet toplam 2 tane çatlatma iğnesi vuruldum. 11 kasım boş. 12 kasım 11'de yumurta toplamaya girdim.
Toplam 4 yumurta toplandı. 1 i olgun değildi. 3 tanesine işlem uygulanmış. 1. günü aradıklarında 2 sinin döllendiğini söylediler ve ondan sonra her gün aradılar. Sonunda 2 embryom da 5. güne ulaştı :) donduruldu. Yumurta toplamanın üstünden 10 gün geçince adet oldum.
Bu ay dinlenme ayım. Adetimin 19 gününde kontrolüm var (sanırım progesteron değerime bakılacak) ve adetimle birlikte 2. kez yumurta büyütme, kısmetse toplama ve inşallah her şey yolunda giderse taze transfer düşünüyoruz. Bu seferkinde Merional 375 mg vurulacağım ve Famera yerine klomid kullanılacak.
Sonuç olarak ben Suat Hoca'dan da Hemşire Hanım'larda da, Embroyologumuzdan da çok memnunum. İnşallah 2 ay sonra buradan güzel haber verebilirim :)