• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

burs-kredi derdi

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
kızlar busum krediye dönmüş 3 aydır bilmeden kredi alıyomuşum. şimdi iptal ettirmek için ankaraya dilekçe yollamam lazımmış. bu 3 aylık krediyi okul bitmeden hemen peşin olarak ödeyebilirmiyim şimdi eğer varsa öyle bişey ayrı bi dilekçe dahamı göndermem lazım nasıl oluyo nereye ödeniyo ? bi de şimdi göndersem ocak ayına kadar işleme koyarlar dimi ocakta bida yatırmazlar yani?bilen varsa aalahaşkına bi cevap versin nolur

Krediye nasıl dönüyo ki?
Kredi alanlar bi senet imzalayıp (noterde yapılıyodu işlem yanlış hatırlamıyosam) kredi yurtlar kurumuna götürüyolar onaylanınca almaya başlıyolar.
Sana herhangi bir senet iimzalatmadan senden para talep edemezler ki..

Krediye nasıl dönüyo ki?
Kredi alanlar bi senet imzalayıp (noterde yapılıyodu işlem yanlış hatırlamıyosam) kredi yurtlar kurumuna götürüyolar onaylanınca almaya başlıyolar.
Sana herhangi bir senet iimzalatmadan senden para talep edemezler ki..

bursu alırken imzalamıştım

Senet olduğuna emin misin bunun?
Çünkü burs başvurusu yapanlarla kredi başvurusu yapanlar aynı belgeyi imzalamazlar.
Teknik olarak sana ilk başta burs çıktıysa eğer senet imzalamamış olman gerekir..
Emin misin sana burs çıktığına?

Senet olduğuna emin misin bunun?
Çünkü burs başvurusu yapanlarla kredi başvurusu yapanlar aynı belgeyi imzalamazlar.
Teknik olarak sana ilk başta burs çıktıysa eğer senet imzalamamış olman gerekir..
Emin misin sana burs çıktığına?

evet bustu krediye döndü. şimdi napcam onu bilmiyom ben iptal için veya erken ödemek için

Ben de burs alirken imzalamistim ama 1 tl yaziyordu. Bu ne dedigimde formaliteden belge resmiyet kazansin gibi bir seyler gevelemislerdi. Burs sonradan krediye donmemisti. Simdi borcum da yok yani. Senin senette miktar neydi?

Ben de burs alirken imzalamistim ama 1 tl yaziyordu. Bu ne dedigimde formaliteden belge resmiyet kazansin gibi bir seyler gevelemislerdi. Burs sonradan krediye donmemisti. Simdi borcum da yok yani. Senin senette miktar neydi?

hatırlamıyorumki onu. şuan derdim bu aldığım kadarını ödeyip bida almamak

senette bişey yazmaz canım çünkü o zaman bursmuş.demekki alttan dersin kaldı ki burs krediye dönmüş..
var dimi alttan dersin?kaç tane?

evet alttan 3 taneydi onadan döndü. şimdi birisi sorularımın cevabını versin nolur

bilen veya bi tecrübesi bilgisi olan biri yardmcı olursa çok sevinicem

Ben hala anlamış değilim açıkcası durumu.
Çünkü alttan dersin kalırsa bursun kesilir. Krediye dönme gibi bi durum olmaması gerekir.
Üstelik burs çıkanlara senet de imzalatılmaz.
Ben 10000 liralık senet imzaladım mesela ama burs alanlara böyle bi senet imzalatmyorlar.
Senet imzalamadığın bir parayıda senden talep edemezler.

Birde siz nerden anladınız krediye döndüğünü?

Ben hala anlamış değilim açıkcası durumu.
Çünkü alttan dersin kalırsa bursun kesilir. Krediye dönme gibi bi durum olmaması gerekir.
Üstelik burs çıkanlara senet de imzalatılmaz.
Ben 10000 liralık senet imzaladım mesela ama burs alanlara böyle bi senet imzalatmyorlar.
Senet imzalamadığın bir parayıda senden talep edemezler.

Birde siz nerden anladınız krediye döndüğünü?

Aynen bende 10.000 liralık senet imzaladım.
Hiçte duymadım bursun krediye çevrildiğini.
Alttan dersi kaldığı için kesildiyse bilgi verilmesi gerekmez mi?
Uyanıklık resmen haber vermeden krediye çevrilmesi. İlginç..

evet hiç bir şey imzalanmasa da burs kesilince direk krediye dönüyor eskiden kesildiğinde bankaya gidip ayrı kart çıkarttırman yeterliydi çıkartmazsan almamıs oluyordun krediyi.şuan aynı burs kartıyla alabiliyorsun krediyi yalnız farklı iki hesap gözüküyor bir kartta. benım çok tanıdığım var bursu krediye dönen ayrıca 3 ders sınır . 4 olursa kesilir

evet hiç bir şey imzalanmasa da burs kesilince direk krediye dönüyor eskiden kesildiğinde bankaya gidip ayrı kart çıkarttırman yeterliydi çıkartmazsan almamıs oluyordun krediyi.şuan aynı burs kartıyla alabiliyorsun krediyi yalnız farklı iki hesap gözüküyor bir kartta. benım çok tanıdığım var bursu krediye dönen ayrıca 3 ders sınır . 4 olursa kesilir

Back