Burnumdan gelen bayram ziyareti...

aaa acaba benim kaynanamdan mı bahsediyorsun :)))aynısının tıpkısı bende var kardeşleri dahil herkes açıkça söyler huysuzluklarını...
ve ben böyle bir kadınla tam 8 yıl yaşadım ( çok şey aldı götürdü benden ama çok şükür ki en son bana yaptığı terbiyesizlikle o
evden taşınmama sebep oldu...ve herkes sen çok bile dayandın dedi (kendi anneside dahil) şuan görüşmüyorum ve asla görüşmeyi düşünmüyorum...ben çok anlayış gösterdim çok fedakarlık yaptım (bunu eşim 8 yıl sonunda kendisi itiraf etti bu arada )sorun çıkmasın üzülmeyelim diye ama o insanı eğer huzur huzursuz ediyorsa ne yaparsanız yapın bir yerde patlak veriyor..şimdi çevremde yeni evlenecek olan herkese söylediğim tek şey mesafeli olun ve neyi hak ediyorsa karşınızda ki öyle davranın çünkü tek taraflı geçim olmuyor...
ve size bağırmasına size istediği şeyi söylemesine izin vermeyin...eğer bir kez bunu yaptı ise devamı muhakak gelecek onun için görüşmemekte fayda var..tabii yeni evli konu sahibi arkadaş eşini hemen ikna edemez görüşmemeye ama zamanla eşide anlayacaktır inşallah..

Evet çok üzüldüm, çok yıprandım, nasıl bir ANNE bunları yaşatabilir,hemde haksız yere diye çok düşünüyorum..

çok sabırlıymışsınız.ama,neyin sabrını veriyorsunuz,anlamıyorum.değişmeyecek,hele hele en önemlisi yaptıkları belli.
bazıları belki bana kızacak ama,arayıp hal hatır bile sormayın.oldu ki kayınvalideniz,aradı telefona çıkmayın.
siz ona iyi,yakın,samimi davransanız bile bunları yaptıktan sonra size madalya mı takacak.
ayrıca da dürüst olmak gerekir,iyi bile davransanız içinizden gelerek yapmayacaksınız.bu nedenle yaptığınız fedekarlıkların yükü altında ezilmeyin
istemediğiniz hiçbir şeyi sırf iyilik abidesi olmak için yapmayın.rahat olun,gayet rahat ki,amacına ulaşamasın.ve kendine vakit geçirecek yeni meşgaleler bulsun.
biraz da sizzin kıymetinizi anlasın,özlesin.hatta hasret çeksin

cnm yeni evliyken başına böle bişi gelmesi üzücü olmuş.bende 1 ay sonra evleniyorum.senin dediğin gibi hiç bişiye karışmayan kızım bişi lazımmı bile diye sormayan bir kaynanam var.onun haricinde gene iyi ( belkide şimdilik) sana tavsiyem madem uzaksınız mesafe sana yardımcı olcaktır bu konuda eşin gitmek isterse uygun bir dille bahane bul.en çaresiz orda mutsuz olduğunu söyle eğer eşin az da olsa anlayışlı biriyse sana saygı göstercektir.sadece mecbur kaldığın zamanlarda kısa süreli git işte bayrammış düğünmüş filan.gece kalmalı gitme .kısa süreli zaman geçir bir kahve çay içcek kadar.bişileri bahane et kibarca kalkarken.onlarda eşşekliğini anlayacaklardır kısa süreli ziyaretlerde sana tavılarınıda ölçersin bakalım olumlu değişmeler oluyor mu ?ona göre kendine yön çizersin.ama kimsenin gazına gelme bu tarz konularda kendin sakin kafanla düşün hep

beterin beteri var canlar.siz 3 aylıkken yaşamışşınız ben düğüngecesi neler neler yaşamadımki.düğün bitti kaynanamlardayız.gelinlikle bekliyorum oğlunu çağırdı yanına 1 saat gelmedi eşim.bekliyorum korktum tabi.neyse eşim geldi sinir küpü annesi doldurmuş bana ve aileme karşı.eşim çıkar gelinliği gidiyoruz dedi.saflaştım zate.çıkardım otele gittik orada kaldık.sabaha kadar kavga ağlama.düşünün.annemlere hakaret.kaynanam annemin demediği şeyleri dedi diye eşimi doldurmuş.sabah erkenden eşim kalk anneme gidiyoruz dedi.gittik kaynanam kalk temizlik yap iş tut dedi.yorgun argın herşeyi yaptım.dedimya sanki beynim gitmiş onların bir robotu olmuştm.her dediklerini yaptım(yeni gelinim 1 günlük ve temizlik yapıyorum düşünün.şimdiki aklım olsa terkedip gelirdim.kaynanam karşısına aldı beni oğlumu üzgün görmeyeceğim,vs.vs birsürü gözdağı verdi.hiç cevap vermedim.eşim tam bir annecidir.ama bunu evlendikten sonra anladım.nişanlıyken hiç belli etmedi çok kurnazdı çünkü.bende temiz kalpli saf kız.off hanımlar offf şuan hala evliyim ama geçmişi unutamıyorum.öbür tarafta hesaplaşacağım onlarla...

Sabırlı davrandım çünkü öncelikle kendi huzurumuzu düşündüm,biliyordum ki kayınvalidemle aramızdaki en ufak bir polemik bizim huzurumuzu etkileyecekti, en başta herşey mesafeli gidiyordu zaten, bir anda böyle olaylar gelişince eşimde bende neye uğradığımızı şaşırdık; ama bu olayları yaşadıktan sonra zaten yapmacık davranamayacağım için elbette görüşmeme kararı aldım sabırda bir yere kadar bende bir ananın evladıyım..

Kayınvalidemle aynı ilçede oturuyoruz (bayramı yazlıkta geçirdiği için il dışına gitmiştik) ama diyorum ya gelip gitme olayımız zaten en başından beri yok (çağırmadığı,biz çağırdığımızda da rahatsızlığı nedeniyle gelmediği için).. Eşim annesinin haksız olduğunun farkında neyse ki,ne kadar ses çıkarmasa da o gün sonradan benimle konuşmasından bunu dile getirdi..

Çok geçmiş olsun sizinde yaşadıklarınız yenilir yutulur cinsten değil yan,aileniz varda bunlar oluyor,ben birde kimsesiz,sahipsiz olanların yaşadıklarını düşünmek bile istemiyorum..

Kızlar ne olur fikir verin;

Tüm bu olayların üzerine, kayınvalidemin rahatsızlıkları artmış iyice, kaynımda kalıyormuş büyük gelini bakıyormuş, ama kaynım eşime "neden senin eşinde birkaç gün ilgilenmiyor" demiş, eşimde dün akşam "annem 3 gün bizde kalacak" demez mi, ben tabi geçmiş olsun dileklerimi ilettim ama durumu biliyorsun dedim yan yana bile gelmek istemezken böyle birşeyin mümkün olmayacağını söyledim, şuan için birşey demedi eşim ama daha sonra böyle birşeye mecbur kalırım diye korkuyorum ne yapabilirim böyle bir durumda?

iki kişi tartışırken üçüncü kişinin olaya müdahil olması taraftarı değilim..eşiniz tarafsız kalmış iyi yapmış annesini tutsa ana kuzusu olacaktı sizi tutsa gelin köylü denecekti boşverin size ve annesine sırt dönmemiş ki en önemlisi sizi haksız görmemiş sadece susmuş ben sevmiyorum öyle kv gelin tartışırken bir tarafı tutan eşleri sessiz kalsınlar daha iyi ..
laleenver hanım kvnizin ne kadar size kötü davrandığını düşünsenizde o kv yani eşinizin annesi 3gün bakmak bence ölüm değil..insanın hastalıkta ölümde yolculukta tavırlarından nasıl insan oldukları anlaşılırmış.
boşuna kendinizi yıpratıp üzmeyin insanın heran başına herşey gelebiir bu gelenler içinde çok mutlu olacağınız zamanlarda olacak yaşadığınız gibi kötü olan kavgalarda herşey yaşanabilir eşinizle mutlu olun huzurunuz bozulmasın inşallah..

Kayınvalidenizi yaptıklarından utandırmak için bir fırsat çıkmış ,bence değerlendirin çok güzel bir şekilde bakın.

gerçekten bıraz saflık varmış sızde kötu anlamda demıyorum ama boyun bükmüşsnüz
neyse bundan sonrakı yaşantınızda ınş.kımsenın dedığını yapmak zorunda kalmazsınız
ne demek 1 günlükken temızlık yapmak
bende senden farksız değildım aslında ama maymun gözünü açtı
düğün gecesı benım aılem tarafından kımse gelememıştı uzak diye neyse eşimtarafından herkes yedı içtı evımde daha ben bişeye dokunamamışken
bulaşıklar bana kaldı zor değil bı düğmeye bastım yıkandı ama bunlara gerek yoktur.bız böle görmedık enazından ye iç gıt
utanıyoruz yakıştıramıyruz
ama artık dedığım gıbı karşımdakı kımolursa olsun kaynanam k babam ağzıma gelenı dıyebılıyorum cunku o dilden anlıyorlarıyılık yap denıze at yapmıyorum
ne yaparsan ona karşılık bende herşey yerını buluo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…