Burnumdan gelen bayram ziyareti...

laleenver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
164
0
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Kavınvalidem olmadık şeyleri eleştiren, hiçbir şeyden memnun olmayan, tek bir güzel söz bile söylemeyen, soğuk bir insandır, bu durumlara alıştım, mesafeli davranmasına da, hatta evlilik hazırlığımızda bırakın bir istediğin var mı diye sormayı; gelinlik olayıma dahi karışmamasına,yada sözlülük,nişanlılık döneminde ailece evine bile davet etmemiş olmasına (annemin kendisinin düşünmesiyle bayramda 2 defa gitmiştik sadece o kadar) kendisi rahatsızlıklarını sebep göstererek misafir sevmeyen,istemeyen biridir..

Düğün günü bir köşede oturdu, erkek tarafı olarak kimsenin yanına bile gitmedi, ama benim ailem o kadar anlayışlı insanlar ki sırf biz eşimle birbirimizi çok seviyoruz diye hep idare ettiler, yaşlı insandır,büyüğündür,aman kızım saygıda kusur etme alttan al dediler, kendileri bile alttan aldılar kız tarafı oldukları halde,
annem hep gerçek bir hanımefendiydi, ne bir kapris ne de en ufak bir söz,bir istek,nişan bohçası bile hazırlanmadığı halde..

Kayınvalidem şimdiye kadar hep imalı ve seviyeli, ama ağır göndermeler yapardı, sürekli oğullarının eski ilişkilerini anlatır, diğer gelinine iltifatlar yağdırırdı, kendimi övmek için söylemiyorum ama gerçekten çok hanım ve saygılı davranırım,arasıra arayıp hatrını mutlaka sorarım, hiçbir kötü alışkanlığım da yoktur, gözlerimi eşimle açtım diyebilirim, büyüklerimin yanında bacak bacak üstüne bile atmam, ama buna rağmen mübarek bayram günü el öpmeye taa yazlığına gittiğimiz halde huzursuzluk çıkarmayı kafasına koymuş olacak ki burnumdan getirdi, yalnız kaldığımız bir anda gelinlikten konuyu açarak tartışmaya başladı, şoka girmiştim resmen, sonra eşim de geldi yanımıza ve tartışmaya devam etti, ilk defa bağırıp çağırdığını duydum, kendisi sürekli mesafe koyduğu halde beni onun evine gitmemekle suçladı, alakasız konular açtı, gelinliğimi dikim olsun istediğim için çok dikbaşlı olmakla suçladı (hazır ve çok daha ucuz bir gelinlik almamı istiyordu,zaten tek istediğimi yaptığım şey bu olmuştur, o da benim kişisel tercihim olmalı diye düşündüm) onu sevmediğimi,başından beri istemediğimi söyledi, kendisi istememiş olsaydı zaten bu evliliği engelleyeceği gibi sözler sarfetti, daha neler neler beni evinden kovmaktan beter etti, hatta dış kapıyı açarak evden gitmek istedi, eşim engel oldu, siz gitmeyin ben giderim burası sizin eviniz dedim, ama onada engel oldular, artık dayanamayıp ağlayıp tuvalete kilitledim kendimi, eşim kapıyı açmaya çalıştı, bu seferde 'şu yaptıklarına bak daha 3 aylık evli kadın kendini odalara kilitlemeye başladı bile' diyerek söylenmeye başladı, eşim beni tuvaletten çıkardığında tüm vücudum titriyordu ve ağlama krizindeydim, korkmuş olacak ki beni teselli etmeye çalıştı bu sefer, sonra eşimin ısrarıyla hiçbir şey olmamış gibi davranmayı başardım, orada kaldık ve sabaha kadar ağladım,
benim tüm bunlar olurken en çok zoruma giden şey eşimin sessiz kalması oldu..
daha sonra 2 gün boyunca küs kaldım ve konuştuğumuzda beni haklı bulduğunu ama annesinin yüksek tansiyon vs rahatsızlıkları olduğundan arada da kalmak istemediği için karışmadığını söyledi..
Şimdi ise bizim samimi olmamızı istiyor, ama ben uzun süre görüşmek istemediğimi söylüyorum, siz yerimde olsaydınız nasıl davranırdınız??

haklısınız.
katlanılacak gibi değil.
gerçi pek sık görüşmüyormuşsunuz.
düğün dernek bitmiş. ele karışmak yok bundan sonra herkes kendı hayatına baksın bence.
mademki karışmıyor etliye sütlüye bırakın onu kendi haline.
görüştüğünüz zamanlarda ise sizde karşılık verirsiniz söylediklerine.
böylece biriktirmezsiniz söylediklerinize.
şimdi daha az görüşmek için bahaneniz olmuş oldu.

Canim öncelikle gecmis olsun bi badire atlatmissin yada kayinvalide kasirgasi desek daha iyi olur.Bana göre kayinvaliden gercekten ayip etmis ki dediginize göre en bastan beri hep mesafeliymissiniz ama demek ki gizliden gizliye biseyler biriktirmis hep gerci sizi elestirmesi yada begenmemesi icin cok fazla sebebede gerek yok onun acisindan biraz kendi kayinvalidemede benzettim.Oglunun krisina kalkip eski sevgilileri anlatmak falan benimkide ayni seyleri yapti .Malesefki k.valideni hic bi zaman degistiremezsin öncelikle bunu kabul et mümkün oldugunca az görüs madem o mesafe koyuyop sen daha fazlasini koy arar sorarim falan demissin arama sende öyle yada böyle demekki memnun olmuyo bi sekilde, esinde hakli oldugunu söylemis ama olaylara pek mudahale etmemis sanirim seni rahatsiz edende bu ama inanki annesine tepki verseydi bu sefer sen oglumu bana karsi dolduruyosun diye yine suclu sen olucaktin bu sefer daha fazla uzulücektin.Onun karsisinda aglayarak üzüldügünü belli ederek yanlis yapmissin bence zaten onun istedigide buydu bi sekilde seni rahatsiz etmek.Bence bi dahaki sefere duygularinizi daha iyi kontrol edip onun size dediklerine cvbinizi verin o sizi kiriyosa sizde onu kirin hastaysa hasta napalim.Istedigini söyleyen,istemedigini isitir

ıyyy miğdem bulanıyor artık bi kaynana vakası daha..... cnm hiç arada kalma de eşine arada kalmamak içinde ne bana ne annene karış görüşş annende gelmio etmio falan diye konu acarsa eşine eşin desinki annesine anne ben arada kalmak istemiyorum o benm eşim sen annemsin bana bişi deme bi problemin varsa git eşime söle beni arada bırakmayın desin bitsinnnn aaaaaaaaa bu kadar mı zor ya sende konuşmazsın aynı seviyeyi korsun biter gelene kapım ardına kadar acık de ama sen gitmeee

sevgili arkadaşım daha 2 aylık evliyken yaşadıklarına üzüldüm gerçekten ve bana kendi yaşadıklarımı hatırlattı ki senin anlattıkların benimkilerin yanında hiç kalır.bende hem nişanlıyken hemde yeni evliyken çokkkkkkkkkkk ama çok üzüldüm üzdüler yani(her gidip geldiğimizde mutlaka evde kavga ederdik çünkü mutlaka laf sokarlardı bende çok küçük evlendiğim ve bazı şeylere şimdiki gibi aklım ermediği için hep kendi içime atardım oğullarına söylediğimdede kavga çıkardı hep..neyse öyle böyle yıllar geçiyordu bir küs bir barışık..çocuğum oldu 4 ay sonra görmeye geldiler eşim işsiz kaldı benim ailem baktı doğumumu aklına gelen herşeyi ailem yaptı..bundan 6 yıl önce en son maddi durumumuz çok kötü oldu babamda evini sattı ve bütün parayı sağlığımda veriyorum dedi ve hepimize payımızı verdi ki en çoğunu ben aldım ve bankaya olan borçlarımızı kapattık(bu arada 3 kardeşiz)neyse kızımda büyüyo ve oturduğumuz yeri mühit itibariyle değiştirmeye karar verdik bankaya olan borçalraı kapattık ve kirasını babamın ödediği bir eve çıktık annamlere yakın ve evden ayrılırken herşeye rağmen eşim annesini aradı ve artık ordan taşınıyor olduğumuzu ve hakkını helal etmesini söyledi bende aldım yine gitmeden bi konuşayım dedim ve yıllar öncede kızım yüüznden ablası ve eniştesinle kavga etmiştim konuşmuyorduk oda bunu gayet iyi biliyor hemde öyle ufak tefek bir konuda değildi aramızda geçen tartışma kızıma küfür etmişti enişte beyy..neyse yazarken bile sinirlerim bozuluyor çokkkkkk..bu durum dan dolayı konuşmuyordum zaten ama annesiyle konuşurken bende son bişeyler söyleyim dedim ama kötü değildi niyetim ve telefonu aldığımda hakkını helal et konuşmasakta artık gidiyoruz diye çünkü taşındığımız ev onlara yakındı şimdiki evimse uzak diye ..ve bana hakkını hella etmedi bende zaten ne hakkınız geçtiki dedim ve kavga büyüdü eski yeni ne varsa söylemeye başladık ve ipi koparan o kızıma küfür eden adamı bile bana savunuyor olması oldu ve şimdi tam 6 yıldır görüşmüyorum çocuğum 8 yaşında oldu ve onları hatırlamıyor bile ama herşeye rağmen bir şey olduğunda ki bu genelde para yada hastalıkla ilgili oluyor en önce benim eşim koşuyordu bayramlarda telefonlar gelirdi ben kocanın eski kırığıyım falan diye huzur bozmak için ..en son kavgalı olduğum ablasından geldi telefon eşime ve onlarda birbirlerine girmişler artık gdip gelmiyorlarmış falan..diyeceğim allah dünyada yapanın yanına yaptığı bırakmıyor ama iyi ama kötü..ne var ki giden senden gidiyor ve mutlu olmak için mutlaka sen çaba gösteriyorsun..ne yaşanırsa yaşansın kimse ailesini atmıyor ve sen bir bakıyorsun ki yaptığın onca şeye rağmen yanlızsın..şimdi onuda evlatlıktan reddetmişler ama yine bişey olduğunda en önce o koşar biliyorum ama ben artık o insanları hayatımda istemiyorum..çok zor mutlu olmak çünkü ikimize ait değil kavgalarımız bile ..sen düşün artık bi insan bu olaylardan ne kadar mutlu olabiliyorsa ...

hepsi bi yana eşinin sessiz kalması en çok zoruna giden değilmi benimde başıma geldi ve eşim sustu hiçbişi söylemedi seni çok iyi anlıyorum..önerim şu olacak asla ve asla görüşme evine gitme arama sorma işte kendi kaşınmış kavga çıkarmış bahanende hazır eşine karşı..bunu değerlendir uzak dur yoksa üzülen sen olursun..

canım yapabilecegin hiç bir şey yokya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksinben 6 yıllık evliyim aynı şeylerin bin beteri bende var.baştan nasılsa aynı devam ediyor.düzelme yok umursama eşler herzaman aynı şeyi yapıyorlar sessiz kalmak bunada alış kayınvalidenin dengesizliklerinede alış.benim kayın validem 65 yaşında bir yere gitsen seni rezil eder ailene hakaret eder.ben nefret ediyorum kayınvalidemden bir insanı hiç kimse sevmezmi ya benim kayınvalideyi kimse sevmez byramda bile kimse gelmez ve gelmedide bu bayram .2 tepsi baklava öyle kaldı.kimse gelmedi dengesiz sürekli hakaretli ve kırıcı konuşur hep egistir.alış canım yapabileciğin bir şey yok eşinin annesi o aileye girdin bir defa

siz bu olayı yaşarken eşiniz denk geliyor ve hiçbir şekilde müdahalede bulunmuyor. herşeye rağmen geceyi o evde geçiriyorsunuz.
sonrasında da annesiyle iyi olmanızı istiyor!!!!!!!!!!!1
acaba kendisi böyle bir durum yaşamış olsa yine tavrı bu mu olurdu çok merak ediyorum.
kaynanaları geçtim zaten çoğu sorun çıkarmaya yer arıyor ama eşler niye bu kadar ketum kalıyor onu hiç çözemiyorum.

ben bu durumu yaşayan taraf olsam haklı olarak görüşmem, aramam sormam bile. oğlu istiyorsa gitsin görsün.
çok gerekirse bayramdan bayrama giderim ama buz gibi davranırım. ve hiç bir zaman bizim evimizi burası oğlumun evi diye benimsemelerine müsade etmem.
biz de bir ananın evladıyız bu kadar üzüntüyü niye çekelim

Bende görüşmemenin en doğrusu olacağı kanısındayım zaten,eşim kendince aramızın çok iyi olmasını istiyor,o da haklı kendine göre,ama benimde artık kendimi üzüp yıpratmaya niyetim yok.. Çevremde öyle umursamaz ve saygısız gelinler görüyorum ve öyle el üstünde tutuluyorlar ki insanın nasıl zoruna gidiyor..

Aynı şeyi bende söyledim,eşimin empati kurmasını istedim,senin ailen böyle birşey yapmazdı,ama yapsaydı da senin gibi saygılı davranırdım diyor..
Çantamı almış gidiyordum ama engel oldular,orada kalmak zorunda kaldım ve çok kötü bir geceydi,kayınvalidem durumu toparlamaya çalıştı ve bende hiçbirşey olmamış gibi davranmaya çalıştım..

bir süre kaynananla görüşme bence daha sonra ilişkiniz ne kadar düzelir bilemem ama eşinin bu olaya müdahale etmesi arada dengeyi sağlaması gerekir bunu yapmazsa daha çok üzülebilirsin maalesef

Kayınvalidem rahatsızlanmış dün, eşimle telefonda konuşurken 'neden bir geçmiş olsun demek için aramıyor' demiş benim için, bende tlf da dahi konuşmak istemedim,eşim çok ısrar etti aramam için ama henüz hiçbir şekilde görüşmek istemediğimi söyledim, aramadım tartıştık bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım..

en zoru eşlerin aileleri arasında kalması.
kadının da erkeğin de.

örf ve ananelerimizde hastalık, bayram, cenaze ve düğünlerde küslük tutulmaz.

yaşadıklarınız her ne kadar çok tatsız ve yorucu olsa da bence kayınvalidenizi arayıp kuru bir geçmiş olsun demenizde bir zarar yok.
mesafeli konuşabilirsiniz.

böylece hem eşinizin gönlü olur, hem de huzurunuz kaçmaz.
ancak ne evine gitmek ne de samimi olmak zorunda değilsiniz.

size dünyayı zindan eden annenizden emdiğiniz sütü burnunuzdan getiren bir de aranızda hiç bir kan bağı olmayan insanla görüşmek zorunda değilsiniz ilişkileri koparma noktasına gelecek kadar azaltın. Tecrübeyle sabittir :)))

Bu erkeklerin hiç birşey olmamış gibi eşlerini annelerinin karşılarına çıkarmasına hastayım.
2 dakika önce evde kıyamet kopar ama erkek hadi gel annemle konuş diye ısrar eder, sanki o evde 2 dakika önce birşey yaşanmamış.
Kayınvalideniz ne hastası olursa olsun, eşiniz arayı bulan taraf olmalıydı, ne sizden yana ne de annesinden yana olmalıydı ama sessiz de kalmamalıydı,
dur diyebilmeliydi bir yerde, sizi de bu kadar ezdirmemeliydi. Annesine bağırsın, vursun kırsın demiyoruz ama müdahe etmesini ve susturmasını da bilmeliydi.
Madem müdahele edemiyor o zaman sizin sınır koymanıza ve hatta görüşmemenize de sesini çıkarmayacak malesef.
Bir süre görüşmemeniz her iki taraf içinde iyi olacaktır bence.
Sizden daha önemli, sizin sağlığınızdan daha önemli hiç kimse yok unutmayın.

annesi hasta ise e$inize yuklenmeyin, annesi ne yaparsa yapsin.. Allah gostermesin aniden gozlerinizin onunde fenala$ir, gider.. o zaman e$iniz sizi asla affetmeyebilir. AnnE çunku.

e$iniz, kabahatin annesinde oldugunu biliyor ise hiiiç takmayin kayinvalideyi, rahat olun, anla$ilan kadinin size gonlu yok imi$.. yani bu boyle devam edecektir.

yok e$iniz kabahatlinin farkinda degil ise, anlat anlat bo$a nefes tuketmi$ olursunuz.. her halukarda AnnE.
kayinvalide ile goru$memek her ikinizin de yararina olacaktir "metod" olarak ; fakat bu pek mumkun sayilmaz biz turklerin geleneklerine gore..

e$inizin annesi ile konu$manizi istemesi dogal tabiki, ne sizden ne de annesinden vazgeçebilir, sizi annesine kabul ettirmeye çali$iyordur.

hakli olabilirsiniz,
siz olsaydiniz e$inizin yerinde, nasil davranirdiniz ?!

Eşim şuan ısrarla annesiyle aramda sıcak bir ilişki oluşmasını istiyor ama ben bu saatten sonra hiç mümkün olmadığını anlamasını istiyorum; eşimin yerine kendimi koyduğumda(bunu ona da söyledim)onun gibi sessiz kalmazdım bir kere karımın o duruma düşmesine en baştan izin vermezdim; şuan ise yine onun yerine kendimi koyuyorum ve samimi olmamızı istemesi çok normal kendince,bir tarafta karısı,bir tarafta annesi elbette en sevdiği iki insan..

Dün arayıp geçmiş olsun dedim zaten birkaç gündür beni sorup duruyormuş, yaptıklarına pişman olmuş gibi ama iş işten geçti..

görüşmezdim.hatta,ben öyle darandığı andan itibaren aynı evde 1 gün dahi kalamazdım.
resmen psikolojik savaş vermişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…