- 17 Ağustos 2011
- 22.784
- 143.774
Herkese merhabalar
Her ay yemeğimi son gün apar topar paylaşıyorum diye bu sefer erkenden yaptım.
Ama nedense paylaşımım yine son güne kaldı
Bugünkü yemeğimizin Balkanlar'dan bir Sırp Böreği
BUREK SA SİROM
Ama ilginç bir şekilde bu börege Türk Böreği diyen Sırplar da varmış.
Neyse, hepimiz aynı cografyada icice yasyaan kardeşleriz diyip tarifime geçeyim;
Malzemeler;
° Baklavalık yufka
° Soda
° Bir çay bardağı sıvı yağ
° Yumurta
° 150-200 gram Peynir
° 2-3 kaşık Yoğurt
° Maydanoz
° Bir çimdik tuz
İlk olarak soda ve yağı bir kaba koyup karıştıralim.
Bir tepsiye bu karışımı sürüp yufka koyalım, sonra karışımdan sürüp bir yufka daha koyalim,yine karışımdan sürelim. Böyle böyle ilk katta 3 yufka olursa alt kısmı sağlam olur. sonra bir kapta peyniri, yoğurdu,yumurtayı ve tuzu guzelce ezelim, içine maydanoz atalım
Akışkan bir hale gelince olmuş demektir. birkac kaşık alıp üstüne yeni bir kat yufka koyup, karışımdan sürüp bu sefer iç koyulmamis yerlerine iç koyup ustuste çıkalım, böylece iç koyulmamis hiç bir yer kalmayacak şekilde istediğimiz kadar ilerleyelim
Benim börek içim yeşil oldu çünkü tembelliğime geldi, shaker ile ezeyim dedim, ama maydanozu da içine atmışım ama olsun, tatlı bir yeşil oldu bence.
Neyse böyle böyle yufka+karışım+sos şeklinde sos bitene kadar ilerleyelim en sonunda borcamin dışında kalan yufkaları da içeriye alalım. Aynı başlangıçtaki gibi, Yufka+karışım şeklinde üç kat ilerleyelim ki üst tarafı da sağlam olsun. daha sonra bir kürdanla pıt pıt pıt vurun, bir boy daha karışımdan sürün
Sonrasında önceden ısıtılmış fırında 170 derece 40 dakika kadar pişirin. Ama bu tabii fırından fırına değişir, arasıra kontrol edin, üst kabuğu şu hale gelince alirsiniz
biraz da kabariyor , çok citir, lezzetli bir şey oluyor
Çok basit ama aynı zamanda çok lezzetli bir tarif. Benim yapmayı en sevdiğim börek olur kendisi.
Eğer farklı bir şeyler denemek isterseniz mutlaka bu börege bir şans verin
Herkese yarışmada bol şanslar di
Her ay yemeğimi son gün apar topar paylaşıyorum diye bu sefer erkenden yaptım.
Ama nedense paylaşımım yine son güne kaldı
Bugünkü yemeğimizin Balkanlar'dan bir Sırp Böreği
BUREK SA SİROM
Ama ilginç bir şekilde bu börege Türk Böreği diyen Sırplar da varmış.
Neyse, hepimiz aynı cografyada icice yasyaan kardeşleriz diyip tarifime geçeyim;
Malzemeler;
° Baklavalık yufka
° Soda
° Bir çay bardağı sıvı yağ
° Yumurta
° 150-200 gram Peynir
° 2-3 kaşık Yoğurt
° Maydanoz
° Bir çimdik tuz
İlk olarak soda ve yağı bir kaba koyup karıştıralim.
Bir tepsiye bu karışımı sürüp yufka koyalım, sonra karışımdan sürüp bir yufka daha koyalim,yine karışımdan sürelim. Böyle böyle ilk katta 3 yufka olursa alt kısmı sağlam olur.
Akışkan bir hale gelince olmuş demektir. birkac kaşık alıp üstüne yeni bir kat yufka koyup, karışımdan sürüp bu sefer iç koyulmamis yerlerine iç koyup ustuste çıkalım, böylece iç koyulmamis hiç bir yer kalmayacak şekilde istediğimiz kadar ilerleyelim
Benim börek içim yeşil oldu çünkü tembelliğime geldi, shaker ile ezeyim dedim, ama maydanozu da içine atmışım ama olsun, tatlı bir yeşil oldu bence.
Neyse böyle böyle yufka+karışım+sos şeklinde sos bitene kadar ilerleyelim
Sonrasında önceden ısıtılmış fırında 170 derece 40 dakika kadar pişirin. Ama bu tabii fırından fırına değişir, arasıra kontrol edin, üst kabuğu şu hale gelince alirsiniz
Çok basit ama aynı zamanda çok lezzetli bir tarif. Benim yapmayı en sevdiğim börek olur kendisi.
Eğer farklı bir şeyler denemek isterseniz mutlaka bu börege bir şans verin
Herkese yarışmada bol şanslar di
Son düzenleyen: Moderatör: