• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burdan döner mi sizce?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.823
17.732
248
28
Merhabalar,
Benim biliyorsunuz ki kafam çok karışık. Hayata dair motivasyonum sıfırın altında. İntiharı halen düşünüyorum ama son kez şansımı da denemek istiyorum.
Bulunduğum şehirde yalnızca iki arkadaşım var. Onlar da pek hayat dolu sayılmazlar. Şu an iş arayış sürecindeyim ama aktif ilan pek bulamıyorum. Freelance olarak geliştirme fikri var aklımda.
Fakat hiçbir sosyal desteğimin olmaması, sabah uyandığımda berbat halde olmam sebebiyle yazıldığım spora bile gidemiyorum.
Müthiş bir güven ve şefkat arayışım var. Her ortamda, her insanla rahat edemiyorum. Bir barda oturmak bile beni travmatize ediyor. İçki, alkol, arkadaşlarımın toxic ilişkilerini duymak vs beynimi mahvediyor. Günde 4 saat yürüyorum. Bacaklarım morarmaya başladı. Beynimdekileri susturamıyorum.
Hiçbir zaman bir aile kuramayacakmışım, iş hayatımda başarılı olamayacakmışım gibi geliyor.
Suçlu hissediyorum. Hem kendime hem başka insanlara karşı. Özel ilişkilerde olan kaygım yüzünden kendimi saçma sapan lanse ettim ve ifade edemedim. Daha önce yapmadığım bir şeyi sırf inat olsun diye yaptım dedim mesela. Biri bana alt metni yargılama olan bir soru sorunca donakalıyorum. Özellikle bu kişi sevdiğim biriyse. Bir erkekle nasıl düzeyli ve samimi bir bağ kurulur bilmiyorum. Ya mesafeli oluyorum ya cıvık. Hiçbir şeyin ortasını tutturamıyorum. Sevdiğim erkeklere duygularımı açamıyorum.
Kısacası arkadaşlık, iş, dostluk hepsini mok ettim. Kimseye de kızamıyorum. Sorun benim bir şeyleri yönetememden kaynaklanıyor. Her şeyin olumsuzuna odaklanıyorum. Tabii ki bunları isteyerek yapmıyorum bilinçsizce oluyor.
Aslında sormak istediğim, sıfırdan nasıl yeni bir hayat kurarım? Bu yaştan sonra çok mu geç? Yeni bir hayata ilk adımı nasıl atabilirim? En güzel yıllarım çöp olmak üzere. Yirmi yaşımda major depresyon tanısı almıştım. Yine aynı döngüye girmemem gerekiyor.
Beynimde hep suçlayıcı bir ses var. Beni seven insanların saygısını yitirdim. Yaşayamadığım tüm duygular içimde kaldı. Bilmiyorum sizce ne yapmalı? Düzenli bir hayatı, güzel bir çevreyi nasıl kurmalı?

Bunların cevabını ben veya bir başkası size veremez ki. Herkesin öyküsü farklı, kişiliği farklı, çevresi farklı vs... Durumunuza üzüldüm. Majör depresyon tanısı almışsınız, yataktan çıkamamanız falan da depresyon göstergesi gibi geldi (uzman değilim). Psikiyatriste gittiniz mi? Herhangi bir tedavi alıyor musunuz? Durumunuz dönemsel buhran gibi gelmedi. İntihardan vs bahsetmişsiniz. Profesyonel destek almanız şart.

Sizi anlıyorum ve konuşmak isterseniz yazabilirsiniz. Bazı duygularınızı hissediyorum ama evlilikten ve ilişkiden çok ekonomik özgürlük benim açımdan her şeyin temel sebebi.

Sağlıklı ve kimseye muhtaç olmadıktan sonra evlilik olursa olur, olmazsa başka şeylere odaklanabiliriz. Para ihanet etmez neticede.
Ülke ekonomisi de bu bakımdan beni derinden sarsıyor.

O kadar gençsin ki hayatını umarsızca yaşaman gereken bir zamanda intiharı düşünmen çok saçma. Şöyle düşün, intihar zaten cepte, ee o zaman mücadele et biraz bakalım. Senin yerinde olsam barlardaki toksik ilişkiler yerine bir yardım kuruluşunda gönüllü çalışmayı seçerdim. Lösev mesela, hafta sonları kursları oluyor çocuklar için, geziler düzenliyorlar vs. Ve orada senin gibi genç insanlara o kadar çok ihtiyaç var ki. Ya da bir hayvan barınağında gönüllü ol. Maddi imkanın varsa hafta sonları turlara katıl, daha önce hiç gitmediğin bir yere git. Ne bileyim git paraşütle atla. Emin ol intihar etmemek için milyarlarca sebebin olacak. Ama en önemlisi lütfen önce bir uzmandan destek al.

Profesyonel destek almanız sizin sağlığınız için çok iyi olacak. Zaman zaman tüm insanlar gibi sizin yaşadıklarınızı yaşıyoruz ama dozu farklı oluyor ve çözüm yolu arayışına giriyoruz bazen oluyor bazen olmuyor ama bir duygunun şiddeti artmaya başladığında ve işler karmaşık hale geldiğinde uzman desteği profesyonel bakış açısı sizin görmenizi sağlayacak ve aradığınız desteği bulmanızda yarar sağlayacak. Siz değerlisiniz bunu kendiniz için yapmalısınız

Ne intiharı Allah aşkına? Ne için kim için? Her zaman sıfırdan başlanabilir tabiki. Ama bence terapi almaya başlayabilirsin. Bana mükemmel geliyor terapi.
Bak sana bir hayat anlatacağım. Bitti denilen yerden hayat nasıl başlıyor. Bir arkadaşım var. Yardım yapmayı sever. Bir ailenin babası ölüyor o aileye kurban eti götürmüş. Kadın genç ve 3 çocuk var. Giderken patronu diyor hadi birlikte gidelim ben de yardım da bulunayım. Gittiklerinde 3 çocuk ve kadını ev sahibi sokağa atmış. Şok olmuşlar. Patron çok zengin bir ev alıp vermiş kadına. Çocukları okula yazdırmış kadına da iş vermiş. Baksana hayatı bitti derken yepyeni bir şekilde başlamış. Asla vazgeçme hayat her şeye rağmen yaşamaya değer

Merhabalar,
Benim biliyorsunuz ki kafam çok karışık. Hayata dair motivasyonum sıfırın altında. İntiharı halen düşünüyorum ama son kez şansımı da denemek istiyorum.
Bulunduğum şehirde yalnızca iki arkadaşım var. Onlar da pek hayat dolu sayılmazlar. Şu an iş arayış sürecindeyim ama aktif ilan pek bulamıyorum. Freelance olarak geliştirme fikri var aklımda.
Fakat hiçbir sosyal desteğimin olmaması, sabah uyandığımda berbat halde olmam sebebiyle yazıldığım spora bile gidemiyorum.
Müthiş bir güven ve şefkat arayışım var. Her ortamda, her insanla rahat edemiyorum. Bir barda oturmak bile beni travmatize ediyor. İçki, alkol, arkadaşlarımın toxic ilişkilerini duymak vs beynimi mahvediyor. Günde 4 saat yürüyorum. Bacaklarım morarmaya başladı. Beynimdekileri susturamıyorum.
Hiçbir zaman bir aile kuramayacakmışım, iş hayatımda başarılı olamayacakmışım gibi geliyor.
Suçlu hissediyorum. Hem kendime hem başka insanlara karşı. Özel ilişkilerde olan kaygım yüzünden kendimi saçma sapan lanse ettim ve ifade edemedim. Daha önce yapmadığım bir şeyi sırf inat olsun diye yaptım dedim mesela. Biri bana alt metni yargılama olan bir soru sorunca donakalıyorum. Özellikle bu kişi sevdiğim biriyse. Bir erkekle nasıl düzeyli ve samimi bir bağ kurulur bilmiyorum. Ya mesafeli oluyorum ya cıvık. Hiçbir şeyin ortasını tutturamıyorum. Sevdiğim erkeklere duygularımı açamıyorum.
Kısacası arkadaşlık, iş, dostluk hepsini mok ettim. Kimseye de kızamıyorum. Sorun benim bir şeyleri yönetememden kaynaklanıyor. Her şeyin olumsuzuna odaklanıyorum. Tabii ki bunları isteyerek yapmıyorum bilinçsizce oluyor.
Aslında sormak istediğim, sıfırdan nasıl yeni bir hayat kurarım? Bu yaştan sonra çok mu geç? Yeni bir hayata ilk adımı nasıl atabilirim? En güzel yıllarım çöp olmak üzere. Yirmi yaşımda major depresyon tanısı almıştım. Yine aynı döngüye girmemem gerekiyor.
Beynimde hep suçlayıcı bir ses var. Beni seven insanların saygısını yitirdim. Yaşayamadığım tüm duygular içimde kaldı. Bilmiyorum sizce ne yapmalı? Düzenli bir hayatı, güzel bir çevreyi nasıl kurmalı?
Çilekciğim,
Berbat bir evlilik, tüm sevdiklerimle aramın açılması, ailemle bile aramın bozulması, korkunç bir süreçten sonra boşanma, maddi çöküş, iflas. Bunlardan dönmüşüm ben. İnan bana sen de dönersin. Dönülemeyecek yer yok nefes aldıkça.

Doktor tedavisi görüyor musunuz evetse güzel.Olmuyorsa yeni bir doktor arayışına girin degilse acil olarak buna öncelik verin derim.Kendi kendine halledilecek şeyler değil yazdiklariniz.Hersey iyi iken herkes iyi olabilir Sağlıklı düşünmek herşey berbatken de iyiye çevirmenin yolunu bulmak ve mücadeleyi bırakmamaktir.İntahari düşündüm yazmışsınız bu ciddi bir gösterge bunu tek başına aşamasınız

Tabirinizle , Intiharı düşünen biri olarak çok fazla ileriye dönük amaçlarınız-hedefleriniz-istekleriniz var. Intiharı gerçekten düşünen bir kimsede bu duygular olmaz. Yargılamak için demiyorum kendinize bu düşünceyi empoze etmeyin diye söylüyorum. Ufak bir terapi alsanız 3 5 ay ilaç kullannsanız hayata bakışınız değişir. Bazı duurumlar vardır hakikaten kıskaçta olursunuz kendi yapmak istediğiniz şeyleri belli başlı sebepler veya mecburiyetler yüzünden yapamazsınız.. bu öyle bir durum değil sizin sorununuzun çözümü var. Ve çözümü olan hiçbirşey imkansız değil. Gidin ve hakından gelin şunun 🌸

Öz farkındalığınız olması güzel. Çoğu psikolojik rahatsızlığı olan insan kendindeki sorunu görmeyip suçu etrafına atıyor. Yaşınız genç. Farkındalığınız var. İsterseniz pekala iyileşebilirsiniz.

Hemen psikiyatriden en yakın tarihe randevu alın. Antidepresandan korkmayın. Yok uyuttu yok midemi bulandırdı bunların hepsi geçici inanın etkisini görmeye başlayınca çok rahatlıyorsunuz. Bu arada bir de psikolog seansları ayarlayabilirseniz süper olur. Bir yere gitmenize gerek yok çoğu psikolog online seans yapıyor artık, hem maddi olarak da daha uygun.

Ben de pandemi dönemi majör depresyon, sonrasında ise normal hayata tekrar adapte olamama durumu yaşadım. Bir süre gerçekten intihara meyilliydim ki asla bunu yapacak bir insan olmamama rağmen. Psikiyatri, psikolog ve ilaçlarla 4 ayda tamamen atlattım. Şu an hayret ediyorum o zamanki düşüncelerime. Meğer hepsi beynimin eksik ya da fazla salgıladığı hormonlardanmış. Sizin şu anki olumsuz düşünceleriniz de öyle. Aslında hayatımızı toparlamak çok kolay yazık etmeyin kendinize..

erkeklere odaklanmayı kesebilirsen düzgün bi hayat yaşayabilirsin
içinde erkek geçmeyen konular açtığını görecek miyiz bir gün çok merak ediyorum.
daha önceki konularını bilmiyorum konu sahibinin

ama erkeklere odaklı konuları varsa bile, en azından kafası karışık, hayatı düzensiz, biraz depresif. etrafı toksik ilişki dolu vs vs iken bile
en azından birilerindne hoşanıyor. "sevdiğim erkekler" vs. diyor
bu da bir şey valla

ha iyi yöntemememiş, toparlaması lazım. kendine dönmesi lazım. bunlara eyvallah
ama
bu kafayla bile karşı cinsten hoşuna giden birileri olup ilişkiyi yönetemiyorsa kafasını toplarladıktan sonra hayli hayli düzgün ilişkisi olur.

konu sahibi sana ne kadar motivasyon oluyor bilmiyorum ama
son derece "düzgün" denilecek hayatı olan bir kişiyim, senelerdir stabil işim vs. var.

ama sağlıklı normal ilişki kuracak adam dersen yok mesela etrafımda, hani artık bıkma raddesine gelip aman evlenmiyorum zaten sadece ilişkim olsun diye ilişkim olsun dersen, o da belki (öyleyken bile bi sürü sıkıntılı durumlar)

ki etrafımda çoğu kadının da yok
ki bunların epeyce büyük bir kısmı ya türkiye ortalamasının üstünde eğitimli (doktoralı vs) ya uzun süredir iş hayatında ya da iyi sayılacak maaşlı (100+), kendine bakan, fit, kültürlü vs vs. insanlar ve hiçbirinin ilişkisi yok...

daha önceki konularını bilmiyorum konu sahibinin

ama erkeklere odaklı konuları varsa bile, en azından kafası karışık, hayatı düzensiz, biraz depresif. etrafı toksik ilişki dolu vs vs iken bile
en azından birilerindne hoşanıyor. "sevdiğim erkekler" vs. diyor
bu da bir şey valla

ha iyi yöntemememiş, toparlaması lazım. kendine dönmesi lazım. bunlara eyvallah
ama
bu kafayla bile karşı cinsten hoşuna giden birileri olup ilişkiyi yönetemiyorsa kafasını toplarladıktan sonra hayli hayli düzgün ilişkisi olur.

konu sahibi sana ne kadar motivasyon oluyor bilmiyorum ama
son derece "düzgün" denilecek hayatı olan bir kişiyim, senelerdir stabil işim vs. var.

ama sağlıklı normal ilişki kuracak adam dersen yok mesela etrafımda, hani artık bıkma raddesine gelip aman evlenmiyorum zaten sadece ilişkim olsun diye ilişkim olsun dersen, o da belki (öyleyken bile bi sürü sıkıntılı durumlar)

ki etrafımda çoğu kadının da yok
ki bunların epeyce büyük bir kısmı ya türkiye ortalamasının üstünde eğitimli (doktoralı vs) ya uzun süredir iş hayatında ya da iyi sayılacak maaşlı (100+), kendine bakan, fit, kültürlü vs vs. insanlar ve hiçbirinin ilişkisi yok...
nasıl bir "şey" mesela birinden hoşlanıyor olması?
seviyorum ediyorum dediği adamın nasıl birisi olduğunu biliyor musun ?
ben erkeğim her istediğimi yaparım ama bana gelen kadın bakire olmalı, tertemiz olmalı şeklinde düşünen oldukça yobaz ve pis zihniyetli biri
aynı zamanda bu seviyorum dediği adam ki adam denmez bana göre ama hadi neyse, adam diyelim
vanilin'in eski sevgilisiyle tanıştığı yeri eleştiren (ne haddineyse) ve kendisiyle yakınlaşması sonucu vaniline kötü gözle bakan (k.şar yaftası yapıştıran afedersin)
(yani benimle bu kadar kolay fiziksel yakınlık kurduysa demek ki bütün erkeklerle bu yakınlığı kolayca kuracak kalitede, ciddi düşünülmeyecek bi kız bu zihniyeti)
vanilinle sürekli alay eden, küçümseyen, vanilinin ailesine dil uzatan biri
vanilinin eski konusunda, bu herifle yaşadığı bi olayı hatırlıyorum, merak edenler bakabilirler eski konularına
neyse bunlar flört ederlerken
herif buluşmak istiyor, vanilini ayağına çağırıyor . akşam saati bu arada. ama gece 12'de başka planım olacak oraya geçeceğim diyor.
aslında herifin başka bi kadınla planı var gece 12den sonra. ama beyimiz gece 12'ye kadar vanilinle alkol almak istiyor
vanilin de bunu öğrenince kızıyor, ben gece o saatte alkollü vaziyette evime nasıl dönücem, sen 2 saat için beni ayağına mı çağırıyorsun diyor
herif de cevap olarak "zırlamayı kes, gel" falan diyor
yani özetle, gel benim işimi gör sonra ne b.k yersen ye ben başka kadına atlayacağım sen de naparsan yap kafası var adamda
neyse o gün vanilin gitmiyor görüşmüyor bununla
ve herif yanlış hatırlamıyorsam hala vanilin ile flört halindeyken eski sevgilisinin fotolarını falan beğeniyor instagramda
vanilin bu durumu yakalıyor farkediyor
sonra herif eski sevgilisine dönüyor falan

hani hoşlanabilmek, bi duygu hissedebilmek de bişeydir mantığı ile yaklaşıyorsun ya
bence düzgün birinden hoşlanmadıktan sonra o duyguyu hissetmenin hiçbir kıymeti yok
çünkü eminim vanilin böyle iğrenç pis birinden hoşlanmak istemezdi
normalde soğursun böyle birinden ama o soğumadı çünkü psikolojik sorunları var
aslında vanilin hoşlandığı kişinin saçma sapan taraflarını gördüğünde ondan soğumayı ve uzaklaşmayı başardığı zaman
ilişkilerle alakalı sorunları çözülecek
çünkü bozuk insanlarla düzgün ilişki yaşayamazsın
bozuk insanlarla hiçbir şeyi olduramazsın
afedersin ama sana k.şar muamelesi yapan, seni boşta kalan 2 saatini geçirmek için kullanan birini de hala sevmeye devam etmemelisin
kilit nokta bu bence
bunu aşabildiği zaman hem daha az üzülecek hem de sağlıklı ilişkiler yaşayacak

ben son konularında vaniline sert yorumlar yapıyorum çünkü artık sinirimi bozuyor
abuk sabuk insanlar için kendini üzmesi vs zaten bu konusuna pek yorum da gelmedi artık diğer üyeler de bizi dinlemeyeceği için yorum yazmayı bıraktı
biz kardeşimiz gibi görüp akıl fikir veriyoruz ama o hep aynı tas aynı hamam
odağını biraz erkeklerden çekse her şey daha farklı olacak

Son düzenleme:
Psikiyatriste gidin bi ilaç yazar önce biraz rahatlarsınız ve depresyonunuz azalır ondan sonra önünüzü görebilirsiniz. Her zaman kim olduğunuzu değiştirebilirsiniz. İnsanlara yanlış tanıttıysanız yeniden tanıtın. Değiştim deyin. Sadece bunalımda gördüm sizi çözülmeyecek bir sorununuz yok

nasıl bir "şey" mesela birinden hoşlanıyor olması?
seviyorum ediyorum dediği adamın nasıl birisi olduğunu biliyor musun ?
ben erkeğim her istediğimi yaparım ama bana gelen kadın bakire olmalı, tertemiz olmalı şeklinde düşünen oldukça yobaz ve pis zihniyetli biri
aynı zamanda bu seviyorum dediği adam ki adam denmez bana göre ama hadi neyse, adam diyelim
vanilin'in eski sevgilisiyle tanıştığı yeri eleştiren (ne haddineyse) ve kendisiyle yakınlaşması sonucu vaniline kötü gözle bakan (k.şar yaftası yapıştıran afedersin)
(yani benimle bu kadar kolay fiziksel yakınlık kurduysa demek ki bütün erkeklerle bu yakınlığı kolayca kuracak kalitede, ciddi düşünülmeyecek bi kız bu zihniyeti)
vanilinle sürekli alay eden, küçümseyen, vanilinin ailesine dil uzatan biri
vanilinin eski konusunda, bu herifle yaşadığı bi olayı hatırlıyorum, merak edenler bakabilirler eski konularına
neyse bunlar flört ederlerken
herif buluşmak istiyor, vanilini ayağına çağırıyor . akşam saati bu arada. ama gece 12'de başka planım olacak oraya geçeceğim diyor.
aslında herifin başka bi kadınla planı var gece 12den sonra. ama beyimiz gece 12'ye kadar vanilinle alkol almak istiyor
vanilin de bunu öğrenince kızıyor, ben gece o saatte alkollü vaziyette evime nasıl dönücem, sen 2 saat için beni ayağına mı çağırıyorsun diyor
herif de cevap olarak "zırlamayı kes, gel" falan diyor
yani özetle, gel benim işimi gör sonra ne b.k yersen ye ben başka kadına atlayacağım sen de naparsan yap kafası var adamda
neyse o gün vanilin gitmiyor görüşmüyor bununla
ve herif yanlış hatırlamıyorsam hala vanilin ile flört halindeyken eski sevgilisinin fotolarını falan beğeniyor instagramda
vanilin bu durumu yakalıyor farkediyor
sonra herif eski sevgilisine dönüyor falan

hani hoşlanabilmek, bi duygu hissedebilmek de bişeydir mantığı ile yaklaşıyorsun ya
bence düzgün birinden hoşlanmadıktan sonra o duyguyu hissetmenin hiçbir kıymeti yok
çünkü eminim vanilin böyle iğrenç pis birinden hoşlanmak istemezdi
normalde soğursun böyle birinden ama o soğumadı çünkü psikolojik sorunları var
aslında vanilin hoşlandığı kişinin saçma sapan taraflarını gördüğünde ondan soğumayı ve uzaklaşmayı başardığı zaman
ilişkilerle alakalı sorunları çözülecek
çünkü bozuk insanlarla düzgün ilişki yaşayamazsın
bozuk insanlarla hiçbir şeyi olduramazsın
afedersin ama sana k.şar muamelesi yapan, seni boşta kalan 2 saatini geçirmek için kullanan birini de hala sevmeye devam etmemelisin
kilit nokta bu bence
bunu aşabildiği zaman hem daha az üzülecek hem de sağlıklı ilişkiler yaşayacak

ben son konularında vaniline sert yorumlar yapıyorum çünkü artık sinirimi bozuyor
abuk sabuk insanlar için kendini üzmesi vs zaten bu konusuna pek yorum da gelmedi artık diğer üyeler de bizi dinlemeyeceği için yorum yazmayı bıraktı
biz kardeşimiz gibi görüp akıl fikir veriyoruz ama o hep aynı tas aynı hamam
odağını biraz erkeklerden çekse her şey daha farklı olacak
Sorun benim her konuda kendimi suçluyor olmam. Duygum olmadan onunla yakınlaştığımı sandı. Haliyle beni basit gördü olarak düşünüyorum. Saygı duymadığı için. Halbuki benim çok yoğun duygularım vardı ama söyleyemedim.

Konu sahibesi yanlış animsiyor olabilirim ama sanki annen mi psikologdu? Baska uyeyle mi karistiyorum bilmiyorum ama sanki psikolojiyle alakali bir yönün vardi belki meslegin de olabilir tam animsayamadim
Gördüğüm kadarıyla farkindaligin aslinda yüksek sadece belki neyi ne zaman yapacağını bilmemek de şu an yasadigin depresyon ve kafa karışıklığından. Zaten hassas ve duyarli insanlar bu tür sorunlar yasiyor. Acaba yuklenmek yerine biraz zaman mi versen kendine? Mesela ikili ilişkiler mi sorun? O zaman baska bir alan aç kendine ve odagini o alana kaydirmaya çalış. Herseyi bir arada yapmaya ya da her konuda yasanan sorunlari ayni anda çözmeye çalışmak da aslinda tükenmişligi beraberinde getiriyor.
Adim adim gitmeye ne dersin?
Bu arada terapi aliyor musun?

Sorun benim her konuda kendimi suçluyor olmam. Duygum olmadan onunla yakınlaştığımı sandı. Haliyle beni basit gördü olarak düşünüyorum. Saygı duymadığı için. Halbuki benim çok yoğun duygularım vardı ama söyleyemedim.

Hiçbir alakası yok, sorun karşı tarafın rezil bir tip olması ve senin sürekli rezil tipleri kovalaman. Rezillerin peşinden koşmazsan yorulmazsın. Bırak artık şu b.k tipleri allasen

Back