• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burda cok mutsuzum ..

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.500
333
Merhaba kizlar,
Benim en buyuk derdim en buyuk sorunum bu.. hic sevmedigim bi yerde yasamak :( Ailemle birlikte 8 senedir yurtdisinda yasiyorum burda okuyorum . 19 yasindayim. Buraya geldigim gunden beri hep boyle mutsuz hissediyorum. En buyuk hayalim okulumu bitirip hemen dogdugum buyudugum yere geri donmek. Turkiye'yi cok ozluyorum arkadaslarimi, akrabalarimi.. Ama okul elimi kolumu bagliyor :( henuz 1. siniftayim daha 3 sene var okulumun bitmesine. 3 sene nasil gecer?

Gerci 3 sinifta 1 seneligine Turkiye'ye gidecegim staj icin 1 sene calisacagim orda, 4. yilda son senem zaten hemen bitirip kesin donus yapacagim . Su ilk 2 yil dayanabilsem. . ama dayanamiyorum artik dunyada cehennemi yasiyormus gibi hissediyorum kendimi. O kadar sikici monoton bi hayatim var ki. Sosyal hayatim hic yok. yabancilarla arkadaslik edinemiyorum. Birkac tane Turk arkadaslarim vardi onlarla da yollarimiz ayrildi liseden sonra farkli universitelerdeyiz sadece telefonla gorusebiliyoruz. Okulda hic arkadasim yok zaten okula gidip derslere girip direk eve geliyorum samimi oldugum kimse yok. Hani arkadasim olsun, cikayim edeyim yok. Hic yasama sevincim yok , kalmadi..

Turkiye'de hic boyle degilim ama. Zaten tek mutlu oldugum an 1 senede 2-3 ayligina gittigimiz yaz tatili , orda gecirdigim sure. Baska hic bi zaman mutlu olamiyorum. Hergun gun sayiyorum ders calismam gerekirken bile odaklanamiyorum hep orda gecirecegim gunlerin hayalini kuruyorum.

Birde benim 2 senelik iliskim bitti ayri ulkelerdeydik iste sonunda bitti tukendi hersey. Ayrilali 5 ay oluyor ama kopamiyoruz bi turlu ama hic oluru olmayan bir iliskiydi. Yine de bazen staj icin Turkiye'ye gidecegim sene belki yeniden baslariz diyorum ne guzel hergun gorusme imkanimiz olur diyorum ama benim bir an once gitmem gerek o zamana kadar beni unutur diyorum sonra kendime kiziyorum, bunlari dusunmemem gerekiyor ama dusunuyorum.

Sanirim bu kadar daralip sikilmamda eski sevgilim de etkisi var. Onu tanimadan once ne kadar cabuk geciyordu gunler lise yillarim nasil gecti anlamadim bile ama simdi zaman durmus gibi. Bir an once kacip kurtulmak istiyorum burdan iste. Bu sene Turkiye'de ki universitelere basvuru yaptim kabul edilmedi. Hayirlisi boyleymis demek ki. Ama bunlari kafama takmadan edemiyorum. Onumuzdeki yaz Haziranin ilk haftasi gidecektik tatile ama bugun kardesimin haziranin 25 inde sinavi oldugunu ogrendik yani haziran sonu gidebilecegiz Turkiye'ye ona bile o kadar uzuldum agladim. Ben nasil devam edecegim boyle bilmiyorum :(

Derdimi paylasmak icin actim bu konuyu cunku baya bunaldim cokta uzun oldu okuyan yorum yapan herkese tesekkur ederim simdiden.

ayrıldığın sevgilinin Türkiye de olması seni oradan soğutmuş.. hala içinde ona karşı bir umut var o yüzden Türkiye ye gelmeyi normalden daha fazla istiyorsun

yalnızlığını bir hobi edinerek gidermeye çalış, mesela bir dans kursuna git, veya bir müzik aleti çalma kursuna git.. yani sevdiğin veya sevebileceğin bir şeylerle uğraş

böylece hem bir arkadaş çevren olur hem de zaman daha çabuk geçer

yaş 19 !! sevmek için de sevilmek için de çoooook vaktin var :KK28:

asil sorun sevgilinden ayrilmak olmus bence. Turkiye'ye degil, O'na donmek istiyorsun sanki. neden yabancilarla arkadas olmak istemiyorsun?

evde sıkılmazsın aslında. kitap, müzik, film, puzzle, hobi, spor vs vs bir cok sey yapabilirsin. makyajda kendini geliştirebilirsin, yabancı dil öğrenebilirsin. sinemaya, tiyatroya, baleye gidebilirsin. ozellikle sinema sıkıldın mı çık git. zaten ısıklar kapanınca herkes yalnız orda. acık konusayım yurtdısında olmak isterdim bir de sunu ogrenmek ıstıyorum. yabancılarla anlasamıyorum diyosun nasıl yanı, neye uyum saglayamıyosun, onlar mı senı anlamöıyorlar? yoksa daha once hıc cabalamadın mı onlarla arkadaslık kurmaya? unıxversıte zaten relax ortam kime kime dum duma. derslerine gir. vs vs vs :) atıyorum de ki kendine hangı ulkedsin bilmiyorum ama ben buranın altını ustune getırecek kadar gezecegım. hiç gormedigin yrler vardır illa ki? kurslara git, tenıse basla, spor salonuna git vs
yapacak cok sey var su hayatta...
genceciksin yasa, gor, tad...

ayrıldığın sevgilinin Türkiye de olması seni oradan soğutmuş.. hala içinde ona karşı bir umut var o yüzden Türkiye ye gelmeyi normalden daha fazla istiyorsun

yalnızlığını bir hobi edinerek gidermeye çalış, mesela bir dans kursuna git, veya bir müzik aleti çalma kursuna git.. yani sevdiğin veya sevebileceğin bir şeylerle uğraş

böylece hem bir arkadaş çevren olur hem de zaman daha çabuk geçer

yaş 19 !! sevmek için de sevilmek için de çoooook vaktin var :KK28:

Evet onu tanimadan once ben 6 senedir burdaydim ama o 6 sene oyle cabuk gecti ki. Su son 2 sene de 20 yil gibi geldi. Cok seviyorum onu unutamiyorum ama cok kotu bi sekilde ayrildik zaten oluru yoktu artik son zamanlarda okulu birak evlenelim diye baski yapiyordu ailemin kabul etmeyecegini bildigi icin de kacmayi teklif ediyordu cok bunaldim artik 5 ay once bitirdim. Hala kopamiyoruz arada bana mesaj atiyor konusuyoruz ama ben alistim artik yokluguna. Boylesi daha iyi barisirsam yine her anim onu ozlemekle gecicek simdi en azindan baska seylerle mesgul ediyorum kafami fazla konusmuyoruz. Cevremde o tur kurslar yok sadece spor salonuna gitmek istiyorum ama derslerden vaktim olmuyor ama evde spor yapiyorum canim sikildigi zaman . Kitap okuyorum, muzik dinliyorum ama bi yerden sonra yine basa sariyorum.

asil sorun sevgilinden ayrilmak olmus bence. Turkiye'ye degil, O'na donmek istiyorsun sanki. neden yabancilarla arkadas olmak istemiyorsun?

Evet onu hala seviyorum ama sonumuz yok onla o yuzden donmeye de cesaret edemiyorum. 5 ayda kendimi anca toparladim artik donmek istemiyorum zaten. cunku her gunumuz tartismakla geciyordu derslerime konsantre olamiyordum onu dusunmekten. o da ben artik dayanamiyorum okulu birak evlenelim falan diyince ayrilmak zorunda kaldim cunku beni bekleyecegini sanmiyorum. Yabanci arkadaslarim tabiki var ama samimi degilim kultur farki var bu olmasa bile burda kimse kimseyle cok samimi degil konusuyorum vs. ama derdimi paylasabilecegim kimse yok.

evde sıkılmazsın aslında. kitap, müzik, film, puzzle, hobi, spor vs vs bir cok sey yapabilirsin. makyajda kendini geliştirebilirsin, yabancı dil öğrenebilirsin. sinemaya, tiyatroya, baleye gidebilirsin. ozellikle sinema sıkıldın mı çık git. zaten ısıklar kapanınca herkes yalnız orda. acık konusayım yurtdısında olmak isterdim bir de sunu ogrenmek ıstıyorum. yabancılarla anlasamıyorum diyosun nasıl yanı, neye uyum saglayamıyosun, onlar mı senı anlamöıyorlar? yoksa daha once hıc cabalamadın mı onlarla arkadaslık kurmaya? unıxversıte zaten relax ortam kime kime dum duma. derslerine gir. vs vs vs :) atıyorum de ki kendine hangı ulkedsin bilmiyorum ama ben buranın altını ustune getırecek kadar gezecegım. hiç gormedigin yrler vardır illa ki? kurslara git, tenıse basla, spor salonuna git vs
yapacak cok sey var su hayatta...
genceciksin yasa, gor, tad...

Bunlari yapmak icin istegim yok. Sadece bos bos oturup derin dusuncelere daliyorum hicbisey yapmak gelmiyor icimden. Yabanci arkadaslarim var elbette ama kultur farki sorun oluyor. Herkes kendi kulturunden , kendi ulkesinden olan insanlarla takiliyor okulda. Bende oyle cok samimi olamiyorum yabancilarla derdimi paylasamiyorum mesela , oyle siradan konusuyoruz o kadar.

canim, ogrencisin, en fazla arkadas secenegin olan donemdesin. kimse yok diye kendini kapatmissin ama mumkun degil bu, mutlaka vardir birileri yani eger avrupa ulkesiyse. uzakdogu afrika vs biraz daha fazla oluyor kulturler arasi ucurum.

canim, ogrencisin, en fazla arkadas secenegin olan donemdesin. kimse yok diye kendini kapatmissin ama mumkun degil bu, mutlaka vardir birileri yani eger avrupa ulkesiyse. uzakdogu afrika vs biraz daha fazla oluyor kulturler arasi ucurum.

Avrupa ulkesi ama yine de sorun oluyor en basiti ben yabanci sarkilari sevmem yabanci kanallari izlemem. hep Turkce kitaplar okurum. Gecen gun sinifta yeni cikan bi tv programi hakkinda konusuyorlardi herkes bisey diyor ben hicbisey anlamadim oyle sus pus kaldim biraz da benim yapimdan kaynaklaniyor yurtdisinda yasamasi gereken en son insanim bence :KK53:

Hayatta hiç kimseyi kendi merkezine koyma..kendini sev ve kendinle barışık ol..yaşın daha 19 bu guzel yaşlar bir daha geri gelmeyecek kendine haksızlık yapma..Bir insan kendiyle barışık halde olursa, kendini sevip kendine değer verirse o insan heryerde herzaman mutlu ve huzurlu yaşar.. mutlu olmak için bir bireye,bir eşyaya veyahut bir mekana gereksinim hissetme..insan kendi kendiyle bile yetinir mutlu olur evelAllah.. Okuluna odaklan,derslerine sıkı çalış..onunde çok daha guzel yılların var yolun bahtın açık olsun canım..

Hayatta hiç kimseyi kendi merkezine koyma..kendini sev ve kendinle barışık ol..yaşın daha 19 bu guzel yaşlar bir daha geri gelmeyecek kendine haksızlık yapma..Bir insan kendiyle barışık halde olursa, kendini sevip kendine değer verirse o insan heryerde herzaman mutlu ve huzurlu yaşar.. mutlu olmak için bir bireye,bir eşyaya veyahut bir mekana gereksinim hissetme..insan kendi kendiyle bile yetinir mutlu olur evelAllah.. Okuluna odaklan,derslerine sıkı çalış..onunde çok daha guzel yılların var yolun bahtın açık olsun canım..

Bende ona uzuluyorum daha 19 yasindayim belki omrumun en guzel gecmesi gereken yillari bu sekilde geciyor yazik oluyor :( haklisiniz birdaha kimseyi hayatimin merkezine koymicam simdi o kadar zaman gecti hala o boslugu dolduramiyorum ben 2 sene 2 gun gibi gecse bir an once ona yakin olsam diyorum her planimin icinde o var. :( cok tesekkur ederim..

Avrupa ulkesi ama yine de sorun oluyor en basiti ben yabanci sarkilari sevmem yabanci kanallari izlemem. hep Turkce kitaplar okurum. Gecen gun sinifta yeni cikan bi tv programi hakkinda konusuyorlardi herkes bisey diyor ben hicbisey anlamadim oyle sus pus kaldim biraz da benim yapimdan kaynaklaniyor yurtdisinda yasamasi gereken en son insanim bence :KK53:

ama hata ediyorsun o zaman. biraz yasadigin ulkenin kulturune de acmalisin kendini. muziklerini dinleyip filmlerini izlemelisin. aslinda elinde buyuk bir sans var herkesin sahip olmadigi. 11 yasindan beri oradasin sonucta 40 yasinda gelmis olsan anlarim bu kapaliligini.

Bende ona uzuluyorum daha 19 yasindayim belki omrumun en guzel gecmesi gereken yillari bu sekilde geciyor yazik oluyor :KK43: haklisiniz birdaha kimseyi hayatimin merkezine koymicam simdi o kadar zaman gecti hala o boslugu dolduramiyorum ben 2 sene 2 gun gibi gecse bir an once ona yakin olsam diyorum her planimin icinde o var. :KK43: cok tesekkur ederim..

Bende senin yaşlarında iken aşkı tatmıştım ilk aşk...ilk gozyaşı,ilk gonul sızısı nedir 19 yaşımda bilmiştim..Gunlerce ağladım,sızlandım gozlerim kan dolmuştu ağlamaktan,şişmişti ama sonra kabullendim..kendi kendime 3 gun verdim sadece 3 .
3 gun ağlayacak,acımı yaşayacak ve bitirecektim..oylede yaptım..3 gunden sonra tek bir gozyaşı bile dokmedim gomdum yureğime gitti..yoluma baktım... Asla kendini hırpalama kimse için..Unutma gozunden akan bir damla yaşı bile haketmeyen insanlarla dolu bu dunya..sen değerlisin...Kendini sev..O boşluk dediğini bende yaşadım o zamanlar ama birgun karşına biri çıkar unutursun tum acılarını..umudunu kaybetme ...

Benim birkac ay once actigim konuya benziyor bu. Ama ben bu derece degilim.
Sende takinti olmus, saplanti olmus bu durum. Boyle normal hayatinin akisina engel oluyorsa orada bir dur diyeceksin kendine. Aklini basina al, bitir okulunu, sonra nereye istiyorsan git.

Canim yalniz degilsin. Ben de 20 yasimda tek basima ailem olmadan bu yabanci ulkeye geldim. Hemen calismaya basladim. 23 yasimda universiteye basladim hem de calismaya devam ettim. Simdi 27 yasimdayim hala okul bitmedi. 3-5 yabanci arkadasim var ama onlarlada pek takilmiyorum. Bu yabanci ulkedekiler pek universiteden arkadas edinmezler cunku ihtiyaclari yoktur. Hepsinin zaten ilkokuldan liseden cocukluk arkadaslari vadir. Baska sehirde yasayan yabanci bir erkek arkadasim var. O beni buraya bagliyor. Yoksa okuldan sonra ben de donerdim Tr'ye. Elindeki degeri bil. Azimle okulunu bitir. Bulundugun ulkeye gore belli ki oranin yabanci dilini de biliyorsun. Orada okul bitirsen, yabanci dilinle Turkiye'de Allah'in izniyle guzel bir is bulabilecegini, daha iyi sartlarda yasayabilecegini dusunerek bitir okulunu. Yani canina her tak ettiginde o yabanci ulke, oradan aldigin egitim, kultur vs Turkiye'ye donunce isime yarayacak diye dusun o sana kuvvet verir. Inan zaman su gibi akip geciyor bir bakmissin okul bitmis sen Tr'de istedigin hayai yasiyosun :)

Back