burada bence konu sahibesinin söylemek istediği "herkese olumlu, destekleyici mesajlar atılsın" değil, bazen konu dışı, kişisel, hakaretvari, küçümseyici yorumlar oluyor derdi olanlara.
ben de bazen rahatsız oluyorum gerçekten. tabi ki kendi hayatlarımızdan örnekler verebiliriz hani doğrusunu ya da yaygın olanını göstermek için ama en güzeli, en süperi, en mükemmeli değildir belki de o.
bir de şey var. mesela biri "yavrumu bakıcıya nasıl bırakacağım?"demiş, dert etmiş yavrusundan ayrılmayı, çok normal ve buna şu tarzda bir yorum okudum ben "bizim yan komşunun oğlunu bakıcı dövdü, travma geçirdi, yemedi diye kusturdu..." yani höh höh. kadını iyice paranoyak etmenin, derdine tuz basmanın manası nedir?
"entel"lik konusuna gelince. tabi ki entel olabilmek çok hoş ama benim de dikkat ettiğim bazı üyeler var sürekli kendilerinin daha üst statüde, daha yukarı tabakada olduklarını vurgular tarzda yorum yapıyorlar. misal sünnet düğünü diyorsun "ıyyy ne kadar banal, pipiye düğün mü olur?" tarzı yorumlar oluyor. evet herkesin yaşamı farklı ama azıcık saygı, azıcık empati.burası Türkiye mirim. pipiye de düğün yapılır...
velhasıl kelam azıcık dikkat gerek bence de.