• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

burda bi dert sıkıntı anlatılamayacakmı?

Ay bunun bide onu da mı dert ediyosun, ne saçma derdin var versiyonu var..İlla konu açmam için kocamla kanlı bıçaklı olmam gerek heralde bunlara göre. Sence küçük olabilir ama ben dert ettim sanane işine gelmiyorsa yorum yazma zorla yorum yaz diyen mi oldu sana ben işime gelmezse yorum yazmıoyrum sen de öyle yap. Kadın klkmış konu açmış sinirliyim nedenini bilmiyorum ne olabilir diye hamile olabilirmiyim diye sanki biz doktoruz kalkmış bana saçma dertler diyor :KK62:

burada bence konu sahibesinin söylemek istediği "herkese olumlu, destekleyici mesajlar atılsın" değil, bazen konu dışı, kişisel, hakaretvari, küçümseyici yorumlar oluyor derdi olanlara.

ben de bazen rahatsız oluyorum gerçekten. tabi ki kendi hayatlarımızdan örnekler verebiliriz hani doğrusunu ya da yaygın olanını göstermek için ama en güzeli, en süperi, en mükemmeli değildir belki de o.

bir de şey var. mesela biri "yavrumu bakıcıya nasıl bırakacağım?"demiş, dert etmiş yavrusundan ayrılmayı, çok normal ve buna şu tarzda bir yorum okudum ben "bizim yan komşunun oğlunu bakıcı dövdü, travma geçirdi, yemedi diye kusturdu..." yani höh höh. kadını iyice paranoyak etmenin, derdine tuz basmanın manası nedir?

"entel"lik konusuna gelince. tabi ki entel olabilmek çok hoş ama benim de dikkat ettiğim bazı üyeler var sürekli kendilerinin daha üst statüde, daha yukarı tabakada olduklarını vurgular tarzda yorum yapıyorlar. misal sünnet düğünü diyorsun "ıyyy ne kadar banal, pipiye düğün mü olur?" tarzı yorumlar oluyor. evet herkesin yaşamı farklı ama azıcık saygı, azıcık empati.burası Türkiye mirim. pipiye de düğün yapılır...

velhasıl kelam azıcık dikkat gerek bence de.

konu açarken tabiki her türlü yoruma açığız . akıl almak ,rahatlamk ,içimizi dökmek için yazıyoruz ama bazıları da yorum yapmak yerine gerçekten gömüyo konu açanı . benimde başıma geldi . gerçekten insanın canı iyice sıkılıyor ama yapacak bişey yok. eşimle alakalı açtığım konuda yorum yapanlar kendi aralarında muhabbet edip kendi kocalarını anlatmaya başlamışlardı :) herkesten çok konuyla alakalı tecrübesi olan daha önce benzer şey yaşayan , aynı durumda olan ablalarımız yada kardeşlerimiz münasip bir dille konu açan şahsı yönlendirse fikir verse yanlışınıda uygun bir dille söylese daha iyi olur diye düşünüyorum . gerçektende böyle hanımlar var. mantıklı olgun yorumlar yapan hanımlara laf yok .

Kimi konularda hemen kinama basina gelir diyorlar, mesela bi kiz sevgilisiyle birlikte olmus terkedilmis, konu aciyor iste ailem beni öldürür onunla evlenmem lazim, ciddiydil biz simdi birakti beni, aileme söyleyemem falan filan, eh be kizim aileni yenimi taniyorsun? Daha önce böyle biseye karsi olduklarini, basina gelirse büyük sorunlar yasiycagini bilmiyormu? Hem yarina cikacagimiz belli degil, ne ciddiligi Allah askina...Ya yapmiycak yada yaptiginin arkasinda duracak! Yaptigina kizilmiyor ki, madem öyle niye yapti diye kiziliyor, dünden bugüne olusan bi düsünce degil Ailesinin Tarzi dimi yani... Yada hamile kalip ben simdi ne yapacam, ya kardesim ben 13 yillik evliyim kazaren bisiycik olmadi, nasil kazalar yasiyorsunuz siz? Madem sakincali bi durum ya yapmiycan yada üc kat bes kat daha fazla korunucaksin! Ne yazayim simdi ben bunlara? Ah canim yapmissin bi cahillik, aldir yada diktir mi? Eeee sonra? Bikac agir yorumla belki kendine gelirde ilerde ayni hatalara düsmezler... Ama iste bu kinamak degil, kendine getirmektir, elestirmektir, gözünü acmaktir, aklini basina aldirtmaktir... Herkes canim balim yazarsa ne anladim ben bundan, konusahibine nasil bi cözüm? Bosverin yaaa yazilsin iste, begenmediklerinizi, arkadaslarin dedikleri gibi "Kara Listeye" alin...:KK14:

burada bence konu sahibesinin söylemek istediği "herkese olumlu, destekleyici mesajlar atılsın" değil, bazen konu dışı, kişisel, hakaretvari, küçümseyici yorumlar oluyor derdi olanlara.

ben de bazen rahatsız oluyorum gerçekten. tabi ki kendi hayatlarımızdan örnekler verebiliriz hani doğrusunu ya da yaygın olanını göstermek için ama en güzeli, en süperi, en mükemmeli değildir belki de o.

bir de şey var. mesela biri "yavrumu bakıcıya nasıl bırakacağım?"demiş, dert etmiş yavrusundan ayrılmayı, çok normal ve buna şu tarzda bir yorum okudum ben "bizim yan komşunun oğlunu bakıcı dövdü, travma geçirdi, yemedi diye kusturdu..." yani höh höh. kadını iyice paranoyak etmenin, derdine tuz basmanın manası nedir?

"entel"lik konusuna gelince. tabi ki entel olabilmek çok hoş ama benim de dikkat ettiğim bazı üyeler var sürekli kendilerinin daha üst statüde, daha yukarı tabakada olduklarını vurgular tarzda yorum yapıyorlar. misal sünnet düğünü diyorsun "ıyyy ne kadar banal, pipiye düğün mü olur?" tarzı yorumlar oluyor. evet herkesin yaşamı farklı ama azıcık saygı, azıcık empati.burası Türkiye mirim. pipiye de düğün yapılır...

velhasıl kelam azıcık dikkat gerek bence de.
Yani banal falan değil de sünnet düğünü bence de saçma bir adet yani. Bunu belirtmem. Hatta kendi düşüncem olarak "bana göre sünnet düğünü gereksizdir" demem beni üst tabaka mı yapıyor? Ben böyle düşünmüyorum açıkçası. Bu arada sünneti örnek verdiğiniz için ben de onun üzerinden gittim. Bir çok örnek verilebilir. Altın konusunda, kıskançlık konusunda, eşle yapılan aktiviteler ya da eşlerin ayrı aktiviteleri konusunda daha bir çok konuda böyle düşünüyorum. Sizin deyiminizle üst tabaka mıyım yani? Hiç sanmıyorum.. Burası Türkiye evet ama adettir, gelenektir diye de cıcığını çıkarmamak lazım.

hadi beni kınayın üyeler ile ilgili konu açmak yasaktır :KK48:isim verilmese dahi:KK59:

Şöylede bir durum var
misal kadın eşinden dayak yer aldatılır öneri ister ama hiçbir öneriyide kabul etmez
sürekli bir bahanesi vardır
bu kezde kk üyeleri sinir oluyor biri ordan bir lafta sinirini belli ediyor ve konu tamamen güme gidiyor
tamam burası derdim var sayfası ona bişey demiyoruz ama
hamilemiyim acaba
dişimde bir sorun var ama ne gibi doktora sorulacak sorularada konu açılması çok saçma değilmi

Entel olmanın en kolay yeri bu ülke sanırım.. Sokak düğünlerine karşı olduğumuz için bile entel ilan edilmiştik bir konuda :KK53: Bu kavramın da içi boşaldı, geçmiş olsun..

dün konu vardı

eşim herşey karışıyor diye

bende örnek olsun hani onun yaşadıklarını biliyorum anlıyorum gibisinden benim de babam aynen öyle dedim

şimdi bu yorum olmamış mı hata mı olmuş

tamam benim kocam da öyle demedim yok çünkü

ama babam öyle dedim alla alla bu sorun mu oldu şimdi

Entel olmanın en kolay yeri bu ülke sanırım.. Sokak düğünlerine karşı olduğumuz için bile entel ilan edilmiştik bir konuda :KK53: Bu kavramın da içi boşaldı, geçmiş olsun..
O da benim konumdu office. Burda beni entel görüp uyuz olan bir sürü insan var. İlan ediyorum entel değilim, keşke olabilsem...

Ben zaten sinir olacağımı bile bile konu açmam ama hem hasasın hem konu açıyorsan yazılanlarada tahamül göstereceksin , herkesin deneyimi ve görüşleri farklı, ama süper fikirlerde var iyi bakacaksın ve canını sıkmıyacaksın , ona bakarsan insanın çok iyi samimi olduğu kişiler bile yeri geliyor eleştiriyor ,bence fikir almak iyidir o kötü yorum yapanlarda kim biir ne ruh halindeler ,hastalıklamı yada parasızlıklamı boğuşuyorlar pek kaale almayacaksın

sonucta konuyu açan insan herkesin görüşünü almak için açmıştır ve her türlü yorumlarada açıktır demeki bi konu açmışsa yapılan yorumları eleştirileri beğenmeyecekse zoruna gitçekse açmasın kendi derdini kendi çözsün bence :stop::stop:

Hemfikir olmamız abes olmaz mıydı zaten. Düşünsene herkesin aynı fikirde olduğunu. Ne konuşurduk ki o zaman?

"Derdin çok güzelmiş, güle güle kullan canım :KK68: senin yerinde olmak isteyenler vardır, şükret."
"Yukarıdaki üyeye aynen katılıyorum, çünkü düşünemedim bile şu an."
"Ben de."
"Ben de."
"Ben de."
"Ben de."

"Sağolun arkadaşlar derdimle mutlu olmayı öğrettiniz, iyi ki varsınız."

:eek:Hayali bile mantıksız, pratiğini hiç düşünemiyorum.

Üslup konusunda bir şey dicem ayrıca, "bana internette kendimiz olabiliyoruz, eğlenmek için buradayız." safsatalarıyla gelmeyin rica ederim, bu kişi burada böyleyse gerçek hayattaki derdini zaten hakediyordur diye önyargılarıma kaynak olmayı sürdürüyorsunuz her yeni yorum ve hesabınızla. Onlar kendilerini biliyor demek isterdim malesef bilselerdi böyle olmazlardı.

Biz insanlar zaten böyleyiz başkası bize derdini anlatır biz de onu teselli etmek yerine kendi derdimizi anlatırız ya da direkt karşılaştırma yaparız.
Bu arada her konu açana da güven olmuyor bu da bir gerçek.

Back