• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

burda bi dert sıkıntı anlatılamayacakmı?

Hah bir de bu var. Çok güzel bir noktaya parmak basmışsın. :KK5:Konu sahibesinin kocasını yerdiğinde birileri gelip
-Sizin kocalarınız mükemmel mi sanki???
-Nuriye senin kocan senin doğum gününü unutmamı mıydı?
-Ya peki Hayriye sana kocan herkesin içinde bağırmamış mıydı?
-Ya Remziye senin kocan beyaz elbisenin üstüne çilek reçeli dökmemiş miydi? '' moduna giriyor.:KK53:

Ne yani bizim kocalar mükemmel değil diye, karısını evire çevire döven adam için ''Amaaan şekerim ne olmuş yani, kocanın vurduğu yerde gül biter'' mi diyelim? :KK53:
Ahah cok tatli bir yorumdu :)

Bazen hayat kurtarılıyor.
Çok olmuştur kendimi işe yaramaz, b.k gibi hissettiğim ve yok olsam kimse sallamaz diye düşündüğüm zamanlarda "ne kadar iyisin" diyen insanların şu üç kelimesine tutunduğum. Eşimden duymamışım, ailemden duymamışım, şurada yüzümü görmeyen insanlardan duyuyorum. "Vay be" diyorum, "beni iyi bulan birileri var dünyanın bir köşesinde", güç buluyorum ve daha sağlam basıyorum.
Belirteyim istedim.

Hayat kurtarmıyoruzdan kastım acele bir işimiz olmadığıydı yani zamana karşı yarıştığımız, hızlı hızlı yapmak zorunda olduğumuz bir şey yok. Senin bir konuna 5 dakika içinde yorum yapılabilecekken 8 dakika içinde yorum yapılmasının hayatına bir etkisi olmaz diye düşünüyorum.

Tek bildiğim...Gerçek hayatta yapılan yorumlarla buradakiler çok farklı oluyor.
Gerçekte kimse hemen as-kes demez,daha ılımlı yaklaşır.Yazarken kesip atmak kolay geliyor sanırım.

Bir de gerçekte hiç tanımadığınız birine laf sokmak gibi bir derdiniz olmaz.
Burada hep birinin dalına basma telaşı var.İlginç tabii.

Katiliyorum. Mesela ben senin actigin konulari okumuyorum fazla hikayelestirdigin icin. Kotu yazdigin ya da cekemedigimden degil sadece hikayelestirilmis konu okumayi sevmiyorum. Gerceklikle bagi yok gibi geliyor bana. Sirf hikaye yazmak icin yazilmis gibi. Tutupta senin konunda şov yapma demedim sadece okumuyorum şoyle bir goz gezdirip kapatiyorum.

Bence bu gelip "ay çok kötü bir yazı ıykk" demekten daha iyi gerçekten.

Benim şöyle bir tavsiyem var uzun yazıları okumak istemeyenlere ya da gereksiz uzatıldığını düşünenlere, okumayın :)

Okumaya başlayıp bırakamadıysanız merak ettirmiş, kendini okutmuş demektir o yazı, değil mi? Bu durumda okumak vakit kaybıydı da diyemeyiz.

Şahsi fikrim yemeğin tuzuyla ilgili derdini uzun ve süslü cümlelerle anlatabiliyorsa kişi bunu böyle yazmaktan çekinmesin. Burada hayat kurtarmıyoruz ne bileyim ne acelemiz var, okuyalım uzun uzun ne zararı var?

Evet, uzatıldığını düşünenin okumadan geçmesi mantıklı...

Ama orada merak edilen konu değil, yani okuyup bırakamamak kapılıp gitmek değil olay...

En azından benim için değil...

Amaç ne, herhalde bir diyeceği vardır diye okuyorum tahammül edebildiklerimi.

Abartılı kapılıp gidenlerin üçüncü satırını dahi görmüşlüğüm yok zaten...

Bu arada örneği siz verdiniz diye alıntıladım yani kişisel olarak şimdiye kadar ne yazdınız, nasıl yazdınız bilmiyorum.

Bir önceki mesajımda üslubun önemini belirttim yani hakaret, aşağılama vs olmadıkça...

İsteyen destan yazar, benim derdim de yukarıda belirttiğim gibi o destanı yazanlar değil...

Belli yazarlara öykünenler, o öykünmenin alkışlanması ve o akımın sürüp gitmesi...

Acelemiz yok diye paragrafsız, imlasız ya da yersiz uzun konuları beğenmiyorsanız okumayın dersek ve herkes öğüdümüzü tutarsa...

Dükkan kapanır, buralar dutluk olur...
:KK59:

Forum yöneticilerinin din düşmanı oldugunu zannetmiyorum.
Muhtemelen o bahsettiğiniz bölüm "dua" bölümü oldugu ve "din" bölümü olmadıgı içindir.
Yok her turlu konu var orda sadece dua toplamak icin degil.
Ben mesela oraya orucla ilgili bir sey sormak icin konu acmistim..
O konuyu BDVde acmis olsaydim direk kapanirdi tasinmazdi..
Ama sactir bastir vs vs konular acilinca bolumlerine tasiniyor bu da bana garip geliyor cunku genel olarak forumda dini konu yasak degil..

Bu arada sizin icin demiyorum da genel olarak soyluyorum..
Simdi arkadaslar cosupta benim yorumumdan dine sarmasinlar..
Kac sayfadir guzel guzel konu ilerliyor kavga dovus olmadan oylede devam etsin..:D
Sadece fikrimi belirttim okadar, polemige sebebiyet vermek istemem.

Herkese iyi forumlar:KK54:

Benim orada yazan kız arkadaşlarımdan biri de özel mesajla yapılan sulanmalardan çok şikayetçi. Ne zaman kadın olduğunu belli eden bir entry girse -regl sancısı, makyaj, etek vs ile ilgili- mesaj kutusu doluyormuş. :KK70::KK70::KK70:
Ekşi hakkında çok şey anlatıyor bu da.
Mahalle aralarında daha kaliteli muhabbetlerin döndüğüne şahit olmuştum. :)

Arkadaşınız için değildir belki ama çoğu kadının da özellikle mesaj gelsin diye "ben kadınım ve üstelik de güzelim ayy çok şikayetçiyim bu durumdan kahretsin" içeriğinde arka arkaya entryler girdiği de bir gerçek :) Beyaz tenli olmak başlığını bi okuyun derim :)

merhaba kızlar
çok özür dileyerek ve kendinmi bayadır tutarak su konuyu açma gereği duydum.
bu siteyi çok seviyorum ilk başvurdum yerlerden.
ama şu BDV bölümünde bazı kalsik tipler beni sinirlendiriyor.
mesela kadın kocasının dağınıklığını anlatıyor.hemen başlanılıyo aaa benim kocam çok düzenlidir seninkide tam bir hödükmüş!!!!sanki sana kocanı sordu
kendiside zaten hata yaptığını kabul ettiği bişeyde dertleşiyor.konu sahibi yerden yere vurluyor.ne namussuzluğu kalıyor ne cahilliği konusuna göre.
arkadaşının buna yaptığı bir haksızllığı yada arkadaşına yaptığı bir iyiliği anlatıyoraa sende görüşmeyi kesseydin zorlamı yaptırdı sana bunu diyenler.
birde klasik mesela konu sahibi kayınvalidem bana şunu yapmadı diyor(altın eşya vs.)çok bilmiş enteeler çıkıyor hemenaaa bu zamnada böle şeylermi olurmuş diye çıkıyolar.sana onu sormuyor ki.
hayır konuyu açan dertleşmek istiyor ama illa herşeyi çok iyi bilgiğini zanneden yada çok akıllı kocasının dünyanın en iyisi,namuslu ,entel guya,senin kocanda ne biçimmiş ailen nasılmışdiyen tipler
sanarsın herkes aynı ailede çevrede yaşıyor.
mesela bi tip vardı burda.kendisi boşanmış güzelce anlayışla kocasıyla.ailside arkasındaydı.
bunun her koca kayınvalide konusunda klasik cümleleri zorlamı evlendin nasıl evlenirsin böyle bir insanla evlenmeden önceden bilmiyordun,boşan ??
olan olmuş hata yapılmış çözüm aranlıcağüı yerrde böyle yerden yere vuruluyor.r

şu kocişini öven tiplerle ilgili kısma bende hep takılmışımdır.bi üye konu açmıştı kocamla ilşikiye giremiyorum diye cevap aynı şu;kız biz günde 5 kez yapıyoz yazık sana :KK53:

yalnız şu renkli kısımdaki üyeyi çok merak ettim

Arkadaşınız için değildir belki ama çoğu kadının da özellikle mesaj gelsin diye "ben kadınım ve üstelik de güzelim ayy çok şikayetçiyim bu durumdan kahretsin" içeriğinde arka arkaya entryler girdiği de bir gerçek :) Beyaz tenli olmak başlığını bi okuyun derim :)
ehuehe, sadece erkekler hatun düşürmeye girmiyor ki azizim.

Valla arkadaşım hiç de öyle yorumlar yapmıyor, dediğiniz türden hanımlar da vardır elbette ama ''Ne sitede gadın mı vaaaar? Nerede nerede?'' diye yaklaşılan da çok hemcinsim var. :)

şu kocişini öven tiplerle ilgili kısma bende hep takılmışımdır.bi üye konu açmıştı kocamla ilşikiye giremiyorum diye cevap aynı şu;kız biz günde 5 kez yapıyoz yazık sana :KK53:

yalnız şu renkli kısımdaki üyeyi çok merak ettim
:KK70::KK70:Yok artikkk

Bazen hayat kurtarılıyor.
Çok olmuştur kendimi işe yaramaz, b.k gibi hissettiğim ve yok olsam kimse sallamaz diye düşündüğüm zamanlarda "ne kadar iyisin" diyen insanların şu üç kelimesine tutunduğum. Eşimden duymamışım, ailemden duymamışım, şurada yüzümü görmeyen insanlardan duyuyorum. "Vay be" diyorum, "beni iyi bulan birileri var dünyanın bir köşesinde", güç buluyorum ve daha sağlam basıyorum.
Belirteyim istedim.

Kesinlikle katılıyorum.

Derdini anlatırken ya "edebi değeri arttırma vesilesi"...

Ya da dert sahibi edenlere verip veriştirmek için konusunu çektikçe uzatanlar...

Ya da sahte-erkek üyelerin konularını kibleyip geçmek yerine sayfalarca geyik yapanlar...

O an çaresizlikten en tehlikeli eli tutmaya hazır insanların yardım isteğini baltalıyor.

O kalabalığa karışıp gideceğine tek bir sözüyle gerçek bir derdi olana bir ışık yakacak belki.

Eğer onlarca mesaj almasaydım, küçük ya da tecrübesiz kızlar bir şeyler sorup "Bu kadar mı çaresizler" diye düşündürmeselerdi...

Ben de burayı ciddiye almaz, geyik bölümü yerine burada laflayanları anlayabilirdim.

İnsanlar kalabalıklar içinde çok yalnızmış, burada gördüm, o nedenle "ne yaparlarsa yapsınlar" deyip geçemiyorum.

bende birisi bir derdi anlatınca gelip aa benim hiç öyle dertlerim yok, kocişim bi tane maşşşşşşş maşşşş:KK36: moduna girenlere acayip irrite oluyorum. öyle böyle bir ezikilik psikolojisi değil onlarınki. :KK57:insanlığa sığmaz ayıp yahu:KK11:

Aynen ya ben de buna deli oluyorum bence buraya yazilan çizilen her şeyden daha kötü ve düşüncesizce...

anasi babası olmayan biri bu derdini actiginda "ah caniimm bizimkiler yaşıyor çok şükür" demiyorsak kocasini sevgilisini çocuğunu dert edene de yapilmamali.
Çok doğru nokta bahsettigin sey

Evet, uzatıldığını düşünenin okumadan geçmesi mantıklı...

Ama orada merak edilen konu değil, yani okuyup bırakamamak kapılıp gitmek değil olay...

En azından benim için değil...

Amaç ne, herhalde bir diyeceği vardır diye okuyorum tahammül edebildiklerimi.

Abartılı kapılıp gidenlerin üçüncü satırını dahi görmüşlüğüm yok zaten...

Bu arada örneği siz verdiniz diye alıntıladım yani kişisel olarak şimdiye kadar ne yazdınız, nasıl yazdınız bilmiyorum.

Bir önceki mesajımda üslubun önemini belirttim yani hakaret, aşağılama vs olmadıkça...

İsteyen destan yazar, benim derdim de yukarıda belirttiğim gibi o destanı yazanlar değil...

Belli yazarlara öykünenler, o öykünmenin alkışlanması ve o akımın sürüp gitmesi...

Acelemiz yok diye paragrafsız, imlasız ya da yersiz uzun konuları beğenmiyorsanız okumayın dersek ve herkes öğüdümüzü tutarsa...

Dükkan kapanır, buralar dutluk olur...
:KK59:

Bakın şimdi uzun her konu paragrafsız ve imlasız olacak diye bir kaide yok bence ikisi ayrı ele alınmalı.

Şahsen insanların anadillerini düzgün konuşup yazabilmesinin bir gereklilik olduğunu düşünüyorum haliyle "derdini anlatabildikten sonra Türkçe öğretmenliği mi yapıyoruz canım burada ne gerek var imlaya" kıvamında değilim :) Ama "imla hatası varsa ben yokum katiyetle okumam!" da demiyorum ilgimi çektiyse paragrafsızlığı es geçiyorum.

Varmaya çalıştığım nokta şu, kesin kurallar yok elbette uzunsa okuma, imlası bozuksa okuma gibi o zaman aynen dükkan kapanır zaten. Ama yazıya gelip "uff çok uzun yaa iğrençç" yazmak yerine okumamak daha iyi bir alternatif.

ehuehe, sadece erkekler hatun düşürmeye girmiyor ki azizim.
Bir de Türk kadınlarını aşağılayarak, erkeklere sevimli görünmeye çalışan hemcinslerime bayılıyorum ben.
''Kezbanlar bik bik bik.''
Kezban senin anandır diyesim geliyor. :KK53:

Bakın şimdi uzun her konu paragrafsız ve imlasız olacak diye bir kaide yok bence ikisi ayrı ele alınmalı.

Şahsen insanların anadillerini düzgün konuşup yazabilmesinin bir gereklilik olduğunu düşünüyorum haliyle "derdini anlatabildikten sonra Türkçe öğretmenliği mi yapıyoruz canım burada ne gerek var imlaya" kıvamında değilim :) Ama "imla hatası varsa ben yokum katiyetle okumam!" da demiyorum ilgimi çektiyse paragrafsızlığı es geçiyorum.

Varmaya çalıştığım nokta şu, kesin kurallar yok elbette uzunsa okuma, imlası bozuksa okuma gibi o zaman aynen dükkan kapanır zaten. Ama yazıya gelip "uff çok uzun yaa iğrençç" yazmak yerine okumamak daha iyi bir alternatif.

Öyle bir yazının altına "uff çok uzun iğrenç" yazan saçma bir eylem yapar zaten...

Yani hem okuyup vakit kaybettiğine kızacaksın...

Hem de altına yorum yaparak yine zamanına yazık edeceksin...

Kaybet-kaybet, mantıksız.

O nedenle o tip konuların altına tek tek "Okumadım" yazamayacağıma göre...

Hazır konusu açılmışken "Hanımlar biraz daha özenli, kısa ve öz yazın " ricasında bulundum.

Sayenizde bir kez daha tekrar edebildim, teşekkür ederim.

Umarım dikkate alanlar olur... :KK59:

Back