Burçlar Yalandır Kızlar Uzun Süredir Araştırıyorum

esra0633

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
52
1
Uzun süredir burç diye bişe varmıdır diye araştırıyorum birçok kaynak okudum. Halk arasında, zodyak (burçlar kuşağı) üzerinde yer alan 12 takım yıldıza "burçlar" adı verilir. Zodyak, gökyüzünde güneş ve başlıca gezegenlerin yolu üzerinde bulunduğu tasarlanan hayali bir kuşaktır. Burçlar kuşağı olarak da söylenir. Güneşin burçlara karşı olan durumunun değişmesi yüzünden, bugün burçlardan hiçbiri kendi adıyla anılan bölgede bulunmamaktadır. Bu yüzden 20. yüzyılda Güneş, 1 Ocak’ta Oğlak burcunda olmayıp Yay burcundadır. Bu yüzden de burçlarda doğanların belli bir karakter sahibi olduğu söylenemez. Her burçta doğan aynı karaktere sahip olsa, bütün dünyadaki insanlar 12 karakterli olurlar. Aynı burçta doğan iki kişiden biri âlim, diğeri zalim, biri sert, öteki yumuşak olabilir. İnsanların karakterlerini burçlar tayin etmez. Kur'an-ı Kerimde burçlarla ilgili hiçbirşey yoktur burç diye geçenler yıldız anlamında kullanılmaktadır bugünkü 12 burç ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Eğer Allah-u Teala benzer karakterlerde olmamızı isteseydi neden parmak izlerimizi bile birbirinden farklı yarattı ? neden çift yumurta ikizlerinin bile karakterleri çok zıt oluyor bunları hiç düşündünüzmü kızlar. Yıldızparestlik m.ö bir kavime dayanıyor ve tamamen putperestlikle eşdeğer bir olay.. Peygamber efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur ''kim yıldızlara bakıp bir mana çıkarmaya çalışırsa büyü yapmış sayılır''.
dinimizin bile bu kadar karşı çıktığı bu batıl inançları toplum olarak nasıl bu kadar benimseyebiliyoruz.. Yıldızname denilen olay sözde anne adı ve doğum tarihi söylenerek kitaba bakıp hal ve durum söylemek tamamen cinlerin işidir ki cinler Gaybı bilemez Gaybı Allah'tan başkası bilemez..

İnsanların karakterlerini yaşadığı çevre aldığı terbiye,kültür,aile,aileden aldığı genler şekillendirir.. Yıldızlara bakarak yok akrep burcu venüste bilmem ne burcu şurda diyerek yorum yapanlar bilmezlermi ki bahsettikleri yıldız takımları dünyadan milyonlarca ışık hızı uzaklıktadır. Milyon ışık hızı uzakta olan bir yıldız nasıl olurda bir insanın karakterine kadar etkili olur? Arkadaşlar astroloji günümüzde sırf para kazanmak ve menfaatler uğruna bişeylerden medet ummayı gelenek haline getirmiş toplumumuzun sırtından geçinenlerin sürdürdüğü safsatadır İNANMAYIN !!!

Burçlar konusunda bence eksiklikleriniz var çünkü bir insanın karakter özelliğini sadece güneş burcu değil, yükseleni ve ay burcu da etkiler.
Yani koç burcu olan bir insan bir başka koç burcu olan kişiyle aynı özellikleri göstermez.

burçların(yıldızların) gökyüzündeki konumunundaki değişikliği açıklarken güneş sadece verilmiş küçük bir örnektir bu Gezegenlere gelince Güneş yörüngesinde bugüne kadar keşfedilmiş 9 gezegenin en büyüğü olan Jüpiteri ele alırsak bu gezegenin dünyaya ortalama uzaklığı Güneşinkinin yaklaşık 5 katıdır. Güneş dünyadan hacim olarak 1 milyon 300 bin kat daha büyükken Jüpiter, sadece 1300 (bin üçyüz) kat büyüktür. Ayıca Güneş bir yıldız özelliği gösterirken Jüpiter dev bir gaz topudur. Güneşle Jüpiter arasındaki bu 1000 (bin) katlık farka bir de mesafeyi eklememiz gerekiyor. Fizikte ışık ve kütleçekim etkileri uzaklığın karesiyle ters orantılı olarak azalır. Yani Güneşe göre bize 5 kat daha uzak olan Jüpiter boyut farkıyla birlikte eğer bir yıldız dahi olsaydı 25 000 (yirmibeşbin) kat daha az etkili olacaktı üzerimizde. Böylece gezegenlerin en büyüğünün dahi ne kadar önemsiz kaldığı ortaya çıkmış oluyor Güneşin yanında.

Zaten bilimsel olarak kendini ispatlamış olan NASA veya ESA gibi büyük merkezlere bakarsanız ki, buralarda astroloji değil astronomi ilmiyle ilgili binlerce çalışma yürütülüyor; kesinlikle yıldızların veya Güneş sisteminin astrolojik özellikleriyle ilgili birilerini bulamazsınız. Çünkü bahsettiğimiz mesafeler ve özellikler oradaki bilim adamlarınca çok iyi bilindiğinden kimse müspet bilimin üzerinde kavramlarla vakit kaybetmez.

Nasreddin hocamızın bir fıkrası ilede burçlara inanlarada bir mesaj vermek isterim:)

Meşhur bir Nasreddin Hoca hikayesi vardır. Hoca ve arkadaşları aşırı soğukların hüküm sürdüğü günlerde bir iddiaya tutuşmuşlar. Arkadaşları o soğuklarda kimsenin tüm bir geceyi dışarıda hiçbir ateş veya ısı kaynağı olmadan geçiremeyeceğini söylerken Hoca kendisinin bunu yapabileceğini söylemektedir.

Olur, olmaz derken Hoca bir geceyi dışarıda geçireceğini ve bunun karşılığında ise arkadaşlarından bir ziyafet istediğini, yapamadığı takdirde kendisinin ziyafet vereceğini söyler. Bir zaman sonra Hoca hakikaten soğuk bir geceyi dağ başında yalnız geçirir.

Hocanın sağ salim bu işi bitirdiğini gören arkadaşları, gerçekten hiç ateş yakmadan bunu nasıl yaptığını sorarlar. Hoca da karşı dağda bir kulübede yanan bir mum gördüğünü onu düşünüp içinin ısındığını söyler. Bunun üzerine arkadaşları itiraz eder ve hocanın karşı dağdaki bir mumla ısındığını ve iddiayı kaybettiğini söyleyerek ziyafet isterler. Hoca baskı karşısında mecburen kabul eder.

Ziyafet günü geldiğinde Hocanın evinde toplanan arkadaşları yemeği beklemeye başlarlar fakat hoca sürekli yemeğin pişmekte olduğunu söylediği halde yemek bir türlü gelmez. Sonunda “Şu yemeği bir görelim” deyip kalkıp mutfağa giderler ki, Hoca yemeğin bahçede piştiğini söyleyerek onları ağaca astığı koca bir kazanın yanına götürür. Kazanın metrelerce aşağısında bir mum yanmaktadır. Bunu gören arkadaşları. “Yahu Hoca koca kazan bu soğukta mumla kaynar mı?“ deyince. Hoca “İnsan aynı soğukta karşı dağdaki mumla ısınabiliyorsa kazan da elbet kaynar” diyerek onlara derslerini verir.

Oldum olası bu burçlara hiç inanmadım uyduruk bir şey ablam ve ben aynı gun doğmuş olmamiZa rağmen cok farklı karektere zevklere sahibiz

Oldum olası bu burçlara hiç inanmadım uyduruk bir şey ablam ve ben aynı gun doğmuş olmamiZa rağmen cok farklı karektere zevklere sahibiz

ben ergenlik dönemlerimde arkadaş çevremin bu konuya ilgisinden dolayı işin aslını bilmeden cahilce inanıyordum burçlara ama insan mantıklı düşününce gerçektende çok saçma olduğunu anlıyor mesela ben 5ocak doğumluyum oğlak burcuna denk geliyormuş oğlak inatçıymış cimriymiş parayı harcamaktan çok tutmayı severmişmişte miş benimle uzaktan yakından alakası yok ki tutki bana uydu dikkat ederseniz tüm burçların karakteristlik özelliklerini okuduğunuzda hemen hemen çoğunun kişiye uyduğuna şahit olacaksınız mesela bilmem ne burcunda liderlik özelliği var kişi bi halı saha maçında takım kaptanlığı yapmıştır hemen o aklına gelir aaa evet ben liderlik özelliğine sahibim der kim demezki :)
hayatımız üzerinde Rabbimizden başka bir tesir sebebi aramak boşunadır. Gaybı Allah’tan başka bilen olmadığı gibi onun kullarını yaratırken verdiği karakter ve diğer özellikleri de yıldızlardan gelen ışınlara bağlamak da yanlıştır.

ben ve tanıdıgım bircok kisi burcunun ozelliklerini tasıyor bence burclar var fakat burcumda yazan herseye tamam olucak bu diye inanmam ama insanlar uzerinde etkileri oldugunu dusunuyorum..

bende burçların karakterlerimiz üzerinde etkisi olduğuna inanıyorum.işin inanmadığım kısmı burçların günlük haftalık fallarına bakmaları. bizim bina da biz 3 kız 2şer gün arayla doğmuşuz ve karakter olarak o kadar çok benziyoruz ki...

ben ve tanıdıgım bircok kisi burcunun ozelliklerini tasıyor bence burclar var fakat burcumda yazan herseye tamam olucak bu diye inanmam ama insanlar uzerinde etkileri oldugunu dusunuyorum..

insanlar o özellikleri taşımasalar bile onları okuduklarında sanki kendi özellikleriymiş gibi beyin olarak etkilenip ona bürünüyorlar kendilerini öyle zannediyorlar malesef.. burçlar (yıldızlar) evet vardır gökyüzüne baktığınızda görebilirsiniz fakat bu bahsedilen 12 burç yoktur sizide araştırmaya davet ediyorum.. araştırdığınızda eğer kendi içinizde bi sebebiniz yoksa mantığınızı kullandığınızda gerçeğin ne olduğunu göreceksiniz

burçların olmaması zaten insanların bikaç özelliğinin birbirine benzemesine engel değildir zaten biz ne kadar yoktur desekte bu astrolog diye kendilerine meslek edinen insanlar var oldukça inanacaksınız ben araştırmamın sonucunu burada paylaşarak sizi bilgilendirmek istedim inanıp inanmamak sizin kendi akıl mantık bütünlüğünüze ve Rabbinizle aranızda yakınlığınıza kalmış

kendilerini oyle sanmalarından ote karsıdaki insanı analiz edebiliyorsunuz hareketlerinden..cogu zaman insanların burclarını tahmin edebiliyorum cunku aynı burcdan olan insanların benzer davranısları oluyor ben akrep burcuyum benim ablamda akrep burcu oyle cok benzer huylarımız varki kisilikler neredeyse birebir diyebilirim aynı sekilde ailemde kova olan iki kisininde kisiliklerine baktıgımda cok fazla benzer tarafları var gezegenlerin hareketleri konumları vs vs insanların uzerinde etkisi var hatta bircok doga olayı bile gerceklesen gokyuzu olaylarından sonra meydana geliyor..kimse zaten gelecegimiz burclarda birebir yazar demiyor sadece kisisel ozellikleri yansıtıyor..

bakın abla kardeşsiniz kan bağından ve gen özelliklerinden dolayı tabiki bazı huylar benzeyebilir bunu inkar eden yok zaten akrep burcundan olanlar içinde fesattır çirkeftir içten pazarlılıktır sapıklık derecesinde seks manyağıdır diyorlar bu sizi yansıtıyormu ?? şimdi hayır diyeceksiniz çünkü kişi olumlu gördüğü her özelliği benimser olumsuzu ise işine gelme durumuna bağlı...

kotu huylarım var tabi mesela burcumun ozellikleri olan kıskanclık kincilik evet yazdıgınız gibi fesatlıgımda olur hernekadar kızsamda kendime bu yuzden seks konusuda soyledir asırı istekli insanlar olur akrep burcları evet partnerine karsıdır oda..hepimizin kotu huyları var bircok insanda tasır ama itiraf edemez cevresindekilere

bende çok kıskanç kinciyimde ve her sağlıklı bayan ve erkek zaten sekse karşı isteklidir bunlar bahsettiğiniz akrebe özel özellikler değil her insanda olabilir ve şunuda eklim bilginiz olsun
Astroloji modern medyanın en büyük sahtekarlıklarından biridir. Bu işi meslek edinmiş ve bilimsel olmayan teorik verilere göre yazılmış bilgisayar programları ile ücretli olarak çeşitli yükselen burç ve benzeri hikayeler uydurulabiliyor. Madem ki her geçen gün daha fazla gerçeğin farkına varan bir toplumda yaşıyoruz; astrolojiye inanmaktan vazgeçeceğiz. Hiçbir davranışımızı burçlara bağlamayacağız. Uyumlu olan burçlar, doğum saatinin etkisi, yükselen burçlar gibi konular asla ölçülemeyecek, hesaplanamayacak hadiselerdir.
Astronomi bir bilim dalıdır. Astroloji ise hayal gücüne dayalı bir kurgudur. Gerçekle hiç bir alakası yoktur. Belki birkaç yüzyıl sonra evrendeki yapıtaşlarının bizi nasıl etkileyip etkilemediğini ölçebileceğiz. Bunun için yapmamız gereken Mars'ın veya Jüpiter'in çeşitli dünyaları temsil eden gezegenler olduğunu değil, Güneş Sistemi'nin iki önemli gezegeni olduğunu bilmemizdir. Karışımıza çıkıp gezegenlerin bizi etkilediğini anlatmaya çalışanlara da şunu soracağız: "NASIL?"
Konuya vakıf olduysanız şu an itibariyle astroloji ile asla ilgilenmeyeceksinizdir. Araştıran ve düşünen insanın da yapacağı bu olmalıdır. Eğer yazılanlar size inandırıcı gelmediyse burcunuzun özelliklerini takip etmeye devam edeceksiniz. Eh, ne yapalım bu inatçılığınız da burcunuzdan kaynaklanıyor olsa gerek!

cooook haklisin...sacma sapan sey bu burc olayi aslinda...yok basak burcu söyle olur,yok koc burcu erkegi söyle olur....
simdi burda tabiki cok karsi cikan olucak bu fikre süphesiz.....insanlarimiz seviyo böyle sacma saftirik seylere inanmayi

ben burç olayına inanmıyorum ama gezegenlerin, dünyanın dönüşünün ya da doğa olaylarının kısaca bir an içerisinde birbiriyle temas etmiş, o anda olan her olayın insanları etkilediğine inanırım.

aynen ben konuyu birçok kişinin karşı çıkacağını bile bile açtım ama böyle bir safsataya toplumun inanıp astrolog denilen kişiliksizlere para kazandırması hiç adil değil program başına ne kadar paralar alıyor o insanlar ama malesef aa ben yengecim yan yürüyorum aaa ben oğlakım cidden inatçıyım akrebim akrep gibi sokarım kinciyim diyen insanlar oldukça bu toplum ne bir adım geri ne bir adım ileri gider çok zor...

Allah-u Teale evreni zaten bir denge içinde yaratmış nasıl ki ayın çekim gücünden gel-git olayları olabiliyorsa bir takım doğa olaylarınada etkisi var olabilir mesela güneş tutulması felaket ay tutulması bereket getirir diyede halk arasında tabirler vardır fakat burada anlatılmak istenen yıldız göktaşı ay venüs v.b ve milyonlarca ışık hızı uzaklıktaki yıldızların insanların karakterleri üzerinde uzaktan yakından hiç ama hiç bir etkisi olmadığını anlatmaya çalışmak tabi ki günümüz toplumunda bu zor bi zanaat :)

evet her burcun insanı o burca uymuyor.Ama burcuna uyan insan anket yapılsa çok çıkar..

bunu doğrulamam için anket yapılması gerekiyor ama emin olun dediğiniz gibi çıkmaz hatta işin bu boyutuyla bile burçların tamamen düzmece olduğu net ortaya çıkar..

Burclarin ozelliklerini okudugumuzda etkilendigimiz asikar. Birine cirkin olsa dahi cok guzelsin derseniz guzel oldugunu dusunucektir, oyle hissedecektir. Aslinda hicbirsey yok hersey birer duzmeceden olusuyor. Biz nasil adlandiriyorsak o sey ona burunuyor, biz nasil gormek istiyorsak bir insani o o kisi oluveriyor mesela.

Gecenlerde biri aslan burcu erkegini anlatiyor "aa ayni benim sevgilim ama nasil olur o koc burcu" derken buldum kendimi.. yahu anlattigi erkek klasik bir turk erkegi modeliydi ve karakteri her ne burcta olursa olsun belliki bu sekilde olucakti :) Ben soylediklerine katiliyorum acikcasi. Yengecler veya ikizler cok yaratici olur ve bu yuzden sanatcilarin cogu onlardan olusur denmesi bile cok gereksiz, dunyada hic oglak veya diger burclardan sanatci yokmus gibi. Begnimize yerlestirdigimiz seyleri bir zaman sonra uygularken buluyoruz cunku biz tum gun ogrendigimiz seyleri begnimizde programlayip uygulamaya geciriyoruz..

Begin gucunu tam olarak kesvedebilsek allah bilir daha neler yapabilicez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…