- 23 Kasım 2022
- 11.876
- 53.359
Buradaki konular hamileliğimi olumsuz etkiledi cümlesi yerine buradaki konuları okuduğum için hamileliğimde evhamlandım, hamileliğimde endişeler yaşadım cümlesi daha doğru olurdu. Suçlayıcı ve gereksiz bir başlık olmuş. E o zaman okumayın derler yani.“insanlar burada sıkıntılarını anlatıp biraz olsun destek arıyor” cümlenizi yaptım bende tam olarak. Yorumlar beni olumsuz etkiledi kanamam oldu düşük geçireceğim endişesi duydum bu da benim sıkıntım. Anneler ne kadar güzel olumlu hamileliklerini yazıp destek oldu.
İnsanların acısına zaten üzülüyorum üzüldüğüm içinde bu hale geldim. Neden insanlar acı yaşıyor mu dedim?
Hikayeleri okuyorsunuz da etkileniyorsunuz ya haniBuradaki konular hamileliğimi olumsuz etkiledi cümlesi yerine buradaki konuları okuduğum için hamileliğimde evhamlandım, hamileliğimde endişeler yaşadım cümlesi daha doğru olurdu. Suçlayıcı ve gereksiz bir başlık olmuş. E o zaman okumayın derler yani.
Amin inşallah herkes hayırlı bir hamilelik süreci geçirir. Bebeğiniz hayırlı olsunHikayeleri okuyorsunuz da etkileniyorsunuz ya haniben kimseyi suçlamıyorum yazımda da paylaştım zaten etkilendiğimi fark ettim okumamam lazım felan diye. Siz niye durduk yere yükseldiniz anlamadım. Derdim biraz da olumlu hikayeler duymak. Allah inşalalh sizi bu hale düşürmez empati yapmak zorunda kalmazsınız ne diyim.
27 haftalık hamileyim artık kendi grubumdan başka konulara girip okumama kararı aldım çünkü ister istemez insanı etkiliyor. Bazen bir şeyleri bilmemek daha iyi galibaAh güzel kızlarım yaşadığınız düşükler, kalp durmaları kimyasal gebelikler o kadar çok hikaye okudum ve içselleştirdim ki. Hepinizin acısını ayrı ayrı içimde yaşadım ama şu an bakıyorum öyle bir korku paniğe kapılmışım sanki bebeğimi doğuramayacağım bende kaybedeceğim diye düşünmeye başladım düşünmeyi bırakın resmen inandım. Sonra ise hiç istemediğim bir şey oldu geçen hafta birkaç damla kan geldi aklım çıktı. Kötüyü çağırmak derler ya sanki başıma geliyordu. O yüzden iyi hikayeler duymaya da ihtiyacım var. Hiç mi yok sorunsuz hamilelik geçirip doğuran. Lütfen böyle anılarınızı da yazın annelerim. Güzel serüvenlerde okuyalım sadece olumsuz hikayeler okuyunca sanki hamilelik böyleymiş gibi hissediyorum. Sorun bende evet ama bu durum beni olumsuz etkilemiş fark etmem geç oldu.
Merhaba konudan bağımsız ilk gebeliğiniz kendiliğinde mi olmuştu?Benim ilk hamileliğim süper geçti. Son haftaya kadar gezdim, tozdum. Ne mide bulantisi ne halsizlik. Ultrasonda görmesem kendim bile inanmazdim gebe olduğuma.
Doğum ayni şekilde rahat geçti.
Insanlar zaten hep kötü anılarını burda konu ediyorlar.
Ben mesela ikinci bebek icin çabalıyorum. Tüp bebek tedavim geçen ay negatif oldu. Burda konulara yorum yazdim.
Önceki süpee gebeliğimi ilk defa şimdi burda dile getirdim
Merhaba konudan bağımsız ilk gebeliğiniz kendiliğinde mi olmuştu?
Anladım, inşallah isteyen herkese nasip olurYok canim, ilkide tüp bebek oldu
Merhabalar öncelikle cok sevindim hamile olmanıza Allah sağ saglim kucağınıza almayi nasil etsin.Fakat tek tüple hamile kalma şansı yüzde 50 dır aşılama şansı da yüzde 20 lerce hatta 30 lardadir dis gebelik geçirip hamile kalan doğal yolla ve tüpünü kaybetmiş bir sürü insan var yarı yarıya düşer oran yüzde 5 denmesi beni şaşırttı. Birde tek tupunuzfe sıvı birikmesi mi vardı aldılar onu da.merak ettimEvet kesinlikle sizinle aynı düşüncedeyim. En ufak bir sorun yaşasam bebeğimi kaybedicem diye ağlamaya başlıyorum.
O zaman bende size pozitif bir hikaye anlatayım
9 yıl önce çok büyük ve hayati risk taşıyan bir ameliyat oldum. O ameliyatın bende bıraktığı tek şey rahim içi yapışıklık oldu. Hsg çekildi ve sol tüpümün tıkalı olduğu sonucu çıktı. Ameliyatla sol tüpüm alındı. Tüp bebek önerisi sunuldu. Araştırma hastanesi olduğu için önce 3 aşılama sonra tüp bebek denildi. Doğal yolla ve aşılama ile hamile kalma şansımın %5 olduğu söylendi. Aşılamaya başlayacağımız zaman 4 ay boyunca önce sağ sonra sol tarafta kistler çıktı. Evliliğimin 2. Senesiydi ve tüp bebek için 1 yıl daha beklemem gerekiyordu. Doğum kontrol hapları dahi etki etmeden kistler büyüdü. Ben umudumu tamamen kaybetmiştim. Mart ayında kontrole gittiğimde kistlerim kaybolmuştu ve 12 marta aşılama günü verildi. Hiç umudum olmamasına rağmen ilk aşılamaya gittim. Allahım dualarımızı kabul etti ve ilk aşılamada pozitif sonucu gördük. Şuan 14 haftalık ultrasonda kıpır kıpır oynayan bir bebeğimiz var Allahımın izniyle 2 hafta sonra cinsiyetini öğrenicez
Çok teşekkür ediyorumMerhabalar öncelikle cok sevindim hamile olmanıza Allah sağ saglim kucağınıza almayi nasil etsin.Fakat tek tüple hamile kalma şansı yüzde 50 dır aşılama şansı da yüzde 20 lerce hatta 30 lardadir dis gebelik geçirip hamile kalan doğal yolla ve tüpünü kaybetmiş bir sürü insan var yarı yarıya düşer oran yüzde 5 denmesi beni şaşırttı. Birde tek tupunuzfe sıvı birikmesi mi vardı aldılar onu da.merak ettim
Şimdi anladım çok sagolunÇok teşekkür ediyorum
evet malesef. Tek tüp tıkalı ve sıvı birikiyordu. Sürekli enfeksiyon oluyordu. Doktor rahimde yara ve kansere çevirebilir dedi. (Annemde rahim ağzı kanseri vardı) genetik mirastan dolayı.
%5 demesinin sebebi rahim içi çok fazla yapışıktı. Embriyo tutunamıyordu malesef.