Burada hep okuyup, bana asla olmaz dediğim başıma geldi. :'(

stresliyse stresli.. yani sizi kırmak zorunda mı..iyi o zaman her stresli olan, sınavı olan boşansın ayrılsın..nişanlılık dönemi söz dönemi çok önemlidir.gelecek için sinyaller verir..sevgilinizin bu kadar küçük bi problem için evlenmek istemiyorum demesi ve çekip gitmesi bi bayan için çok onur kırıcı bi davranış..hele annenizi arayıp sizi şikayet etmesi çok yanlış..sürekli babanıza karşı alınmış bi tavır...cnm ben sana söyleyeyim evlenseniz bile eşin ailene karşı hep söylenir,bu değişmez.. her canı sıkıldığında senin alttan almanı bekler..kendinin değerini bil, bi sen daha yok bu dünyada..sevdiğin için tolere ediyorsun şimdilik ya sonra...velhasıl eş önemlidir..seni bi erkek olarak hoş tutacak,incitmeyecek,kıymet bilecek ailene saygı duyacak biriyle daha mutlu olursun, ama bununla değil..tercih senin dönse bile iyi düşün

Son gelişmelerden sonra ne yazık ki sevgilinin hala çocuk olduğunu düşünüyorum .
Düğünüme beklerim demesi , anneni arayıp seni şikayet etmesi çocukça yani
Bence bişeyler olmayacaksa baştan olmasın, baktın anlaşamıyorsun uzatmayacaksın.
Emin ol nişan olunca,hele de evlenince ayrılmak çok çok daha zor
Bizler bu hatayı yapıyoruz af dileyince bi daha yapmaz diyoruz affediyoruz ama karşımızdaki bi dahakine daha fazla üzüyor
Çok nadir oluyor gerçekten hatasından ders alıp , yapmayanlar ne yazıkki

Maalesef orası öyle. Ama bizim ülkemizde ne yazık ki tabuların yıkılması çok zor. Halbuki aileler biliyor ilişkiyi zaten sorun sadece parmakta yüzük olmaması mı? Yüzük olunca her şey değişiyor mu? Ama densiz çok. Mantıklı düşünenler parmakla sayılacak kadar az. Benim de arkadaşımın babası sevgilisinin olduğunu biliyor. Yani arkadaşım direkt söylemedi ama Facebook'ta resimlerini görmüş, sonra Tango'da konuşurken profil resminde görmüş. Arkadaşımı çok aşırı şekilde sıkıyor. Bir yere gideceğinde 'Birlikte gidelim' ya da 'Ne işin var orada? Kiminle gideceksin?' gibi şeyler söylüyor. Arkadaşım da nişanlanınca daha rahat olacaklarını düşünüyor. İnsanlar da böyle. Sevgiliyken görülürseniz aman Allah'ım... Dedikodu kazanları kaynar durur. Ama nişanlandıktan sonra hepsinin çenesi kapanır. Kötü bir şey evet ama maalesef bizim toplumumuzda bu böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım baştan sona tüm yorumları okudum.

Ben de bazı arkadaşlarım gibi erkek arkadaşının ve babanın kendine göre haklı olduklarını düşünüyorum.

Bence onu bekletmenden ziyade iş ciddiye binmişken nişan alış verişi için bile babandan gizli çıkmaya çalıştığına alınmış.

Yani ben olsam buna alınırdım sanırım.

Ama arada kalan sen olmuşsun kıyamam.

Ben de sana tıpış tıpış geleceğini düşünüyorum :)

Başkasıyla evlenecek adam durmadan sana evlenecem de düğünüme beklerim zaten en çok ben sevdim emek verdiim tarzı şeyler yazmaz.

Sessizliğini korumaya devam et.

Hislerim kuvvetlidir, barışacağınızı hissediyorum.

Eğer senin için hayırlı olan buysa hislerimde yanılmam inşallah.

Babanız nişan alışverişi için bile dışarıya çıkmanıza izin vermiyen birisi,siz erkek arkadaşınızla 2 yıl boyunca nasıl görüştünüz bir de kafama takılan o gün babanız hiç dışarıya çıkmamış olsa siz alışveriş için dışarıya çıkamıyacakmıydınız peki o zaman ağaç olurdu erkek arkadaşınız.

başkasıyla evlenirim demesine sen tepkisiz kaldıkca sinirden kuduruyor. hic aldırıs etme, haklıyken haksız konuma düşmüş zaten. babana hırslıymıs, simdi son olayda annen sen hepinize karsı öfkeli... ve iyice ne diyecegini şaşırmıs, cocuklasıyor.
işi düzelten kp mi olur bilmiyorum ama kendisi geri adam atacak bence.
sen de gercek yuzunu gordugun halde ondan vazgecmeyecekmişsin gibi geliyor.
fakat barıstıktan sonra onun şımarıklıgı ve babanın nazına çözüm bulmak gerek. yoksa cok yıpranırsınız...

Aslında babam doğru düzgün davransa bunlar unutulur gibime geliyor ama onu da eğer barışırsak zamanla göreceğiz. Her şey babamda bitiyor esasen. :-/

nişanlına uygun cümleyi buldum
anasını babasının avutamadıgını sen avutmuşsun
sonrada tepene çıkmış

Hiç güleceğim yoktu. Doğru bir tespit oldu ama ne yalan söyleyeyim. :)

ama sen onun stres topu degilsin ki canım herkes kendi kaderini yasar
senin kiymetini anlar umarim en kisa surede
Amin kuzum, çok teşekkür ediyorum.

Ben öyleyimdir mesela. Eğer bir hata yaptıysam onu bir daha tekrarlamamaya gayret gösterir ve genelde de yapmam. Aynı özveriyi ondan da görebilir miyim bilmiyorum. Şikayetçi olduğum için düzelttiği çok şey oldu şimdiye kadar. Ahh bu konuda da öyle olsa keşke.

Halbuki kötü bir şey yapacak olsam ruhu duymaz kendisinin. Ama onu düşünemiyorlar işte. Normalde babam tutucu bir insan değildir aslında. Birçok konuda çok rahattır. Ama bu ve benzer birkaç konuda insanı gerçekten çok bunaltıyor. Kız çocuğu olduğum için değil, abime de bu kadar olmasa da benzerlerini yapıyor. Gecikse sürekli telefonla taciz eder trafiğe takılacaksın geç saate kalma falan diye.

Hislerin kuvvetliyse hayırlı olup olmadığı konusunda da bir yoğunlaşsan canım keşke. Çok teşekkür ederim bu arada iyi dileklerin için.

Buna katiliyorum. Babaniz biraz abartmis olabilir ama ileride esinizin size verecegi kiymeti babanizin tavirlari belirler. Bir kizi babadan biraz zorlukla alan damat da babayla hem yuz goz olamaz hem de esini inciteceginde iki kere dusunur cunku kayinpeder otoritesi vardir. Ailenizi arkadasiniza biraz ànlatmissiniz rfvet ama bu anlatilanlardan yuz bulup dà babànizin hakkinda boyle konusmasi bence onun buyumedigini gosterir. Ikinci fireyi annenize ànlatmakla vermis. Bir de ustunrf gitmis babasina anlatmis. Naapiyor bu cocuk. Dahà ortada nisan bile yok siz corbà olmussunyz. Benim evliligim uc iki yili geckin dahà babam en ufak sorunumuzu bilmez. Kayinvalideme de ànlatmam hicbirsey. Bi kez kv nin yanindà esime surat asar gibi olmustum da bin pismanim bunlar mahrem isler, esler arasinda kalmali. Hadi herseyi gec de ertesi sabah olmus bu hala daha yok baban ne kaybettigine yzulur falan diyor. Insan icindeyken goremiyor da ben objektif bir goz olarak bu cumleye «hadi bir hata ettin dun agzinin ayari yoktu, uyuydun uyandin hala ayni yerdesin. Sen benim babqmin afini agzinà sakuz edemezsin » der bu defteri kapatirdim. Kabul edersenias bir tavsiyede bulunàcagim. Belki ileride duzelir diye evlilik adimi katiyen atilmaz. Bu gorduklerinize bir de gormedikletiniz eklenerek yola devam ddeceksiniz. Bir yakinim bana «birak seni elini degil ayagini open alsin» demisti. Bu o kadar dogru bir soz ku. Esime hep soylerim. Benim herseyim vardi zaten. Ailem konumum itibarim param. Bàna lazim tek sey kiymet bilecek biriydi. Siz de bence bunu arayin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

bu çocuk geri döner dönmesine de
olaki evlenirseniz çok üzüleceksin canım maalesef
bi kere baban kızma ama seni düşünmeden davranmış onun babası seni alana kadar sabırlı davranır
siz evlendikten sonra bir bir vurur bunları yüzüne nişanlın da aynı şekilde
dayabilecek misin.. iyi düşün
hepimiz geçtik bu yollardan maalesef, gördük başkalarında da
dost acı söyler canım acı konuştum ama k.bakma
sonra yaz gelişmeleri

2 yılın 1 yılında zaten aynı sınıftaydık, her gün dip dibeydik. Diğer yılda da o kurum sınavlarına çalışmak için ciddi bir kampa girdi, zaten farklı şehirlerdeydik ve çok nadir gelirdi buraya. Sonrasında da zaten başka bir kurumda çalışmaya başladı ve sorun benim evden çıkamamam değil onun zamanının olmaması oldu.

Ben dün babam evden çıkmasa yine de çıkacaktım. Annem bir bahane bulmuştu ama söylediği şey için erken saatte gitmemiz saçma olacağı için onun gitmesini bekledik. O da aradaki yarım saat süreyi sorun haline getirdi de söylendi durdu işte.

Evet o huyumdan çok rahatsız zaten. Hiç kıskanç değilimdir, yapım bu yani kıskanamıyorum ben. O da buna sinir oluyor, kıskanılmak istiyor. Ben tepki vermedikçe gerçekten kuduruyor sinirden.

Onun şımarıklığı konusunda burada tavsiye veren arkadaş olmuştu Just, onun konusuna bakacağım. Babam için ne yaparım bilemiyorum ama. :26:

şöyle bakınca babanın tavırlarını kendi babama benzettim...

benim babamda isteme ve nişan zamanlarında zorluk çıkarmıştı... babamın, beni sevdiğini ve kıskandığını hep bilirdim. görüşmeme karşı çıkardı. ama sürekli iletişim halindeydik... bir şekilde babamı atlattım. yalanda söylemedim ama dediğinide dinlemedim...

ama bir olay oldu. babam eşime öle bir kızmış ki telefonda ama eşim sessiz kalmış, birşey dememiş... deseydi olay büyürdü zaten...

sizinde benzer süreçten geçtiğinizi görüyorum. ama sevgilin biraz fevri davranmış, artık sınav stresimi yoksa çok mu doldu orasını sen daha iyi bilirsin. biraz durulsun. zaten babasıda sorunu çözeceğini söylemiş. demekki oğlunu tanıyor ve hatalı olduğunu biliyor...

seninde bir yerde hatan var aslında nişan alışverişi için bir şekilde evden kaçabilir, sevgiline çaktırmayabilirdin.

onunda çok büyük hataları var. koca çenesini tutamamış...

yapman gereken birşey var. bekle.. sende kendini ölç... sevgilinin dediğini kaldırabilecekmisin bir düşün..

Bakın burada erkek arkadaşınıza da hak veriyorum çünkü sorun geç gelmeniz değil nişan alışverişi yapacağınız halde babanızım evden çıkmasını beklemeniz yani siz hiç mi görüşmüyor musunuz kız istenmiş söz yapılmış daha ne babanızdan gizli çıkmalar filan tabi ki çocuk istenmediğini düşünmeye başlamış sizin de erkek arkadaşınızı korumak vr babanıza biz artık sözlüyüz ailesi gelemiyor biz kendi zevkimize göre yapıcaz demek yerine babanızı beklemeniz incitmiştir belki ilk defa da olmıyordur bu iletişimleri hiç yok mu yani babanızla ama bence aramayın bekleyin babanıza şimdi birşey demeyin arayacaktır ama barışırsanız da orta yolu bulun

gülmenize sevindim
demekki napmak lazım
fazla yüz vermeyecen
Aynen öyle. Peşimden koştuğu dönemler kedi gibiydi. Ben ona van kedisi muamelesi yaptığım için böyle oldu sanırım. :)

Amin çok teşekkür ederim. Daha önceki mesajlarımın birinde söylemiştim; normal insanlar sakinleşince mantıklı düşünmeye başlar, bu aksine düşündükçe iyice gaza getiriyor kendisini. Resmen düşünmüş düşünmüş bana bir destan döşemiş mesajda. :) O kadar uzundu ki okumadım bile sonlarını.

Ailelere anlatmamak konusunda da kesin kararlıyım artık. O benim hatamdı. Ben başlattım yani biri neden mutsuzsun ne oldu deyince hemen dökülüvermeyi. Ben hep yabancılarla dertleşeceğime ailesiyle konuşurum bir sorun olduğunda diye düşünürdüm. Çünkü gerçekten tanıdım, asla kötüniyetli yada bazı şeyleri başıma kakacak insanlar değiller. Ama sürekli kavga ediyormuşuz, mutsuzmuşuz gibi oluyor anlatınca. Bir de durduk yerde üzmek istemiyorum artık kimseyi. O yüzden ben o huyumdan yavaş yavaş uzaklaşıyorum zaten. O da ilk defa annemle yüzgöz oldu. Umarım tekrarlamayacaktır.

Ailesinden öyle bir tepki beklemiyorum ama herkesin ortak görüşü olduğu üzre beyefendi çok çocuk. O yapabilir yüzüme vurmayı belki. Onu da gözlemlemem gerekecek işte zamanla.

Benim bir değil çok yerde hatam var onun farkındayım. Haklıyken haksız duruma da düştüm, onun da farkındayım. O dırdır konuşurken ben sessiz kalsam kendini affettirmek için kırk takla atacaktı ama de tutmadım işte çenemi. :26:

Babası da oğlunu tanıyor, çünkü kendisinin kopyası. Kendisi de mükemmel bir babadır, çok anlayışlıdır, kibardır, düşüncelidir. Bir kadının akıl edemeyeceği şeyleri bile düşünecek kadar zariftir. Ama kayınvalidem sen onu bir de gençliğinde görseydin diyor. :) Umarım o da babası gibi olur yaşı ilerledikçe diyorum. :26:

Evet çok güzel gözlemlemişsiniz sorun o. İstenmediğini, hatta babamın ondan nefret ettiğini falan düşünüyor. öyle ki ayrıldığımızı söyle de sevinsin falan dedi. Neler kuruyorsa artık kafasında.

annen bahane bulmak yerine mustakbel nisanlın aradıgında babamız yuzuk takılmadan cıkmalarını uygun gormuyor deseydi, o da ailesini senin demenle degil annenin tavrı ile 1gun bile olsa oraya gelmeye ikna etseydi...
ek olarak annen babanın gereksiz tavrının farkındaysa dünürlere de ters ters konustugu icin ayrıca konussaydı bu konuyu?

zaten sorunlar varmıs ama siz hep ustunu kapatarak cozmeye calıstıgınız icin en sonunda patlamıssınız.
bu arada degil yarım saat 10dk bile olsa benzer tepkileri verecekti ki orada asıl gitmesine neden olan sey senin tokatlarım demen, ayıp etmissin bence. fakat olgunca sana agzının payını verip cekip gitseydi veya alısverise devam etseydi sen zaten ozur dilemek durumunda kalırdın. haklıyken haksız konuma dusmus dedigim bu biraz.
kusura bakma ama ikinizin de hem ailelerinize hem de kendi davranıslarınıza ceki duzen vermesi lazım.
şimdiye kadar onun sımarıklıklarına katlandıgın icin su anki cocukca davranıslarına da tepki gosterecegini sanıyor cunku gecmiste yaptıgı tripler de cocukluk ve son davranısının bir parcası aslında.

düzeltirsiniz, kafana takma.
muhtemelen babası arayacak sizin aileden biriyle konusacak.
ya da ogluna once sen kızı bir ara aranızı duzeltin ben diger sorunu da hallederim diyecek.
o yuzden ilk masajımda dedigim gibi senin yerinde olsam arar ise ve barısmak istiyorsan diklesmez, biraz alttan alır o baskasıyla evlenirim cumlelerini sonra yedirtirdim. yoksa en basta kızsan tepki gosterip yuzune kapatır inada biner durum.
zaten baba sorunu da cozuldukten sonra onun sikayet edecegi birsey kalmıyor... o ceksin artık senin nazını.

Bence de adam dolmuş.Herkes ona yüklenmiş ama bu adam bu noktaya nasıl geldi ? Onu da düşünmek lazım.

ben sevgiline hak vermedim, sorunu çıkaran baban, senin yapabileceğin birşey yok ortada, ona kızmış senden acısını çıkarmış.

ayrıca "tokat atmak istedim" demeni de anlıyorum ben, o kadar dırdıra iyi dayanmışsın yine...

ama sana geri döner bu çocuk bence de, suçlu gibi davranma barıştığınızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…