Burada hep okuyup, bana asla olmaz dediğim başıma geldi. :'(

tahmin ettim...24 yaş küçük değil ama toy sayılacak bir yaş henüz.
haliyle stresini kontrol edemiyor,ölçüsünü bilemiyor.
baban iç güdüsel olarak hareket ediyor,ben o yüzden kızamıyorum babana bu kadar sıkmasından ötürü.
burada iş biraz damada düşer,idare etmeyi bilmesi gerek.
sanırım herşey üst üste gelince kaldıramadı fazla.
normal şartlarda bunlar bahane olamaz tabi.
fakat geçirdiği dönemide baz alarak,sizin onu çok iyi tanıdığınızıda varsayarak,onun niyetine göre hareket etmenizde fayda var.
az çok kestirirsiniz tavırlarındaki gerçekten bıkma duygusu mu yoksa iş stresinin yansımasımı.
bunu anladığınız an ne yapacağınızı da bilirsiniz.
açıkçası bana iş stresi gibi geldi fakat siz daha iyi bilirsiniz esas tanıyan olarak.
gözlemleyin bi süre ve bu sürede de fazla iletişim kurmayın.
ben düzeleceğini düşünüyorum.

Nişanlanacağın kişi babanı cezalandırmak için seni de yoksayıyo
Neler kaybettiğini göreceksin demiyo mesela, baban ne kaybettiğini görecek diyo

Babası senle güzel konuşmuş ama önce oğluyla konuşsaymış keşke
Onun kararlarından bihaber çünkü..

Hayırlısı..

Annemi aramasındaki amaç ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamaktı. Kolay kolay gaza gelip de saçma şeyler yapmaz aslında. Eğer adım atarsa da barışırsak annem hemen kapatır konuyu. Sinir olurum hatta bu huyuna. Aynısını abimin nişanlısına da yaptı. Kızın bir annemi evire çevire dövmediği kaldı, ama annem iki güzel söz uğruna hemen unuttu olanları.

Evet ben ona da hak veriyorum diyorum ya. Hatası sadece benim bir suçum olmadığı halde bana yüklenmesi ve o başkasıyla evlenirim tehdidiydi.

Babasının zorlamasıyla olmamalı evliliğiniz.
Adam çok sinyaller veriyor ilerdeki mutsuzluğunuz için.
Dik durabilseniz keşke karşısında.
Babanızla kafayı bozmuş ayrıca damat adayı

Yok o çok dikbaşlıdır. Babası sadece aracı olur ama kararı kesinse istemiyorum baba, evlenmeyeceğim diyebilir rahatlıkla. Bir baskı falan da söz konusu olamaz.

Babamla da kafayı bozdu evet tam anlamıyla. Hem diğer tarafa davranışlarını gördüğü için beni sevmiyor ve sevmeyecek diye tutturdu. Hemde bana davranışları yüzünden kızıyor. Burada hatalı tamamen benim. Çok şey anlatıyorum ona ama bugün bu kararı aldım kesinlikle bahsetmeyeceğim ona her şeyden. Babam sınav ders konularında da biraz bunalttı beni. Benim umrumda bile olmayan sınavları sırf babam istiyor diye kafaya takmışlığım var. Örneğin kpss benim umrumda bile olmadı hiçbir zaman, benim hakimlik hayalim var. O da bunu biliyor ve kpss öncesi çok stresli olmama anlam veremiyordu. Ben de söylemiştim benim için değilse de ailem için önemli diye. Bana baskı yaptığı için falan da kızıyor kısacası babama.

Çünkü kendimden çok emindim. O annem arayınca her şeyi kendi lehine çevireceğini, annemin bana kızacağını falan sanıyordu. Ama öncesinde ben anneme her şeyi ayrıntılıca anlattığım için beklediği gibi olmadı. Mağdur olacağım bir şey de olmadığı için müdahale etme gereği duymadım açıkçası.

Vermedim zaten. Biliyorum ki cevap versem kavga uzayacak, dün kaldığımız yerden devam edilecek. Sakin kalmaya çalışıyorum hiç gerek yok öyle şeylere de.

Amin çok teşekkür ederim. Zaten buradaki hatası annemle olan konuşması ve o evlilik muhabbetiydi. Öyle olmasa ben o davranışıım için özür dilerdim. Ama olay çok farklı yerlere gitti. Senin hakkında da hayırlısı olsun. Umarım benim yaşadıklarımı yaşatmaz baban sana.

Evet babam benim bebek olduğumu ve evlenmek isteme için daha çok erken olduğunu düşünüyor. Yani işe girsem bu defa da asaletimin tasdik olmasını falan bekletebililrdi.

Erkek arkadaşım da bu konuda evet çok aceleci. 2 yıl ona göre çok uzun bir süre. Çünkü beni ilk gördüğü an aşık olduğunu, hatta o an yanında olan arkadaşına beni gösterip; şu kapıdan giren kızla evleneceğim ben dediğini anlatır hep. Biliyorum çok komik ama onun bir listesi var. :) Hayalindeki kızda olmasını istediği özellikleri sıralamış ve o kızla evleneceğine inandırmış hep kendini. (Çok enteresan şeyler yapar bazen, bu da onlardan biri.) Boy: 1.67 olacak, esmer-beyaz ten arası koyulukla bir teni olacak, kocaman gözleri olacak, beline kadar saçları olacak, kahkahası güzel olacak... Boy hariç diğerlerinin hepsi bende var. O yüzden de hayalindeki kız benim. :) Dolayısıyla da beni gördüğü günden beri gözleri bana benzeyecek çocuklarının annesi olmam hayalini kuruyor. Ona kalsa daha işe girmeden babam müsade etse evlenirdik. O kadar meraklı yani evlenmeye. Bu zamana kadar bile zor beklettim. Çok vakit kaybettiğimizi falan düşünüyor o evlenmek için.

Sevgili findik. Uzuldum yasadiklarina. Tum sayfalarini okuyamadim. Sadece abla tavsiyesi. Hic bir zaman sozlune ailenle olan sorunlari aktarma bundan sonra. Babanin abin ve nisanlisi konusundaki tum sorunlarda alttan aldigini cok yapici oldugunu biliyordu, ve sanirim asil bu onu boyle dusnmeye sevk etti sanirim. Heralde oglu olunca akan sular duruyor ben damadina zerre kadar yapici davranmiyor diye dusundu. Simdiden boyle yaptiysa tam hersey ciddiye bindiginde isin zor. Muhtemelen ikerde de idare edentaraf sen olucak gibisin.

Son düzenleme:

I-ıh hayır yok. Zaten doğru düzgün muhatap olamadılar bile henüz. Ama babam bariz şekilde çifte standart uyguluyor. Abimin nişanlısının ailemize karşı çok çok büyük yanlışları oldu daha evvel. Fakat babam ona rağmen onu baştacı ediyor, hatta çok abarttı ilgisini. Ailesine karşı da öyle. En son sefer koskoca adam dünürünün ayakkabılarını vestiyerden alıp önüne koymaya falan kalkıştı. O derece sınır tanımıyor yani. Benim erkek arkadaşımın ailesi bize tanışmaya geldiğinde bile hanımefendi baş köşemizdeydi, her şeye dahildi falan o zaman nişanlı bile olmadıkları halde.

Ama öte yandan benim kayınpederim sırf babama yakın olmak ve kendilerine alıştırmak için her cuma babamı arıyor. Babamda hep saçma sapan tavırlar. Adamcağız ne zaman bizle alakalı bir konu açsa hayırlısı deyip kapatmalar, telefonu hiç açmamalar, açınca neden aradın ki demekten beter etmeler...

O da bunları görüyor ve her şeyin farkında. Biz neden adam yerine konulmuyoruz ben ne yaptım ona diyor ki bence haklı sonuna kadar çünkü ben bile içten içe kırılıyorum babamın bu tavrına.

Babamın onu sevmediğini, hatta nefret ettiğini düşünüyor. Ondan bu kızgınlık.

Kesinlikle iş stresinden kaynaklı diyorum ben. Çünkü daha bir gece öncesi öyle şeyler söyledi ki, insan bunu söylediği birine ertesi gün bilinçli şekilde evlenmek istemiyorum demez diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim yorum için bu arada.

Evet çünkü her şeyin çıkış noktasının babam olduğunun farkında. Resmen diyor ki o bizi üzüyor, o da üzülsün.

Babası her zaman öyle yapıcıdır zaten. Çok severim kendisini de... Ben onu aramıştım, müsait değil sanırım açmadı dedi babası. Ama ben onunla konuşurum senden sonra dedi. Bakalım ne konuşacaklar...

Teşekkür ederim ablacığım. Seni ve tavsiyelerini önceki konumdan da hatırlıyorum. Ve çok haklısın her konuda. Aynen öyle oldu, babamın diğer tarafa davranışlarını gördükten sonra bunları düşünmeye başladı.

Tavsiyene de kesinlikle uymaya çalışacağım. O konuda hatalıyım bunun farkındayım ben.

Çok üzüldüm yaşanılan duruma inşallah çözersiniz erkek arkadaşın bir sınav evresinde stresli gergin babanın baskılarına dayanamamış erkekler bazen bayanların halinden anlamıyor neden izin vermiyor niye böyle şöyle işte bazı şeyleri kolay sanıyorlar canım üzme kendini evlenecek hali yok şuan sinirli gergin sakinleşince arayacaktır keşke hiç olmasa bu tartışmalar düğün-nişan gergin süreler yuva kurmak kolay değil

Tüm sayfaları okumadım ama ilk yazdığınız yazınızı okudum..Babanız ilişkinizin ciddiyetini kavrayammaış ola ki sizi bu kadar sıkmış..nişan alışverişine bile kırk takla atarak gidilmez ki..bence erkek arkadaşınızı sabrı taşmış size patlamış..babanızı karşınıza alıp durumun ciddiyetinden konuştunuz mu hiç ..? çocuk sıkılmakta haklı tabi bu size ''seninle evlenmek istemiyorum'' demesi için asla bir bahane olamaz ama belki de hep böyle babanız ön yargılı olacak diye korkuyordur..onları tanıştırmayı deneseniz..?

Üzüldüm yaşadıklarınıza. Bence hem sınav hemde düğün stresi üstüste gelmiş ve bu stresli durumu kaldıramamış nişanlınız.
Annenizi araması yanlış olmuş, sizden kaynaklı bir sorun yok, baba evindesiniz babanızın kurallarına uymak durumunda kalmışsınız. Anneniz üzülmüştür eminim ve siz barışsanız dahi, size belli etmese bile aklının bir köşesinde yer edecektir bu telefon görüşmesi.
Evlenmek konusunda ciddi olduğunu sanmıyorum, bir anlık sinirle söylenmiş bir söz gibi geldi bana. Keşke söylenmeseydi bunuda kolay kolay siz unutamazsınız sanıyorum.
Nişanlınız hatalı bu konuda genel olarak, babanıza evlenene kadar he deyip idare edebilmeliydi bence.
Sizi bırakıp gitmeside hoş olmamış zaten.
Zamana bırakın bence, aramayı düşünüyormusunuz bilmiyorum ama siz adım atmayın bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kolaylıklar dilerim.

Evet aynen öyle. Yuva kuran insanların etrafında sürekli şeytan gezinir derler. Kırdık işte birbirimizi, şeytanı sevindirdik. Doğruymuş demek ki. Çok teşekkür ederim bu arada canım.

Onlar tanışıyor zaten. Diyorum ya babam hiçbir sebep yokken böyle bir saçmalığı savunuyor. Ben her konuda çok rahatımdır ama bu konuda babamı karşıma alıp konuşacak kadar yüzgöz olamıyorum. Çekiniyorum... Annem konuşacak onunla bu konuyu müsait bir zamanda. Ondan da haberdar ederim sizleri.

Hayır aramayı düşünmüyorum ben. Eğer tanıyorsam o daha çok mesaj yazacaktır ve mesajların içeriği de yavaş yavaş değişecektir zaten. O zaman düşünürüm ne yapacağımı.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için bu arada. Amin.

Evet aynen öyle. Yuva kuran insanların etrafında sürekli şeytan gezinir derler. Kırdık işte birbirimizi, şeytanı sevindirdik. Doğruymuş demek ki. Çok teşekkür ederim bu arada canım.

Üzülme demek kolay üzülüyorsun ama yıpratma fazla kendini canım babasıyla da konuşmuşsun çözülecektir ben fazla uzamayacağını düşünüyorum hissediyorum nedense

Dügünüme hepiniz davetlisiniz mi yazmıs

Canım sevgilin cok cocukca davranıyor, 24 yasında adamın söyleyecegi laflar degil bunlar
Allah askına 16-17 yasında mıyız ya
Resmen sacmalıyor
Seni kızdırmak icin ne yapacagını sasırmıs

Evlilige meraklı olması, yuva kurmak istemesi güzel ama
Yeterince olgun olmadıgını dusunmeye basladım

Bir de baban ne kaybettigini görür diyo ya
Kendini dubai prensi zannediyor sanırım

Üzülme demek kolay üzülüyorsun ama yıpratma fazla kendini canım babasıyla da konuşmuşsun çözülecektir ben fazla uzamayacağını düşünüyorum hissediyorum nedense

Herkes öyle hissediyor nedense. :) Teşekkür ederim canım.

Ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor aklınca. :) Olur da barışırsak ben sorucam ona o lafları, haberdar ederim canım.

okuyunca kalbime indi yazdıkların sanki ben terkedildim gibi hissettim ne alakaysa
bence bu çocuk sana geri döner hiç merak etme

Babam nişan olmadan önce bu konuda katı. Nişandan sonra daha rahat olacaktır diye düşünüyoruz ama malum bunlar da nişan hazırlığı yani ve nişandan önce halledilmesi gerek.

Elbette nişandan sonra daha olur. Çünkü şu anda sevgili durumundasınız. İnsanların ne diyeceği belli olmaz. Saçma sapan laf eden olur. Hem kendi canı sıkılır hem de siz üzülürsünüz diye bu kadar katıdır. İnşAllah en kısa zamanda sorununuz düzelir.

okuyunca kalbime indi yazdıkların sanki ben terkedildim gibi hissettim ne alakaysa
bence bu çocuk sana geri döner hiç merak etme

:) Kıyamam... Umarım hiçbirinizin başına gelmez. Çok teşekkür ederim.

sen cevap vermedikce daha da hırslanıyor

Evet aynen. Normal insanlar olayın üzerinden zaman geçtikçe sakinleşip mantıklı düşünmeye başlar, bu iyice senaryolar yazıyor sonra o yazdıklarına inanıyor. Gaza getiriyor kendini.

Zaten başımıza ne geliyorsa o insanlar ne der düşüncesi yüzünden geliyor. Aileler arasında tanışma olduktan sonra gidip bir de yaşadıkları şehri ziyaret etmek istemişti babam örneğin. Ama şu an adı aklıma gelince bile sinirden deliye döndüğüm bir şahsın gazına gelip yakışık almaz diye vazgeçti.

aman dersine calissin da sonra sinavi senin yuzunden kazanamadim diye basinin etini yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…