Bence bu yazdığını bir daha düşün. Bu kadar taviz vermen ne kadar doğru ?
Sonra yüz verdim deliye geldi s.çtı halıya olur.
Babanızın tutumu hoş olmamış açıkçası .Sonuçta nişan alışverişi bu.
Sevgilinizin sınav stresini de anlayabiliyorum fakat kırılma noktası annenizi araması.
Bu kadar mı basit herşey? Sen bu adamla nişanlandığını düşün :44: ya da evlendiğini ?
taviz tavizi doğurur. İKİ KİŞİ ARASINDA YAŞANAN dört duvar arasında kalır.Ailelere yansıyınca dallanıp budaklanır. Ne senin annen bu saatten sonra ona güvenebilir ne de sen ...
Evlilikte bunlar öenmli kriterler bence iyi düşün? Daha ortada nişan yokken bu kadar ilerid giden bir insan evlenince neler demez yapmaz.
Sevgililikten çıkıp evliliğe kadar geçen her an çok stresli oluyor. Söz ve nişanı kastediyorum. Benim abim ve eşinin de bu tarz problemleri oldu. Sözlüyken ve nişanlıyken yengemin ailesi çok sorun yarattı. Özellikle babası. Dışarı göndermeme vs. gibi. Bu yüzden de hep abim sinirlenirdi. Her gün tartışırlardı yengemin ailesi yüzünden. Aynı ona benzemiş bu durum. Burada senin bir hatan yok arada kalmışsın belli ki. Ama açık söylemek gerekirse sevgilin mi diyeyim sözlün mü bilemedim sözlün diyeyim ben. Sözlünü de haklı buldum. O da stres olmakta haklı, bu baskıdan bunalmış olabilir. Tabi ki senin elinde değil. Biraz babanın tutumu yüzünden olmuş. Bir de ağır bir laf etmişsin bende tokat atardım sana lafını kendime saygısızlık olarak algılardım. Yine de aşılmayacak bir durum değil. Sözlün bunu gurur meselesi haline getirmiş, bu yüzden de evlenicem falan diye blöf yapıyor bence.
Babasının zorlamasıyla olmamalı evliliğiniz.
Adam çok sinyaller veriyor ilerdeki mutsuzluğunuz için.
Dik durabilseniz keşke karşısında.
Babanızla kafayı bozmuş ayrıca damat adayı
ne munasebet ıle annenı arayıp senı sıkayet edebılıyor anlamadım
sorunu senınle ama senı cıddıye almayarak velıne sıkayet etmıs gbı bısey olmus resmen
bırde annenı aradıktan sonra sen nasıl bu kadar sakın kalabıldın kı ben olsaydım cok farklı tepkıler verırdım dıye dusunuyorum hakkında hayırlısı
Bence sen sessiz kal o destan gibi yazilarina cevap verme çünkü cirkinlesmeye baslamis..
Evlenemeyeceğini biliyoruz kendi de biliyor ama neyin hirsinda şuan? Neyi kacirdiginizi göreceksiniz falan...
Bariscaginizdan eminim ama sevgilinin karakteri su yüzüne cikmaya baslamis bilmem farkinda.misin....
Evet, babaların kıskanması gerginliklere yol açabiliyor, benim babam da aynı durumda olduğundan erkek arkadaşıma sürekli telkinlerde bulunuyorum, genel anlamda kız babaları böyledir vs. diye, nişan ve düğün zamanı için ''ateşten gömlek'' derler, gerçekten üzücü olayların yaşanması çok muhtemel hale gelebiliyor. Erkek arkadaşınızın sınav stresi yüzünden sinirli olduğunu, en ufak birşeye bile sinirlenip tartışma yarattığını söylemişsiniz zaten, babanızın huyu böyle ise yapacak birşey yok bazı kız babaları olumlu ve ılımlı karşılarken şekil A beni arkadaşımın babası, neredeyse al git kızı der. Benim babam ise sınırları zorlar. Yapacak birşey yok açıkçası, bu konularda herkes alttan alıp sakinliğini korumayı başarabilmeli. Keşke annenizi de aramasaymış, hele başkasıyla evlenicem demek çok tuhaf ve abes olmuş. Bende geri döner diye düşünüyorum ayrıca üzülmen normal bu yüzden üzülme diyemem de dönmezse eğer sende hayatını karartmayacaksın tabiki, kısmet bu işler hayırlısı olsun inşallah.
Bir şey merak ettim, baban işe girmeden nişan istemiyomuş heralde? Sevgilinin de stresli zamanları müfettiş yardımcılığı falan? Her şeyin oturmasını bekleseydiniz hem sevgilin hem baban hem senin için daha kolay olmaz mıydı?
Arada kalmışsın üzüldüm o yüzden böyle bir eleştri getirdim. Barışırsınız üzülme çok büyük bir mesele değil..
fındık eğer arada söylediysen sanırım kaçırdım.. baban ile sevgilin arasında bir tartışma veya tatsızlık oldu mu daha önce? çünkü bu yazılan mesajlar sana değil de babana yönelik gibi gelmeye başladı.. bir kin var onun içinde neden olabilir sence ?
tahmin ettim...24 yaş küçük değil ama toy sayılacak bir yaş henüz.
haliyle stresini kontrol edemiyor,ölçüsünü bilemiyor.
baban iç güdüsel olarak hareket ediyor,ben o yüzden kızamıyorum babana bu kadar sıkmasından ötürü.
burada iş biraz damada düşer,idare etmeyi bilmesi gerek.
sanırım herşey üst üste gelince kaldıramadı fazla.
normal şartlarda bunlar bahane olamaz tabi.
fakat geçirdiği dönemide baz alarak,sizin onu çok iyi tanıdığınızıda varsayarak,onun niyetine göre hareket etmenizde fayda var.
az çok kestirirsiniz tavırlarındaki gerçekten bıkma duygusu mu yoksa iş stresinin yansımasımı.
bunu anladığınız an ne yapacağınızı da bilirsiniz.
açıkçası bana iş stresi gibi geldi fakat siz daha iyi bilirsiniz esas tanıyan olarak.
gözlemleyin bi süre ve bu sürede de fazla iletişim kurmayın.
ben düzeleceğini düşünüyorum.
Nişanlanacağın kişi babanı cezalandırmak için seni de yoksayıyo
Neler kaybettiğini göreceksin demiyo mesela, baban ne kaybettiğini görecek diyo
Babası senle güzel konuşmuş ama önce oğluyla konuşsaymış keşke
Onun kararlarından bihaber çünkü..
Hayırlısı..
Sevgili findik. Uzuldum yasadiklarina. Tum sayfalarini okuyamadim. Sadece abla tavsiyesi. Hic bir zaman sozlune ailenle olan sorunlari aktarma bundan sonra. Babanin abin ve nisanlisi konusundaki tum sorunlarda alttan aldigini cok yapici oldugunu biliyordu, ve sanirim asil bu onu boyle dusnmeye sevk etti sanirim. Heralde oglu olunca akan sular duruyor ben damadina zerre kadar yapici davranmiyor diye dusundu. Simdiden boyle yaptiysa tam hersey ciddiye bindiginde isin zor. Muhtemelen ikerde de idare edentaraf sen olucak gibisin.
Çok üzüldüm yaşanılan duruma inşallah çözersiniz erkek arkadaşın bir sınav evresinde stresli gergin babanın baskılarına dayanamamış erkekler bazen bayanların halinden anlamıyor neden izin vermiyor niye böyle şöyle işte bazı şeyleri kolay sanıyorlar canım üzme kendini evlenecek hali yok şuan sinirli gergin sakinleşince arayacaktır keşke hiç olmasa bu tartışmalar düğün-nişan gergin süreler yuva kurmak kolay değil
Tüm sayfaları okumadım ama ilk yazdığınız yazınızı okudum..Babanız ilişkinizin ciddiyetini kavrayammaış ola ki sizi bu kadar sıkmış..nişan alışverişine bile kırk takla atarak gidilmez ki..bence erkek arkadaşınızı sabrı taşmış size patlamış..babanızı karşınıza alıp durumun ciddiyetinden konuştunuz mu hiç ..? çocuk sıkılmakta haklı tabi bu size ''seninle evlenmek istemiyorum'' demesi için asla bir bahane olamaz ama belki de hep böyle babanız ön yargılı olacak diye korkuyordur..onları tanıştırmayı deneseniz..?
Üzüldüm yaşadıklarınıza. Bence hem sınav hemde düğün stresi üstüste gelmiş ve bu stresli durumu kaldıramamış nişanlınız.
Annenizi araması yanlış olmuş, sizden kaynaklı bir sorun yok, baba evindesiniz babanızın kurallarına uymak durumunda kalmışsınız. Anneniz üzülmüştür eminim ve siz barışsanız dahi, size belli etmese bile aklının bir köşesinde yer edecektir bu telefon görüşmesi.
Evlenmek konusunda ciddi olduğunu sanmıyorum, bir anlık sinirle söylenmiş bir söz gibi geldi bana. Keşke söylenmeseydi bunuda kolay kolay siz unutamazsınız sanıyorum.
Nişanlınız hatalı bu konuda genel olarak, babanıza evlenene kadar he deyip idare edebilmeliydi bence.
Sizi bırakıp gitmeside hoş olmamış zaten.
Zamana bırakın bence, aramayı düşünüyormusunuz bilmiyorum ama siz adım atmayın bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kolaylıklar dilerim.
Evet aynen öyle. Yuva kuran insanların etrafında sürekli şeytan gezinir derler. Kırdık işte birbirimizi, şeytanı sevindirdik. Doğruymuş demek ki. Çok teşekkür ederim bu arada canım.
Üzülme demek kolay üzülüyorsun ama yıpratma fazla kendini canım babasıyla da konuşmuşsun çözülecektir ben fazla uzamayacağını düşünüyorum hissediyorum nedense
Dügünüme hepiniz davetlisiniz mi yazmıs
Canım sevgilin cok cocukca davranıyor, 24 yasında adamın söyleyecegi laflar degil bunlar
Allah askına 16-17 yasında mıyız ya
Resmen sacmalıyor
Seni kızdırmak icin ne yapacagını sasırmıs
Evlilige meraklı olması, yuva kurmak istemesi güzel ama
Yeterince olgun olmadıgını dusunmeye basladım
Bir de baban ne kaybettigini görür diyo ya
Kendini dubai prensi zannediyor sanırım
Herkes öyle hissediyor nedense. :) Teşekkür ederim canım.
Ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamaya çalışıyor aklınca. :) Olur da barışırsak ben sorucam ona o lafları, haberdar ederim canım.
Babam nişan olmadan önce bu konuda katı. Nişandan sonra daha rahat olacaktır diye düşünüyoruz ama malum bunlar da nişan hazırlığı yani ve nişandan önce halledilmesi gerek.
okuyunca kalbime indi yazdıkların sanki ben terkedildim gibi hissettim ne alakaysa
bence bu çocuk sana geri döner hiç merak etme
sen cevap vermedikce daha da hırslanıyor
Elbette nişandan sonra daha olur. Çünkü şu anda sevgili durumundasınız. İnsanların ne diyeceği belli olmaz. Saçma sapan laf eden olur. Hem kendi canı sıkılır hem de siz üzülürsünüz diye bu kadar katıdır. İnşAllah en kısa zamanda sorununuz düzelir.
:) Kıyamam... Umarım hiçbirinizin başına gelmez. Çok teşekkür ederim.
Evet aynen. Normal insanlar olayın üzerinden zaman geçtikçe sakinleşip mantıklı düşünmeye başlar, bu iyice senaryolar yazıyor sonra o yazdıklarına inanıyor. Gaza getiriyor kendini.
aman dersine calissin da sonra sinavi senin yuzunden kazanamadim diye basinin etini yer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?