bunlarda bnm cicilerim :)

wampirella_mk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
287
2
axi002ai0.jpg

axi003vj9.jpg

axi000yh7.jpg

axi001zo9.jpg

axi004nv8.jpg

bunlarıda ben bugün yaptım..bütün gün mum yapıcam die uğraştım..çok şeker oldu bence.kırmızı kırmızı :sm_cool: resimler fazla güzel çıkmadı çünkü telefonla çektim. yapılışı çok kolay..isterseniz ayrıntılı anlatırım.. a.s

resimlerden pek anlasilmiyor ama kalpliler cok sirin ,bende hep mum yapimini merak etmisimdir ,nasil zor oluyormu ,ellerine saglik canim

tskler arkadaşlar..yapımı çok kolay gerçektende..bende ilk defa yaptım bunları.ama malesef çok ii çıkmadı resimler..

neyse yapılışını anlatayım..
hobi malzemeleri satan dükkana gittim ben mum yapmak istiyorum malzemeleri nelerdir dedim.. bi kaç parça bişi verdi.anlattı denedim ve sonuç bunlar..
sizede yardımcı olurlar tabiki öyle yerler..

ben yinede anlatayım parafin(3.00 ytl) starin(50 ykr) fitil bide kırmızı boya aldım mum için..

benmari usulü (kap içinde kap) şeklinde parafin ve starini erittim..eridii zaman bi çay kaşığı kırmızı boyadan attım içerisine. sonra fitili içinde şöle bi gezdirdim,çıkardım. böle küçük kek yapmak için kağıtlar oluoya onlara döktüm sıvı haldeki mumu.. onlardan kolay sıyrılıo biras sertleşince mum.. azcık zman geçince fitilleri kısa kısa kesip içine koydum..fitili mumun içinde gezdirdiimiz için dik duruo..bu nedenle eritirken içinde gezidirin mutlaka. sonra kalp şeklinde ki kurabiye kalıbıyla tam sertleşmeden önce kestim..yağlı kek kağıdının etrafında kalanlarıda tekrar erittim tekrar aynı işlemleri uyguladım..burdaki bütün mumlar bi adet parafinle yapılmıtır..

umuarım anlatabilmişimdir yeterince açık bi şekilde..

X