Bunlarda benden...

Çok güzeller.
Bilmediğim için soruyorum 2. fotoğraftaki siyah beyaz renk foto makinasının kendi özelliğinden mi yoksa bilgisayar programı ile sen mi yapıyorsun?

Çok güzeller.
Bilmediğim için soruyorum 2. fotoğraftaki siyah beyaz renk foto makinasının kendi özelliğinden mi yoksa bilgisayar programı ile sen mi yapıyorsun?

Genelde makinadan siyah beyaz çekmemeye çalışıyorum.. Çünkü renkli çekim yaptığınızda sonrdan siyah beyaz yapabilirsiniz ama siyah beyaz çekince orjinal renkleri yakalamanız çok zor.. Ben de bu fotoğrafı çekerken renkli çektim.. daha sonra photoshopta siyah beyaz yaptım

Teşekkürler cevap için. Yazdım bunu
Acaba profesyonel değil de 300-500 tl lik makinalarda da siyah beyaz çekme modu var mıdır.

Bir de rica etsem aşağıda açtığım konuya da bir bakabilir misin?
http://www.kadinlarkulubu.com/fotog...sony-w330-fotograf-mak-hakk-yorumlariniz.html

Müthiş fotolar bayıldım ilk resimdeki renklere
Makinanın markası modeli ne acaba?

Ben bu fotoğrafları çektiğim makina tam profesyonel değildi. (sony dsc v3) Onda siyah beyaz ve sepya tonları vardı.. Çoğu makinada siyah beyaz modu var. ama benden sana nacizane bir tavsiye makinadan cekim yaparken siyah beyaz çekme. çünkü elindeki orjinaller renkli olursa istediğin gibi kullanırsın.. photoshop kullanmayı bilmiyorsan, çok daha kolay işini görecek programlar var.. onlarla biraz fotoğraflarını işlersin.. ben de yardımcı olmaya çalışırım

Teşekkürler

Bu fotoğrafları sony dsc v3 ile çekmiştim.. Şuan değiştirdim makinamı..

Ben de fotoğrafa meraklıyımdır
Makinam normal dijital makinalardan ve 6 yıllık falan artık pek bir numarası kalmadı
Zaten almak istediğim makina yarı profesyonel olcak
Hangi marka alsam diye araştırma yapıyorum ama fiyatlarda çok yüksek
2. ele de pek sıcak bakmıyorum arada kaldım

Benim ilk makinam yarı pofesyoneldi. şuan elindeki makinayla kadraj ve komposizyon oluşturmayı hallettiysen bundan sonraki makinan bence profesyonel makinaların başlangıc seviyesi olmalı ki kendini geliştiresin. Ama dediğin gibi insan 2. ele de güvenemiyor :2: Diğer yandan da sıfırları çok pahalı sen ne kadarlık birşey düşünüyorsun? marka konusuna gelince bence nikon ya da canon al derim. diğerlerine göre daha pahalı ama kesinlikle çok daha kaliteliler nikon mu canon mu dersen orası sana kalmış birşey.. ikisininde kendine has belli başlı özellikleri var.. hangisine ısınırsan Ben kendime canon aldım. çünkü makinanın üzerindeki tuşların yerleri bana daha kullanışlı geliyor

Vatanda bakmıştım makinalara canon makinayla beraber eğitim de veriyormuş
Bu durum bana cazip geldi ama bu işi bilen birkaç kişiden Nikon daha iyi gibi yorumlar duydum
Kafam karmakarışık biraz daha araştırıp kendime göre en uygun olanı alıcam

İlk fotoğrafta HDR ygulaması var mı merak ettim? Eğer yoksa; renkler çok başarılı.. var ise de HDR 'nin ayarı çok güzel yapılmış gayet doğal.

Tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…