• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunları okumadan sakın ameliyat olmayın!!

Burun ucu sinirlerini etkiliyor derken burun ucu ameliyatı mı yani göz sinirlerine etki ediyormuş??:18: bu dolguyu tavsiye etmiyor kimse ya canım , var mı senin duyduğun bu işte başarılı referans alabileceğim doktor?

buruna ve şakaklara dolgu riskli olabiliyormuş. sinirler gözle bağlantılıymış. benim şakaklara yaptı doktor. sonra öğrendim ben de.

canım öncelkle burnun çok hoş grünüyo ki daha da gzelleşcek 6 ay snrasını sen düşün :)
burun ucu ve kanatları zaten cok uzun vadede kendni topluyo o konuda kndnı sıkma benimde burun ucum top gibi kanatlarm da öyle ama geçick :)) ama keşke doktrun braz daha sorularına acık net cevaplar verseyms biraz ters bi yapısı var galba ama sen pişmanlk duyma gerisinn önemi yk canm :)

canım profılıne gırdım resımlerıne bakmak ıcın ama resımlerın yokkı albumunu goremıyorum:(

Teşekkür ederim kalpanacım.. Gerçekten bu ameliyatın insana kattığı çok şey oluyor. Artık çevremdeki insanlara kim olursa olsun daha az kulak asmaya başladım.. Farkındalığı benim yarım kadar olmayan insanların sözlerini niye umursayayım ki? İnsanlar nasıl da senin ne hissettiğini düşünmeden ve dahası düşünse bile umursamadan konuşabiliyor.. kaldı ki bakışlarıyla da konuşabiliyor insan.. Gerçekten çok acımasızca.. Kim daha çirkin olmak amacıyla yüzünün tam ortasında duran bir organı sonsuza kadar değiştirmek ister? Herkes daha güzel olacağını ümit ederek yaptırıyor bu ameliyatı. Bu ameliyat sonrası "güzelim kızdın kendini ne hale getirdin" diyen insanları Allah'a havale ediyorum, bu sözlerin de kör cahilliğin göstergesi olduğunu düşünüyorum... Bu cümle, zaten depresyonda olan bir insanı intihar eşiğine bile getirebilir.. Ameliyat sonrası en en en kötü sonuç bile olsa , "aman ne olacak canım, bu dünyada bi ölüme çare yok.. yüzündeki şişliklerin insin, hem daha güzel olacak hem hala beğenmiyorsan daha iyi bir doktora yaptırıverirsin düzelir inşallah. İnsanların kazara yüzü yanıyor yüz nakli yaptırmak istiyor, bi burundan ne olacak boşveer" tarzında şeyler söylemesi gerek.

Çok haklısınız bende aynı durumdaydım ameliyattan sonra senin burnun da ne vardı niye yaptırdın eski hali daha güzeldi şimdi çok kalkık duruyo eğri duruyo hep böyle mi kalacak 2.kez ameliayat mı olacan hep bu lafları duydum ve hala duyuyorum bunlar beni çok üzüyor psikolojim bozuluyor ağlamak istiyorum fakat ağlayınca burnum çok daha fazla şişiyor ne yapacağımı şaşırdım.Ablamlar bana çok destek oldu o bana sana bu tür şey söyleyenlere sen de deki ben böyle istedim eğer sonucunu beğenmezsem bidah amaliyat olurum de diyor ama ben yinede diyemiyorum herkesin gözünü gözlüyorum ki bana burnun ne güzel olmuş desinler .Bende 6 ay dolmasını bekliyorum artık İnşaallah şişlikler tamamıyla inince o lagları diyenlerin hepsi ay gerçekten çok yakıltı demelerini umut ediyorum

Canım ben de aynen daha iyi olacağını ümit ediyorum.. Yani bu hali hayalimdeki gibi olmamasına rağmen en azından eski halinden iyi diyerek avutuyorum kendimi.. Allah bize şu şişliklerimiz inene kadr sabır versin valla, beklemek çok zor:/
ami amin :)ya aileme soruyorum devamli cok guzel bi burun yapmis cok dogal diyorlar ama bana hic de oyle gelmiyor..bugun 24.gunum ve sanki sisler farkedilmeyecek sekilde iniyor..fotograf cektirince hele canim daha da sikiliyor..birde sisliklerin yuzde 90 i ilk ay iner diye birsey duydum?! :(((

jesuisgrossesse bir mahsuru yoksa doktorunun adını verebilirmisin canım?

doktorumun adini bu can sIkIntIsiyla vermeyeyim...bi iki ay bekleyeyim ve ondan sonra yazayim olur mu canim :) 2-3 aya kadar burnun daha oturacagini soyluyor doktorum..insallah erken kaygilarimla kotu bir izlenim olmasini istemem doktor beyin uzerinde,hakkina girmeyeyim :)

ami amin :)ya aileme soruyorum devamli cok guzel bi burun yapmis cok dogal diyorlar ama bana hic de oyle gelmiyor..bugun 24.gunum ve sanki sisler farkedilmeyecek sekilde iniyor..fotograf cektirince hele canim daha da sikiliyor..birde sisliklerin yuzde 90 i ilk ay iner diye birsey duydum?! :(((

Valla benim de kimse burnumun estetikli olduğunu anlamıyor ama inan hayalimdeki gibi değil.. Eski fotoğraflarıma bakıyorum o halinden iyi diyorum. Revizyon olma ihtimalimin sebebi burnumun sağ tarafında masaj yaparken elime gelen hareket eden kıkırdak ve şişlik. Sol tarafında ne şişlik ne de elime gelen bir kıkırdak var.. Ödemlerim akşamları daha iniyor ve bu durum belirginleşiyor. Ya da gün ışığında çekildiğim fotoğrafta belli değil ama flashlı fotoğrafta belli.. Burun deliklerimden bakınca da içinde ortada olması ve gözükmemesi gereken gereken kısım sağ delikten belli oluyor.. Yoksa inan artık ufaklığından kalkıklığından filan geçtim, sıkıntısız normal bir burnum olsun yeter diyorum..:(

ilk başta evet baya zor geçiyor, yanınızda size destek olucak birinin bulunması şart gerçekten.
bir de bana da ilk başta sanki burnum çok kısalmış yüzüme hiç uymamış gibi gelmişti,3 ay geçti şimdi ve diyorumki: hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri :)

Valla benim de kimse burnumun estetikli olduğunu anlamıyor ama inan hayalimdeki gibi değil.. Eski fotoğraflarıma bakıyorum o halinden iyi diyorum. Revizyon olma ihtimalimin sebebi burnumun sağ tarafında masaj yaparken elime gelen hareket eden kıkırdak ve şişlik. Sol tarafında ne şişlik ne de elime gelen bir kıkırdak var.. Ödemlerim akşamları daha iniyor ve bu durum belirginleşiyor. Ya da gün ışığında çekildiğim fotoğrafta belli değil ama flashlı fotoğrafta belli.. Burun deliklerimden bakınca da içinde ortada olması ve gözükmemesi gereken gereken kısım sağ delikten belli oluyor.. Yoksa inan artık ufaklığından kalkıklığından filan geçtim, sıkıntısız normal bir burnum olsun yeter diyorum..:(

selam.ben forumda yeniyim ve ameliyat olmayı düşündüğüm için yazdıklarınıza tek tek okudum. bence burnunuz gayet güzel olmuş. şahsen ben burnumun sizinki gibi doğal yapılmasını isterim. içinize sinmeli bence boşuna takıyosunuz. bu arada muhammed dilbere ameliyat olmayı düşünüyorum 3 hafta sonra görüşmemiz var bakalım borç harç olacam galiba bu ameliyatı kararlıyım

ya benim burnum normale göre biraz büyük ama yüzüm güzel o yüzden ilerde estetik olmayı düşündüğümü söyleyince herkes karşı çıkıyo ama çok fena takıyorum burnuma kimsenin görmesini istemiyorum fotoğraf çekmek istemiyorum hatta bazen çok takınca ağladığım bile oluyo sizce ne yapmalıyım bu konuda çok kötü bi psikolojik durumdayım :(

ya benim burnum normale göre biraz büyük ama yüzüm güzel o yüzden ilerde estetik olmayı düşündüğümü söyleyince herkes karşı çıkıyo ama çok fena takıyorum burnuma kimsenin görmesini istemiyorum fotoğraf çekmek istemiyorum hatta bazen çok takınca ağladığım bile oluyo sizce ne yapmalıyım bu konuda çok kötü bi psikolojik durumdayım :(

seni çok iyi anlıyorum canım. insan dönem dönem takıyor sonra geçiyor sonra tekrar takıyor.. sanırım bu duygu ömür boyu geçmeyecek. ben önceleri ameliyat olmam diyordum ama takıyordum da. kararım net şuan tek sorun maddiyat. kendi kendini sorgulamalısın ben burnumla mutlu muyum diye. mutlu değilsen çaresi var sonuçta ve günümüzde güzel doğal burunlar yapılıyor..

seni çok iyi anlıyorum canım. insan dönem dönem takıyor sonra geçiyor sonra tekrar takıyor.. sanırım bu duygu ömür boyu geçmeyecek. ben önceleri ameliyat olmam diyordum ama takıyordum da. kararım net şuan tek sorun maddiyat. kendi kendini sorgulamalısın ben burnumla mutlu muyum diye. mutlu değilsen çaresi var sonuçta ve günümüzde güzel doğal burunlar yapılıyor..

açıkçası ben şuan hiç mutlu değilim hep tamam bidaha takmıycam desem de takıyorum olmuyo yani işte yaşım dolar dolmaz olmak istiyorum şuan :) umarım sen de mutlu olursun bu kararından ki eminim olursun da bu psikoloji çok fena bişey :(

açıkçası ben şuan hiç mutlu değilim hep tamam bidaha takmıycam desem de takıyorum olmuyo yani işte yaşım dolar dolmaz olmak istiyorum şuan :) umarım sen de mutlu olursun bu kararından ki eminim olursun da bu psikoloji çok fena bişey :(

inşallah canım.. yakın zamanda olurum inşallah da bilgilendiririm seni. neden bilmiyorum ama muhammed beye çok güveniyorum. tek çekincem sağlık problemi yaratırmı düşüncesi. nefes alamamak berbat bişey olsa gerek.. hayırlısı olsun ya ne diyelim :))

inşallah canım.. yakın zamanda olurum inşallah da bilgilendiririm seni. neden bilmiyorum ama muhammed beye çok güveniyorum. tek çekincem sağlık problemi yaratırmı düşüncesi. nefes alamamak berbat bişey olsa gerek.. hayırlısı olsun ya ne diyelim :))

hadi bakalım o zaman iyi haberlerini bekliyorum :)

Güllik merhaba,
Yazdıklarının hepsini okudum ve seni çok iyi anlıyorum, kendini çok iyi ifade etmişsin. Fotografları tamamen görmeme rağmen bence çok güzel bir kadınsın, senin şanssızlığın insanların düşüncesiz yorumlarına çok fazla muhattap olmak olmus inan seni çok iyi anlıyorum çünkü senin çevrendekilere yakın yorumlar yapan bir çevrede büyüdüm diyebilirim. Ailemi bu konuda çok fazla suçlayamam fakat benim kendi çocuğum hakkında şakayla karışık bile olumsuz yorum yapılmasına ben sessiz kalacağımı yada gülüp geçeceğimi hiç sanmıyorum hele ki o çocuğun yüzünde ufacık dahi bir hüzün hayal kırıklığı farkettysem dünya yerinden oynar benim için. Maalesef insanız hatalar yapıyoruz ya da o hataların bedelini biz çekiyoruz ben de belki birçok hata yapıcam fakat eminim kendi ailemden daha bilinçli olmak için kendimi geliştiricem çaba sarfedicem kitaplar okuycam bu konuda. Neyse konuyu dağıttım farkındayım:) Sana burnunla ilgili diyebilceğim tek şey bence güzel ve yüzünle uyumlu bir burun olmus bence bu konuyu kafanda kapatmalı çok fazla aynaya bakmamalı ve yeni şeyler yapmalısın çünkü bundan sonraki dönem için senin elinden gelen birşey yok sen kararını vermişsin istediğin şey uğruna cesaret edip ameliyat olmussun, bence seni kendine ne yaptın diye yargılayanlar varsa emin ol senin cesaretine sahip olamadıkları, istedikleri şey uğruna senin göze aldıklarını alamayacaklarını bildiklerindendir. Sana yazmayı çok istedim ve tüm bunları bütün içtenliğimle yazıyorum ben uzun yıllar ailemden çevremden gelen birkaç küçük yorum ve talihsiz birkaç anı yüzünden hayatı kendime rezil ettim güzel ve zeki bir kız olmama rağmen kendime hiç güvenemedim hep kıyıda köşede yaşamayı seçtim. Senin yaptığın gibi davrandım kimseyi önemsemiyormuş ne derlerse desinler takmıycakmışım gibi hatta bu duyguya kendimi öylesine kaptırdım ki insanlara gerçekten değer vermediğimi ilgisiz davrandığımı farkettim. Fakat aslında herkese gereğinden fazla değer veriyordum bütün düşüncelerini önemsiyordum ve ağızlarından çıkıcak bir kelime bile beni alt üst edebilirdi işte bu yüzden uzak durmayı tercih ediyordum ve bana yaklaşan insanlarla bile yakın ilişkiler kurmuyodum. Şuan yazdıklarımı o zaman farketmedim çünkü kendimi de kandırıyordum ve hiçbirşeyin farkında değildim. Sonra çok yakın bir arkadaşımla ilişkim bozuldu ve ben hayatımdaki herşeyi ilişkilerimi tek tek düşünmeye başladım hata nerdeydi bulamıyordum ve yardıma ihtiyacım olduğunu anladım profesyonel yardım aldım ve hayatımdaki hemen hemen herşeyi rayına oturttum, kendimi tanıdım uzun yıllardan sonra kişiliğimi farkettim aslında ne kadar çok seveceğim özelliğim varmış, ve ben hayatımda ilk defa belki kendimi gerçekten sevdim:) bundan sonra kendime özen gösterdim hayatı insanları daha çok seviyorum şuan insanların duygularına düşüncelerine önem veriyorum fakat kendim hakkındaki hiçbir düşünceyi mantığıma uymuyorsa kabullenmiyorum biliyorum ki o benim mantığıma uymadığına göre gerçek değil çünkü kendim hakkındaki gerçeği en iyi ben bilirim ve o yorum o kişinin kendi yaşadıklarıyla kendi kişiliğiyle ilgilidir beni de ilgilendirmiyor sen güçlü ve cesur bir kadınsın başkalarının senin hakkında burnun hakkında ne düşündüğünü asla umursama aynaya bak ve sonuçtan mutlu ol çünkü sen o ameliyatını başkalarını memnun etmek için olmadın kendini iyi hissetmek için oldun. eğer canını çok sıkıcak bir yorum yaparlarsa sessiz kalma herkese durucağı yeri kendine yakışan bir biçimde gösterirsen seni hırpalamalarına engel olabilirsin bence takmıyormus gibi davranıyorsan eğer kendini daha fazla ifade etmelisin. Bu kadar konustun senin derdin yok mu sanki diyceksin belki:) ben de pek çok şeyi çözmeme rağmen burun takıntımın üstesinden gelemedim ve bunun temelinin geçmişe dayandığını bildiğim için(burnumla alay edilmedi hiç ama genel özgüven sarsıcı tavırlar yüzünden) gerçekten isteyip istemediğime karar vermiş değilim ve olursam ben de senin gibi habersiz olacağım bana bu konuda destek olan bir ailem yok sadece erkek arkadaşım eğer olmak istersem destek olacağını söylüyor. sonradan pişman olmamak için istediğim şey gerçekten bu mu buna karar vermek istiyorum benim de içinden çıkamadığım konu bu senin gibi sadece burun ucumu beğenmiyorum.fakat şuna eminim ameliyat olursam aynada kendimi daha çok beğenmek burnumu sevmek nasıl bir duygu onu öğrenmek olucak ilk gayem. Çok uzun yazdım umarım okursun:)

33 yaşındayım, eşimin ve ailemin şiddetle karşı çıkmasına rağmen bende kimseyi dinlemeyip ameliyat oldum. Hem nefes alma problemim düzeldi hemde kemerli, önden bakınca yamuk olan burnumun yerine kavisli ucu hafif kalkık bir burun geldi.İlk günler sizin gibi çok pişman oldum ben ne yaptım diye. Ailem ve eşim acıyarak bakıyorlardı yüzüme :( 3 buçuk ay oldu ve ben bunca zamandır niye yaptırmamışım diye kendime kızıyorum. Ailemde şimdi iyi ki yaptırmışsın diyorlar. Yandan resim çektiremezken şimdi bol bol foto çektiriyorum :) Tabi burada en önemli kısımda doğru doktoru bulmak. Yaşadıklarınızın hepsi geçici duygular inanın. Burnunuz 2 aylık olunca net şekli belli oluyor hemen hemen. İyi ki yaptırmışım diyeceksiniz ben buna inanıyorum geçmiş olsun.

33 yaşındayım, eşimin ve ailemin şiddetle karşı çıkmasına rağmen bende kimseyi dinlemeyip ameliyat oldum. Hem nefes alma problemim düzeldi hemde kemerli, önden bakınca yamuk olan burnumun yerine kavisli ucu hafif kalkık bir burun geldi.İlk günler sizin gibi çok pişman oldum ben ne yaptım diye. Ailem ve eşim acıyarak bakıyorlardı yüzüme :( 3 buçuk ay oldu ve ben bunca zamandır niye yaptırmamışım diye kendime kızıyorum. Ailemde şimdi iyi ki yaptırmışsın diyorlar. Yandan resim çektiremezken şimdi bol bol foto çektiriyorum :) Tabi burada en önemli kısımda doğru doktoru bulmak. Yaşadıklarınızın hepsi geçici duygular inanın. Burnunuz 2 aylık olunca net şekli belli oluyor hemen hemen. İyi ki yaptırmışım diyeceksiniz ben buna inanıyorum geçmiş olsun.

Merhaba canım bende herkese inat gittim yaptırdım ameliyatımı daha iki hafta oldu. burun şeklim çok güzel ama çok yabancıyım kendime alışamıyorum. kalkık istedim ama şimdi de biraz düşsün diye umut ediyorum. yorumlarda herkes birkaç aya düştüğünü söylemiş gerçekten öyle olurmu?

Son düzenleme:

ameliyatınızı kime oldunuz acaba?

Yaıklarınızda herkes kendini buluyor, ilk zamanlar böyle düşünceler oluyor elbet. Ama zamanla geçecektir. Ben 30 yaşındayım ve burnumda devıasyon vardı sol tarafımdan hiç sağdan ise çok az nefes alarak yaşadım yıllardrı, heleki deviasyonda tıknamalarda oluyor, sürekli tıkanma oluyordu burunumda, sonrasında kulak tıkanıkları ağrıları boğaz ağrıları gelıyordu. Şükürki ameliyat olalı 5 ayı geçti, neden daha önceden olmamışım diyorum. Zorlukları var elbetteki ilk zmanlar ama sonrasında rahat edeceğinizi düşünün.

zorluk derken çok ağrı da oluyor mu?

Back