Bunlar isilik mi ve neden oluyor olabilir (görsel ekleyeceğim)

sadolinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
1.849
1.440
53
31
Sevgili anneler bunlar isilik mi? Benim bildiğim isilik yenidoğan bebeklerde olur. Ta 10 günlükken olmuştu bizde. Benim bebeğim 15 aylık ve her gün, bazen iki günde bir banyo yaptırıyorum gün içinde yemeklerden sonra elini yüzünü yıkıyorum iyice kuruluyorum. Sıcaklardan mı oluyor acaba. Bepanten sürsem yatıştırıcı etkisi olur mu ? Doktorluk bir durum değildir umarım.

Eklentiler

• IMG_20230824_123358.jpg
    72,8 KB · Görüntüleme: 494
  • IMG_20230824_123317.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 465
Sicakdan olmuştyr o benim oglumdada oluyor sebamed pişik kremi kullaniyorum bepantende iyi herhangi alerjisi varmi ki

Sicakdan olmuştyr o benim oglumdada oluyor sebamed pişik kremi kullaniyorum bepantende iyi herhangi alerjisi varmi ki
Alerjisi yok ama çok terliyor kafası boynu gece su içinde kalıyor bazen.sizin bebeğiniz de hassas tenli mi peki Bepanteni sadece pişik olmaması için sürdüm şimdiye kadar.

sıcaktan oluşan isiliğe benziyor. kaşımaya çalışıyor mu?

mümkün olduğu kadar ince pamuklu şeyler giydirin. tişörtle değil de zıbınla otursun. biz sıcaklıyoruz onlar da sıcaklıyor. hasta da olmazlar hava çok bunaltıyor.

ben bepanthol ya da sudocrem kullanıyorum hatta sudocrem bir tık daha iyi.

Selamlar,
Benzeri hatta biraz daha yogunu (gogus ve boyun bolgesinde) benim kizima oldu. Biri aile hekimi digeri cocuk doktoru profesore gosterdim. İsilik bunlar ve bu sicaklarda oluyor malesef.
Ben 1 hafta kipkirmizi olduktan sonra cozdum. Bir dermatologun ve cocuk doktorumuzun da tavsiyesi ile gercek gul suyu (hidrosol) ve calendula hidrolosu (kaya gulu sanirim) kullandim. Gun icinde terledikce, sirtina boynuna ve kizaran heryerine hafifce uygulayip pamukla hafif hafif kuruladim. Kuruduktan sonra nemlendirdim. Hemen toparladi.
Cok hafif bir nemlendirici kullanin ama bepanten agir olur. Zeytinyagi bile hafif olacaktir. Gecmis olsun bebisinize.

Kaşımıyor sadece kızarık. aslında dikkat ettim de ne zaman çok terlese hava 40 derece olsa o gün oluyor.krem sürünce daha kötü olmaz değil mi gözenekler falan kapanırsa diye düşündüm ama.

Kaşımıyor sadece kızarık. aslında dikkat ettim de ne zaman çok terlese hava 40 derece olsa o gün oluyor.krem sürünce daha kötü olmaz değil mi gözenekler falan kapanırsa diye düşündüm ama.
Agir kremler kullanmayin cok yara olmadikca. Aile doktorunuz Hametam (emziren kadinlarin gogus uclarindaki yaralara da verirler) yazar. Cok hafiftir.

Çok teşekkür ederim gül suyunu duymuştum işinize yaradı demek ki ben de deneyeyim . görünce canı acımasa da üzülüyorum kıpkırmızı çünkü dediğiniz gibi. Size de çok geçmiş olsun.

Agir kremler kullanmayin cok yara olmadikca. Aile doktorunuz Hametam (emziren kadinlarin gogus uclarindaki yaralara da verirler) yazar. Cok hafiftir.
Ah evet biliyorum onu hamilelikte çatlak oluşmasını engellemek için kullanmıştım.bebeklere de kullanılıyor demek.

İsiliğe benziyor boyun bölgesi katlanır ve terleyen bir yer. Yalnızca yenidoğan bebeklerde olmaz ki ben bile oldum bu yaz hava ciddi anlamda sıcak. Bepanthol iyi geliyor. Suyla bir duş iyice kurutup bepanthol sürünce geçirir

Alerjisi yok ama çok terliyor kafası boynu gece su içinde kalıyor bazen.sizin bebeğiniz de hassas tenli mi peki Bepanteni sadece pişik olmaması için sürdüm şimdiye kadar.
Evet benim oglum alerjili çocuk cok ugrastim onun için inek sutu alerjisi vardi hic birsey veremiyordum şekerli filan hep sepgiler olurdu yaş gectikce duzeliyor ama derisi cok hassas sicaklar duştumu hergun yikarim ve kremlerim ona ragmen yine kizarikliklar pişik gibi oluyor ama az. hassas derili çocuk çok zor kendimde öyleyim diye çocukta öyle
Sebamedin alerji pişik kremleri cok iyi tavsiyye ederim kesinlikle ben bepantende kullandim ama sebamed daha iyi sonuç verdi

Yıkamaktan değil az yikanmaktan olur asıl, duştan çekinmeyin
Atopik cildi olduğundan şüpheleniyorum aslında. Her gün duş aldirinca acaba kurutuyor muyum cildini diye düşünüyorum. olmadı doktora götürürüm havalar eğer serinleyince de geçmezse.

Reactions: The
Elimde bepanten ve hametan var. Bitmek üzereydi bepanten mustela alacaktım sebamedi de düşüneyim. Yazın hiç güneşe çıkarmadım çünkü çok beyaz ve hemen kızarıyor. Acaba atopik cilde sahip olabilir mi sizin kızınızla benim bebeğim. Pek de anlamam aslında cilt hastalıklarından ama.

Bizde boyun altinda cok daha yogunu oluyor. Cok terleyen bebekte normal. Doktor hicbir merhem krem onermedi, sadece bol bol yikansin dedi, gercekten de su ve ferahlamasi iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…