Bunlar da benim ahşap, seramik ve cam boyamalarım

aycank

Guru
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
1.275
47
Duvar saati

eşime hediye ettiğim deniz kabuklarından parfüm kutusu

parfüm kutum

yağdanlık

ıvır zıvır kutusu...çaydanlık almıştım onun kutusunu değerlendirdim:sm_cool:

tepsi

takı kutusu

canım onun malzemesini sayarsam şimdi gülersiniz.bu kutumu kozalak şeftali çekirdeği antep fıstğı kabuklarından yaptım.ilk önce kozalakları toplayıp suyun içinde beklettim bikaç gün yumuşasınlar diye sonra onları pense gibi bişide olabilir elinlede yapabilirsin birbirinden tek tek ayırdım birsürü kozalak parçası olması lazım.sonra fıstıklarıda içini yedikten sonra sağlam olan kabuklarını biriktirdim.
malzemelr
kozalak fıstık kabuğu ağaç tutkalı hangi renk istiyorsan sprey boya ve sim

ahşap kutunun üzerine kozalakların bir ucunu tek tek ağaç tutkalına batırarak yapıştırdım sırası çok düzgün olmalı zaten bu yaklaşık bir hafta sürüyo her yerine aynı şekilde devam ediyorsun resimde gördüğün gibi sadece uçlarına fıstık kabuklarını yapıştırıyorsun ortasınada süs için şeftali çekirdeğinden çiçek gibi bişi yaptım tamamen süs amaçlı istersen koymayadabilirsin bu yapıştırma işlemi bittikten sora bi süre kurumasını bekliyorsun sonra her yerine sprey boya sıkıyorsun ve sim döküyorsun içinede ben kadifeden kumaş yapıştıdım silikonla istersen sende yapabilirsin belki böle anlatınca zor gibi ama bikaçdefa görme imkanın olsaydı daha kolay yapardın ama gerçekten uğraştırcı bayağı emek harcıyorsun.

çok sağol canım ya... merak ettim yapmak istiyorum .bende ahşap kursuna gittim..orta boy sandığım var görüntü olarak bozuldu..senin yaptığın çok hoşuma gitti. sandığımı değerlendirmek istiyorum...bilgilerin için teşekkür ederimŞeniz....

yahu, ne güzel..ben var ya hiç beceremem böyle şeyleri....eline sağlık...:nazar:.foto koymakla olmaz, bir takı kutusu, bir yağdanlık,bir saat göndermeden hayatta yakanı bırakmam hihoyyytgeçenlerde de yazmıştım bir konuya...

en son yaratıcı çalışmam annemin azarlamasıyla son bulmuştu.....

annemin dantel örtüsünü kesip sehpalara raptiyelemiştim.......10 yaşından beri de bir şey yapamadım.....küçükken yaşanan olumsuz anılar yetişkinliği etkiliyor işte :roflol:

o kadar güzeller ki özellikle deniz kabuklarından parfüm kutusuna bayıldım nefis olmuş ellerine sağlık bende ahşap obje hastalığı var yerimseniben
evimde ahşap obje kullanırım çiçeklerim bile ahşap :roflol:
bende de keşke böyle beceriler olsa tüm objelerimi ahşap dersi veren bir öğretmene yaptırdım öyle uzak geliyor ki bana böyle şeyler yapmak
bu güzel yetenekle daha çok güzel objeler çıkarırsın ortaya

bukadar istekli olan bi insanın yeteneksiz olduğuna inanmam.ben bu işi tamamen önce isteyerek severek yaptım beceriyle alakası yok en yeteneksiz insan bile yapabileceğini düşünüyorum sadece heves olmalı,istemeli. sen bukadar istekliyken bikerede olsa denemelisin bence yapabileceğine inanıyorum

yahu, ne güzel..ben var ya hiç beceremem böyle şeyleri....eline sağlık...:nazar:.foto koymakla olmaz, bir takı kutusu, bir yağdanlık,bir saat göndermeden hayatta yakanı bırakmam hihoyyytgeçenlerde de yazmıştım bir konuya...

en son yaratıcı çalışmam annemin azarlamasıyla son bulmuştu.....

annemin dantel örtüsünü kesip sehpalara raptiyelemiştim.......10 yaşından beri de bir şey yapamadım.....küçükken yaşanan olumsuz anılar yetişkinliği etkiliyor işte :roflol:

küçükken hepimiz neler yapmadıkki.beğenmene sevindim yakınımda olsan birlikte yapmayı teklif ederdim_ki senin yaptıkların daha güzel olacağına inanıyorum :)

bukadar istekli olan bi insanın yeteneksiz olduğuna inanmam.ben bu işi tamamen önce isteyerek severek yaptım beceriyle alakası yok en yeteneksiz insan bile yapabileceğini düşünüyorum sadece heves olmalı,istemeli. sen bukadar istekliyken bikerede olsa denemelisin bence yapabileceğine inanıyorum

bir arkadaşımda aynen böyle demişti haklısınız tabi bir kez bile denemediğim birşey için yapamam demek baştan yenilgiyi kabul etmek gibi oluyor
ama deneyecek zamanımda yok inşallah birgün bu denemeyi yapıcam a.s.

Canım...ellerine sağlık çok güzeller...fıstıklardan yaptığın kutuya bayıldım...sprey boya demişsin...altın rengi sprey boya mı? Ben aldım o boyadan ama seninki gibi parlak olmadı.Markası ne acaba...Sim döktüm diyorsun....
o nasıl bişey...?
Biraz bilgi verirsen çok sevinirim.

sprey altın sarısı boya canım markasını hatırlamıyorum ama bu altın sarısının değişik renkleri var benim kullandığım parlaktı ve bol sim dökmüştüm bildiğin normal altın sarısı sim kullanıyorsun

Aycank...canım...cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Ben, kullanılan malzemeler konusunda cahilim.Bir marketten almıştım sprey boyayı...bazı yerlerde deneyip baktım...hiç güzel olmadı..silik...mat..hatta altın rengi gibi değildi.
''Bol sim döktüm'' dediğin nasıl bişey? nasıl bir ambalajda satılıyor ve ismini ne diye söyleyip istiyeceğiz satıcıdan....toz gibi ince bişey mi...ayrıca boya kurumadan mı dökmek gerekiyor üzerine? yani nasıl yapışıyor oraya.
Birde, elimizle..rastgelemi serpiyoruz?

anladım canım ben bu tür malzemeleri marketten alma taraftarı değilim eğer yakınlarda ahşam cam boyama yapıp veya bu malzemeleri satan yer varsa ordan al ordakiler sana daha çok yardımcı olurlar.dediğim gibi altın sarı spreyi değişik renklerde satılıyo aldığın yere sorarsan daha ii olur çünki benim boyam bitti ve attım kutusunu oyüzden yardımcı olamayacam ben kursta altın sarısı dediğim zaten hocamız veriyo boyayı ismini bilmiyorum maalesef.simide heryerde bulabilirsin kırtasiyeden marketlerden ahşap satan yerlerden.öle bi özelliği yok canım bildiğimiz sim ilkokulda çocuklar kullanıyo kuaförler saça döküyo yani herhangi bi sim olabilir kullandığın boyaya göre alırsan simi daha çok yakışır.siminde bi adı yok kırtasiyeye gidip sim istersen verirler.başka yardımcı olabileceğim bişi olursa sorabilirsin canım

aycankcım ellerine sağlık ...

özellikle denizkabuğu kutuna ve damacanaya bayıldım ya

Son düzenleme:
X