çok haklısın konyadan tüm yörükler bulgaristana ya da anadolunun bir çok yerine dağıldı...
kendilerini bulgar gibi gösteren bir sürü insan görüyorum,ya öyle ise gidin bulgaristanda yaşayın.bulgarlar ordaki Türklere az zulüm yapmadı,buraya getirdik,bedavaya toprak ev verdiler yaşıyorlar,hayla bulgaristanı özlüyoruz diyenler var,size zulüm yapan ülkenin adını anmamaları gerekiyor.
birde bulgaristan göçmenleri normal kendi gibi bulgaristan göçmenlerine kız ya da erkek alıp verirler....
karslı bir kız arkdaşım bulgaristan göçmeni bir çocukla nişanlandı ailesi karslı diye kıza az çaktirmedi kızda nişanı atmıştı...
çok haklısın konyadan tüm yörükler bulgaristana ya da anadolunun bir çok yerine dağıldı...
kendilerini bulgar gibi gösteren bir sürü insan görüyorum,ya öyle ise gidin bulgaristanda yaşayın.bulgarlar ordaki Türklere az zulüm yapmadı,buraya getirdik,bedavaya toprak ev verdiler yaşıyorlar,hayla bulgaristanı özlüyoruz diyenler var,size zulüm yapan ülkenin adını anmamaları gerekiyor.
birde bulgaristan göçmenleri normal kendi gibi bulgaristan göçmenlerine kız ya da erkek alıp verirler....
karslı bir kız arkdaşım bulgaristan göçmeni bir çocukla nişanlandı ailesi karslı diye kıza az çaktirmedi kızda nişanı atmıştı...
Bilmiyorumki,belki haklısındır fakat ailem onlardan bekliyo yani en azından arayıp bişey yapılcakmı diye bi sorsalar,bende rahatlycam,Ozaman anneme; bak sordular,artık arayabilirsin falan diyebilirim ama olay bana sıkıntı yaptı anlyacağın.Herkes yükleniyo bende şaşırdım,daha öncede sülaleden kız verdik onlar herşeyi konuşuodu soruyodu diye ailem sözlümün ailesindende aynısını bekliyo...
kimse bizi bedavaya buraya getirmedi biz haklarımız için savaştık kendi memeleketimize yurdumuza dönmek için yıllarca mücadele ettik. buraya gelirken de bütün malımızı orada bıraktık. ilk gelidiğimiz yıllarda verilen bir çuval unun bir kaç çuval kömürün hakkını katmer katmer ödedik. benim annem türkiyeye geldiği 5. gün çalışmaya başladı ve bir yıl önce de hakkıyla emekli oldu ama aynı sokakta oturduğumuz hanımların o gün senin bu gün benim gezerken şimdi akılları başına geldi. bulgaristanı özlüyoruz diyenler oradaki zulmü değil oradaki hayat standardını akrabalarını özlüyor.her aile öncelikle kendi memleketinden kız almak ya da kız vermek ister bu sadece göçmenlere özgü bir olay değil.
konuyu açan arkadaşım çok özür dilerim böyle dağıtmak istemezdim başlığı ama birinin bunları söylemesi gerekiyordu.
[
Adetlerimize gelince canım;
Belli başlı bir adetimiz yoktur.Kız tarafının isteklerine cok önem veririz.Ve ne isterlerse yapmaya çalışırız.
Asla kendi içimizden kız alıp vermeyiz.Ve bize gelin gelenler de başımızın tacı olur el üstünde tutulur.
Yalnız düğünlerimizde biraz farklı olur genelde damat halayı çekeriz ve kına gecesinde gelin bizim özel şalvarlarımız vardır onlardan giyer.Eskiden bulgaristandan gelirmiş ama şimdi burda da yapanlar var onun haricinde değişik bi adetimiz yoktur canım..
Allah bir ömür boyu mutlu etsin inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?