Hakikaten konu nerelere gitmiş :) hemen ana mevzuya dönerek bir iki şey yazıyım sana. Benim nişanlımın ailesi de göçmen,bulgaristandan onlar da.Daha önceden de arkadaşların belirttiği gibi öyle çok net adetleri falan yok. Ama sözde bohça olayı bizde de olmuştu. Benim annem rizeli babam da malatyalıdır,normalde bizde söz kesildiğinde bohça olmaz pek ama onlar biz getiricez dedikleri için biz de hazırlamıştık. O basit bişeydi,iç çamaşırı,havlu,çorap terlik ve bir takım elbise. Ben nişamlımla çıkıp almıştım Ankaradan (ailesi izmitte yaşıyor) Nişandaki bohça işi daha abartılıydı,annelere ve kardeşlere de hazırlamıştık karşılıklı. Çok özenmiştim ben hatta,özel kadifeden bohçalar seccadeler falan işletmiştim onlara hazırladıklarımız için.Yine benim için hazırlanıcak olan bohça için hemen hemen herşeyi kendim beğenmiştim,Ankaradan birlikte almıştık.Onlar bohçaları nişan için Ankaraya geldiklerinde getirmişlerdi biz de nişandan 10 gün kadar sonra izmite gitmiştik bohçalar ve 1 tepsi baklavayla,karadeniz usulü :) Hatta bizde damat bohçasına 1 küçük altın iliştirilir. Sonra nişanlımın annesi tatlı tepisi boş dönmesin diye bir ufak hediye koymuştu içine,pijama gibi bişey,üzerinde de 1 küçük altın.Mesela bu adetleri midir yoksa biz altını takmıştık ya da baklavayla gitmiştik diye mi yaptılar bilemiyorum.Göçmen arkadaşlar daha iyi bilirler. ıki ay sonra da düğünümüz olucak, ben bu süreçte Allaha çok şükür hç bi sıkıntı yaşamadım adetler yüzünden. Benim ailemin de kesin kuralları olmadı onların da. hep konuşularak orta yol bulundu. Burdaki arkadaşların dediği gibi uyumlu oluyorlar bu konularda :) Senin ailenin beklediği şeyler varsa sonradan içinizde kalmış olmasın,eğer samimi bir diyaloğunuz varsa mutlaka konuşun bunları. Şimdiden hayırlı olsun :)