Bülbül Bakımı

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
Genel Özellikleri
Sinekkapangiller familyasına ait olan bu kuş türü, güzel ötüşü ile dünya genelinde bilinen bir türdür. Seher kuşu, hezer ve andelip gibi isimlerle de bilinen bülbül, Akdeniz ülkelerinin ormanlarında ve bahçelerinde sıkça rastlanmaktadır. Ötüşleri gece daha fazla olan bülbüller, çıkarttıkları hiçbir sesi diğer bir sese benzetmezler. 16.5 cm boyunda ve 21 gram ağırlığında olan bülbül, Kızılkuyruk kuşunu benzemektedir ancak kuyruğunu orta kısmı ve bacakları kızılkuyruk kuşu gibi koyu renkte değildirler. Bülbülün boğaz kısımları soluk bir renge sahiptir. Siyah ve iri gözleri bulunan bülbül, kır renginde kaşlara sahiptir. Dişi ile erkek bülbülü ayırt etmek zordur, birbirlerine benzemektedirler. Erkek kuş dişiye göre sadece kanat boyunun uzun olması ile bilinir. Ayrıca geniş alanlara yayılmış göçmen kuşlar kategorisinde yer alırlar.

Yaşam Şekli
Bülbüller yaşamak için kendilerine ılıman yerleri seçen kuşlardır. Genç ağaçların bulunduğu ormanlar ve fundalıklarda yaşayan bülbüller böylelikle yırtıcı olan ve zarar veren kuşlardır kendilerini de koruyabilmektedirler. Yaşam alanları deniz seviyesinden 200 metre yüksektedir ve kuraklık durumu 0,35’in altında olan alanlardır. Bir yılda 750 mm’den az yağış olan bölgelerde yaşayan bülbüller, ortalama 25 sıcaklık derecesinde yaşamaktadırlar. Yalnız bu oran büyüme dönemlerinde 14 derece daha yüksek bölgeler olarak değişmektedir. Ortalama olarak yaşam süreleri 1 ile 5 yıl arasında olan bülbüller, muhteşem ötüşleri ile yaşamlarını sürdürürler.



Bülbül Türleri
Bülbülün alt türlerine bakacak olursak şu şekildedir. Nur bülbülü, Nil bülbülü, Ak kulaklı bülbül, Tepeli bülbül, Çalı bülbülü yahut ötleğen kuşu. Bu başlıca bülbül türleri dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşamlarını sürdürmekte olan türlerdir ve muhteşem ötüşlere sahiptirler.

Beslenme Şekli
Bülbüller bitki ve fidanlara zarar veren böcekleri yiyerek beslenmektedirler. Böcek kurtçuklarını, böcekleri, mürver yemişinin tanelerini yiyerek beslenen bülbül, kafeste beslenmektedir. Kafeste beslenen bülbüller ise un böcekleri, karınca kurtçukları ve bülbüllere özel yemler ile beslenebilmektedirler. Doğal yaşamlarında beslendikleri gibi yem verme imkânınız var ise bülbülünüzü o şekilde de beslemeniz mümkündür. Doğada, çeşitli böcekleri yiyerek hayatta kalan bülbül, ne yemesi gerektiğini kendisi yaşadığı ortama, bölgeye ve coğrafyaya göre belirleyip uygulamaktadır. Güzel ötüşleri ile tanınan ve dünyada büyük bir beğeni toplayan, ün kazanan bülbüller, beslenme şekilleri bu şekildedir. Göç eden bir kuş oldukları için göç ettikleri yerde onların beslenmesine uygun böceklerde değişiklik gösterebilmektedir. Hayatına bu şekilde belenerek devam eden bülbüller, ötüşleriyle yaşamda unutulmaz bir hayvan türüdür.

Bülbül Resimleri



























Bilgi paylaşımı amaçlı alıntı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…