Bulaşık makinesi sepetinde oluşan paslar

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.687
6.739
27
Merhaba kızlar, yanlış yere açtıysam konum taşınabilir. Arçelik 2 programlı bulaşık makinemiz var. 2011 den beri kullanıyoruz. Son zamanlarda üst sepet ve alt sepette pas oluştu. Alt kısmındaki 4 5 tane teli koptu, idare ediyorduk bu şekilde . Geçen misafirimiz gelmişti, bunları değiştirin dedi. Paslar sağlığınıza zararlı dedi. Üst sepetteki plastik ince demiri çürümüştü onu çıkarıp attık, orada kalmadı hiç pas. Ama alt sepet baya paslı. 3-4 kısımda var. Nerede satılır bilenler var mı? İnternetten fotoğrafını aldım. Bugün annemle çıkıp bakmayı düşünüyoruz. Size soralım dedik. Cevaplarsanız sevinirim.

Eklentiler

• images.jpeg
    18,7 KB · Görüntüleme: 196
İnternette, beyaz esya yedek parcacilarinda, spotcularda satiliyo genelde

Benzer sorunu bende yaşadım. Makinenin modeli ile servise gittim. Alt sepet ellerinde vardı üst sepeti de daha sonra getirttiler aldım. Ben arcelik servisleri 10 yıla kadar parça desteği sağlıyor diye biliyorum.

Aynı model bizde var bende arıyorum paslandı nerede bulursanız yazar mısınız ben de alayım ...

Arama motoruna makinanın markası modeli ve yedek parça yazıp milyon tane seçeneğe ulaşırsınız. Çok zor bir şey değil.
Arama motorundan baktık, çok zor bir şey değil. Bazısı kırık geldi, eğilmiş bir tarafı vs yazan olmuş. Ben görerek almak istedim.

Gecen hafta alt sepeti degistirdim ayni sebepten.benim makinem siemens servisi aradim zaten urun onlarda modeli yili kayitli hic soylemedim bile su model su seri diye.13 yillik makine hemen getirdiler yeni sepet.

ama yedek parca cok pahali sadece alt sepete 700 dediler bana.her model her makineye olmaz makinenizin hangi seri oldugunun notunu alarak arayin.

Beko marka benimki de alt sepet komple paslanmış 13 yıllık. servisten istedim geçen sene getirdiler 90 TL ödedim. Bir yıl oldu bi yerinde pas oluşmuş hemen. Üst sepette bir şey yok. Yeni alınmasına rağmen alt sepet hemen pas oldu. kaşıklar özellikle bıçaklar paslı çıkıyor her seferinde. Garantiye de girmiyor.

Teşekkür ederim cevapladığınız için. Aynen bizim de 10 yıllık makine. Pahalıymış evet 700 lira. İşte aldığımız faturaları bulamadık. Elimde bu fotoğraf var, 2 programlı makine.

Teşekkür ederim cevapladığınız için evet garantiye de girmiyor. Üst sepette bardakların oradaki plastik demir kısmı paslıydı, çıkarıp attım çöpe. Şimdilik orayı almayız. Ama alt sepet çok paslı mecburen değiştireceğiz. Alt neden paslanıyor acaba anlayamadım. 150 TL vardır minimum, geçen yıl aldıysanız zam gelmiştir.

Arama motorundan baktık, çok zor bir şey değil. Bazısı kırık geldi, eğilmiş bir tarafı vs yazan olmuş. Ben görerek almak istedim.
Elinde sizin makinanızın marka ve modeline uygun sepet tutan bir dükkan olacağını sanmıyorum ama yine de yorulmak istiyorsanız diyecek bir şey yok. En iyi ihtimalle “abla bir haftaya getiririm” cevabı alıp 25 gün bekleyeceksiniz.

Kaç yıllık makine 10 yıla kadar parça temini var servislerde zaten orda bulursunuz tek arçelik ürününü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…