Bulaşık Makineleri bulaşık makineniz kaç dakikada yıkıyor?

swill

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
10
1
286
İstanbul
herkese merhabalar.. yeni bir bulaşık makinesi aldım ve makine bulaşıkları en az 2 saat 25 dakikada bitiriyor.. siemens marka.. çok fazla bir süre değil mi tamam çok güzel yıkıyor kurutuyor a+ enerji harcıyor ancak 2 saat 25 dakika çok fazla değilmi? variospeed tuşu var onunla zaman yarıya iniyor ancak daha fazla enerji harcıyormuş.. bilgi verirseniz çok sevinirim :) herkese iyi günler

Benim makinam 9 programlı,"süper 55 dakika"programı var,onu kullanıyorum sürekli,60 derecede yıkıyor ve 55 dakika sürüyor,en kısa program 30 dakika,en uzunu ise 173 dakika,yani 3 saate yakın

Benim makinam 9 programlı,"süper 55 dakika"programı var,onu kullanıyorum sürekli,60 derecede yıkıyor ve 55 dakika sürüyor,en kısa program 30 dakika,en uzunu ise 173 dakika,yani 3 saate yakın

en uzunu dediğiniz program, ekonomik yıkamadır... o program her makine daha uzun sürelidir...
bence normal yani...

benim lg d1455cf model makinemin hızlı&kuru programı 59 dakika sürüyor.. henüz başka programını denemedim... 59 dakikada bütün bulaşıklar çok temiz ve kuru çıkıyor...

bende bosch kullanıyorum 5programlı en kısa 29 dk 45 derece. en uzun ekonomi programı 3.15dk vario speed yapıyorum çok uzun bencede

Kısa yıkamalar her zaman daha fazla enerji harcar ve suyu daha kısa aralıklarla boşaltıp tekrar doldurur..

Bu yüzden ekonomik programları kullanmak en doğrusu.

Bence normal bir saat..

eko programlar daha uzun sürede yıkıyor.. arkadaşın dediği gibi kısalar daha fazla enerji ve su harcıyor...
eko yıkamaların uzun olmasını dert etmeyin... benim eko da 2 saat 35 dakika.. yada 2 saat 55 dakika idi.. tam hatırlayamadım..

bosch 5 programlı kullanıyorum
ekonomi programı 6 lt su harcıyor ve çok az elektrik yakıyor bu sebeple sürekli onu kullanıyorum
ve tam 3 saatte yıkıyor
gece yatarken açıyorum sabaha yıkanmış oluyorlar
kapatmak için herhangi bir tuşuna basmam gerekmiyor zaten

benimkide bosch..acelem varsa speed diye bir tuşu var ona basıyorum sanıyorumki 30dak-45dak yıkıyor.
diğer türlü ekonomik yada 70derecelik seçenekleri 2-3saati buluyor tabi ben çoktan uyumuş oluyorum:)

tüm beyaz eşyalarım,kombim bosch ve her ay elektirk faturam 55-60tl arası geliyor,bilgi vereyim dedim..

tüm gün eşimle evde yokuz çalışıyoruz bide..hepside A sınıfı ama bence fatura kabarık yani..:44:
bide çok gürültüsüz yıkıyor..

Son düzenleme:
bosch 5 programlı kullanıyorum
ekonomi programı 6 lt su harcıyor ve çok az elektrik yakıyor bu sebeple sürekli onu kullanıyorum
ve tam 3 saatte yıkıyor
gece yatarken açıyorum sabaha yıkanmış oluyorlar
kapatmak için herhangi bir tuşuna basmam gerekmiyor zaten

slm siz gece açıp yıkadıgınızı yazmışsınız benim bir arkadaşım evde otururken makinayı çalıştırmış yanık kokusuyla mutfaga gitmiş bakmış kablosu ısınmış eriyor son anda pişi çekebilmiş aklınızda bulunsun diye yazdım kolay gelsin

Evet çok dikkatli olmak lazım bu gibi durumlarda, heran herşey olabilir ALLAH korusun.

kızlar benim makinemde bosch marka
ilk aylarda vario speed tuşuna basıp. zamanı kısaltıyordum. 45 dakikalık yıkamayı 30 dakikaya
140 dakikalık yıkamyı ise 70 dakikaya indiriyordu ve elektrik faturam çok kabarık geliyordu.

artık vario speed tuşuna basmıyorum. bulaşıklarım hem temiz oluyor hemde faturamda 5-10 liralıkta olsa düşüs oldu.
bu çamaşır makinem içinde geçerli

çamaşır makinemde bosch ve kesinlikle hızlı yıkamayı seçmiyorum. standartta çalıştırıyorum daha ekonomik oluyor

benim makinem vestel 4 programlı.65 derecede 2 saat 45 dk falan sürüyo 40 derecede 30 dk yıkama programı var ama o da 45 dk buluyo

profilo 2 programlıyı kullanıyorum 50 derecede maaşallah bir başladı mı bitirene kadar verem ediyor. 2 saatte yıkıyor

Bende düğün paketiyle aldığım Vestel var, değiştirmek de istiyorum. Süper modunda 55 dakikada yıkıyor.

bende arçelik 4 porgramlı var ekonomi porgramı 2 saati geçgin sürüyor
ilk zamanlar hep onu kullanıyordum ama sonra çok uzun gelmeye başladı
ekspres porgramını kullanmaya başladım 58dakikada 60 derecede yıkıyor
ama benim faturamda baya yüklü geliyor acaba ondanmı :26::26:
bu ay bende dneiyim bakıyım ekonomiyi kullanıyım değişicekmi

benim makinam altus 2 programlı ve 65˚de 2sa 10dkda yıkıyor :34:

Back
X