1 yildir kullandigim deterjandan boyle bir koku gelmiyordu. Bu sefer asiri koku geliyor.Ne kokacaktı başka?
Evet limonluymus simdi baktim. Ama kokunun ondan olabileceğini dusunmemistim. Tam limon gibi degildi koku. Ondan olabilir sagol canim. Icim rahatladi.Limonlu olandan mi kullaniyorsun onun kokusu biraz daha yogun oluyor
Mecburiyetten makina kullaniyorum ancak size tavsiyem kullanmadan once ozellikle bardaklarinizi calkalayin.Uzun suredir kullandigim bulasik makinesi tableti bitti. Cok bilinen baska bir markaya gectim ama makine calisirken kokusunu disardan aliyorum. Acaba bulasiklarda kalintiyapar mi? Temiz yikiyor falan ama beni tedirgin ediyor. Boyle bir durum yasayan var mi?
Bende oyle yapsam mi diye düşünuyorum. Bir yandan az suyla yikasin diye tercih ediyorum, bir yandan da kalinti var mi korkusu var. Keske emin olabilsek var mi yok mu diye.Mecburiyetten makina kullaniyorum ancak size tavsiyem kullanmadan once ozellikle bardaklarinizi calkalayin.
Huyumdur hep bardak, tencere ne varsa kullanmadan bir sudan geciririm o kadar az su ile yikama yapiyor ki kokusu olmasa bile deterjan kalintilari muhakkak oluyor.
Esim bana bir video izletmisti yillar once ondan sonra hep calkalamaya basladim, maalesef puskurtme yontemi benim hijyen anlayisima uymuyor.Bende oyle yapsam mi diye düşünuyorum. Bir yandan az suyla yikasin diye tercih ediyorum, bir yandan da kalinti var mi korkusu var. Keske emin olabilsek var mi yok mu diye.
Camasir makinesi icin de ayni seyi dusunuyorum aslinda. Kirler birbirine yapisiyor, hijyen olmuyor ve deterjan kalintisi var diye. Ama sonra dusundum elde yikasam ne kadar durulayabilirim ki. Elde de deterjan kalintisi oluyordur az da olsa. Her türlü deterjan kullanimimiz var malesef. Makine basincla temizliyor diye temiz diye dusunuyorum. Tabi tam rahat degil icim. Boyle bir arastirma yok mu acaba?Esim bana bir video izletmisti yillar once ondan sonra hep calkalamaya basladim, maalesef puskurtme yontemi benim hijyen anlayisima uymuyor.
Oncesinde elimde yikayip koyarim, cikartinca calkalayip kullanirim, sadece kurutma islemi icin makina kullaniyorum desem yalan olmaz.
Aynen fairy den aliyorum ben de kokuyu. Eskiden bimdeki tableti kullaniyordum.Takipteyim bende fairy denedim her çeşidini aşırı koku birakiyor bulasiklarda yiyeceklere siniyor koku.
Finish bardaklarimi çizdi. Kimiside erimiyor. Ne yapcam bilemedim.
Olabilir bence.aslinda hic olmazsa bardaklari ve kasik catallari durulamak gerekir elde.Tamamen elde yikamak cok israf gibi geliyor. Gercekten cok su gidiyor. Makine 12 litre suyla yikiyor. Ben elde yikasam eminim kat kat fazlasi gidicek. Acaba normal deterjanla yikadiktan sonra fazladan bir kez en kisa programda deterjansiz calistirsak durulamis ve az su kullanmis olur muyuz? Oyle bir deniycem.
Bulasik makinasindan cikardiktan sonra elde bulasiklari durulama yapilabilir diye demistim.Makinelerin yıkadığı ısıyla elde yıkamayı kıyaslamak çok sağlıksız. 70 derece yıkanabilen babayiğit varsa bravo. Bulaşık makinası deterjanıyla elde yıkama deterjanı arasında kimyasal kıyaslaması yapmak da çok sağlıksız, Elde yıkana işlemini odun külüyle yapmadığınıza göre kimyasal artıklar her türlü kalıyor. Çok kirli şeyleri ön temizleme yapıp da makinaya atmak daha sağlıklı bence de. Bahsettiğiniz markanın (sanırım f...) ürünlerinden çok memnunum ben
Canım bulaşık makinam Allah seni mutfağımdan eksik etmesin ben deterjanını suyunu parlatıcını tuzunu (bi de sirke döküyorum kapatırken) asla eksik etmem senin, arada da temizliğini yaparım, aman sen var ol hijyen aracım.