• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık Makinası kullananlar dikkat

radika

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
1.024
4
116
İstanbul
> Kullandigimiz deterjanlarin hem cevre hem de sagligimiz uzerinde son
> derecede olumsuz etkileri var bilindigi gibi.
>
> Ozellikle yemek yedigimiz kaplarin temizlenmesinde kullanilan
> deterjenlarin cok iyi durulansa bile kalinti biraktigi biliniyor uzun
> yillar boyunca bu kalintilar gidalarimiza bulasiyor ve bu vasita ile
> sindirim sistemimize tasiniyor. Petrol esasli kimyasal maddelerden
> olusan ve son derecede guclu olan bu kimyasallar kronik hastaliklarin
> tetikleyicisi.
> Bu kimyasallar kanalizasyon sistemine karisiyor oradan da nehirlere
> gollere ve denizlere . Bu sentetik kimyasallar denizlerde de besin
> zincirine bulasarak
> tekrar sindirim sistemimize donuyor ne yazik ki.
>
> Bir sure once bir deneye basladim ve bulasik makinasinda ARAP SABUNU
> kullandim. Daha once doktor tavsiyesi ile cocuklarin biberonlarinin
> temizlenmesinde kullanmistim dogal ve zararsiz oldugunu biliyordum
> bulasik makinesinde ne sonuc alacagimi merak ettim.
>
> Sonuc harika bulasiklar ter temiz pırıl pırıl oldu
>
> ARAP SABUNU hem cok daha ucuz hemde cok daha dogal cevrede yarattigi
> kirlilik etkisi de cok daha az.
> Bulasik makinasinin deterjan gozune dolduracak kadar koyup kapagi
> kapatiyorsun ARAP SABUNU macun gibi sicak su ile rahatca eriyor.
> Bu deneyden sonra internettende arastirma yaptim pek cok kisi bu
> metodu kullaniyormus
> PARLATICI BÖLÜMÜNE DE ELMA SİRKESİ KOYUYORUM (ama üzüm sirkesi
> değil..özellikle elma sirkesi)...
> SONUÇ HARİKA!!! YILLARDIR BUNU UYGULUYORUM. .
> --
> Berrin Vaizoğlu
> Mimar İTÜ

BENCE İNCELEMEYE DEĞER,

Evet kesinlikle haklısın hem doğal hemde ucuz.Yeterince kansorejen maddelerin etkisinde kalıyoruz bari tabak çanağımızdan emin olalım.

Bu konu defalarca açıldı, sakın denemeyin bulaşıklar rezil oluyor tekrar yıkamak zorunda kalıyorsunuz, tecrübeyle sabittir............

ya evet bende gecen hafta duydum arap sabunu ve elma sirkesi . ama denemedim ne kadar koyacağımı bilemedim arap sabunu zor durulanıyor acaba makinada iyi durulanırmı

Yıkamayı denemedim.Makinaların temizlik ve kireç problemi için sirkeyi denedim.İyi sonuç aldım.Ama esyn "tecrübeyle sabit" dediğine göre bulaşıkları arap sabunuyla yıkamicaz demektir.Tüh..! bende deterjandan kurtuluruz diye sevinmiştim:çok üzgünüm:

bence arap sabunuyla bulasık yıkamak cok mantıklı değil tam tersı hasta edebilir sonucta arap sabunu yemek gibi cunku o o ıs ıcın yaratılmadı kı yer sılmek ıcın yaratıldı cunku agzımıza girecek seykere gre yapılıyor bulasık dterjanları bana gore rısklı yanı

kayın validem yıllardır ev temizliğini onunla yapardı bunu arkadaşlar arasında konuşurken arkadaşımın eşi dediki kayın validene söyle ki o arap sabunu atık kimyasallardan yapılıyor bu kişi bir sabun el ve sıvı sabun firmasında kimyager olarak çalışıyor.onun yeine doğal beyaz sabun kullanın dedi ki ben zaten beyazlarımda ve halı falan silme işlerimde sabun kullanırım yıllardı.paylaşmak istedim.

bunu ilkkez duyuyorum özellikle parlatıcının çok atık bıraktığını biliyordum elbette fakat deneyen arkadaşlardan da farklı sonuçlar çıkmış kafam daha da karıştı

arkadaşlar bu arap sabununu kesinlikle denemeyin.Birkaç gündür makinam bulaşıkları tam temizlemiyordu.Ben de internette araştırırken bu siteyle ve arap sabunu önerisiyle karşılaştım.Bir deneyeyim dedim.Sonuç felaket ötesi.Tabaklar bardaklar tek kelimeyle iğrençti.Makinamın rezistansları da kapkara olmuş.Üstleri paslı gibiydi.Tortu doluydu.Anlatılır gibi değil.Sakın denemeyin.

Evet arap sabunu artık fabrikasyona döndü markalar bile arttı. Ben hiç evimde kullanmadım. Bulaşık makinasında kullanmakta herhalde tursil kullanmak gibidir. :))) sirkeye gelince zararlı olacağını düşünmüyorum. Sebzelerin dezenfektasyonunda kullanıyoruz bolca zaten. Bu arada sıkılmış limonları kaşık bölümüne koyup yıkamadan sonra atıyorum. Koku harika ama zararı olurmu ki benim çalışkan kızıma.

Evet arap sabunu artık fabrikasyona döndü markalar bile arttı. Ben hiç evimde kullanmadım. Bulaşık makinasında kullanmakta herhalde tursil kullanmak gibidir. :))) sirkeye gelince zararlı olacağını düşünmüyorum. Sebzelerin dezenfektasyonunda kullanıyoruz bolca zaten. Bu arada sıkılmış limonları kaşık bölümüne koyup yıkamadan sonra atıyorum. Koku harika ama zararı olurmu ki benim çalışkan kızıma.
Limon da güzel fikirmiş kötü kokuları alıyosa süper...hihoyyytTeşekkürler bizimle paylaştığın içina.s.

kızlar birde ben 3 yıldır bulaşıklarımı yarım tabletle yıkıyorum.yani 1 tableti 2ye bölüyorum tümünü kullanınca içim rahat etmitodu şimdi çevremdeki herkes tableti yarım kullanmaya başladı deneyin bence makinayı açınca o buram buram deterjan kokusu kalmadı.aynı temizliğide yapıyor.

ya kızlar bence arap sabunu olabilir ama parlatıcı bölümüne elma sirkesi koymak beni tedirgin etti...acaba zararı olurmu makinaya...bozulurmu makina....deneyen varmı?

Back