Bulasik makina deterjani stresim oldu. Tavsiyenize ihtiyacim var

2,5 yıldır evliyim,bulaşık makinemi adığımdna beri bu konuda sorun yaşadım.etmedik şikayeti bırakmadım en son bölge müdürlüğünden bir mühendis inceleme yapmak için eve geldi.ben önce calgonit kullanıyordum sonra fairy aldım.anlattıklarından aklımda kalanları kısaca size de söyleyim.
1-bir arkadaşın da bahsettiği gibi aslında 1 tablet çok yoğun kirler için,hafif bulaşıklarda fazlalık bırakıyor.
2- fairy çok kuvvetli bir deterjan,sadece makineye tuz koyulmasına gerek olmayan yumuşak sulara sahip bölglerde(buna da kendi su sertliği ölçümü yaparak karar veriyor) hepsi bir arada mantığına istinaden kullanılması uygun.onun dışında zaten tuzsuz ve parlatıcısız makine kullanımı doğru değil.ve bunları kullanırken üstüne bir de fairy gibibir deterjan kullandığınızda über etkiye ulaşıp sizi kalıntı manyağı yapıyor,bir de üstüne benimki gibi bardaklarınızın tabklarınızın desenleri siliniyor.
3-en kullanışlı deterjan toz deterjanmış.(hala elimdeki fairy bitmediğinden geçemedim) en yoğun kire 1 tatlı kaşığı kafi imiş.
bu ve buna benzer bir sürü öneriyle gitti evden.ben hla çözüm bulamadım.hala bardaklarımın yarısı kirli çıkıyor.Allah belanı versin Arçelik diyorum artık:KK51:

Önceden Pril tablet kullanıyordum şimdi Fairy Tablet memnunum. Pril bazen deterjan gözünde takılı kalıyordu henüz Fairy de olmadı.

Bir kıyı kasabasında yaşayan yakın arkadaşım küllü su yapıp parlatıcı gözüne koyuyor, elma sirkesi ilave ediyor. Sıvı arap sabununu deterjan olarak kullanıyor. Biz küllü su yapamayız ama sıvı arap sabunu ve elma sirkesi deneyebiliriz.

Geçen gün makina bozuldu parlatıcı akıtıyordu, servis niye parlatıcı koyuyorsunuz ki koymayın dedi. Koymuyorum ve hiçbirşey değişmedi.

Aslı az öz deterjan ama, becerebilene

Arkadaslar makinada bulasik yikamak stres verir oldu bana. 100luk calgonit finish aldim hala bitiredemedm. Eskidende calgonit kullanirdim hic sorun olmazdi. Sanirim teknoloji ilerledikce kotulesti bu deterjanlar.

Ya tablet erimiyor. Kac kere 2.ye yikadim

Ya bardak tabaklarda deterjan kalintilari oluyor. Elde yikiyorum yine.

Lutfen bana saglikli, temizleyen bir deterjan onerin. Kafamda pril jel ve fairy tablet var. Hagisini alsam
canım öncelikle şunları bi yap belki sorun çözülür.. (olmazsa ben fairyi çok iyi diye duydum.. ben de calgon kullanıyorum)

1. makinanaın deterjan gözü önünde hep kaşıklık oluyor ya oraya kepçe veya başka bişey koyduğunda deterjan kapağı açılamıyor olabilir dikkat et..

2. makinenin pervanelerinin tam çalıştığından emin ol.. bazen kanatlardan biri düşmüş olabilir.. ve pervanelerin deliklerinin tam açıldığından emin ol..

3. makinenin alt bölmesindeki ızgara gibi olan kısmın temiz olduğundan emin o. orayı çıkar ve elinde bi güzel yıka.

4. makinenin parlatıcı ve tuzunu kontrol et(tabletin hepsini içeriyor olsa bile sizin oaralrın suyufazla kireçlidir belki)

5. makine temizleme ürünlerinden de bi dene istersen

kızlar ben de calgonit kullandım ama çok çizildi bardaklar falan.
bimin deterjanını daha önce birçok kişiden duydum ve kötü diyenine rastlamadım açıkçası.
bana da gelen servis sıvı tavsiye etti. migrosun kendi ürettiği sıvı deterjan var dedi hatta.ondan aldım. 1 sene oldu daha bitmedi:)))
benonu da beğendim. fiyatı da uygundu. düşünen olursa tavsiye ederim.
bir de eğer tablet kullanıyorsanız( üçü bir arada olanlardan) parlatıcı ayarını min. yapın. o da çiziyor çünkü:KK34:
ayrıca limonları sıktıktan sonra ben de atmıyorum. makineye koyuyorum:KK66:

Son düzenleme:
bende;
1- pril tablet kulllandım,nefret ettim.
2-calgonit quantum çok güzel erimeme problemide hiç yaşamadım ama bazen fazla gelıyo olmalıki bardaklarda deterjan kokusu alıyordum.
3-fairy nin 100 luk tabletını almıstım muhteşemdi.ama bu yenı cıkan fairy tablet değildi o.calgonit falan hikaye kalıyor fairynin yanında.
4-dün akşamda fairynin yeni çıkan tabletini aldım bakalım onuda deneyip görücez.
birde bu tabletin erimemesi durumu muhtemelen makınenızden kaynaklı.suyu yeterınce ısıtamıyor olabılır.

bizde de calgonit tablet var ve her seferinde kaseleri kullanmadan makinede bırakmaktan bıktım.devamlı detrjan kalıyor üstlerinde.bardaklarda falan...ben de makineye suç buluyordum ama demekki deterjandan kaynaklıymış.bitsin ben de sıvı deterjan alıcam.

Saglikli diye amwayin tabletini kullaniyordu yarim olarak cok memnundu
Simdi finish quantum kullaniyoruz annem memnun olsada bardaklarda deterjan kalintisi kaliyor ben sevmiyorum
Bir ara bim`in tblrtini de kullandik onuda begendi

Hazır konu açılmışken bende birşey sormak istiyorum. Bulaşık makinası geldiğinde yetkililer demişti ki tablet kullanacağın zaman tablet tuşu var ona bas ve tuz parlatıcı felan kullanma. Bende aldığımdan beri yani evlendiğimden beri tuz koymuyorum birşey olur mu ki. Yaklaşık 10 aydır yani. ?

Tuz için pek bir şey diyemem ama parlatıcı şart. Çünkü parlatıcı olmayınca hem camlar zaman içerisinde çiziliyor, hemde bulasıklar pek kurumuyor. 3 lü tablet olsa bile benim makinemde yeterli gelmemişti, bulasıkların cogu ekstra kurutma yapmama ragmen ıslak kalıyordu. Parlatıcı kullanınca bu sorunu aştım.

Konu sahibi arkdasım, ben pek çok markayı sadece bim de satılan haric bir de amway demiş bir arkdas denemedim. Ama hiç bir tabletin çözülmeme gibi bir durumu olmadı bende.

Aklıma, acaba makinende kısa program yada sadece deterjan ile kullanılan program kullanıyor olabildiğin geldi. Çünkü kısa programlar tableti desteklemez deterjan ister, bazı programlarda tablet degil deterjan ister. Sen kullandıgın programı bir kontrol et derim canım.

kaynanam calgonıt kullanıo ve cogunlukla erımıyo deterjan
ben prıl sıvı kullandım hıc memnun kalmadım faıry kullandıgımda cok memnundum
bu elımdekı deterjanda sınır getırdı bana bıtsın hemen faırıy e donucem bende

Pril sivi kirleri cikarmiyormus dye cok sikayet okudum yoksa onu alacaktim

canım öncelikle şunları bi yap belki sorun çözülür.. (olmazsa ben fairyi çok iyi diye duydum.. ben de calgon kullanıyorum)

1. makinanaın deterjan gözü önünde hep kaşıklık oluyor ya oraya kepçe veya başka bişey koyduğunda deterjan kapağı açılamıyor olabilir dikkat et..

2. makinenin pervanelerinin tam çalıştığından emin ol.. bazen kanatlardan biri düşmüş olabilir.. ve pervanelerin deliklerinin tam açıldığından emin ol..

3. makinenin alt bölmesindeki ızgara gibi olan kısmın temiz olduğundan emin o. orayı çıkar ve elinde bi güzel yıka.

4. makinenin parlatıcı ve tuzunu kontrol et(tabletin hepsini içeriyor olsa bile sizin oaralrın suyufazla kireçlidir belki)

5. makine temizleme ürünlerinden de bi dene istersen

Yok tatlim makinada hersey tamam dedimya ne zaman calgonit finish aldim ozaman basladi bu sorun

bende o 100luden almistim classic nerdeyse 1 sene oldu hala kullaniyorum ama temiz yikiyor bence belki senin bulasiklari yerlestirmenle alakali olabilir diye dusunuyorum su gecmeyen yerlerde kaliyordur deterjan :26:

İlk önce calgonit finish tablet kullandım,şimdide pril tablet kullanıyorum,parlatıcıyı da eksik etmiyorum,makinemde yeni henüz 6 aydır kullanıyorum Bosch un son modellerinden biri ama naparsam yapiyim pırıl pırıl sorunsuz bulaşıklar elde edemedim. Üzerlerinde deterjan kalıntısı gibi lekeler oluyo bazılarının. Napıcam ne edicem bi çözüm yolunu bulamadım. Bu tabletim bitince bide sıvı deterjanı deniycem ama bunun bitmesinede daha çoook var :KK14:

X