Bulantı için lütfen yardım

simsimi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
75
33
Merhaba kızlar 6+3 haftalığım aşırı şekilde mide bulantım oluyor ve yemek yiyemiyorum. Yoğurt ve haşlanmış patates dışında beslenemez hale geldim. Yemekleri tatsız, tuzsuz yiyorum. Tuzlu kraker denedim ama fayda etmiyor. Baharatlı asla tüketmiyorum anında istifra ediyorum. 6 günde 5 kilo verdim. Anlayacağınız çok zor haldeyim. Doktor dramamine adlı ilacı verdi ve gerekli olmadıkça kullanma dedi. Böyle diyince içime şüphe düştü kullanırsam bebeğime zarar verir mi ya kötü bir şey yapıyorsam vs diye.

Lütfen tecrübeliler yardım edebilir mi ne yapmalıyım? Nasıl beslenmeliyim Yemek yemeyi çok özledim. Fiziken ve ruhsal olarak dipteyim. Önerilerinizi bekliyorum.

Ben 18. Haftaya kadar yaşadım bu durumu. Kesinlikle baharatlıdan uzak durduğum gibi salçalı yemeklerden de uzak dur nohut fasulye vs asla tüketme. Ayva havuç en iyi gelen şeyler bulantıya. Ne yaparsan yap azalsa da geçmiyor maalesef. Bebeğin içinde endişelenme şu an kilo vs versende seni etkiler bebiş daha senin depoları kullanmaya başlamadı annesi.

Ben ne yaptysam geçirtememştim bulantımı birtek ilaç içince rahatlyordum.. Şunu yaptm diyemiyorum o yüzden Allah yardımcınız olsun ve bebenizi sağlıkla zamanında kucağınıza alın inşaALLAH deyip gideceğim..

Bende 5.haftamdayim bulantimin baslamasindan korkuyorum ilk gebeligimde çok sikinti yasamistim ama cevremde duydugum kadariyla ikinci gebelik daha rahatbgeciyomus dogru mudur acaba bilen var mi kizlar

Hangi ilaci kullaniyodunuz

Bendede bu durum tam 4düncü ayım dolana kadar sürdü ve bende 6 haftalıkkenden beri hep bulantı hapı kulandım hapın bir zararı olmuyor yani pek faydası da olmuyo ama en azından bir nebze daha iyi oluyo

Ben hastanelik olmuştum bulantı ve kusmaktan.. Taburcu olurken bana da dramamine vermşti doktor düzenli kullandm sonra metpamite geçtim..
Canim yaa metpamid cok garip bi ilac gecen yil bulantilarim vardi gebelikten degildi kullandm hastaneliktim resmen bulantiya care yok sanirim ama olursa bulantim dramamine kullanirim bu defa çok aci cekmek istemiyorum bu gebeligim iyi gecer umarim

Ben 4 ay a kdr yemek yemedim, peynir ekmek zeytin, salatalik ve mide bulantimi en net kesen şey ayva oldu. Dr.um beslenmeyi hic kagana takma bulaniyisa yeme 4 aydan snr ztn istah duzeliyor ve vitamin destekleri başlıyor

Ben de bulantilardan cok cektim ama prilam dr diye bir bulanti ilaci var mutlaka kullanmalisin tabi doktoruna danisarak. Onun sayesinde az da olsa yiyordum. Kac doktora gittiysem cok zararsiz bir ilac dediler ve 20. Haftaya kadar kullandim.

Vala metpamid bende de pek işe yaramıyordu anlık bir rahatlama oluyordu ama hiç ilaç kullanmamaktan iyiydim.. İnşaALLAH güzel geçer gebeliğin rahat bir hamilelik yaşarsın

Vala metpamid bende de pek işe yaramıyordu anlık bir rahatlama oluyordu ama hiç ilaç kullanmamaktan iyiydim.. İnşaALLAH güzel geçer gebeliğin rahat bir hamilelik yaşarsın
Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin icin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…