• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maske Tarifleri Buhar banyosu

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
arkadaşlar ben buhar banyosu yapıyodum bundan 4 yıl kadar önce doktora danışana kadar kesinlikle önerilmiyo şuan okadar pişmanımki buhar banyosu yaptığıma gözeneklerim çok açık ve kapanması gibi bişi söz konusu değil çok araştırdım yolun başındayken dönün derim.

geçmiş olsun,bende birsüredir evde kendim uyguluyordum ama artık yapmayacağım gözenekler gerçekten genişliyor sanırım bunu uygulayan özel merkezlere gitmek daha doğru.

Son düzenleme:
  1. ---- Buhar banyosu----1 demlik kadar kaynar suyun içine 1 avuç papatya atıp havluyla yüzümüzü iyice kapatıyoruz.
  2. ---- Hemen ardından kabak lifiyle dairesel hareketler yaparak cildi temizleyip yıkıyoruz.
  3. ----Peeling--- (Özellikle yoğurt ve meyve asitleri ile uygulanması öneriliyor.Cilt tipine göre değişiyor tabi bademi ezip bir miktar süt ilave edilerek de yapılabilir.(bunların 15 dakika bekletilip sonra kabak lifiyle dairesel hareketler yaparak temziliyoruz. Elma veya Armut kabuğunu dairesel haraketlerle yüzümüze sürersek de peeling yapmış oluruz.
  4. ----Maske--- Cilt tipine göre size uygun bir maskeyi uygulayabilisiniz.Yağlı cilt için kivi ve çilekle yapılan maskenin iyi geldiğini duydum.Hazırlanışı ise: çileği yahut kiviyi ezip,birkaç damla limon suyu,1 tatlı kaşığı havuç suyu ve gerçek bal ekleyip bunu yarım saat yüzünüzde bekletiyorusunuz.Yıkadıktan sonra;
  5. ----Tonik----Cilt tipine göre gül suyuyla silinebilir,yağlı ciltler elma sirkesini suyla inceltip onunla cildi tonikleyebilirler.
  6. ----Nemlendirme---Yine cildinize uygun nemlendirici...

Cilde yapılması gerekenlerin sıralaması böyle arkadaşlar...Bunları izlediğim programlardan not almıştım,sizlerle de paylaşmak istedim.Umarım faydalı olur.

Son düzenleme:
buhar banyosunun cilde zararlı olduğu saçmalığını ilk defa duyuyorum..
böyle bir saçmalık olamaz bence..ozaman saunalara yada hamamlara da gitmesin kimse gözenekleri açılmasın ve ciltleri sarkmasın diye..
Ben hafta da bir kez yapıyorum genelde inanılmaz hafifletiyor yüzümü resmen o ölü deri ve pisliklerden arınıyor yüzüm..
yumuşacık bebek gibi oluyor hatta beyazlıyor resmen ..
hemen arkasından da gül suyu ile silerseniz hiç birşey olmaz..
Gözeneklerin tabiki açılması lazım temizlenmesi için cildin..
her doktorun söylediğine de inanmıyorum ben tecrübelerim daha inandırıcı...

Buhar banyosu cilde zararlı olur mu ya ama sadece su ile yapmayın ben sirke ile yaparım mesela çok iyi gelir cildime , onun dışında ada çayı ve ıhlamurlada yaparım elma sirkesi ile süper oluyor dayanabilen yapsın bence ama buhar banyosundan sonra mutlaka maske yapın ve tonik sürün ben hep mısır unu maskesi yapıyorum tonik yoksa maden suyu sürün mesela benim arkadaşım fısfıslı şişeye koymuş maden suyunu onu fıslıyor doğal tonik işte. ben bide buhar banyosu yaptıktan sonra boş şırınga ile noktaların üstüne bastırıyorum kendiliğinden yağ tabakası şırınganın içine giriyor :)

az önce yaptım ve şuan yüzümde kil maskesi var
ben kaynmış suyu kovaya koyuyprum üstüme de havluyu çekiyorum yüzüm nemlenene kadar tutyorum tabi aralarda nefes almak için kafamı çıkartıyorum öyle 15dk falan tutmuyorum
nemlenene kadar ardında kil maskemi sürüyorum haftada bi kez

benim oda arkadaşım böyle yaptı kızın bebek yüzünde kırmızı kırmızı ufak akneler çıkmaya başladı . doktora gitti gözenekler açıldığı için kıll iyi gelmiyormuş hberiniz olsun bence yapmayın kıll kısmını tabi:3:

Back
X