Bugünü unutmayacağım..

Ben zarara uğrattıysanız kızmakta haklı dedim.
O tamamen haklı ya da siz tamamen haksızsınız demedim. Sizinde haklı ve haksız olduğunuz yanlar var,aynı şekilde karşı tarafında.
Bizde bir işletme işletiyoruz,size verilen görev tanımınızın dışındaki işleri kabul etmemeniz,yapmamanız gerekiyordu. Keşle bunları yaşamasaydınız.
Evet belki yapmamam gerekiyor ama şöyle düşün. Yeni mezun muhendissin, ve bir alanda ilerleyip başarılı olmak değer kazandırmak istiyorsun. Yani öğrenmeye açsın deli gibi iş yapmak istiyorsun. Sıfırdan kuruyorsun herşeyi. Herşey ilerliyor bir bir. Ama teksin. Patron güveniyor bu kız bunu da yapar şunu da yapar. Yapamam deme lüksü vermiyor. Kaç defa dedim şu laba bir personel daha alın, işler düzenli yürusun yetişemiyorum diye. Arkadaşlarımı bile getirdim iş görüşmesine. Begenmediler. Zaten kendilerinden başka kimi beğendi bu zatlar? Bu üretim sorumlusu andaval arkadaş var ya. Ben ona abi dedim. Onun yapması gereken işleri ben yaptım. Bilgisayardan anlamıyordu bu zat ben oturdum sistem oluşturdum. Mail yazmayı beceremiyordu ben yazdım. Bak hepsini iyi niyetimle yaptım. Ara sıra ufak tefek sorunlar oluyordu, çözdük . Gerçi o gerizekalı patron bozuntusu iki sefer beni göndermek istemiş de o arkadaş engel olmuş. Ben de derdim ya ne iyi niyetli, beni koruyor abi gibi. Ne koruması, kendi çıkarına olduğu için yapmış. Son olayda sadece izledi öyle. Benim üstüm olan o , üst gibi dayak yercesine laf yiyen ben. Evet aslında bu olay bana çok sey öğretti. İnsanları kendin gibi bilmemek lazımmış iş hayatında.

Evet belki yapmamam gerekiyor ama şöyle düşün. Yeni mezun muhendissin, ve bir alanda ilerleyip başarılı olmak değer kazandırmak istiyorsun. Yani öğrenmeye açsın deli gibi iş yapmak istiyorsun. Sıfırdan kuruyorsun herşeyi. Herşey ilerliyor bir bir. Ama teksin. Patron güveniyor bu kız bunu da yapar şunu da yapar. Yapamam deme lüksü vermiyor. Kaç defa dedim şu laba bir personel daha alın, işler düzenli yürusun yetişemiyorum diye. Arkadaşlarımı bile getirdim iş görüşmesine. Begenmediler. Zaten kendilerinden başka kimi beğendi bu zatlar? Bu üretim sorumlusu andaval arkadaş var ya. Ben ona abi dedim. Onun yapması gereken işleri ben yaptım. Bilgisayardan anlamıyordu bu zat ben oturdum sistem oluşturdum. Mail yazmayı beceremiyordu ben yazdım. Bak hepsini iyi niyetimle yaptım. Ara sıra ufak tefek sorunlar oluyordu, çözdük . Gerçi o gerizekalı patron bozuntusu iki sefer beni göndermek istemiş de o arkadaş engel olmuş. Ben de derdim ya ne iyi niyetli, beni koruyor abi gibi. Ne koruması, kendi çıkarına olduğu için yapmış. Son olayda sadece izledi öyle. Benim üstüm olan o , üst gibi dayak yercesine laf yiyen ben. Evet aslında bu olay bana çok sey öğretti. İnsanları kendin gibi bilmemek lazımmış iş hayatında.
Keşke baştan kendini,bilgilerini ve yeteneğini bu denli kullandırmasaydın. Olan olmuş tabiki. Patronun tanınmış biri mi?eli kolu her yere uzanabilir mi?geleceğini iş hayatını etkilemez umarım.

Şimdi öncelikle kendine güven. Sen burada laboratuvarı kurduğunu, şu şu işleri yaptığını ve anlat. Neden ayrildin kismina gelirse. Oncelikle onlar seni kovmadi. Sen istifa ettin. Sebebi de gece ciktin sabah 8 de iste gittin. Uretimde bir hata olmus. Revizyon yapip uretimi tamamlamislar. Konu hakkinda gece seni arsyip bilgilendirmediler cunku sen uretimden sorumlu kisi degilsin. Patron sabah bu hata ile ilgili sana hakaret etti. Sorunun ne oldugunu sordugun halde sana anlatmadilar. Sen de aylardir buyuk bir ozveri ile burada çalıştığın için ağırına gitti ve istifa ettin. Konuyu okuyan ik ci arkadaş da yorumlarını iletirse iyi olur. Şimdiden iş görüşmede başarılar. Hayırlısı olur insallah
Teşekürler ablacim güzel yorumlarin ve tavsiyelerin için. Görüşmeyi yaptık dün. Üstünkörü anlattım durumu. Yani olayı az çok öğrendiler . Sonlara doğru ne zaman baslayabilirsin diye sordular ben de biraz toparlanmam gerekiyor iki hafta gibi bir süre gerekli dedim. Kendini ise veren birisin bu belli dedi. Bir de zaten calisiyorsan hata olur, çalışmiyorsan olmaz hatalar da bizim için telafi edilmeye calisilir dedi. Saygı benim ilk kriterim dedim. Ama burası da biraz aile şirketi küçük yer . Ve buradaki iş direk üretim sorumluluğu açıkçası bu olaydan sonra özgüven kalmadı bende. Ve şuan sorumluluk için yetersizim. Düşünmüyorum arasalar bile gitmeyi.

o belgeyi imzalamadığın çok iyi olmuş sonunda sana nasıl döner maddi olarak bilemezsin kendilerini sağlama almak için öyle davranmışlardır. Sakinleş önce sonra kararını ver ve savaşmaya karar verirsen iyi bir avukat bul birşey çıkar mı öğren detaylıca calısma şekilleri resmi evrakları vs. sen iyi biliyorsundur. Geçmis olsun her sey tecrübe olarak geri döner kaybettiğin birşey yok üzme kendini.
Bir de senden bu parayı alçak değilim ben, hatani gör diye yaptım diyor. Ben zaten olanlarin farkındayım istifa verdim o yüzden dedim ağlamaya başladım. Ne helallik aldı ne üzülme dedi, döndü arkasını gitti . Ne merhamet ne vicdan... Unutmuyorum o günü elbet dönecek bu devran..

Keşke baştan kendini,bilgilerini ve yeteneğini bu denli kullandırmasaydın. Olan olmuş tabiki. Patronun tanınmış biri mi?eli kolu her yere uzanabilir mi?geleceğini iş hayatını etkilemez umarım.
Söyle diyeyim. Özellikle eşinin baya bir siyasi bağlantısı var. Rahat rahat araya bakan falan koyabiliyorlar. Ben şey düşündüm. Bu belgeyi ya parayı benden almak ya da gelecek kariyerimi etkilemek için imzalatmak istediğini.

Söyle diyeyim. Özellikle eşinin baya bir siyasi bağlantısı var. Rahat rahat araya bakan falan koyabiliyorlar. Ben şey düşündüm. Bu belgeyi ya parayı benden almak ya da gelecek kariyerimi etkilemek için imzalatmak istediğini.
İmzalama,hiçte intikam alacağım diye uğraşma bence.
Bağlantıları var diyorsun,demekki tehlikeli insanlar. Geleceğini yakma.

İmzalama,hiçte intikam alacağım diye uğraşma bence.
Bağlantıları var diyorsun,demekki tehlikeli insanlar. Geleceğini yakma.
Sanırım dediğin dogru, unutup ileriye bakmak lazım ama işte canim çok yanıyor..

Sanırım dediğin dogru, unutup ileriye bakmak lazım ama işte canim çok yanıyor..
Hırs kötü birşey,intikam almak istiyorsun biliyorum ama olmaz ki,karşındaki insanların vicdan kırıntısı dahi yok,uğraşmaya kalksan belki geleceğinden hayallerinden olacaksın. Değermi? Kesinlikle değmez.

Canim ya bir sure kafani toplasan , 1 ay kadar ara versen ?

Canim ya bir sure kafani toplasan , 1 ay kadar ara versen ?
Aynen canım en doğrusu bu, çünkü sürekli bu durumu düşünüyorum, ruh halim çok kötü, ne uyuyabiliyorum, ne yemek yiyebiliyorum. Bir süre çalışmamak en iyisi, maddiyatta sıkıntı olmasa biraz daha uzatirdim..

Aynen canım en doğrusu bu, çünkü sürekli bu durumu düşünüyorum, ruh halim çok kötü, ne uyuyabiliyorum, ne yemek yiyebiliyorum. Bir süre çalışmamak en iyisi, maddiyatta sıkıntı olmasa biraz daha uzatirdim..
Daha hayatta ne zorluklar goreceksin.
Insanlari oldugu gibi kabul edip kendine sarilirsan hem mutlu olursun hem de incitmezler seni

Ben zarara uğrattıysanız kızmakta haklı dedim.
O tamamen haklı ya da siz tamamen haksızsınız demedim. Sizinde haklı ve haksız olduğunuz yanlar var,aynı şekilde karşı tarafında.
Bizde bir işletme işletiyoruz,size verilen görev tanımınızın dışındaki işleri kabul etmemeniz,yapmamanız gerekiyordu. Keşle bunları yaşamasaydınız.
Bunları konu sahibine söylemeniz sizce de ilginç değil mi? Zira elemanıyla kırıştıran bir abinin işlettiği işletme zararlardan zarar beğeniyordur ama tabiki siz de suçu elemana atmıştınız değil mi :) Sizlere göre elemanlar hep suçludur patronlar hep haklıdır, ister kovar ister ..... tövbe estağfurullah ya!

Konu sahibi açıkçası üzüldüm. Fakat hemen yelkenleri suya indirmeyin belli ki daha çok gençsiniz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Daha hayatta ne zorluklar goreceksin.
Insanlari oldugu gibi kabul edip kendine sarilirsan hem mutlu olursun hem de incitmezler seni
Dandiktavsan canım seni tanımıyorum ama konunun başından beri olan yorumların, desteğin bunlar bana öyle iyi geldi ki.. biraz gaddar olmak lazım sanırım özellikle iş hayatında. Bir de öyle bir donem ki çevremde kimse yok biliyor musun. Ama aslında hep yalnıiziz değil mi bu hayatta . Neyse ki hep kötü hissetmiyorum, Arada böyle oluyor. Yarın randevu alacağım. İnsan önce kendini sevmeli, zorluklara karşı dik duracak güç bende var demeli. Dediğin gibi neler neler var, sağlık sorunu vs çok şükür birsey yok. Yaşandı ve alınacak dersleri aldim. Teşekkür ederim bu desteğin için ve içten yazdığın yorumlar için, Allah hepimizi iyi insanlarla karsilastirisn

Bunları konu sahibine söylemeniz sizce de ilginç değil mi? Zira elemanıyla kırıştıran bir abinin işlettiği işletme zararlardan zarar beğeniyordur ama tabiki siz de suçu elemana atmıştınız değil mi :) Sizlere göre elemanlar hep suçludur patronlar hep haklıdır, ister kovar ister ..... tövbe estağfurullah ya!

Konu sahibi açıkçası üzüldüm. Fakat hemen yelkenleri suya indirmeyin belli ki daha çok gençsiniz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Evet üzüntü verici bir durum ama yaşayacakmisiz. İnanın çok ama çok üzgünüm, ozguvenimi kaybettim, girişken ruhumu kaybettim. Belki zamanla kazanırim ama içimde hep bu korku olacak sanki..

Neden polemik yaratmaya çalıştığınızı anlamadım,saldırma peşindesiniz belli ki. Hayır zarar etmiyoruz emin olabilirsiniz,ben patronlar tamamen haklı demedim,bu kız haksız diyerekte yüklenmedim,keşke diğer yorumları okuyupta ona göre eleştiri yapsaydınız. Abimin olayı da sizin kadar benimde rahatsız etti,daha sonrasında da kimin ne derece suçlu suçsuz olduğu ortaya çıktı,al birini vur ötekine abiminde kızdan bir farkı yok :)

Bir de senden bu parayı alçak değilim ben, hatani gör diye yaptım diyor. Ben zaten olanlarin farkındayım istifa verdim o yüzden dedim ağlamaya başladım. Ne helallik aldı ne üzülme dedi, döndü arkasını gitti . Ne merhamet ne vicdan... Unutmuyorum o günü elbet dönecek bu devran..
Hatanı gör diye falan o laflar palavra senin tazminattır şikayettir vs. herhangi birşeyle karşılarına çıkarsan ellerin de bir belge olsun istemişlerdir ya da zararı senden telafi etmeye de çalışabilirler her şey olabilir senin yararına olmadığı kesin. Kafanı dinle her şey zamanla oturur yerine.

Hatanı gör diye falan o laflar palavra senin tazminattır şikayettir vs. herhangi birşeyle karşılarına çıkarsan ellerin de bir belge olsun istemişlerdir ya da zararı senden telafi etmeye de çalışabilirler her şey olabilir senin yararına olmadığı kesin. Kafanı dinle her şey zamanla oturur yerine.
Aynen. Salak sandi galiba kendi gibi. Emeklerime üzülüyorum.. neyse böyle olacakmış.. umarım kimse bunlar gibi vicdan ve ahlak yoksunu insanlarla çalışmak zorunda kalmaz

Teşekürler ablacim güzel yorumlarin ve tavsiyelerin için. Görüşmeyi yaptık dün. Üstünkörü anlattım durumu. Yani olayı az çok öğrendiler . Sonlara doğru ne zaman baslayabilirsin diye sordular ben de biraz toparlanmam gerekiyor iki hafta gibi bir süre gerekli dedim. Kendini ise veren birisin bu belli dedi. Bir de zaten calisiyorsan hata olur, çalışmiyorsan olmaz hatalar da bizim için telafi edilmeye calisilir dedi. Saygı benim ilk kriterim dedim. Ama burası da biraz aile şirketi küçük yer . Ve buradaki iş direk üretim sorumluluğu açıkçası bu olaydan sonra özgüven kalmadı bende. Ve şuan sorumluluk için yetersizim. Düşünmüyorum arasalar bile gitmeyi.

Valla enteresan geldi bu görüşme. Onlar da sana aslında moral vermeye çalışmış sanki. Neyse teklif gelirse tekrar düşünürsün duruma göre.

Valla enteresan geldi bu görüşme. Onlar da sana aslında moral vermeye çalışmış sanki. Neyse teklif gelirse tekrar düşünürsün duruma göre.
İlk başta baya öğrenmeye çalıştılar neden ayrıldın vs sorular sordular. Çok anlatmak istemedim, sonra bir şekilde anlattım detaya girmeden. Aramazlar belki, çünkü bunlar benim eski çalıştığım sektörün yan dalı gibi birşey. Farklı bir alanı. Ve o patron kişisini taniyorlar uzaktan da olsa. Ama sanırım merhaba merhabadan ibaret. Daha çok şirketin üç dört sene önceki halini biliyorlar. Bu yüzden de pek gidesim gelmiyor. Şimdiden daha o gereksiz kişi cikmaya başladı karşıma. Piskolojim nasıl bozulduysa hani tanışıklık varmış ya bu firmayla o adam arasında az çok, oyun mu oynuyorlar bilerek mi çağrıldım ya içerde o da varsa diye aklımdan geçmedi değil ne yalan. Bu ilana geçen hafta başvurmustum. Çünkü karı koca bayadır mobbing uyguluyorlar.

Back