Bugüne Kadar Okuduğunuz En Harika Kitap Nedir?

TiFiTi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
299
2
Sevgili Kitap Kurtları...

Bugüne kadar okuduğunuz kitapların arasında en çok beğendiğiniz kitap yada kitaplar nelerdir? Kitapta sizi en çok etkileyen durum nedir?

Kitabın içeriği hakkında da bilgi verebilir misiniz?

Okumuş olmaktan hep mutlu olduğum kitapların başında "Şeker Portakalı" serisi geliyor. Küçücük bir çocuğun kocaman dünyasına ayak basmaktı okuduğum.

Bir de "Stephenie Meyer-Göçebe" var ki aşık olduğum kitaptır. Tek bedeni paylaşan iki ruh, iki ayrı psikoloji, iki başka varlık ve ortak çarpan bir kalp. Bir bedene sahip olmak özgürlük değildir, ruhun etten bir duvara hapsolmuşsa eğer, nereye gidersen git bir çift gözün içinde mahkumsundur. Bu kitaba kendimi yakın hissetmemin sebebi sanırım benim de bu bedende hissettiğim çaresiz mahkumiyetti.

Yitik Masumiyetten çok etkilenimştim.Somalide daha 13-14 yaşında ki kızların babaları borçlarına karşılık kızlarının bekaretini borç yaptığı kişiye satıyolardı.Borçlarıda böylece kapanmış oluyordu.Acı bir gerçeği okumuştum.Ama çok güzel bir kitaptı.

Canan Tan - Eroinle Dans..

Sonlarını gözlerimden yaşlar süzülerek okudum. :KK43: Çok etkileyiciydi. Ve Bir de Becca FitzPatrick'in Hush Hush serisi hayatımda unutamayacağım bir etki bıraktı. Tavsiye ederim

Bir suru bayildigim kitap var ama son donemde okuyup da en cok sevdigim kitap Patti Simith'in Coluk Cocuk isimli romani oldu. Herkese tavsiye ederim, harikanin da otesinde. Macera turunde ise son donemde en cok 'Aclik Oyunlari' serisini begendim. Cok basarili cidden. Fantastik edebiyat seviyorsaniz Salvatore yazmamis olsa da onun onderliginde 6 ayri yazarin yazdigi 'Orumcek Kralice'nin Savasi' serisi var. Robert Jorden 'Zaman Carki' serisi de mukemmel ama biraz uzun gelebilir. Bir de Yeralti serileri basarilidir. Ozellikle Ingvar Ambrosen i tavsiye ederim. Hayatin icinden ve cok vurucu.

cemil meriç deyince akan sular durur benim için. Tüm kitaplarını severek okudum; ama özellikle Bu Ülke ve jurnal muhteşemdir.

bir çok kitap söyleyebilirim ama ilk aklıma gelennler, bronz atlı, tatyana ve aleksadr, suç ve ceza, dr jivago, tess................

ben cok roman okumam kisisel gelisimden baska ama
zulfu livaneli serenat kitaba hayranoldum:KK16:

1984 :))
okurrken sinir krizlerine de girdim,hülyalara da daldım..Esir aldı beni
Çok kötü bir ütopya,çocukların idamı izleyemediği için ağlaması
büyük biraderlerin(kutsal yönetici) öngörüleri çıkmadığında yıllar öncenin gazetelerini değiştirip öngörüleri birebir çıkmış gibi reklamının yapılması,
çikolata tarhları %20ye düştü dendikten iki gün sonra büyük birader çikolata tarhlarını %20ye çıkarttı,yaşa sen büyük birader propagandaları yapılması ve daha neler neler...
dünyaya farklı gözlerle bakmaya başladım ondan sonra

nedense bunu bir türlü kısıtlayamıyorum.aslında her birinden ayrı feyz almışımdır

X