• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

merhaba günaydınlar :)

her gün burayı okuyorum ama yazmadığımı yeni farkettim. herkes iyidir umarım :)

yılın son günleri. sanırım bu günler yeni yıl kararı almak için mükemmel günler. bugün şirkette yalnızım gibi (idare birimi olarak) bunun üzerine biraz düşünüp 2018 de neler yapmak istediğimi, birikimlerimi düşüneceğim.

dün annemi sonunda doktora gönderebildim. sürekli yorgun ve uyku hali mevcuttu ama neye gitti ne çıktı. :KK43: karaciğerinde polip denen kesecikler varmış. internetten araştırmaya kalktım ve aklım çıktı. dün akşam 9 da mr çekilmesi için hastaneye gittik. en iyisi doktorun ne diyeceğini beklemek. inşallah iyi huylu bir şeydir.

annemi mr cihazında görünce hayatımı, üzüldüklerimi sorgulamaya başladım. ortalama 20 dakika sürdü ama hayatım film şeridi gibi gözümden geçti derler ya resmen geçti. annemi babamı üzdüm mü diye düşündüm sadece. yanımızdayken kıymetini bilmek lazımmış. kaybetme korkusunu sadece bir test bile bu kadar içime işlemiş. kimse ne benden ne de ailemden önemli değilmiş onu bir kere daha anladım. üzücü bir durum yaşadım. ama yaşadım ve bitti ve kimseye bir şey olmadı.

o yüzden yeni bir yılda aldığım ilk kararlardan biri de işin içinde ölüm olmayan hiçbir şey için kendimi yıpratmamak. :KK20:

Çok geçmiş olsun muhendisiniz muhendisiniz
Benim annem 100.000 kişide bir görülen bir hastalığa sahipti. Sağlığını kaybettiğinde ailecek mahvolduk kaç yıl boyunca. Ne yediğimizden ne gezdiğimizden keyif alabildik. O yüzden sağlık bizim en önemli servetimiz
Polipler umarım zararsız şeyler çıkacak hiç kendinizi üzmeyin
Stres en büyük düşman sağlığımıza

aralık ayı doğal gazım 67,77 tl gelmiş. ben 100 olur diyordum. annem evde diye kısmıyorum. akşamları da incecik bir hırka yeterli oluyor. evde kat kat giyinmeyi sevmiyorum.

Çok iyi gelmiş
Bu kış ben de evde ince eşofmanlar giyiyorum
Bakalım bizim de fatura 10 gün sonra gelir

Selam kızlar,
Eve gitmeden markete uğrayıp yeni yıl yemeği için birşeyler alayım dedim. Cips, içecek, çerez falan. Herseyin fiyatı pahalı geldi. Hiçbir şey almadım. Eve gidip liste yapıp öyle geleyim en iyisi dedim.
Mahallemizde bir ablamiz var eşi yıllar önce vefat etmiş, onun icin birşeyler alıp bıraktım. Yani ev için hiçbir şey almadım, şaka gibiyim:)
Ne güzel ya birini mutlu etmeniz :)

Malesef cipsler çok pahalı
Pringles istiyordu eşim 7.90 olmuş
Almadık tabiki

Dün bol eğlenceli bir gün geçirdim
Derslerim bitti
Artık öğrencilik hayatıma teze hazırlanarak devam edeceğim inşallah
Arkadaşlarla yemeğe gittim bi arkadaşımız tüm hesabı ödemiş 15 tl de ben çayları ödedim

Sonra ev tebriği için bir arkadaşıma gittim bebeğini de sevdim
Eşimle Yeni yılda bebek istiyoruz galiba :)

Çok az bir harcama ve bol sohbetli, kahkahalı bir gün geçirdim

Askidanevar diye bir site var
Üniversite öğrencileri için yemek satın alıyosunuz
Onlar da üyelikleriyle kod alıp sizin zatın aldığınız yemeği gidip yiyorlar
10-12 tl yemekler genelde

Köfte pizza falan anlaşmalı restoranlarda yiyorlar

Ben de bi kaç öğrenciye yemek ısmarlıycam bu siteden

Çevremde bildiğim ihtiyaç sahibi yok çünkü

Çok geçmiş olsun muhendisiniz muhendisiniz
Benim annem 100.000 kişide bir görülen bir hastalığa sahipti. Sağlığını kaybettiğinde ailecek mahvolduk kaç yıl boyunca. Ne yediğimizden ne gezdiğimizden keyif alabildik. O yüzden sağlık bizim en önemli servetimiz
Polipler umarım zararsız şeyler çıkacak hiç kendinizi üzmeyin
Stres en büyük düşman sağlığımıza

Çok iyi gelmiş
Bu kış ben de evde ince eşofmanlar giyiyorum
Bakalım bizim de fatura 10 gün sonra gelir

Ne güzel ya birini mutlu etmeniz :)

Malesef cipsler çok pahalı
Pringles istiyordu eşim 7.90 olmuş
Almadık tabiki

teşekkür ederim canım. inşallah temiz çıkar. görünürde de rahatsızlığı yok çünkü.

cipsler çok pahalı gerçekten. ben de mısır patlatacağım :)

Dün bol eğlenceli bir gün geçirdim
Derslerim bitti
Artık öğrencilik hayatıma teze hazırlanarak devam edeceğim inşallah
Arkadaşlarla yemeğe gittim bi arkadaşımız tüm hesabı ödemiş 15 tl de ben çayları ödedim

Sonra ev tebriği için bir arkadaşıma gittim bebeğini de sevdim
Eşimle Yeni yılda bebek istiyoruz galiba :)

Çok az bir harcama ve bol sohbetli, kahkahalı bir gün geçirdim

öğrenciliği çok özlüyorum :) babacım dese gel bi daha okutayım diye seve seve okurum :halay:çünkü çalıştığım iş yeri ile öğrencilik pek mümkün değil :dondurma:

Askidanevar diye bir site var
Üniversite öğrencileri için yemek satın alıyosunuz
Onlar da üyelikleriyle kod alıp sizin zatın aldığınız yemeği gidip yiyorlar
10-12 tl yemekler genelde

Köfte pizza falan anlaşmalı restoranlarda yiyorlar

Ben de bi kaç öğrenciye yemek ısmarlıycam bu siteden

Çevremde bildiğim ihtiyaç sahibi yok çünkü

bunu ilk defa duydum ben de mutlaka bakacağım. teşekkürler canım :KK51:

günaydın herkese,

bugün de özel sektörün kurbanı olduğumuza karar verdim.

asgari ücrete zam geldiğinden şirketteki çoğu çalışan otomatik olarak zam almış oldu. patron bu durumdan dolayı sanırım asgari ücret almayan personele zam yapmayacak. her şeye zam üstüne zam geldi ama maaşta kımıldama yok :sinirli:

ama konu kemer sıkmaya gelince bu kız tek başına yaşıyor, işçiden farklı maaş alıyor o bile aldığı şeyin hesabını bu kadar detaylı yapıyorken diğer insanlar ne yapsın. ülkemiz toparlanmalı gibisinden söylemlerde bulunabiliyor :ukala:

bir de 1 ocakta iş başı yapacakmışız. çalışmadığımız her gün şirkete -2500 tl gider demekmiş. şaşırdım mı? hayır. hep aynısını yapıyor çünkü. 31 aralık akşamı 11de uyurum artık ben :KK57:

artık devir ek gelir devri. çevreme şöyle bir baktım da herkes bir şeylerle uğraşıyor.

ürün alıp satıyor.
el emeğini değerlendiriyor.
İşi biliyorsa imkanı da varsa kurs veriyor (mühendis olup orta okuldaki çocuğa ders vermek gibi)

ben de yeni yıl için yaptığım ek işe biraz daha ağırlık vermeyi düşünüyorum. dün 575 tl aldım ve direk birikime aktardım :KK37:

günaydın herkese,

asgari ücrete zam geldiğinden şirketteki çoğu çalışan otomatik olarak zam almış oldu. patron bu durumdan dolayı sanırım asgari ücret almayan personele zam yapmayacak. her şeye zam üstüne zam geldi ama maaşta kımıldama yok :sinirli:

ama konu kemer sıkmaya gelince bu kız tek başına yaşıyor, işçiden farklı maaş alıyor o bile aldığı şeyin hesabını bu kadar detaylı yapıyorken diğer insanlar ne yapsın. ülkemiz toparlanmalı gibisinden söylemlerde bulunabiliyor :ukala:

bir de 1 ocakta iş başı yapacakmışız. çalışmadığımız her gün şirkete -2500 tl gider demekmiş. şaşırdım mı? hayır. hep aynısını yapıyor çünkü. 31 aralık akşamı 11de uyurum artık ben :KK57:
Canim bence kemer sıkma durumunu kimseye anlatma.
Sonradan insanlar gereksiz yorumlamalar yapiyorlar yada bi yarişma icinde olabiliyorlar.
Kpss girip devlete atanabilme imkanin varmi

artık devir ek gelir devri. çevreme şöyle bir baktım da herkes bir şeylerle uğraşıyor.

ürün alıp satıyor.
el emeğini değerlendiriyor.
İşi biliyorsa imkanı da varsa kurs veriyor (mühendis olup orta okuldaki çocuğa ders vermek gibi)

ben de yeni yıl için yaptığım ek işe biraz daha ağırlık vermeyi düşünüyorum. dün 575 tl aldım ve direk birikime aktardım :KK37:
Nasil bi ek iş yapiyosun

Canim bence kemer sıkma durumunu kimseye anlatma.
Sonradan insanlar gereksiz yorumlamalar yapiyorlar yada bi yarişma icinde olabiliyorlar.
Kpss girip devlete atanabilme imkanin varmi

birikim veya tasarrufumu paylaştığım birisi değil kendisi fakat denk gelmişti. hani domates bir ara 8 tl olmuştu ya o dönemde geçen bir muhabbetten dolayı yorumladı. kullandığım cümle "8 tl ye domates mi alınır ? tarım ülkesiyiz sonuçta"

bulunduğum bölgeden mi yoksa genel mi bilmiyorum ama patronların hiç parası olmuyor genelde :KK70:

kpss bölümüm için fazla zor. 85 puanımda atanamamıştm :KK43: 90 alırsam atanabilirim belki. alım yaparsa o da .

Günaydın
Dün markette 100 lira harcadık
Bütçem 95 tl idi :)

10 tl ye 5 şişe rendelenmiş domates aldım
Bizim kendi yaptıklarımızdan 3 kavanoz kalmıştı çünkü
İndirimde görünce aldım
O yüzden bütçeyi aştım

Fişi yine paylaşırım

Sucuk
2 çeşit peynir
Yoğurt
Süt
Meyve sebze aldım bu hafta

dün doğum günümdü
Eşim bana yıllardır çok beğendiğim pandora bilekliklerden aldı

Aslında çok pahalı gümüş bir zincir için
Ama sen bunlardan çok istiyodun dedi
Ben de içimdeki o isteği bastıramadım valla napiyim

Günaydın
Dün markette 100 lira harcadık
Bütçem 95 tl idi :)

10 tl ye 5 şişe rendelenmiş domates aldım
Bizim kendi yaptıklarımızdan 3 kavanoz kalmıştı çünkü
İndirimde görünce aldım
O yüzden bütçeyi aştım

Fişi yine paylaşırım

Sucuk
2 çeşit peynir
Yoğurt
Süt
Meyve sebze aldım bu hafta

dün doğum günümdü
Eşim bana yıllardır çok beğendiğim pandora bilekliklerden aldı

Aslında çok pahalı gümüş bir zincir için
Ama sen bunlardan çok istiyodun dedi
Ben de içimdeki o isteği bastıramadım valla napiyim
Günaydın canım, hediyeni güle güle kullan mutlu yaşların olsun

günaydın herkese,

Ya asgari ücret arttıkça işverenler şikayet ediyor
Ama bak daha maaş artmadan 1 ocakta elektriğe yüzde 9 a yakın zam oluyor
Asgari ücret arttıkça vergiler de artıyor
Yine elde para kalmıyor

Sizin patron da tatil falan bilmiyor
Çok sinir bozucu

Back