- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bu benimde başıma geldi bir kez. Canım tarhana çöpe gitti ama benimki yazın olmuştu sıcaktan. Nemli falan kalmış olabilir mi? Malesef bende dolap içlerinde saklıyorum tarhana erişte, buzdolabında onun için yer ayırmam imkansız.Günaydın
Dün şans bambusu alasım geldi
Evde 2 tane var
3 olunca şans mı getiriyomuş ne
Ama almadım 10 tl vermedim :)
Markete gittik peynir kıyma sebze meyve gibi 1 hafta yetecek şeyler aldık
Artık nohut ve kuru fasulyeyi haşlanmış konserve alıyorum ben
Evde ıslat pişir derken hem pişirmeyi beceremiyoruz hem zamanım gidiyor diye böyle yapmaya başladık
Bir de kayınvalidem tarhana vermişti
Kavanoza doldurup ağzını kapatmıştım
Daha 1 ay oldu dün yapayım diye bi açtım ki içinde bi sürü böcekkkkk
Bu ilk defa başıma geliyor
Sizce neden olur bu böcekler?
Fena bir fikir değil, yöntem faydalı olursa bizimle de paylaş lütfen deneyelim. Aslında haftalık yemek listesi yapmak hayatı kolaylaştıran birşey hem ne pişireceğim derdi olmaz hem de alışveriş ihtiyaca göre yapılır ama bir türlü oturtamadım ben bunu En fazla önümdeki iki günü planlayabiliyorum.Selam arkadaşlar
Bu ay değişik bir yöntem deniyorum, 400 tl aldık elimize
4 haftaya böldük 100 er lira şeklinde
Şimdi haftalık yemek listesi yapıyorum
Ona göre evdeki eksikleri alıcaz
80 tl falan bi alışveriş yapmayı planlıyorum
20 tl de ekmek yoğurt gibi günlük almamız gereken şey olursa diye ayırdım
Bakalım nasıl olacak
Bence utuyu yapacak bir makina olsa en kurtarıcı o olur :)bu benimde başıma geldi bir kez. Canım tarhana çöpe gitti ama benimki yazın olmuştu sıcaktan. Nemli falan kalmış olabilir mi? Malesef bende dolap içlerinde saklıyorum tarhana erişte, buzdolabında onun için yer ayırmam imkansız.
ben fasulyeyi nohutu arasıra haşlar yemeklik olarak ayırıp atarım buzluğa. Hatta mercimek çorbasını da, özlü şekilde ayırırım sonra çıkarır sıcak su seyreltip yeniden kaynatırım pratik olur. Eğer buzlukta stok yoksa da 1-2 saat sıcak suda ıslarım sonra direk düdüklüde pişiririm en fazla 10-12dk da lokum gibi olur. Düdüklük fissler tavsiye ederim. Bir yerde okumuştum; iyi bir düdüklü, buhar kazanlı ütü ve kurutma makinası çalışan katının hayatını kurtarır diye. Hakikaten çok doğru yerim olsa hemen bir tane kurutma makinası alacağım.
Geçmiş olsun aynen ya düdüklü onemli. Zamandan tasarrufGeçen ay duduklum patladı benim, bugün nohut yaptım pişene kadar 3 saat geçti resmen mutfakta elim kolum gibiydi.
Acilen bütçe ayırıp yeni bir düdüklü almam lazim
Tarhanayi koydugun yerde başka yiyecekler varsa onları da kontrol et
Hatta bir süre dışarıda bişey tutma, buzdolabına koyun istersen
bu benimde başıma geldi bir kez. Canım tarhana çöpe gitti ama benimki yazın olmuştu sıcaktan. Nemli falan kalmış olabilir mi? Malesef bende dolap içlerinde saklıyorum tarhana erişte, buzdolabında onun için yer ayırmam imkansız.
ben fasulyeyi nohutu arasıra haşlar yemeklik olarak ayırıp atarım buzluğa. Hatta mercimek çorbasını da, özlü şekilde ayırırım sonra çıkarır sıcak su seyreltip yeniden kaynatırım pratik olur. Eğer buzlukta stok yoksa da 1-2 saat sıcak suda ıslarım sonra direk düdüklüde pişiririm en fazla 10-12dk da lokum gibi olur. Düdüklük fissler tavsiye ederim. Bir yerde okumuştum; iyi bir düdüklü, buhar kazanlı ütü ve kurutma makinası çalışan katının hayatını kurtarır diye. Hakikaten çok doğru yerim olsa hemen bir tane kurutma makinası alacağım.
Fena bir fikir değil, yöntem faydalı olursa bizimle de paylaş lütfen deneyelim. Aslında haftalık yemek listesi yapmak hayatı kolaylaştıran birşey hem ne pişireceğim derdi olmaz hem de alışveriş ihtiyaca göre yapılır ama bir türlü oturtamadım ben bunu En fazla önümdeki iki günü planlayabiliyorum.
Pirlantalar yada imitasyonlar spot isikta o kdar güzel parliyorki ama aldiktan sonra albenisi kalmiyor sankialtinbasta gördüğüm denedigim 1990 tl lik pirlanta yi almadim
5 taş alana tektas hediyeydi
birde 5400 e vardi beğendiğim tabiku de almadan ciktim.
canım bakkaldan çiğ süt alıp kendi yoğurdunu mayalamanı tavsiye ederim hem sağlıklı hem bereketli hem lezzetliSelam arkadaşlar
Bu ay değişik bir yöntem deniyorum, 400 tl aldık elimize
4 haftaya böldük 100 er lira şeklinde
Şimdi haftalık yemek listesi yapıyorum
Ona göre evdeki eksikleri alıcaz
80 tl falan bi alışveriş yapmayı planlıyorum
20 tl de ekmek yoğurt gibi günlük almamız gereken şey olursa diye ayırdım
Bakalım nasıl olacak
eline sağlık harikaEvde de bayağı bi ayıklama yaptım
Battal boy çöp poşeti kadar verilecek bir o kadar da atılacak çıktı
altinbasta gördüğüm denedigim 1990 tl lik pirlanta yi almadim
5 taş alana tektas hediyeydi
birde 5400 e vardi beğendiğim tabiku de almadan ciktim.
Pirlantalar yada imitasyonlar spot isikta o kdar güzel parliyorki ama aldiktan sonra albenisi kalmiyor sanki
canım bakkaldan çiğ süt alıp kendi yoğurdunu mayalamanı tavsiye ederim hem sağlıklı hem bereketli hem lezzetli
ben yakında ekmeği de ekşi maya üretip yapmayı planlıyorum gdolu beyaz ekmekten korkuyorum eşim çok yiyor
eline sağlık harika
ayrıca tarhanam dolapta hep
muhendisiniz bizi merakta bırakma, kendine dikkat et olur mu
Günaydın
Dün şans bambusu alasım geldi
Evde 2 tane var
3 olunca şans mı getiriyomuş ne
Ama almadım 10 tl vermedim :)
Markete gittik peynir kıyma sebze meyve gibi 1 hafta yetecek şeyler aldık
Artık nohut ve kuru fasulyeyi haşlanmış konserve alıyorum ben
Evde ıslat pişir derken hem pişirmeyi beceremiyoruz hem zamanım gidiyor diye böyle yapmaya başladık
Bir de kayınvalidem tarhana vermişti
Kavanoza doldurup ağzını kapatmıştım
Daha 1 ay oldu dün yapayım diye bi açtım ki içinde bi sürü böcekkkkk
Bu ilk defa başıma geliyor
Sizce neden olur bu böcekler?
anne candır can, çok iyi gelecektir eminimteşekkür ederim canım, zamanla daha ,iyi olurum diyee düşünüyorum. annem gelecek yanıma. pek yalnız kalmak istemiyorum. o bana bakacaktır elbette :)
böceklenme sıcaktan dolayı olur :) böcekler yeterli ısı ve besine sahipse süper hızlı çoğalabilirler. stokladığın bakliyatların serin yerde olmasına dikkat etmelisin. mutfakta olanlarında haftalık mutfağa konulması taraftarıyım.
yaz kış demeden un tarhana gibi tanesi çok küçük olanları buzdolabında saklıyorum.
Littlefinger sütün sünmesinin sebebi maya diye biliyorum. Mayan hazır yoğurttansa o şekilde sünüyor. Bizim de sünmüştü, hazır yoğurt karışmamış maya kullandık halloldu
teşekkür ederim canım, zamanla daha ,iyi olurum diyee düşünüyorum. annem gelecek yanıma. pek yalnız kalmak istemiyorum. o bana bakacaktır elbette :)
böceklenme sıcaktan dolayı olur :) böcekler yeterli ısı ve besine sahipse süper hızlı çoğalabilirler. stokladığın bakliyatların serin yerde olmasına dikkat etmelisin. mutfakta olanlarında haftalık mutfağa konulması taraftarıyım.
yaz kış demeden un tarhana gibi tanesi çok küçük olanları buzdolabında saklıyorum.