• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Günaydın
Dün şans bambusu alasım geldi
Evde 2 tane var
3 olunca şans mı getiriyomuş ne

Ama almadım 10 tl vermedim :)

Markete gittik peynir kıyma sebze meyve gibi 1 hafta yetecek şeyler aldık

Artık nohut ve kuru fasulyeyi haşlanmış konserve alıyorum ben
Evde ıslat pişir derken hem pişirmeyi beceremiyoruz hem zamanım gidiyor diye böyle yapmaya başladık

Bir de kayınvalidem tarhana vermişti
Kavanoza doldurup ağzını kapatmıştım
Daha 1 ay oldu dün yapayım diye bi açtım ki içinde bi sürü böcekkkkk

Bu ilk defa başıma geliyor
Sizce neden olur bu böcekler?
bu benimde başıma geldi bir kez. Canım tarhana çöpe gitti ama benimki yazın olmuştu sıcaktan. Nemli falan kalmış olabilir mi? Malesef bende dolap içlerinde saklıyorum tarhana erişte, buzdolabında onun için yer ayırmam imkansız.
ben fasulyeyi nohutu arasıra haşlar yemeklik olarak ayırıp atarım buzluğa. Hatta mercimek çorbasını da, özlü şekilde ayırırım sonra çıkarır sıcak su seyreltip yeniden kaynatırım pratik olur. Eğer buzlukta stok yoksa da 1-2 saat sıcak suda ıslarım sonra direk düdüklüde pişiririm en fazla 10-12dk da lokum gibi olur. Düdüklük fissler tavsiye ederim. Bir yerde okumuştum; iyi bir düdüklü, buhar kazanlı ütü ve kurutma makinası çalışan katının hayatını kurtarır diye. Hakikaten çok doğru yerim olsa hemen bir tane kurutma makinası alacağım.

Selam arkadaşlar
Bu ay değişik bir yöntem deniyorum, 400 tl aldık elimize
4 haftaya böldük 100 er lira şeklinde
Şimdi haftalık yemek listesi yapıyorum
Ona göre evdeki eksikleri alıcaz
80 tl falan bi alışveriş yapmayı planlıyorum
20 tl de ekmek yoğurt gibi günlük almamız gereken şey olursa diye ayırdım

Bakalım nasıl olacak
Fena bir fikir değil, yöntem faydalı olursa bizimle de paylaş lütfen deneyelim. Aslında haftalık yemek listesi yapmak hayatı kolaylaştıran birşey hem ne pişireceğim derdi olmaz hem de alışveriş ihtiyaca göre yapılır ama bir türlü oturtamadım ben bunu :( En fazla önümdeki iki günü planlayabiliyorum.

bu benimde başıma geldi bir kez. Canım tarhana çöpe gitti ama benimki yazın olmuştu sıcaktan. Nemli falan kalmış olabilir mi? Malesef bende dolap içlerinde saklıyorum tarhana erişte, buzdolabında onun için yer ayırmam imkansız.
ben fasulyeyi nohutu arasıra haşlar yemeklik olarak ayırıp atarım buzluğa. Hatta mercimek çorbasını da, özlü şekilde ayırırım sonra çıkarır sıcak su seyreltip yeniden kaynatırım pratik olur. Eğer buzlukta stok yoksa da 1-2 saat sıcak suda ıslarım sonra direk düdüklüde pişiririm en fazla 10-12dk da lokum gibi olur. Düdüklük fissler tavsiye ederim. Bir yerde okumuştum; iyi bir düdüklü, buhar kazanlı ütü ve kurutma makinası çalışan katının hayatını kurtarır diye. Hakikaten çok doğru yerim olsa hemen bir tane kurutma makinası alacağım.
Bence utuyu yapacak bir makina olsa en kurtarıcı o olur :)

Geçen ay duduklum patladı benim, bugün nohut yaptım pişene kadar 3 saat geçti resmen mutfakta elim kolum gibiydi.
Acilen bütçe ayırıp yeni bir düdüklü almam lazim

Tarhanayi koydugun yerde başka yiyecekler varsa onları da kontrol et
Hatta bir süre dışarıda bişey tutma, buzdolabına koyun istersen

bi bakayım hepsine
15 günde bir stok kontrolü için hepsine bakıyorum ama tarhanada çıktı işte. ben de anlamadım

biz bi türlü nohutu ve kuru fasulyeyi ideal şekilde haşlayamadık
ya diri kalıyor ya da çok fazla pişiriyoruz.
o yüzden hazır haşlanmışını aldık :D

fissler i çok övüyorlar
benimki tefal clipso memnunum ama bozulursa fissler alıcam
ütü nerdeyse hiç yapmıyorum :) resmi giyinmediğimizden çok gerek olmuyor
nevresimleri vs de ütülemiyorum.
kurutma makinesi ise hayalim :)
evin her yeri asılmış çamaşır dolu :(

Fena bir fikir değil, yöntem faydalı olursa bizimle de paylaş lütfen deneyelim. Aslında haftalık yemek listesi yapmak hayatı kolaylaştıran birşey hem ne pişireceğim derdi olmaz hem de alışveriş ihtiyaca göre yapılır ama bir türlü oturtamadım ben bunu :KK43: En fazla önümdeki iki günü planlayabiliyorum.

ben de pek uzun soluklu yapamıyordum ama bu defa sürdürmek niyetindeyim
mesela bugün kremalı mantar çorbası ve dolma yaptım.
yarın eşime öğlen bunlardan koyarım.
akşama da kuru fasulye pilav yapacağım

altinbasta gördüğüm denedigim 1990 tl lik pirlanta yi almadim
5 taş alana tektas hediyeydi
birde 5400 e vardi beğendiğim tabiku de almadan ciktim.

Selam arkadaşlar
Bu ay değişik bir yöntem deniyorum, 400 tl aldık elimize
4 haftaya böldük 100 er lira şeklinde
Şimdi haftalık yemek listesi yapıyorum
Ona göre evdeki eksikleri alıcaz
80 tl falan bi alışveriş yapmayı planlıyorum
20 tl de ekmek yoğurt gibi günlük almamız gereken şey olursa diye ayırdım

Bakalım nasıl olacak
canım bakkaldan çiğ süt alıp kendi yoğurdunu mayalamanı tavsiye ederim hem sağlıklı hem bereketli hem lezzetli
ben yakında ekmeği de ekşi maya üretip yapmayı planlıyorum gdolu beyaz ekmekten korkuyorum eşim çok yiyor:(
Evde de bayağı bi ayıklama yaptım
Battal boy çöp poşeti kadar verilecek bir o kadar da atılacak çıktı
eline sağlık harika

ayrıca tarhanam dolapta hep

altinbasta gördüğüm denedigim 1990 tl lik pirlanta yi almadim
5 taş alana tektas hediyeydi
birde 5400 e vardi beğendiğim tabiku de almadan ciktim.

Doğru karar.
5400 zaten çoooook pahalı
İnsan onu takıp sokakta gezmeye korkar ya etraf manyak dolu
Ben 1990 tl daha uygunmuş ama gerek var mı?

Benim alyansım ya da başka yüzüğüm yok
Bi tane pırlanta aldım geçen sene kendime
O da tek taş değil
Küçük pırlantalardan çiçek gibi bi şekil yapmışlar
Zen reina diye bi seri
Pırlantalar ufak ufak olduğundan uygun fiyatlıydı
Mesela 0.18 karat mı ne toplamı 1400 tl idi
Ama aynı karatta tek bir taş olan pırlanta 2600 demişti
Daha hala yüzüğün 2 taksiti var mesela
Seviyorum ama almasam da olurmuş.

Pirlantalar yada imitasyonlar spot isikta o kdar güzel parliyorki ama aldiktan sonra albenisi kalmiyor sanki:110:

Sana katılıyorum
Bence taktıkça su vs teması da ışıltısını alıyor
Benimki bakıma gitti geldi yine çok güzel parlıyordu
1 hafta sonra yine matlaşmaya başladı

canım bakkaldan çiğ süt alıp kendi yoğurdunu mayalamanı tavsiye ederim hem sağlıklı hem bereketli hem lezzetli
ben yakında ekmeği de ekşi maya üretip yapmayı planlıyorum gdolu beyaz ekmekten korkuyorum eşim çok yiyor:KK43:

eline sağlık harika

ayrıca tarhanam dolapta hep

Ben buzdolabında saklamamın iyi olacağını hiçbilmiyordum ya
Tarhanaya yönelik öyle bi bilgim yoktu :D

Aslında direkt inekleri olan bir tanıdıktan defalarca süt aldık
Ama ben yoğurt tutturamıyorum
Böyle sünüyor derler ya ya su gibi kalıyor ya da öyle uzayan bi kıvamda oluyor
10 kere denemişimdir
Sıcakken yaptım ılıkken yaptım soğukken bile yaptım
Fırının içine koyarak ısıtarak yaptım
Battaniyeye sardım daha neler denedim
Ama tutmuyor benim yoğurt
Hep çöpe gitti o sütler
Var mı bi yöntemi?

Normal sütü de laktoz intoleransı nedeniyle içemiyorum. Laktozsuz süt alıyorum içmek için
Eşim ise hiç süt içmiyor

Arkadaşlar ben dün nerdeyse koltuk alıyodum ya!!!
3 lü bi kanepe
1699 dan 849 a düşmüştü

Bi an alasım geldi
Sorduk vs.
Allahtan eşim tuttu da bi kendime geldim
Delirdim mi ne? Evdekini ne yapacaksam????

Günaydın bu arada herkese
Bugünkü planım ders çalışmak
Bunun için iş yerine gitmiyorum
Onun yerine kütüphaneye gidicem :)
İşyerimle arası yürüyerek 5 dk zaten
Acil bişey olursa çağırırlar giderim
Ama kimsenin yokluğumu bile fark edeceğini sanmıyorum :D

Bu hafta ödevlerimi tamamlama haftam
2 hafta kaldı okulumun bitmesine
Ders dönemim son bulacak
Bahar döneminde sınava hazırlık yağacağım
Haziran gibi sınava gireceğim bir aksilik olmazsa

Littlefinger sütün sünmesinin sebebi maya diye biliyorum. Mayan hazır yoğurttansa o şekilde sünüyor. Bizim de sünmüştü, hazır yoğurt karışmamış maya kullandık halloldu

muhendisiniz muhendisiniz bizi merakta bırakma, kendine dikkat et olur mu

teşekkür ederim canım, zamanla daha ,iyi olurum diyee düşünüyorum. annem gelecek yanıma. pek yalnız kalmak istemiyorum. o bana bakacaktır elbette :)

Günaydın
Dün şans bambusu alasım geldi
Evde 2 tane var
3 olunca şans mı getiriyomuş ne

Ama almadım 10 tl vermedim :)

Markete gittik peynir kıyma sebze meyve gibi 1 hafta yetecek şeyler aldık

Artık nohut ve kuru fasulyeyi haşlanmış konserve alıyorum ben
Evde ıslat pişir derken hem pişirmeyi beceremiyoruz hem zamanım gidiyor diye böyle yapmaya başladık

Bir de kayınvalidem tarhana vermişti
Kavanoza doldurup ağzını kapatmıştım
Daha 1 ay oldu dün yapayım diye bi açtım ki içinde bi sürü böcekkkkk

Bu ilk defa başıma geliyor
Sizce neden olur bu böcekler?

böceklenme sıcaktan dolayı olur :) böcekler yeterli ısı ve besine sahipse süper hızlı çoğalabilirler. stokladığın bakliyatların serin yerde olmasına dikkat etmelisin. mutfakta olanlarında haftalık mutfağa konulması taraftarıyım.

yaz kış demeden un tarhana gibi tanesi çok küçük olanları buzdolabında saklıyorum.

teşekkür ederim canım, zamanla daha ,iyi olurum diyee düşünüyorum. annem gelecek yanıma. pek yalnız kalmak istemiyorum. o bana bakacaktır elbette :)

böceklenme sıcaktan dolayı olur :) böcekler yeterli ısı ve besine sahipse süper hızlı çoğalabilirler. stokladığın bakliyatların serin yerde olmasına dikkat etmelisin. mutfakta olanlarında haftalık mutfağa konulması taraftarıyım.

yaz kış demeden un tarhana gibi tanesi çok küçük olanları buzdolabında saklıyorum.
anne candır can, çok iyi gelecektir eminim
en azından yeme içme düzenin yeniden sağlanmış olur
evde yalnız kalıp düşünmezsin annen ile konuşur, gülüşür bir an evvel daha iyi olursun

Littlefinger sütün sünmesinin sebebi maya diye biliyorum. Mayan hazır yoğurttansa o şekilde sünüyor. Bizim de sünmüştü, hazır yoğurt karışmamış maya kullandık halloldu

Ee onu nasıl bulucam? Yani sade yoğurdu?
Yoğurt mayası şeklinde şase tozlar satılıyo ya onlarla yapmaya çalıştım bi de hazır yoğurtla yapmaya çalıştım
Çünkü dediğin gibi yoğurt yapıp bana verebilecek biri yok ki etrafta :(

Gelsin tabi annen :)
Ne güzel olur sevindim senin adına

Yani ev sıcak tabi ama unda falan hiç başıma gelmemişti
Buzdolabına mı koyayım şimdi ben bunları
Sığmaz da üff başıma dert çıktı valla
Evdeki bakliyatların olduğu tek yer mutfak dolabı

Back