157,16 dan 5 gram altın aldım.
toplam altınım 18,8 gr. :)
bereketli olsun katlanarak artsın :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet işte lazım böyle ekstrem durumlar için.
bi kaç gün içinde bursum yatacak
onunla yerine koyarım artık harcamalarımı
konunuzu biraz okudum, çok güzel paylaşımlarınız var gerçekten.
ben de hayatım boyunca bu çizgide ilerlemek istiyorum.
az tüketerek, çok yaşayarak...
marie kondo nun kitabına göre ben de "spark joy" olayını yaptım. evdeki her şey neredeyse bu duruma uygun :)
ama katlama işinden vazgeçtim.
onu sürdüremedim bi türlü
zaten az kıyafetim olduğundan o şekilde katlamadan da idare edebiliyorum
bereketli olsun katlanarak artsın :)
Oo masallah ben direkt bankaya atiyorum canim
Genelde disardayim ama Benim de cuzdanda olur eve pek saklamayi sevmiyorumamin canım teşekkürler. hepimizin artar inşallah :)
ben de bankadan alıyorum. evde saklamaya korkarım. evde sadece acil durum parası bulunduruyorum :)
Günaydın herkese
Eşimin hastalığı bir türlü geçmiyor 12 gün oldu eve geldiği gibi yemek yiyip ilaç içip yatıyor
Haftalardır zaten sıkılıyorum bu aralar hiçbir aktivitemiz yok
2 hafta önce şehirdışına işlerim için gidip geldik yorulduk
Geçen haftasonu eşimin sınavı vardı çok da hastaydı sınava gittik geldik
Ben bunaldım
Haftasonu bişeyler yapmak istiyorum
Ama şimdi de kesin hava kötü olur
günaydın arkadaşlar,
dün pis boğazlığım tuttu ama yine de markete gidip abur cubur almadım. hem verdiğim kiloları almamak adına hem de ayırdığım mutfak bütçesini aşmama adına almak istemedim. ben de buzlukta bi poşet haşlanmış nohutu çıkardım. tavaya attım. biraz da tuzladım. tuzlu leblebi oldu :) diyet yapanlara da tavsiye ederim güzel bir atıştırmalık oldu :)
bu arada buzluk sayımı yaptım.
çokça sucuk (işim bu zaten bazen işten gelince iyi oluyor ya da pazar kahvaltısında)
1 paket taze fasulye (müstakbel kayınvalidem yazın çokça vermişti sağolsun)
2 paket kıyma.
2 poşet de tereyağı
2 parça tavuk fileto kalmış
sucuk hariç diğerleri bu ay biter. artık yılbaşından sonra tereyağı ve et alırım.
bir de bi ara fasulye ve nohut haşlayıp buzluğa koymam lazım.
valla süpersin aklıma hiç leblebi yapmak gelmemişti
Ekmek hariç bir süredir ben de bu şekilde yaşıyorum daha kolay ve güzel herseyden önemlisi sağlıklı. Ekmeği de organik ekmek tüketiyorum.Selamlar,
Konu güzel olmuş. Tamamını okuyamadım ama ilk fırsatta okuyacağım.
Ben bugün ne almadımdan ziyade neleri almıyorum paylaşmak istiyorum.
Mutfak
- Ekmek: Uzun süredir ekmek yemiyoruz. Başlarda alışmak biraz zor olsa da alıştık ve benim ekmeği bıraktıktan sonra alerjilerim de önemli miktarda azalma oldu. Kızımı zaten alıştırmadım.
-Paketli Gıda: Abur cubur diye tabir edeceğimiz hiç bir gıdayı eve sokmuyorum ve bunlara para harcamıyorum. Evde her zaman ceviz, badem, kuru kayısı ve kuru incir bulunur. Birşeyler atıştırmak isteyen bunları yer.
- Tavuk: Tavuk tüketmiyoruz. Kızım 4 yaşında ve hiç yemedi.
- Market yoğurdu: Yoğurdu evde açık sütten mayalıyoruz.
Bunları almayınca zaten markete gitme ihtiyacı olmuyor. Ay başında toplu alışveriş yaparım bir daha da markete yolum düşmez genellikle.
Sebze-meyve alışverişini haftalık yemek planına göre alıyorum.
Ev Temizliği
Yüzey temizleyici, yumuşatıcı, çamaşır suyu, cif gibi ürünlerin hiç birini kullanmıyorum. Tek bir çamaşır deterjanım var. Beyaz ve renklilere onu kullanıyorum. Kalan herşey için arap sabunu ve sirke yeterli oluyor.
Kişisel Bakım
Duş jeli, vücut kremi, losyon, deodorant gibi ürünleri kullanmıyorum. Makyaj malzemelerim de son derece sınırlı. Cilt temizliğini ve bakımını evde doğal ürünler ile yapıyorum. Deodorant yerine karbonat kullanıyorum.
Kıyafet
Sade yaşama geçtiğimden beri kıyafet, ayakkabı, mont vs almıyorum. Yeterli miktarda var ve başlarına birşey gelmediği sürece yeni almayacağım. Bu ben de oturdu. Avm'de bu dükkanların önünden geçerken dönüp bakmıyorum bile.
Genelde yaptığım harcamalar kitap, çocuk kitapları, eğitici oyuncaklar, tiyatro, sinema gibi şeyler için oluyor. Dışarda sevdiğim mekanlarda yemek yemeği seviyorum. Ancak eskiden haftada üç-dörr sefer dışarıda yerken bu sayısı haftada bire düşürdük.
Ekmeği hayatımdan çıkarmanın bana çok faydası oldu. Denemenizi tavsiye ederim.Ekmek hariç bir süredir ben de bu şekilde yaşıyorum daha kolay ve güzel herseyden önemlisi sağlıklı. Ekmeği de organik ekmek tüketiyorum.
Aslında 10 gün kadar yemedim aramadim hic ekmek olmasa da oluyor yani tavsiye için teşekkürlrEkmeği hayatımdan çıkarmanın bana çok faydası oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
ben hiç çamaşır suyu kullanmamelecda çamaşır suyu hiç kullanmıyor musun? Ne kadar zararlı olduğunu biliyorum ama wc de kullanmadan yapamam. Bende çok deterjan vs kullanmayı sevmem. Arapsabunu benimde vazgeçilmezim.
Ögrenci misin little fingerbu ay bursumu alamadım
herhalde pazartesiye kalacak
halbuki hemen bir borcumu ödeyecektim keşke yatsaydı
Ben yıllardır kullanmıyorum. Aslında kullanmadan yapabilirsin zira wc'deki mikroplar çamaşır suyundan daha az zararlı.elecda çamaşır suyu hiç kullanmıyor musun? Ne kadar zararlı olduğunu biliyorum ama wc de kullanmadan yapamam. Bende çok deterjan vs kullanmayı sevmem. Arapsabunu benimde vazgeçilmezim.
Evet biliyorum malesef ama yinede yapamam :SBen yıllardır kullanmıyorum. Aslında kullanmadan yapabilirsin zira wc'deki mikroplar çamaşır suyundan daha az zararlı.